HEMA Zorgverzekering 2017

HEMA zorgverzekering 2017Op deze pagina de informatie over de HEMA zorgverzekering 2017. Bekijk hier de actuele informatie over de HEMA zorgverzekering.

De HEMA zorgverzekering 2017 kun je dit jaar afsluiten voor een premie van € 108,- per maand. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Opnieuw een mooi rond bedrag. Naast deze zorgverzekering kun je bij HEMA nog meer verzekeringen afsluiten. De HEMA zorgverzekering is een verzekering met een scherpe premie en extra voordelen. Bij iedere HEMA Zorgverzekering krijg je een zorgpas die je bijna op het hele HEMA assortiment een korting geeft van 10%. Deze HEMA zorgpas is het hele jaar geldig.  De HEMA zorgverzekering is een naturaverzekering.

De premie van de HEMA zorgverzekering kun je alleen per maand betalen. HEMA gebruikt hiervoor een automatische incasso. Bij het afsluiten van de HEMA verzekering moet je HEMA verzekeringen dan ook machtigen voor het maandelijks incasseren.

HEMA Zorgverzekering 2017 voordelen

Op haar internetsite geeft de HEMA een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • premie basisverzekering al vanaf € 108,- per maand (alleen wettelijk verplichte eigen risico)
 • geen kleine lettertjes bij verzekering
 • Gewoon naar je eigen huisarts en je eigen ziekenhuis, kies je eigen apotheek
 • Aanvullende verzekeringen al vanaf 7,– euro per maand
 • Gratis advies voor mees geschikte zorgverzekering voor je kind via kinderzorglijn
 • zorgpas met 10% korting op bijna gehele HEMA assortiment.
 • toegang kinderen WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen € 12,50 per meeverzekerd kind

Goedkoper bij hoger eigen risico

De basisverzekering van de HEMA Zorgverzekering 2017 sluit je af voor een premie van € 108,- per maand. Deze premie is 11 euro hoger dan vorig haar. Dit is de premie die je moet betalen als je alleen kiest voor het wettelijke verplichte eigen risico van 385 euro.

Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico van 885 euro (385+500) is de premie lager. Bij een eigen risico van 885 euro betaal je voor de basisverzekering slechts 84 euro per maand. Je bespaart dus 24 euro per maand bij het maximale eigen risico.Let wel op of je er goed aan doet om voor een hoger eigen risico te kiezen. Niet voor iedere verzekerde pakt dit achteraf goed uit.

Let bij het zorgverzekering vergelijken (bijvoorbeeld via Independer of HoyHoy.nl) goed op de hoogte van het gewenste eigen risico. Niet alle prijzen worden getoond op basis van alleen het wettelijke deel van het eigen risico.

HEMA Zorgverzekering 2017 aanvullende verzekeringen

De dekking van de HEMA basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor één van de aanvullende verzekeringen. Ook dit jaar heeft HEMA drie aanvullende verzekeringen en drie opties voor een HEMA tandartsverzekering. Opvallend bij deze aanvullende verzekeringen zijn de eenvoudige naamgeving en de premiestelling met duidelijke bedragen. De premies van deze aanvullende verzekeringen zijn in premie iets gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Dit jaar zijn ook niet meer alle premies afgerond op hele euro bedragen.

Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

 • Aanvullend 1 vanaf € 7,00 per maand, bijvoorbeeld 9x fysiotherapie en 100% voorbehoedsmiddelen voor vrouwen, spoedeisende zorg buitenland 100%
 • Aanvullend 2 vanaf € 14,50 per maand, bijvoorbeeld 12x fysiotherapie en max 200 euro eigen bijdrage geneesmiddelen, spoedeisende zorg buitenland 100%, voorbehoedsmiddelen
  (voor vrouwen)
 • Aanvullend 3 voor € 26,00 per maand, bijvoorbeeld 18x fysiotherapie, orthodontie voor kinderen tot 2000 euro, kraamzorg + kraampakket, voor orthodontie is wel een wachttijd van 1 jaar

Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar kun je alleen verzekeren via de aanvullende 3 verzekering. Zoals aangegeven heb je wel een wachttijd van één jaar bij deze orthodontie vergoeding.

Zie de site van HEMA verzekeringen voor de actuele informatie over de polisvoorwaarden, acceptatievoorwaarden en het volledige vergoedingenoverzicht voor deze aanvullende verzekeringen.

HEMA tandartsverzekeringen 2017

Bij de HEMA zorgverzekering kun je uit de volgende tandartsverzekeringen kiezen:

 • Tandarts 1 voor € 12,50 per maand, vergoedingen 100% tot maximaal 250 euro
 • Tandarts 2 voor € 25,00 per maand, vergoedingen 100% tot maximaal 500 euro
 • Tandarts 3 voor € 39,00 per maand, vergoedingen 100% tot maximaal 750 euro

De premies van de tandartsverzekering zijn iets hoger dan afgelopen jaar. Bij de HEMA tandartsverzekeringen heb je geen vergoeding voor orthodontie.

Zie de site van HEMA verzekeringen voor de actuele informatie over de polisvoorwaarden, acceptatievoorwaarden en het volledige vergoedingenoverzicht voor de tandartsverzekeringen. HEMA geeft aan dat het een aanmelding voor een aanvullende zorgverzekering kan weigeren indien er geen HEMA basisverzekering wordt afgesloten

Extra korting HEMA assortiment via HEMA zorgpas

Bij de zorgverzekering van de HEMA krijg je ook in 2017 een HEMA zorgpas. Deze pas geeft je 10% korting op bijna alles van het HEMA assortiment. Daarmee moet het shoppen nog leuker worden geeft HEMA aan.

Je profiteert niet alleen van een scherpe premiestelling maar met deze zorgverzekering kun je van nog meer voordeel profiteren. Het hele jaar extra voordeel op je dagelijkse HEMA boodschappen. Deze korting wordt niet gegeven op de telecom producten, cadeaukaarten en verzekeringen. HEMA geeft ook geen korting op de prijs van de boeken. Het is wettelijk niet toegestaan om korting te geven op de wettelijke vaste boekenprijs.

Zie de site van HEMA verzekeringen voor meer informatie en de voorwaarden van deze HEMA kortingskaart.

Geen kleine lettertjes bij polisvoorwaarden

Bij de introductie van de nieuwe zorgverzekering zet de HEMA ook in op eenvoud. Bijvoorbeeld door de ronde bedragen bij de premiestelling van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Maar vooral ook bij het opstellen van de polisvoorwaarden. Deze moeten duidelijk geschreven en toegankelijk zijn volgens de HEMA. Als verzekerde moet je altijd weten waar je aan toe bent. Ook de Zorgpremie HEMA geeft duidelijkheid met een mooi rond premiebedrag. Dit jaar zien we wel voor het eerst de 50 cent bedragen bij de premies van de aanvullende verzekeringen.

Op zoek naar informatie over de HEMA zorgverzekering 2014, HEMA Zorgverzekering 2015 en/of 2016 zie dan de speciale pagina’s op deze site.

Hoe bij HEMA Zorgverzekering 2017 declareren?

Bij de HEMA zorgverzekering kun je op verschillende manieren declareren. Hierbij kan je gebruik maken van de persoonlijke Mijn Zorgverzekering op de internet site van de HEMA Zorgverzekeraar. Je kunt deze omgeving 24 uur per dag raadplegen door gebruik te maken van je DigiD code. Je kunt dan online je verzekeringsgegevens raadplegen en wijzigen, de status van de declaraties zien of een nieuwe declaratie indienen.

Op de site van HEMA verzekeringen staat aangegeven waaraan de gescande declaraties moeten voldoen en hoe het online declareren precies werkt. Per declaratie kun je bijvoorbeeld maximaal voor 2Mb aan bijlagen toevoegen. Je moet dus wel weten hoe je een scherpe scan maakt die niet te groot is.

HEMA stuurt na het ontvangen van een declaratie altijd even een bevestiging e-mail. Zo weet je of de declaratie is ontvangen. Online kun je altijd nog de declaraties inzien. HEMA geeft op de site aan dat mag verwachten dat een declaratie binnen twee weken is verwerkt.

Bij de HEMA zorgverzekering kun je ook gebruik maken van den declaratie App. Deze applicatie kan je in de App Store (IOS) en in de Play Store (voor Android toestellen) downloaden. Eenmalig moet je dan inloggen met je DigiD code en dan kun je overal je declaraties indienen.

Voor de declaratie van nota’s uit het buitenland moet je bij de HEMA ziektekostenverzekering gebruik maken van een speciaal declaratie formulier. Dit speciale formulier kun je op de site downloaden.

Overstap hulp

Moeite met afsluiten Ziektekostenverzekering HEMA ? neem dan contact op met de overstapassistent. Het telefoonnummer kan je vinden op de site van de HEMA.

De informatie over de HEMA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 19 november 2017)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties