FBTO Zorgverzekering 2017

fbto zorgverzekering 2017Op deze pagina de informatie over de FBTO zorgverzekering 2017. Bekijk ook de actuele informatie over de FBTO Zorgverzekering.

De FBTO zorgverzekering 2017 heb je  al vanaf € 103,50 per maand. Dan kies je voor de FBTO naturaverzekering. Uniek bij een FBTO Zorgverzekering is dat je modules aanzetten en uitzetten bij de zorgverzekering. Met FBTO kies je voor een zorgverzekering van Achmea. Zo profiteer je direct van de voordelen van een grote zorgverzekeraar. Het kantoor van verzekeraar FBTO staat in Leeuwarden. In 1956 is deze verzekeraar in Friesland begonnen als Friese Boeren Tuinders Onderlinge. Nu is FBTO een bekende verzekeraar met een kleurrijk logo en de mogelijkheid om gedurende het jaar modules van je verzekering aan te zetten of uit te zetten.

Door modules uit te zetten als je deze niet nodig hebt hoef je niet teveel premie te betalen voor je FBTO zorgverzekering.

FBTO Zorgverzekering 2017 basisverzekeringen

FBTO heeft ieder jaar weer een scherpe premie voor haar basisverzekering. Deze basisverzekering heb je voor de zorgverzekering van 2017 al voor € 94,25 per maand. Je kunt bij FBTO kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen:

 • FBTO Naturapolis, premie vanaf € 103,50 per maand oa 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
 • FBTO restitutiepolis, premie vanaf € 108,5o per maand, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg en 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg

De hierboven getoonde premies zijn op basis van het wettelijk verplichte eigen risico.De premies van de FBTO zorgverzekeringen zijn verhoogd ten opzichte van vorig jaar. De naturaverzekering is €  9,25 per maand duurder

Kies je bij de FBTO zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico. Je hebt verschillende keuze mogelijkheden voor de hoogte van het vrijwillige eigen risico. Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je de FBTO naturapolis voor € 82,67 afsluiten. De premie voor de FBTO restitutiepolis met het maximale eigen risico kost € 87,67 per maand. De korting per maand is dan 20,83 euro.

FBTO geeft op haar site aan dat 85% van haar verzekerden heeft gekozen voor de Naturapolis. Zie de website van FBTO voor de premieberekening van de FBTO zorgverzekering.

FBTO Zorgverzekering 2017 voordelen

Op haar site geeft FBTO een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 103,50 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Alleen bij FBTO: aanvullende modules aanzetten én al in volgende maand gebruiken.
 • Alles online regelen, aanvragen, wijzigen en declareren
 • Keuze uit alle ziekenhuizen

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van MijnFBTO of Mobiele Apps die de FBTO Zorgverzekeraar aanbiedt.

Via MijnFBTO kun je bij FBTO inloggen op je eigen klantenomgeving. Daar beheer je de persoonlijke informatie. Je kan bij MijnFBTO inloggend oor gebruik te maken van je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je deze vergeten bent kun je ze weer opnieuw aanvragen. Kom je er toch niet uit. Neem dan op met de FBTO klantenservice. Het telefoonnummer FBTO dat je kan gebruiken staat op de site van de verzekeraar.

FBTO Zorgverzekering 2017 met aanvullende modules

Uniek bij de FBTO zorgverzekering is dat je de dekking van de FBTO basisverzekering kan uitbreiden door te kiezen uit aanvullende modules. Het aantal modules waarvoor je kan kiezen bij de FBTO zorgverzekering is niet veranderd ten opzicht van vorig jaar. De premies zijn wel iets aangepast. Je kunt bij de zorgverzekering van 2017 kiezen uit de volgende aanvullende modules:

 • Module Tand, vanaf € 13,55 per maand, deze module kun je niet het hele jaar door aanzetten. De hoogte van de premie hang af van de gekozen maximale vergoeding, oa €250,- , €500,- of €750,-. Hoe hoger de vergoeding hoe hoger de premie.
 • Spieren en Gewrichten, vanaf € 7,65 per maand, oa fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie , je kiest de gewenste maximale vergoeding per jaar € 350,- , € 500,- of € 1.000,-
 • Zorg in het Buitenland, vanaf € 2,49 per maand, oa spoedeisende hulp buitenland, kies uit Europa dekking of Werelddekking € 4,99 per maand inclusief reizigersvaccinaties.
 • Gezichtszorg en Orthodontie, vanaf € 21,99 per maand, vergoeding voor beugel voor kind of een bril
 • Ongevallen, vanaf € 1.49 per maand, oa Overlijden na een ongeval (€ 10.000,-) of blijvende invaliditet
 • Tand en ongeval, vanaf € 0,99 per maand, oa Tandheelkundige zorg na een ongeval tot maximaal € 10.000,- voor verzekerden van 18 en ouder
 • Gezinsplanning, vanaf € 12,55 per maand
 • Zorg en Herstel, vanaf € 0,99 per maand, oa Vergoeding bij ziekte en herstel.
 • Voetzorg, vanaf € 9,99 per maand, oa Vergoeding voor bijvoorbeeld pedicure en podotherapie.
 • Alternatieve geneeswijzen, vanaf € 14,49, oa Vergoeding voor alternatieve geneeswijzen.
 • Conditie en Fitheid, vanaf € 4,99, oa  Vergoeding voor bijvoorbeeld sportmasseur en voedingsvoorlichting.

Niet gehele jaar door aanzetten

Bij het aanzetten van een module stelt FBTO je geen medische vragen. Daarbij zijn de kinderen tot 18 jaar gratis mee verzekerd voor aanvullende modules die ouders hebben afgesloten bij de zorgverzekering. Zie de site van FBTO voor een actueel overzicht van de FBTO zorgverzekering polisvoorwaarden en de FBTO vergoedingen.

De module Tand en de module Spieren en Gewrichten kun je alleen direct bij de basisverzekering afsluiten. En niet tijdens het jaar aanzetten en/of uitzetten. Let op dat FBTO voor sommige modules wel een wachttijd hanteert. Bij de plastische chirurgie is deze wachttijd 24 maanden. Bij het aanzetten van een nieuwe module betaal je voor deze extra module premie vanaf de eerste dag van de volgende maand, dan wordt deze module ook actief.

De samenstelling van de modules in 2017 kan afwijken van de modules in 2014, 2015 en 2016. Als je al een FBTO zorgverzekering hebt moet je wel even controleren of de gekozen modules nog wel aansluiten bij je persoonlijk situatie. De module

Korting op zorgverzekering FBTO 2017

Het is mogelijk dat je een extra korting krijgt op de premie van de FBTO zorgverzekering via een collectiviteit. Raadpleeg de site van FBTO om te bepalen of ook jij korting kan krijgen. Als je vereniging of organisatie afspraken heeft gemaakt met FBTO kun je mogelijk al profiteren van aantrekkelijke kortingen. Vraag bij je werkgever of bij je vereniging of er afspraken zijn gemaakt met de verzekeraar voor de FBTO ziektekostenverzekering. En misschien kun je ook kortingen krijgen op andere FBTO verzekeringen.

In de premieberekening op de site van FBTO kun je kiezen voor de collectiviteit van Vereniging Eigen Huis en WIJ Voordeelclub. Deze geven korting op de premie van de aanvullende zorgverzekeringen.

Als je lidmaatschap stopt bij een vereniging die je recht gaf op een collectiviteitskorting, moet je dat aan FBTO doorgeven. FBTO controleert zelf een paar keer per jaar of je nog steeds lid bent van het opgegeven collectief.

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de FBTO zorgverzekering krijg je een korting van 3% op de totale premie. Dit percentage van 3% s gelijk gebleven aan vorig jaar en ligt hoger dan bij veel andere zorgverzekeringen.

Beste grote zorgverzekeraar 2014

FBTO heeft in 2014 van ZorgWijzer.nl de titel beste grote zorgverzekeraar 2014 gewonnen. Op de site van Kiyoh.nl scoort de FBTO zorgverzekering in 2015 een 7,4 bij de klantenbeoordelingen. Dit is een hoog gemiddelde bij een groot aantal klantbeoordelingen (27 dec 7022). De gemiddelde beoordeling ligt dit haar met een 7,1 wel een stuk lager (4 dec 2016). Score op basis van 7035 beoordelingen.

Als je naar de site van kiyoh.nl gaat zie je uiteenlopende scores. Klanten geven de maximale score maar ook krijgt de verzekeraar de minimale scores. Op de lage scores reageert het Webcare team van de verzekeraar. Met bijvoorbeeld de uitnodiging om meer details te delen zodat de zaak nader onderzocht kan worden.

De informatie over de FBTO zorgverzekering 2017 op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 19 november 2017)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties