CZdirect Zorgverzekering 2017

CZdirect zorgverzekering 2017Op deze pagina informatie over de CZdirect zorgverzekering 2017, bekijk de volgende pagina voor de actuele informatie over de CZdirect zorgverzekering.

De CZdirect zorgverzekering is door zorgverzekeraar CZ ingezet als de Online zorgverzekering. En als een ideale zorgverzekering voor jongeren. Bij de CZdirect zorgverzekering kun je alles online regelen en betaal je alleen wat je nodig hebt bij een zorgverzekering. CZdirect is een zorgverzekering van verzekeraar CZ die met ruim drie miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland is.

Bij CZdirect profiteer je van een betrouwbare verzekeraar die scherp kan inkopen en daarmee een scherpe premie kan aanbieden. Het gaat om een CZdirect natura verzekering. Je krijgt dus de zorg van gecontracteerde zorgverleners volledig vergoed. Zie de site van CZdirect voor het overzicht van de gecontracteerde zorgverleners.

CZdirect zorgverzekering 2017 basisverzekering

Bij een CZdirect zorgverzekering kun je niet kiezen uit verschillende basisverzekeringen. CZdirect heeft een naturaverzekering. Wel heb je een keuze voor de hoogte van het eigen risico. Daarbij kan je kiezen voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico van of het maximale eigen risico € 885,-. Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie per maand voor de basisverzekering:

 • CZdirect Basisverzekering met Eigen Risico van € 385,- premie vanaf € 102,35 per maand
 • CZdirect Basisverzekering met Eigen Risico van € 885,- premie vanaf € 82,85 per maand

Met het maximale eigen risico bespaar je € 19,50 per maand. Vorig jaar was de hoogte van de premie van een CZdirect zorgverzekering nog afhankelijk van je leeftijd. Verzekerden ouder dan 30 jaar betaalden iets meer premie. Het lijkt er op dat dit jaar iedereen dezelfde premie betaald. Ongeacht de leeftijd.

CZdirect zorgverzekering 2017 aanvullende dekking

De dekking vanuit de basisverzekering kun je bij de CZdirect zorgverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekeringen. Ook de premies van deze aanvullende zorgverzekeringen zijn niet meer afhankelijk. In de premieberekeningsmodule zijn de premiebedragen gelijk voor verzekerden. Je kan bij de CZdirect zorgverzekering kiezen uit de volgende opties:

 • CZdirect START, vanaf € 1,95 per maand, geen fysiotherapie, oa dekking spoedeisende hulp in buitenland dekking wereldwijd,  ongevallen dekking mondzorg €  10.000,- per ongeval, tandarts buitenland (bij spoed) € 275,- per jaar
 • CZdirect Basic, vanaf € 6,00 per maand, oa fysiotherapie 9 behandelingen, alternatieve zorg maximaal €200,00 per jaar en € 25,00 per dag, tandarts buitenland (bij spoed) € 275,- per jaar, preventie voor op reis 100%
 • CZdirect Extra, vanaf € 15,00 per maand, oa fysiotherapie 18 behandelingen,alternatieve zorg maximaal €300,00 per jaar en € 25,00 per dag, anticonceptie vanaf 21 jaar € 200,-, presentie voor op reis 100%.

Bij alle aanvullende verzekeringen krijg je als verzekerde gratis 50 condooms. Bij iedere aanvullende verzekering heb je ook een ongevallen dekking mondzorg €  10.000,- per ongeval. De premie van CZdirect start is gelijk gebleven. De premies voor de andere twee aanvullende verzekeringen zijn iets gestegen.

Zie de site van CZdirect voor een actueel en volledig overzicht van de CZdirect vergoedingen en actuele polisvoorwaarden van deze aanvullende verzekeringen. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste CZdirect zorgverzekering, maak gebruik van de test op de site van CZdirect en zie welke aanvullende verzekering bij jou past. CZ Basic of toch de CZ Extra? De CZ direct Start is een nieuwe aanvullende zorgverzekering dit jaar.

CZdirect tandartsverzekering

Bij de CZdirect zorgverzekering kun je kiezen uit twee verschillende tandartsverzekeringen:

 • TAND 1, vanaf € 10,20 per maand, 75% tot max € 250,- per jaar
 • TAND 2, vanaf € 17,65 per maand, 75% tot max € 500,- per jaar

Zie de [bl id=”4787″]site van CZdirect[/bl] voor de actuele polisvoorwaarden van deze CZdirect tandartsverzekeringen. Ook bij de tandartsverzekeringen van CZdirect zien we een premiestijging ten opzichte van vorig jaar.

Bij CZdirect Eigen Risico gespreid betalen

Ook bij CZdirect kun je ervoor kiezen om het Eigen Risico per maand te betalen. Bij de zorgverzekering CZdirect 2017 is dit een bedrag vastgesteld  op € 38,50,- per maand. Dit bedrag betaal je gedurende tien maanden. Ook als je geen zorgkosten hebt gemaakt betaal je deze termijnen. Als je aan het eind van het jaar teveel hebt betaald zal dit worden teruggestort door verzekeraar CZ. CZ geeft aan dat dit dan in het eerste kwartaal van het daaropvolgende jaar gebeuren. Je moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je kunt alleen deelnemen als je geen extra vrijwillig risico hebt gekozen, gespreid betalen is alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico
 • op 1 januari 2017 18 jaar of ouder zijn
 • aanmelden voor 1 januari 2017

Wil je niet meer deelnemen aan deze regeling van gespreide betaling, kun je dit stopzetten via de Mijn CZ omgeving. Op de site van CZdirect is een pdf document beschikbaar met de voorwaarden voor gespreid betalen eigen risico.

Extra korting op je CZdirect zorgverzekering 2017

Als je ervoor kiest om de premie van de CZdirect niet per maand maar per jaar te betalen, krijg je voor de zorgverzekering van 2017 een korting van 2% op de premie. Deze korting is een procent minder dan voor de CZdirect zorgverzekering n 2016. Maar deze korting op de premie is toch mooi meegenomen als je het in één keer kan betalen.

Meer kortingen en extra’s bij CZdirect

Als verzekerde van CZdirect kun je profiteren van extra klantvoordeel. Op de site geeft CZ een lijstje met voordelen:

 • 50 gratis condooms bij een aanvullende zorgverzekering
 • korting op oordopjes, ideaal als je vaak naar een festival gaat. Je kunt korting krijgen op de perfect passende oordopjes van Noizezz.
 • Voordelig naar Sauna, zie site voor de verschillende sauna’s
 • Voordelige brillen en contactlenzen bij verschillende opticiens
 • voordelige tijdschriftabonnementen, korting op verschillende tijdschriften

Zie de site van CZdirect voor meer informatie over deze voordelen en kortingen.

CZdirect zorgverzekering perfecte studentenverzekering?

CZ geeft aan op haar site aan dat de CZdirect verzekering speciaal voor jongeren is. Alles van de zorgverzekering is afgestemd op de wensen en voorkeuren van de jongeren. CZdirect is een CZ internetverzekering. Je kunt  alles online regelen wanneer jouw dat het beste uitkomt.

De dekking van de CZdirect zorgverzekering sluit goed aan bij het hedendaagse studentenleven. Bijvoorbeeld de preventieve dekking voor reizen naar het buitenland en de dekking voor spoedeisende hulp in buitenland. Maar ook met kortingsmogelijkheid voor de Noizezz oordopjes.

Je hebt geen last van een papieren rompslomp. Je kunt met de overstapservice van CZdirect eenvoudig overstappen van je huidige zorgverzekering. Je gegevens aanpassen? Gewoon even op CZDirect inloggen en de wijzigingen doorvoeren.

De zorgverzekering van CZdirect is in november 2013 door Zorgwijzer.nl nog uitgeroepen tot de beste studenten zorgverzekering. Deze zorgverzekering van CZ liet de aanbiedingen van ZEKUR en Bewuzt achter zich in het klassement. Bij de vergelijking van de verzekeringssite.nl won CZdirect de bronzen award als beste keuze zorgverzekering. Deze CZ zorgverzekering pakt dus veel prijzen.

Mooie klantenbeoordeling CZdirect

Met een cijfer van 7,9 heeft de CZdirect zorgverzekering ook een mooie klantenbeoordeling op het KiyOh platform. Het cijfer is ietsjes gedaald. Vorig jaar was de beoordeling nog een 8.0 bij KiyOh.

Studenten zorgverzekering afstemmen op stage?

CZ geeft aan dat je even goed naar je zorgverzekering moet kijken als je besluit om in 2015 in het buitenland te studeren. Of dit het geval is hangt onder andere af van de duur van je verblijf in het buitenland. Misschien dat het ook handig is om een extra CZ jongerenverzekering af te sluiten voor dit verblijf.

Wil je toch liever een CZ zorgverzekering in plaats van deze CZdirect zorgverzekering? Kijk dan naar de pagina met meer informatie over deze CZ zorgverzekering.

De informatie over de CZdirect zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 9 december 2017)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties