CZ zorgverzekering 2017

cz zorgverzekering 2017Op deze pagine de informatie over de CZ zorgverzekering 2017, zie hier de actuele informatie over de CZ zorgverzekering.

De CZ Zorgverzekering is één van de zorgverzekeringen van Zorgverzekeraar CZ. Eén van de grote aanbieders van zorgverzekeringen. CZ zorgverzekering Tilburg is een niet op winst gerichte onderlinge waarborgmaatschappij. CZ zet zich in voor de beste zorg voor haar verzekerden.

CZ streeft het naar betere en betaalbare zorg. Zorg die ook bereikbaar is. Binnen de CZ groep worden ook zorgverzekeringen aangeboden van verzekeraar OHRA en Delta Lloyd. Kijk ook eens naar de CZdirect zorgverzekering, een online zorgverzekering met een scherpe prijs en extra voordeel. Met een scherpe premie een zorgverzekering die perfect aansluit bij studenten en jongeren.

Voor de CZ zorgverzekering 2017 kun je een basisverzekering sluiten vanaf € 108,90 per maand met alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Dit is de de premie van de Zorgbewustpolis.

CZ zorgverzekering 2017 basisverzekeringen

Bij de CZ zorgverzekering heb je de keuze uit drie verschillende basisverzekeringen. Deze basisverzekering is voor een dekking van de noodzakelijke zorg en medicijnen. Je moet voor de basisverzekering een keuze maken uit de volgende opties:

 • CZ Zorgbewustpolis, natura verzekering, premie € 108,90 per maand, met 70% vergoeding van het gemiddelde gecontracteerde tarief. voor niet gecontracteerde zorg, 100% gecontracteerde zorg, correspondentie via e-mail, keuze uit 2 verschillende niveaus van eigen risico’s
 • CZ Zorg op maat polis, natura verzekering, premie € 112,85 per maand, met 75% vergoeding van het gemiddelde gecontracteerde tarief. voor niet gecontracteerde zorg en GGZ tweedelijns 50% vergoeding, correspondentie via e-mail of post, keuze uit 6 niveaus van eigen risico’s
 • CZ Zorg keuzepolis, restitutieverzekering, premie € 119,05 per maand, met 100% vergoeding voor niet gecontracteerde zorg volgens een redelijke marktprijs, correspondentie via e-mail of post, keuze uit 6 eigen risico’s

De CZ Zorgbewustpolis is de goedkoopste basisverzekering. Voor de de zorgverzekering van 2017 is de dekking voor niet gecontracteerde zorg bij deze polis verbeterd. Je krijgt nu 70% vergoed van het gemiddelde gecontracteerde tarief.

Korting bij hoger eigen risico

Bij de basisverzekeringen kun je kiezen uit alleen het wettelijke minimale eigen risico van 385 euro of voor hoger eigen risico. Afhankelijk van de gekozen basisverzekeringen kun je uit een aantal opties van het vrijwillige eigen risico kiezen.  Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie voor deze CZ zorgverzekering. Bij het maximale eigen risico van 885 euro bespaar je €17,50 per maand.

CZ geeft op haar site aan dat de Zorg-Op-Maat polis voor mijn persoonlijke situatie de meest gekozen basisverzekering is. Dit is bepaald op basis van leeftijd en geslacht. De hiervoor genoemde premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico.

Zorgverzekeraar CZ heeft met veel bedrijven en instanties contracten gesloten. Het is dus mogelijk dat je een collectieve zorgverzekering CZ kan afsluiten. Via een collectiviteit krijg je een extra korting op de premies van de zorgverzekering. De premies voor een CZ zorgverzekering via een collectiviteit kunnen lager zijn dan de hiervoor genoemde maandpremies.

Zie de site van zorgverzekeraar CZ voor het actuele overzicht van de vergoedingen uit de basisverzekeringen en de kortingen die je kan krijgen op de premie van de zorgverzekering door te kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico of via een collectiviteit. De premie van de CZ zorgverzekering ligt dit jaar hoger dan de CZ Zorgverzekering 2014, CZ zorgverzekering 2015 premie en ook de premies in 2016

CZ zorgverzekering 2017 Aanvullende dekking

De dekking vanuit de CZ basisverzekeringen kun je aanvullen door te kiezen voor aanvullende CZ zorgverzekeringen. In de premieberekening module op de site van CZ is standaard de aanvullende verzekering Basis geselecteerd. Bij de CZ zorgverzekering kun je dit jaar in totaal kiezen uit zeven verschillende aanvullende verzekeringen:

 • Aanvullend Start, premie vanaf € 1,95 per maand, oa voor spoedeisende zorg binnen EU/ERR en Zwitserland
 • Aanvullend Basis, premie vanaf € 7,75 per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 250,-, geen brillen en lenzen, geen psychologische zorg, anticonceptie: € 200,- per jaar vanaf 21 jaar
 • Aanvullend Plus, premie vanaf € 18,95 per maand, oa. 18 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 450,-, brillen en lenzen € 100,- per 2 jaar , anticonceptie: € 200,- per jaar vanaf 21 jaar
 • Aanvullend Top, premie vanaf € 33,85 per maand, oa. 36 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 650,-, brillen en lenzen € 200,- per 2 jaar ,
 • Aanvullend Jongeren, premie vanaf € 26,65 per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 200,-, brillen en lenzen € 100,- per 2 jaar , Tandarts en mondzorg max € 450,00 per jaar warvan 100% bij controles en andere mondzorg 75%.
 • Aanvullend Gezinnen, premie vanaf € 45,00 per maand, oa. 12 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 350,-, brillen en lenzen € 200,- per 2 jaar , Tandarts en mondzorg max € 200,00 per jaar
 • Aanvullend 50+, premie vanaf € 17,05 per maand, oa. 15 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 350,-, brillen en lenzen € 100,- per 2 jaar , geen psychologische zorg

Verschillen in vergoedingen

Op de [bl id=”4756″]site van CZ[/bl] kun je de verschillen in deze aanvullende verzekeringen bekijken en door deze onderling met elkaar te vergelijken.  Per dekking kun je extra informatie raadplegen voor de hoogte van de dekking. Zie de site van de verzekeraar voor een volledig overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen en de de polisvoorwaarden.

Let op de verschillen in de vergoeding bij gecontracteerde en niet gecontracteerde zorg. Bij behandelingen door niet gecontracteerde zorgverleners kan vergoeding lager uitvallen. Dit zal vaak 75% van de prijs zijn die met gecontracteerde zorgverleners is afgesproken.

Maximale vergoeding per behandeling

De aanvullende verzekeringen hanteren verschillende vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen. Het maximale bedrag aan vergoeding per jaar verschilt per dekking. Per dekking is ook de maximale vergoeding per dag verschillend. Bij aanvullend basis krijg je maximaal € 30,00 per dag. Bij Aanvullend Top is de maximale dagvergoeding € 40,00.

CZ zorgverzekering 2017 Tandartsdekking

Ook voor een tandartsverzekering kun je bij CZ een aparte dekking afsluiten. Hierbij kan je kiezen uit twee verschillende dekkingsvormen:

 • Aanvullend Tandarts, vanaf € 19,75 per maand, € 450,- voor controles (100%) en andere mondzorg (75%), Orthodontie < 22 jaar: 80%, maximaal € 2.045 , Orthodontie > 22 jaar: 80%, maximaal € 345,- zolang verzekerd bij CZ
 • Aanvullend Tandarts, vanaf € 36,20 per maand, € 1.150,- voor controles (100%) en andere mondzorg (75%), Orthodontie < 22 jaar: 80%, maximaal € 2.045 , Orthodontie > 22 jaar: 80%, maximaal € 345,- zolang verzekerd bij CZ

De premies van de tandartsverzekeringen zijn bij CZ maar een klein beetje gestegen. De dekking van deze aanvullende verzekering lijkt gelijk gebleven te zijn. Voor beide tandartsverzekeringen heb je een dekking voor mondzorg bij ongevallen van € 10.000,00 per ongeval.

Zie de site van zorgverzekeraar CZ voor een actueel overzicht van de premies en de CZ polisvoorwaarden. Daar zie je ook een volledig overzicht van de CZ zorgverzekering vergoedingen.

Declareren bij CZ

Bij CZ declareren gaat eenvoudig online,. Hiervoor kun je op Mijn CZ inloggen en naar je persoonlijke omgeving gaan. Dit kan met behulp van je Mijn CZ wachtwoord of je DigiD. In deze omgeving kun je de status van de CZ declaraties inzien of een nieuw nota indienen. Je kunt ook je verzekeringsgegevens aanpassen indien nodig.

Waarom kiezen klanten voor CZ

Zorgverzekeraar CZ geeft op haar site aan dat het 3,4 miljoen klanten heeft. Omdat de organisatie staat voor een eerlijke maar betrouwbare zorgverzekering. CZ maakt de zorg voor iedereen toegankelijk. De verzekeraar heeft geen medische selectie. Alleen voor de uitgebreide tandartsverzekering vraagt CZ om een tandartsverklaring.

Op de site geeft CZ uitleg wat daarvoor nodig is. Bij de CZ zorgverzekering wordt geen leeftijd afhankelijke premie gehanteerd. Dit is alleen van toepassing bij de andere CZdirect zorgverzekering.

CZ kiest niet voor budgetpolissen, iedere verzekerde kan naar alle gecontracteerde zorgverleners.

De informatie over de CZ zorgverzekering 2017 op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 9 december 2017)