Bewuzt zorgverzekering 2017

bewuzt zorgverzekering 2017Op deze pagina de informatie over de Bewuzt zorgverzekering voor 2017, bekijk hier de actuele informatie over de Bewuzt zorgverzekering.

De Bewuzt zorgverzekering sluitverzekering sluit je al vanaf € 99,15 per maand. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Bij het maximale eigen risico kom je uit op een premie van € 84,15 per maand. Dit is € 15,00 per maand korting. Kies slim de hoogte van het eigen risico en bespaar op je premie. Zorgverzekeraar Bewuzt wil voor iedereen een goede basisverzekering aanbieden. Maar ook een voordelige premie.

Met een Bewuzt basisverzekering ben je goed verzekerd voor de meest voorkomende zorg. Bewuzt kiest er voor om veel zaken online te regelen. Zo kan de zorgverzekeraar besparen op kosten en kan het een scherpe en voordelige premie aanbieden. Bewuzt is een merk van Zorgverzekeraar VGZ.

Bewuzt zorgverzekering 2017 aanvullend

De dekking vanuit een Bewuzt basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor aanvullende opties. Bij de Bewuzt zorgverzekering kun je uit de volgende aanvullende opties kiezen:

 • Tandartsverzekering
 • Fysiotherapie
 • Buitenland dekking
 • Alternatief

Bij deze extra dekkingen kun je kiezen voor twee opties: Goed of Beter. Zo krijg je de volgende mogelijkheden:

  • Tand Goed, vanaf € 9,25 per maand, 75% van de nota tot maximaal € 250 per jaar,
  • Tand Beter, vanaf € 20,95 per maand, 75% van de nota tot maximaal € 500 per jaar,
  • Fysio Goed, vanaf € 5,95 per maand, 9 behandelingen per jaar,
  • Fysio Beter, vanaf € 21,95 per maand, 18 behandelingen per jaar
  • Buitenland Goed, vanaf € 1,50 per maand, Europa dekking, Voor spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring.
  • Buitenland Beter, vanaf € 3,00 per maand, Wereld dekking, Voor spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring.
  • Alternatief Goed, vanaf € 8,95 per maand, oa acupunctuur, homeopathie, osteopathie, max € 250 per jaar en €  45, per behandeling
  • Alternatief Beter, vanaf € 22,95 per maand, oa acupunctuur, homeopathie, osteopathie, max € 500 per jaar en €  45, per behandeling

Bij een tandartsdekking heb je bij Bewuzt een dekking voor onder andere tandartszorg zoals controle, vullingen of gebitsreiniging
Een dekking voor fysiotherapie geeft een vergoeding voor fysiotherapie, manuele therapie door een fysiotherapeut, oedeemtherapie en oefentherapie.

Premies aanvullende verzekeringen gestegen

De premies voor de tandartsverzekeringen zijn dit jaar iets hoger dan afgelopen jaar. Ook bij de dekking voor Fysio zijn de premies hoger. Voor de dekking buitenland zijn de premies gelijk gebleven. De sterkste premiestijging zien we voor de dekking Alternatie Beter.

Bij de dekking voor de alternatieve zorg heeft Bewuzt nu ook aangegeven een maximaal bedrag per behandeling te vergoeden. Let hier dus goed op bij het kiezen van je zorgverlener. Zie voor de vergoedingen en de actuele polisvoorwaarden de site van de Bewuzt zorgverzekering.

Stapelkorting Bewuzt zorgverzekering 2017

Zorgverzekeraar Bewuzt biedt bij de aanvullende zorgverzekering de mogelijkheid voor een stapelkorting. Hoe meer extra opties je afneemt bij deze aanvullende zorgverzekering hoe hoger de korting zal zijn. Deze korting kan ook voor de zorgverzekering 2017 weer oplopen tot 15%. Dit is de maximale stapelkorting bij de aanvullende dekkingen van de Bewuzt zorgverzekering. Op haar site geeft de verzekeraar daar uitleg over.

Twee extra opties is 10% korting. Maar ook andere stapelkorting opties zijn mogelijk. Drie keer een goed pakket afsluiten is bijvoorbeeld al 10% korting. Het maakt voor de stapelkorting niet uit of je kiest voor de dekking Goed of de dekking Beter.

Je krijgt de maximale stapelkorting als je alle aanvullende dekkingen afsluit. Bij twee aanvullende opties krijg je een korting van 5%.

De regels van deze stapelkorting verschillen ten opzichte van de zorgverzekering 2016. Daar kon je al bij drie opties de maximale stapelkorting krijgen.

No Claim korting bij zorgverzekering Bewuzt

Uniek bij de Bewuzt zorgverzekering is de No-Claim korting. Als je geen gebruik maakt van de dekking uit een extra optie, krijg je het jaar daarop korting op de premie van deze specifieke aanvullende optie. De zogenoemde no-claim korting op de zorgverzekering kan oplopen tot 40%. Dit jaar kan ik niet zo snel op de site van Bewuzt de voorwaarden terugvinden voor deze No Claim regeling.

Geen informatie No Claim korting online?

Vorig jaar werd deze korting alleen gegeven over de extra optie en niet over de premie van de basisverzekering. De No-claimperiode loopt van 1 oktober tot en met 30 september van het volgende jaar. Op haar site geeft Bewuzt aan dat de No-claimkorting geldt voor alle extra opties samen. Heb je meerdere extra opties en maak je gebruik van één van die extra opties? Dan vervalt helaas de No-claimkorting.

Wil je meer weten over de No claim regeling bij de Bewuzt zorgverzekering, neem dan even contact op met de verzekeraar.

Bewuzt zorgverzekering 2017, welke zorgaanbieders?

Met een zorgverzekering van Bewuzt kun je bij de meeste zorgaanbieders terecht. Op de site van Bewuzt kun je opzoeken met welke zorgverleners er contracten zijn afgesloten. Zowel voor de tandartsen en therapeuten.

Niet met alle zorgaanbieders heeft de verzekeraar een contract afgesloten. Op de site van Bewuzt kun je bij “Vergelijk en Kies” raadplegen met welke zorgaanbieders een contract is afgesloten. Als je naar een zorgaanbieder gaat waarmee Bewuzt geen contract heeft, zal de Bewuzt zorgverzekering slechts 70% vergoeden op basis van het gemiddelde gecontracteerde tarief.

Kijk dus op de site van Bewuzt om te zien of jouw zorgverlener wel een contract heeft met Bewuzt. Hiermee kan je verassingen voorkomen.

 Onderdeel van VGZ Coöperatie

Bewuzt is een relatief jonge aanbieder van zorgverzekeringen. De zorgverzekeraar is nu al een paar jaar actief en onderdeel van de VGZ Coöperatie. Eén van de grootste zorgverzekeraars met meer dan 4 miljoen verzekerden. Zorgverzekeraar VGZ is ruim 60 jaar actief als zorgverzekeraar. Hiermee is het een ervaren zorgverzekeraar. . Als onderdeel van de groep kan Bewuzt profiteren van inkoopkracht van de coöperatie. Maar hoef je niet te kiezen voor een VGZ zorgverzekering. Met Bewuzt VGZ profiteer je van een ideale samenwerking met een grote zorgverzekeraar en een zorgverzekering met stapelkorting.

Veel online regelen bij Bewuzt zorgverzekering

Bij Bewuzt is gekozen voor een online dienstverlening. Alles wat online kan worden afgehandeld zal bij Bewuzt online verlopen. Login op Mijn Bewuzt en regel online al jouw zorgzaken. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je kunt bij Bewuzt nu ook inloggen op basis van je klantnummer. Reiskosten en medische kosten in het buitenland kun je niet met je klantnummer declareren.

Wijzigingen op je zorgverzekering geef je ook eenvoudig online door. Zo kan je zelf bepalen wanneer je de zorgzaken regelt. Ook het betalen van de facturen kun je verzorgen via de Mijn Bewuzt zorgverzekering omgeving.

Declaraties snel verwerken

Bewuzt geeft aan dat declaraties snel worden verwerkt. Als een declaratie online is ingediend zal Bewuzt het bedrag al binnen 6 werkdagen op je rekening storten. Bij een declaratie per post zal het tien werkdagen duren.

Medicijnen kan je bij de Bewuzt zorgverzekering bestellen in de online Apotheek. Je pil en herhaalrecepten van medicijnen regel je eenvoudig online bij de Nationale Apotheek. Dit kan 24 uur per dag. De bestellingen worden gratis thuis bezorgd binnen drie werkdagen. Bewuzt geeft aan dat de verzending vaak gratis is en snel. Je hoeft geen nota’s voor te schieten. Gezien dit online gemak en de scherpe premie misschien een mooie studenten zorgverzekering

Awards voor Bewuzt Zorgverzekering

Vergelijkingssite.nl (Nu HoyHoy.nl) heeft in 2013 Bewuzt uitgeroepen tot de beste nieuwkomer onder de zorgverzekeringen. Bij de verkiezing van de beste zorgverzekering staat Bewuzt op een derde plek, hiervoor kreeg de Bewuzt zorgverzekering een Bronzen Award van de Verzekeringssite.

In 2015 was de Bewuzt zorgverzekering door HoyHoy.nl uitgeroepen tot de Beste Keuze van zorgverzekering 2015. In 2014 was het de meest gekozen zorgverzekering bij de vergelijkingssite Independer.nl. Daarbij verkozen de gebruikers van Independer de Bewuzt zorgverzekering boven de populaire CZ zorgverzekering en Ditzo zorgverzekering.

De informatie op deze Bewuzt zorgverzekering 2017 is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 9 december 2017)