Avero Zorgverzekering 2017

avero zorgverzekering 2017Op deze pagina de informatie over de de Avéro zorgverzekering 2017. Bekijk voor de actuele informatie de volgende pagina over de Avéro zorgverzekering

De Avéro Zorgverzekering 2017 is een zorgverzekering van Achmea. Achmea is één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Hierdoor kan Achmea scherp inkopen en de zorg verbeteren.. Deze inkoopvoordelen gebruikt de verzekeraar om de premies voor iedere Achmea zorgverzekering laag te houden.. Een Avéro zorgverzekering wordt aangeboden via professionele adviseurs. De premie van de Avéro zorgverzekering kun je natuurlijk wel online uitrekenen.

Wil je de Avéro zorgverzekering afsluiten. Neem dan contact op met Zorgverzekeraar Avéro Achmea. Avéro werkt met tussenpersonen en is geen online verzekeraar. De Avéro zorgverzekering biedt wachttijd bemiddeling via de Zorgversneller. Ook kan je als verzekerde gebruik maken van de second opinion service via het netwerk Best Doctors.

Avéro Zorgverzekering 2017 basisverzekering

Bij de Avéro zorgverzekering kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. Dit jaar hebben de basisverzekeringen een andere naam dan in 2016. Je kunt kiezen voor een naturaverzekering of een restitutieverzekering:

  • Zorg Plan Restitutie. de Avéro restitutieverzekering, vanaf € 121,75 per maand, volledige keuzevrijheid uit alle zorgverleners in Nederland. Vergoeding op basis van het wettelijk maximale bedrag of markt conform tarief.
  • Zorg Plan Natura, (naturaverzekering),  vanaf € 117,25 per maand, keuze uit groot aanbod zorgverleners, 100% vergoed gecontracteerde zorg, 75% vergoeding  niet gecontracteerde zorg

De maandpremie van de Avéro naturaverzekering is goedkoper maar biedt zoals aangegeven geen vrije keus in zorgverlener. Voor een maximale vergoeding van de kosten, moet je kiezen voor een gecontracteerde zorgverlener. Anders zal Avéro vanuit de basisverzekering niet alles vergoeden. Op de site van Avéro Achmea kun je zien met welke zorgverleners afspraken zijn gemaakt.

De premies voor de basisverzekering zijn ten opzichte van het voorgaande jaar verhoogd. Gemiddeld is de premiestijging 7,9%. De aangegeven premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Wanneer je kiest voor een hoger vrijwillig eigen risico kan de premie lager uitvallen. De korting op de premie bij het maximale eigen risico is 20 euro per maand.

Ook is het mogelijk dat je kan profiteren van een collectiviteitskorting. Neem contact met je werkgever om te bepalen of deze een collectiviteit heeft lopen bij Avéro. Op de site van de verzekeraar kun je dan kijken hoeveel procent korting je krijgt op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. De collectiviteit kun je opgeven in de premieberekening.

Bij beide basisverzekeringen kun je gebruik malen van de service voor Zorgversneller, Behandelinformatie Plus, Vakantiedokter en Eurocross Assistance Alarmcentrale voor spoedeisende medische

Avéro zorgverzekering 2017 aanvullende dekking

De dekking vanuit de Avéro basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor een aanvullende Avéro zorgverzekering.  Dit jaar heb je meer keuze uit de aanvullende zorgverzekeringen bij Avéro. Nieuw dit jaar is het intro pakket. De meest voordelige aanvullende zorgverzekering bij Avéro. Je kunt uit de volgende aanvullende verzekeringen kiezen:

  • Avéro Intro, vanaf € 7,75 per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie, aanvulling tot kostprijs bij spoedeisende hulp in buitenland, geen dekking voor alternatieve geneeswijze
  • Avéro Start, vanaf € 18,50 per maand, geen topzware verzekering, oa Fysio- en oefentherapie 12 x, Orthodontie geen, alternatieve geneeswijze max € 450
  • Avéro Royaal, vanaf € 32,75 per maand. laat niets aan het toeval over, oa Fysio- en oefentherapie 27 x,  Orthodontie max € 2.000 tot 18 jaar, alternatieve geneeswijze max € 650 en € 40,- per dag
  • Avéro Excellent, vanaf € 65,95 per maand, zeer complete dekking, oa Fysio- en oefentherapie 27 x, Orthodontie 100% tot 22 jaar va 22 jaar 70% tot max €1.500, alternatieve geneeswijze max € 1.000

De hoogte van de premie van de aanvullende verzekeringen is bij de Avéro zorgverzekering afhankelijk van de leeftijd. De tarieven zijn vastgesteld voor de volgende leeftijdsgroepen: 18 t/m 21 jaar, 22 t/m 34 jaar, 35 t/m 54 jaar en vanaf 55 jaar.

Hoe hoger de leeftijdscategorie, hoe hoger de premie voor de aanvullende verzekering. De hierboven genoemde premies zijn de premies van de leeftijdsgroep 35/55 jaar. Bij de getoonde premies is geen rekening gehouden met een eventuele collectiviteitskorting.  Zie de site van Avéro voor een indicatie van de premie voor de andere leeftijdsgroepen.

De dekking van deze aanvullende zorgverzekering is aangepast ten opzicht van vorig jaar. De maximale vergoedingen voor orthodontie vallen lager uit. Ook zie je verschillende in de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen. Kijk dus goed of je nog wel de juiste aanvullende verzekering kiest. De premies van deze aanvullende verzekeringen zijn hoger dan voor 2016.

Voor een Avéro Achmea Excellent verzekering is een medische acceptatie nodig. Hiervoor zal Avéro contact met je opnemen na afsluiten van de aanvullende verzekering

Zie site van Avéro Ziektekostenverzekering voor een volledig overzicht van de vergoedingen en polisvoorwaarden van de verschillende aanvullende verzekeringen. Daar kun je ook meer informatie vinden over de vergoedingen in 2014 en de Avéro Achmea zorgverzekeringen 2013 en de andere jaren..

Tandartsverzekering Avéro Zorgverzekering

Met een tandartsverzekering van Avéro kun je verzekeren tegen de kosten van tandarts, mondhygiënist en tandprotheticus. Ook voor deze verzekering kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden:

  • T-Start, vanaf € 16,50 per maand, Vergoeding van 100% van consulten, second opinion, mondhygiëne, vullingen en het trekken van tanden en kiezen. Vergoeding van 75% van de overige behandelingen, max € 250 per jaar,
  • T-Extra, vanaf € 22,95 per maand, zelfde als T Start met jaarlijks maximum van € 500
  • T-Royaal, vanaf € 36,95 per maand, zelfde als T Start met jaarlijks maximum van € 1.000
  • T-Excellent, vanaf € 48,95 per maand, 100% vergoeding van alle behandelingen met jaarlijks maximum van € 1.250

De hierboven aangegeven premies van de Avéro tandartsverzekering zijn zonder een eventuele collectiviteitskorting. Avéro geeft aan dat je niet alle kosten vergoed krijgt vanuit de tandartsverzekering. Je krijgt geen vergoeding voor bijvoorbeeld keuringsrapporten en niet nagekomen afspraken. Voor een volledig overzicht van de dekkingen verwijs ik je graag naar de site van de verzekeraar.

Ook de orthodontie kosten worden niet uit de tandartsverzekering vergoed. Ook Keuringsrapporten en tandheelkundige verklaringen (C70, C75 en C76) vallen buiten de dekking van deze Avero tandartsverzekering.

Voor de tandartsverzekeringen T-Royaal en T-Excellent is medische acceptatie van toepassing via een vragenlijst.

Zie de site van Avéro voor de actuele polisvoorwaarden en actuele vergoedingen vanuit de tandartsverzekering.

Aan de premieberekening die je op de site van Avero uitvoert kun je geen rechten ontlenen. De in de premieberekening samengestelde zorgverzekering kun je online afsluiten. Daarvoor moet je wel even het Burgerservicenummer (BSN) bij de hand hebben.

Beter voor Nu Zorgverzekering 50-plussers

Ook voor de doelgroep ouderen heeft Avéro Achmea Zorg een speciale zorgverzekering, Beter Voor NU. Zo heeft deze zorgverzekering  een ruime vergoeding voor bijvoorbeeld (lees)brillen, vaccinaties en fysiotherapie. Hiervoor is aangegeven wat de premie is voor deze aanvullende verzekering. Wil je meer weten over deze Avéro Ziektekosten module?

Neem dan contact op met je tussenpersoon of bel even de Avéro Achmea klantenservice. Op de site van Avéro kun je ook de digitale vergoedingen wijzer raadplegen.

De informatie over de Avéro zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 december 2017)

Bewaren

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties