ONVZ Zorgverzekering 2017

onvz zorgverzekering 2017Met een ONVZ zorgverzekering ben je verzekerd van een Vrije Zorg Keuze. Ook weer in 2017. Dit is het voordeel van een zuivere restitutiepolis die ONVZ in de markt zet. De premie voor deze Vrije Keuze basisverzekering bij ONVZ is voor 2015 vastgesteld op € 119,50 per maand. Dit bij alleen het verplichte eigen risico van € 385. Ook is de korting van het ONVZ ledencollectief nog niet meegenomen in deze prijs. De premie is gestegen ten opzichte van de ONVZ zorgverzekering 2016. Nieuw dit jaar is de zonder zorgen op reis met Wereldfit. Ideaal voor de reizigers onder ons.

ONVZ zorgverzekering

Bij de ONVZ zorgverzekering kies je dus voor een restitutieverzekering. Hiermee biedt de verzekeraar je de optimale vrijheid in keuze van huisarts en ziekenhuis. De premie van de zorgverzekering 2017 is vastgesteld op € 119,50 per maand.Met alleen het wettelijk verplichte eigen risico.

Kies je voor het maximale eigen risico van 885 euro, dan zal de maandpremie voor de basisverzekering lager uitvallen. Bij het maximale eigen risico betaal je € 94,50 per maand. Bij de basisverzekering profiteer je van een ONVZ ledencollectief. Met het ONVZ ledencollectief krijg je 3% korting op de premie van de basisverzekering.Maar ONVZ heeft met verschillende werkgevers afspraken gemaakt. Misschien dat je kan profiteren van hogere kortingen via je werkgever.

Bekijk de site van ONVZ voor meer informatie over de collectiviteiten. Verder op deze pagina meer informatie over de collectiviteiten Ondermeners Fit en het ZZP collectief.

ONVZ zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking van een basisverzekering is vastgesteld door de overheid. Bij ONVZ kun je de dekking vanuit de basisverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende ONVZ verzekering. Voor de ONVZ zorgverzekering 2017  heb je de keuze uit de volgende aanvullende en excellent verzekeringen:

 • ONVZ Startfit, premie vanaf € 6,75 per maand, 9 behandelingen fysiotherapie per jaar.
 • ONVZ Extrafit, premie vanaf € 9,00 per maand, 9 behandelingen fysiotherapie, preventiecursussen max € 75 door ONVZ erkende cursussen.
 • ONVZ Benfit, premie vanaf € 22,60 per maand, 12 behandelingen fysiotherapie, preventiecursussen max € 150 door ONVZ erkende cursussen. Orthodontie tot 18 jaar maximaal € 1365.
 • ONVZ Optifit, premie vanaf  € 37,35 per maand, 35 behandelingen fysiotherapie, preventiecursussen max € 250 door ONVZ erkende cursussen. Orthodontie tot 18 jaar 100%.
 • ONVZ Topfit, premie vanaf  € 54,90 per maand, 100% fysiotherapie, preventiecursussen max € 325 door ONVZ erkende cursussen. Orthodontie tot 18 jaar 100%.

De getoonde premies voor de aanvullende verzekeringen zijn inclusief de korting via het ONVZ ledencollectief. Deze korting is 7% op de aanvullende verzekering. Op de ONVZ internetsite lees je meer over de actuele vergoedingen en kun je in het vergoedingenoverzicht de vergoedingen uit de bovengenoemde aanvullende zorgverzekeringen vergelijken.

Dit is een zeer uitgebreid overzicht met veel details. De meest uitgebreide aanvullende zorgverzekering ONVZ SuperFit kost in 2017 € 116,25 per maand. Dit is de premie inclusief de korting via het ONVZ ledencollectief. Zie de site voor de uitvoerige beschrijving van de dekking uit ONVZ Superfit.

ONVZ Wereldfit

Dit jaar heeft ONVZ ook een extra buitenland dekking. Deze Wereldfit dekking is ideaal voor de consument die graag op reis gaat. Je bent dan zorgeloos verzekerd van medische kosten in het buitenland. Zowel voor geplande zorg als ongeplande zorg. Je kunt na afstemming met een ONVZ Zorgconsultent naar België of Duitsland voor geplande zorg.

De Wereldfit dekking zal de kosten voor spoedeisende zorg op reis vergoeden. Ook biedt het dekking voor repatriëring bij ernstige ziekte of ongeval. De premie voor de Wereldfit dekking is in 2017 € 3,37 per maand. Dit is de premie inclusief de korting via het ONVZ ledencollectief. Voor opsporing en redding is een vergoeding van maximaal 25.000 euro.

ONVZ Tandartsverzekeringen

Wil je ook een dekking voor de kosten van tandheelkundige hulp, dan kun je bij de ONVZ zorgverzekering kiezen uit verschillende tandartsverzekeringen:

 • ONVZ Tandfit A, premie vanaf € 11,25 per maand, ongevallen dekking max € 2.500, vergoeding behandelingen 75% tot max € 250 per jaar,
 • ONVZ Tandfit B, premie vanaf € 25,65 per maand, ongevallen dekking max € 5.000, vergoeding 100% controle overig 75%, gezamenlijk tot max € 750 per jaar,
 • ONVZ Tandfit C, premie vanaf € 33,30 per maand, ongevallen dekking max € 5.000, vergoeding 100% controle overig 75%, gezamenlijk tot max € 1500 per jaar,
 • ONVZ Tandfit D, premie vanaf € 37,80 per maand, ongevallen dekking max € 5.000, vergoeding 100% tot max € 1.500 per jaar

De getoonde premies voor deze tandartsverzekeringen zijn inclusief de korting vanuit het ONVZ ledencollectief. Ook voor de tandartsverzekering is deze collectiviteitskorting vastgesteld op 7%. De dekkingen vanuit deze tandartsverzekering lijken gelijk te zijn aan de dekkingen bij de ONVZ zorgverzekering 2016.De premies voor de tandartsverzekering liggen dit jaar iets lager.

Zie de site van Zorgverzekeraar ONVZ voor een actueel overzicht van de ONVZ vergoedingen en de voorwaarden van deze tandartsverzekeringen. De tandartsverzekering Tandfit D kunt je alleen in combinatie met de aanvullende zorgverzekering Topfit afsluiten. Heb je geen basisverzekering bij ONVZ, dan betaalt je een toeslag van 50% op de premie van de Tandfit tandartsverzekering. Voor de Tandfit B, C en D is er sprake van medische selectie.

Waarom ONVZ Zorgverzekering afsluiten?

Op haar internetsite geeft ONVZ een korte opsomming waarom je juist voor een ONVZ zorgverzekering moet kiezen:

 • Optimale keuzevrijheid, Optimale vrijheid in de keuze van arts, ziekenhuis en medicijnen
 • Persoonlijke ondersteuning, Hulp en advies van de ZorgConsulent
 • Snelle behandeling van uw declaraties, Binnen 5 dagen wordt uw declaratie uitbetaald
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding bij de ONVZ ziektekosten verzekering

Eenvoudig declareren bij ONVZ zorgverzekering

Voor het indienen van declaraties en het regelen van je persoonlijke zaken kun je gebruik maken van MijnONVZ op de site van de verzekeraar. Daar kun je inloggen door gebruik te maken van je DigiD of een je persoonlijke ONVZ account. Je kunt voor de ONVZ declaraties ook gebruik maken van de ONVZ Zorgpas App. Dit is de mobiele applicatie voor de smartphone. Daarmee heb je inzicht in de vergoedingen van de zorgverzekeringen. Je kunt met deze App ook mobiel declareren, gewoon een kwestie van het indienen van een foto van de zorgnota. Deze App is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Kom je er toch niet uit, neem dan gewoon met ONVZ contact op. Op de site van de zorgverzekeraar staat het telefoonnummer en is ook een chat functie beschikbaar.

ONVZ ZZP collectief

ONVZ heeft een collectiviteit speciaal voor ZZP’ers en zelfstandigen. Via deze collectiviteit krijg je een korting van 8% op de basisverzekering. Op de premie van de aanvullende en excellente verzekeringen geeft ONVZ 10% korting via deze collectiviteit. Deze korting van 10% is ook van toepassing op de tandartsverzekering en buitenlandverzekering (Wereldfit).

ONVZ Ondernemerfit

Deze ONVZ collectiviteit is er speciaal voor mkb-ondernemers zonder een collectief contract. Ook via deze collectiviteit krijg je 8% korting op de basisverzekering. Op de premie van de aanvullende en excellente verzekeringen geeft ONVZ 10% korting via deze collectiviteit. Deze korting van 10% is ook van toepassing op de tandartsverzekering en buitenlandverzekering (Wereldfit).

De informatie over de ONVZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 27 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties