OHRA Zorgverzekering 2018

ohra zorgverzekering 2018

​De OHRA zorgverzekering 2018 kun je afsluiten voor een premie vanaf € 107,95 per maand. Met een OHRA zorgverzekering kies je voor een verzekering met een vrije zorgkeus. Jij kiest zelf naar welke zorgverlener je gaat indien je zorg nodig hebt. Je vertrouwde arts of apotheek kun je dus blijven bezoeken. Geen gedoe met uitzoeken wat bij de OHRA zorgverzekering gecontracteerde zorgverleners zijn.

​OHRA maakt al jaren veel reclame voor deze vrije zorgkeuze.

Bij de zorgverzekering van OHRA kun je al een basisverzekering afsluiten vanaf € 107,95 euro. Dit is de premie voor de online Gemak polis. Deze premie ligt iets hoger dan afgelopen jaar. Dit is de premie met alleen het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

Kies je voor een extra vrijwillige hoger eigen risico van 500 euro krijg je een korting. Bij een totaal eigen risico van € 885 komt de premie uit op € 91,28 per maand. Je hebt dan een korting van € 16,67 op de maandpremie. Dit is minder dan in het vorige jaar.

OHRA zorgverzekering voordelen

Bij een OHRA zorgverzekering kies je voor een restitutieverzekering hierbij kan je alle zaken rondom de zorgverzekering online regelen. Op haar website geeft OHRA aan dat je met haar zorgverzekering van de volgende voordelen profiteert:

 • check
  ​Vrije zorgkeuze, jij kiest je zorgverlener (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis en apotheek)
 • check
  ​Geen medische selectie en geen wachttijden
 • check
  ​Direct mobiel declareren met de OHRA App
 • check
  ​Alles online regelen via Mijn OHRA
 • check
  ​Eigen Risico gespreid betalen
 • check
  ​Voor iedereen een Scherpe premie
 • check
  ​OHRA Online Gemak

OHRA Online gemak korting

De hiervoor genoemde premies zijn inclusief de Online gemak korting. Hierbij kies je ervoor om alles online te regelen. Naast het online gemak krijg je ook een korting op de premie van de zorgverzekering lager. De korting voor de Online Gemak polis is in 2018 8% korting op de basispremie.

Zonder de Ohra Online gemak korting betaal je in 2018 € 117,34 per maand.

OHRA Zorgverzekering aanvullende verzekering

De dekking van de basisverzekering bij een OHRA Ziektekostenverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor één van de aanvullende verzekeringen. Hierbij heb je de volgende keuze:

 • OHRA Sterk, vanaf € 6,70 per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie, Spoedeisende medische zorg buitenland (werelddekking)
 • OHRA Aanvullend, vanaf € 11,68 per maand, oa 9 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 250,- waarbij max. € 45,- per dag, geen orthodontie, Brillen, contactlenzen € 50,- per 2 jaar
 • OHRA Extra Aanvullend, vanaf € 22,23 per maand, oa 9 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 500,- waarbij max. € 45,- per dag,  € 1.000,- orthodontie tot 18 jaar, Brillen, contactlenzen € 50,- per 2 jaar
 • plus
  OHRA Uitgebreid, vanaf € 41,99 per maand, oa 18 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 750,- waarbij max. € 45,- per dag, € 2.000,- orthodontie, Brillen, contactlenzen € 75,- per 2 jaar

Deze premies van deze OHRA aanvullende zorgverzekeringen zijn iets hoger dan de premies van afgelopen jaar. OHRA geeft op de site aan dat de aanvullende dekking “Aanvullend” het populairst is bij haar verzekerden.

Mogelijk dat je vanuit een collectiviteit nog een korting kan krijgen op deze premies. De getoonde premies voor deze aanvullende zorgverzekeringen zijn inclusief de collectiviteitskorting via OHRA Online gemak

De Buitenland spoedeisende medische zorg is bij alle aanvullende verzekeringen standaard. Daarbij heb je een dekking voor de hele wereld.

Zie voor een actueel overzicht van de OHRA zorgverzekering vergoeding bij deze aanvullende verzekeringen de site van OHRA. Daar staan ook de actuele polisvoorwaarden beschreven.

Als je het lastig vindt om een aanvullende OHRA verzekering te kiezen kun je op de site van OHRA gebruik maken van de zogenoemde keuzewijzer. Wil je per item zien welke vergoeding de OHRA zorgverzekering geeft, maak dan gebruik van de online vergoedingenwijzer.

OHRA tandartsverzekeringen aanbod

Wil je een dekking voor de kosten van de tandarts behandelingen, kun je uit verschillende OHRA tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij een OHRA tandartsverzekering heb je een vrije keuze van zorgverlener. Je kunt dus je eigen tandarts of mondhygiënist kiezen. OHRA heeft de volgende tandartsverzekeringen:

 • OHRA Tand Sterk, vanaf € 9,10 per maand, oa. bepaalde behandelingen worden vergoed, 75 procent van de behandeling tot maximaal € 250,- per jaar.
 • OHRA TandenGaaf 250, vanaf € 15,39 per maand, oa. alle behandelingen worden vergoed, 100 procent van de behandeling tot maximaal € 250,- per jaar.
 • OHRA TandenGaaf 500, vanaf € 28,36 per maand, oa .alle behandelingen worden vergoed, 100 procent van de behandeling tot maximaal € 500,- per jaar.

De getoonde premies voor de TandenGaaf dekking zijn inclusief 5% korting via OHRA Online Gemak. Voor een vergoeding van orthodontie kunt je een aanvullende verzekering OHRA Extra Aanvullend of OHRA Uitgebreid afsluiten.

OHRA geeft aan dat de tandartsverzekering TandenGaaf 250 het populairst is bij haar verzekerden.

De OHRA tandartsverzekeringen zijn wel iets duurder geworden dit jaar. Het lijkt erop dat de dekkingen van deze aanvullende zorgverzekeringen wel gelijk gebleven zijn.

Zie de site van OHRA voor de actuele informatie over de vergoedingen en polisvoorwaarden voor de OHRA tandartsverzekeringen.

Vergoedingen bij Tand Sterk verzekering

Bij de OHRA Tand Sterk verzekering krijg je een vergoeding van de volgende tandheelkundige behadelingen uitgevoerd oor een tandarts of een mondhygiënist:

 • ​consulten​​​
 • ​gaatjes vullen
 • ​gebitsreiniging
 • ​kiezen trekken
 • ​röntgenfoto
 • ​wortelkanaalbehandeling
 • ​verdoving

Het bleken van de tanden en abonnementskosten bij een tandarts vallen buiten de dekking van een OHRA tandartsverzekering.

Zie de site van OHRA voor een volledig overzicht van de vergoedingen en de polisvoorwaarden voor de tandartsverzekeringen.

OHRA ongevallen verzekering

Bij de premie berekening die ik uitvoerde op de site van OHRA werd ik gewezen op de speciale OHRA ongevallen verzekering. Bij deze extra dekking krijg je een vergoeding wanneer je het slachtoffer bent van een ongeluk en letsel hebt opgelopen. De premie voor deze ongevallendekking is in 2018 vanaf € 1,41.

Deze verzekering keert eenmalig een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Bij kinderen wordt schade aan het gebit vergoed. De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van het pakket dat je kiest en natuurlijk de mate van blijvende invaliditeit.

Bij de OHRA ingevallen verzekering kun je in 2018 kiezen uit de volgende pakketten:

 • pakket 1, vanaf € 1,41 per maand, vergoedingen van € 5.000,- bij overlijden en € 25.000,- bij blijvende invaliditeit
 • pakket 2, vanaf € 2,33 per maand, vergoedingen van € 5.000,- bij overlijden en € 50.000,- bij blijvende invaliditeit
 • pakket 3, vanaf € 3,25 per maand, vergoedingen van € 5.000,- bij overlijden en € 75.000,- bij blijvende invaliditeit

Zie de site van de OHRA voor meer informatie over de polisvoorwaarden en de actuele vergoedingen en premies. Als je onze ongevallenverzekering afsluit, kun je je gezin meeverzekeren. Ook kinderen tot 28 jaar die uitwonend zijn en een voltijd studie volgen.

Module OHRA Gezond

Als je een OHRA basisverzekering hebt afgesloten krijg je in veel gevallen de gratis module OHRA gezond. Hiermee krijg je een vergoeding voor sportmedisch onderzoek en sportkeuringen, gezondheidscursussen en beweegprogramma's en vergoeding van een vervolgonderzoek van de Persoonlijke Gezondheidscheck.

De vergoedingen zijn tot een maximum van € 150,- per kalenderjaar voor de kosten van een sportmedisch onderzoek of keuring

Let op dat sommige keuringen worden vergoed vanuit de OHRA basisverzekering.

De module OHRA gezond geeft je ook een vergoeding voor een persoonlijke gezondheidscheck. De normale prijs voor deze gezondheidscheck is € 44,95 per persoon.

Let op Bij de OHRA Zorgverzekering Online Gemak kun je geen gebruikmaken van de OHRA Gezond module.

Zie de site van OHRA zorgverzekering voor alle voorwaarden en voordelen bij deze speciale module OHRA gezond.

Korting op premie OHRA Zorgverzekering ?

OHRA biedt de verzekerde twee manieren voor een korting op de premie van de zorgverzekering. Door je OHRA zorgverzekering online te sluiten of via een collectiviteit. Bij een collectiviteit is de hoogte van de korting afhankelijk van de gemaakte afspraken met OHRA. Maar je hoeft dan niet alles online te regelen.

Als je een online zorgverzekering afsluit krijg je een korting. Dan kies je voor de OHRA Zorgverzekering Online Gemak. De korting is 8% op de basisverzekering en 5% op de aanvullende verzekeringen.

Sommige OHRA zorgverzekeringen kunnen meetellen bij de OHRA pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je bij OHRA hebt lopen, hoe hoger de korting op de premie van je verzekeringen.

Collectiviteiten bij OHRA zorgverzekering

OHRA heeft met verschillende werkgevers en organisaties afspraken gemaakt voor de zorgverzekering. Je hoeft dus niet altijd voor de Online Gemak polis te kiezen voor een collectiviteitskorting.

Op de site van OHRA kun je opzoeken met welke organisaties en werkgevers OHRA afspraken heeft gemaakt. Even snel opzoeken door de letters van de naam op te geven van werkgever of organisatie.

OHRA heeft onder andere afspraken met:

 • ​CZ medewerkers
 • ​CNV Onderwijs - leden
 • ​De Vitesse polis
 • check-circle
  ​Atos Nederland
 • check-circle
  ​KPN PostNL TNT Express
 • check-circle
  ​HCC Universiteit Utrecht
 • check-circle
  ​Medisch Centrum Haaglanden

De lijst hierboven is een kleine selectie uit de lijst van collectiviteiten. Je moet even zelf zoeken of jouw bedrijf of organisatie er ook tussen staat. Neem even contact op met OHRA als je er niet uitkomt.

Declareren bij OHRA Zorgverzekering

Je kunt op verschillende manieren bij de OHRA zorgverzekering declareren. Daarbij kan je gebruik maken van de persoonlijke omgeving op de OHRA website. Gewoon even bij Mijn OHRA inloggen met je DigiD code.

Daar kun je een overzicht zien van je zorgverzekering en bijvoorbeeld de status van al ingediende declaraties. Maar je kunt ook een nieuwe declaratie indienen in deze online omgeving.

Je kunt natuurlijk voor het indienen van declaraties ook gebruik maken van de OHRA App. De OHRA zorgverzekering was één van de eerste zorgverzekeringen met een mobiele app. Met deze App declareer je eenvoudig in drie stappen. En binnen 10 werkdagen is de declaratie verwerkt en staat de vergoeding op je rekening.

De OHRA app is helemaal gratis geeft de verzekeraar aan. Deze app is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Deze applicatie kun je ook gebruiken voor de andere verzekeringen van OHRA. De app is niet alleen voor de zorgverzekering.

OHRA zorgservice

Via de Mijn OHRA zorgverzekering kun je de eigen zorgzaken regelen. Zoals wachtlijstbemiddeling, kraamzorg of een second opinion. Kom je er even zelf niet uit dan gewoon even met OHRA Zorgverzekering contact opnemen.

De informatie over de OHRA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 21 januari 2018)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties