Nationale Nederlanden Zorgverzekering 2021

Nationale Nederlanden Zorgverzekering

De Nationale Nederlanden zorgverzekering heb je dit jaar al vanaf € 129,44 per maand. Daarbij kies je voor een natura restitutieverzekering met een volledig vrije zorgkeuze. Bij Nationale Nederlanden kun je ook profiteren van een collectiviteitskorting. 

Onderdeel van de dekking van de Nationale Nederlanden zorgverzekering is de Second opinion van internationale experts. Wel zo prettig om indien nodig ook de mening van andere experts te krijgen.

Nationale Nederlanden zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft Nationale Nederlanden een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 129,44 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Vrije Zorgkeuze, altijd 100% vergoeding als zorg is gedekt
 • Check eenvoudig verdachte plekjes met SkinVision app
 • Second Opinion door internationale specialisten
 • Wijzig aanvullende verzekeringen met de Meegroeiservice
 • Extra hulp bij mantelzorg van een Zorggenoot
 • Korting als je afsluit via NN.nl
 • Wachtlijstbemiddeling

Nationale Nederlanden Zorgverzekering basis

Bij de Nationale Nederlanden basisverzekering kun je niet kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft slechts één basisverzekering, een zogenoemde restitutieverzekering..

De premie van de basis verzekering is voor 2021 vastgesteld op € 129,44 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. En deze premie is inclusief een online korting van 4 euro.

Kies je bij de Nationale Nederlanden zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij Nationale Nederlanden kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende bedragen. Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je de basisverzekering voor € 108,61 afsluiten.

De korting per maand is dan 20,83 euro. Hiermee krijg je een zeer scherpe premie voor je zorgverzekering.

Je kunt uit verschillende eigen risico bedragen kiezen. Deze zijn in stappen van 100 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe hoger de korting op je premie.

Zie de website van Nationale Nederlandenzorgverzekering voor de premieberekening van de NN zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

NN Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de NN zorgverzekering kun je kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen en een dekking voor de tandarts. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.

Bij Nationale Nederlanden heb je de volgende aanvullende keuzes

 • Start, vanaf € 12,88 per maand, dekking voor oa 6 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar, spoedeisende hulp in het buitenland, 14 dagen vervangende mantelzorg per jaar
 • Extra, vanaf € 25,25 per maand, orthodontie dekking voor 80% van de kosten tot een maximum van € 1000,00 per verzekering, spoedeisende medische zorg in buitenland, 14 dagen vervangende mantelzorg, alternatieve geneeswijzen tot € 250 per jaar met maximaal € 50,- per dag
 • Compleet, vanaf € 47,00 per maand, oa vergoeding voor 24 behandelingen fysiotherapie,  alternatieve geneeswijzen tot € 500 per jaar met maximaal € 50,- per dag, brillen en contactlenzen maximaal € 100, per 2 jaar 14 dagen vervangende mantelzorg, orthodontie dekking voor 80% van de kosten tot een maximum van € 1750,00 per verzekering, spoedeisende zorg in buitenland.
 • Combi, vanaf € 27,85 per maand, oa vergoeding voor 12 behandelingen fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen tot € 250 per jaar met maximaal € 25- per dag, brillen en contactlenzen maximaal € 100, per 2 jaar 14 dagen vervangende mantelzorg, tandheelkunde dekking voor 75% van de kosten tot een maximum van € 250,00 per jaar, spoedeisende zorg in buitenland.

Luxe verpleging

Bij de zorgverzekering van Nationale Nederlanden kun je ook een dekking voor Luxe verpleging afsluiten. Hierbij krijg je in het ziekenhuis meer luxe aangeboden tijdens een eventueel ziekenhuis verblijf. Bijvoorbeeld een privékamer. Of als alternatief een vergoeding per dag,

Deze extra dekking heb je met een premie vanaf  € 20,00 per maand.

FBTO Naturapolis, premie vanaf € 103,50 per maand oa 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
FBTO restitutiepolis, premie vanaf € 108,5o per maand, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg en 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg

Dekking tandartskosten NN zorgverzekering

Je kunt bij de NN zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Dit als je niet het combi pakket hebt gekozen bij de hiervoor beschreven aanvullende verzekeringen. 

Deze tandartsverzekering sluit je met een premie vanaf € 16,61 per maand. Hierbij heb je de volgende dekking:

 • 100% vergoeding tot het verzekerde bedrag.
 • Kosten tandarts en mondhygiënist meeverzekerd
 • Dekking tandongevallen tot € 10.000,- per gebeurtenis

De hoogte van de premie voor de tandartsverzekering is afhankelijk van het gekozen bedrag. Hierbij kies je uit de opties TandenGaaf 250, TandenGaaf 500, TandenGaaf 1000 of TandenGaaf 1500. Het nummer heeft de gekozen maximale dekking weer. 

Bekijk de website van Nationale Nederlanden voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen.

Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

Dit kun je regelen met Nationale Nederlanden app

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van mobiele app. Op deze manier heb je de zorgverzekering altijd bij de hand geeft de verzekeraar aan.

De mobiele app van Nationale Nederlanden is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Online declareren
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Snel je nota insturen

Bezoek de site van Nationale Nederlanden voor meer informatie over deze mobiele app. Je kunt je zorgzaken ook regelen via de online mijn.nn omgeving. Ga hiervoor naar de website van de verzekeraar.

Korting op zorgverzekering Nationale Nederlanden

Bij een Nationale Nederlanden zorgverzekering kun je wel profiteren van een collectiviteitskorting. Om de hoogte van de collectiviteitskorting te bepalen kun je de premieberekening op de site van de verzekeraar gebruiken. In het begin van de premiebepaling geef je de collectiviteits-code op.

Weet je deze code niet, kun je zoeken op naam van je vereniging of werkgever. Op basis van de geselecteerde collectiviteit worden de kortingen in de premieberekening weergegeven.

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de Nationale Nederlanden. zorgverzekering krijg je een korting van 2% op de totale premie. Je kunt kiezen voor een maandbetaling, kwartaalbetaling, half jaar betaling of een jaarpremie. Andere keuze mogelijkheden worden niet aangeboden. De geboden korting van 2% is hoger dan wat je bij veel andere zorgverzekeringen krijgt.

Bij een betaling per kwartaal betaling en halfjaar betaling krijg je respectievelijk 0,5% en 1% korting.

De informatie over de Nationale Nederlanden zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 4 januari 2020)