National Academic Zorgverzekering 2017

national academic zorgverzekering 2017De National Academic zorgverzekering is volgens National Academic dé zorgverzekering voor hoger opgeleiden. De basisverzekering van National Academic heb je al vanaf € 104,95 per maand. De organisatie is opgericht in 1993 richt zich op de hoger opgeleiden omdat deze doelgroep bij schadeverzekeringen aanzienlijk minder schade claimen.

National Academic heeft een groot aantal schadeverzekeringen in het assortiment. National Academic is ook een belangrijke aanbieder van zorgverzekeringen geworden. Daarvoor werkt de organisatie samen met verzekeraar VGZ, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. VGZ is de risicodrager van de zorgverzekering van National Academic.

National Academic zorgverzekering en lage premie

National Academic geeft dus aan dé zorgverzekering voor hoger opgeleiden aanbiedt en dan ook met één van de laagste premies van Nederland. Hiermee concurreert sterk met Promovendum. Ook deze organisatie richt zich op de doelgroep van hoger opgeleiden.

De basisverzekering is bij National Academic verkrijgbaar vanaf € 104,95 per maand. Dit is de premie zonder extra eigen risico. De genoemde premie voor de basisverzekering kan lager uitvallen als je voor een extra vrijwillig eigen risico kiest. Je kunt uit verschillende bedragen kiezen. Ga je voor het maximale eigen risico van 885 euro? Dan komt de premie voor de basisverzekering uit op € 89,95 per maand. Voor het maximale eigen risico krijg je dus 15 euro per maand korting.

Beoordeel goed of het verstandig is om voor het maximale eigen risico te gaan. De korting van 15 euro is niet de hoogste korting bij de zorgverzekeringen. Wil je een maximaal eigen risico, vergelijk dan ook eens de andere zorgverzekeringen. Waarbij je een hogere korting op de premie krijgt.

Bij de zorgverzekering van National Academic mag je zelf de huisarts, tandarts of het ziekenhuis kiezen. Zo heb je altijd toegang tot de beste zorg geeft National Academic aan.

National Academic zorgverzekering aanvullend

National Academic biedt de mogelijkheid om de dekking vanuit de basisverzekering uit te breiden met een aanvullende dekking. Je kunt kiezen uit de volgenden aanvullende verzekeringen:

 • Aanvullend 1 , premie vanaf € 13,95 per maand, oa, fysiotherapie 100% tot €300, anticonceptie 100%, alternatieve geneeswijzen 80% tot €200
 • Aanvullend 2 , premie vanaf € 29,95 per maand, oa, fysiotherapie 20 behandelingen, Orthodontie (tot 18 jaar) 80%, alternatieve geneeswijzen 100% tot €500
 • Aanvullend 3 , premie vanaf € 49,95 per maand, oa, fysiotherapie 40 behandelingen, Orthodontie (tot 18 jaar) 100%, alternatieve geneeswijzen 100% tot €500 70% tot €750

Deze premies zijn allemaal een euro duurder ten opzichte van de premies van vorig jaar. Bij de alternatieve geneeswijzen is een nu een maximale vergoeding ingesteld. Deze maximale vergoeding is €50,00 per behandeling.

National Academic geeft op de site niet meer aan wat de meest gekozen aanvullende zorgverzekering is. Voor meer informatie over deze aanvullende verzekeringen verwijs ik je graag naar de site van de verzekeraar. Daar heb je naast een verkort vergoedingenoverzicht ook de mogelijkheid meer documenten te downloaden.

Op de site van de verzekeraar staan de vergoedingsoverzichten van verschillende jaren. Zowel voor de zorgverzekering van 2016, 2015, 2014 als de National Academic zorgverzekering 2013.

Tandartsverzekeringen National Academic

Voor een dekking tegen eventuele tandartskosten kun je bij National Academic zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Hierbij kun je bij de verzekeraar kiezen uit verschillende tandartsverzekeringen. Deze verschillend vooral in de hoogte van de vergoeding en het bedrag van dekking. National Academic heeft voor de zorgverzekering 2015 de volgende opties:

 • Tandzorg 1 , premie vanaf € 15,95 per maand, dekking € 350, vergoeding 100% tot €350
 • Tandzorg 2 , premie vanaf € 29,95 per maand, dekking € 750, vergoeding 100% tot €500, 70% van € 250
 • Tandzorg 3 , premie vanaf € 38,95 per maand, dekking € 1.000, vergoeding 100% tot €750, 70% van € 250

De dekking van Tandzorg 4 wordt op de site van National Academic niet meer aangeboden. Bij de zorgverzekering van 2016 kreeg bij bij dit pakket een dekking tot € 1250,00. De premies van de aangeboden tandartsverzekeringen zijn een euro per maand hoger dan afgelopen jaar.

Zie de site van National Academic voor meer informatie over deze tandartsverzekeringen en de polisvoorwaarden. Voor de dekking voor de orthodontie behandeling moet je bij de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen 1 en 2 kijken.

Pluspunten National Academic zorgverzekering

National Academic geeft op haar site aan dat je van de volgende pluspunten kan profiteren met de National Academic zorgverzekering:

 • Uitstekende tandartsdekking
 • Lage zorgpremie zonder extra eigen risico
 • Ruime zorgkeuze en hoge kwaliteit
 • snelle verwerking declaraties
 • Complete aanvullende verzekeringen
 • Uitstekende tandartsdekking

Wachtlijstbemiddeling National Academic

National Academic geeft aan dat ze afspraken hebben gemaakt met de zorgverleners over de maximale wachttijden. Dit conform de richtlijnen zoals beschreven in de Treeknorm. Als je langer moet wachten dan de norm is er sprake van een te lange wachttijd. In deze gevallen kan je gebruik maken van wachtlijstbemiddeling. Deze service is voor alle verzekerden van National Academic.

Als je hiervan gebruik wilt maken kun je contact opnemen met de verzekeraar. Je kunt een speciaal telefoonnummer bellen of een e-mail sturen naar het servicenummer. Zie de wensite van National Academic voor meer informatie.

Studentenzorgverzekering met laagste premie?

National Academic heeft een speciale studentenzorgverzekering. Volgens de verzekeraar met de laagste premie per maand zonder te kiezen voor vrijwillig extra eigen risico! Deze studentenzorgverzekering sluit je al vanaf € 96,90 per maand. Daarbij heb je een vrije keuze van zorgverlener. Dus geen gedoe met gecontracteerde zorg. Volgens NA heb je met een National Academic studentenverzekering één van de voordeligste zorgverzekering voor studenten.

Aanvullende dekking studentenzorgverzekering

De dekking van de NA studentenzorgverzekering kun je aanvullend door één van de aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten. Hierbij heb je de keuze uit de volgende dekkingen:

 • Ready-2-Go, premie vanaf € 1,90 per maand. Dekking voor repatriëring buiten land en spoedeisende zorg buitenland.
 • Love-2-Move, premie vanaf € 6,90 per maand. Onder andere 100% dekking voor anticonceptie en maximaal 20 euro condooms. Inclusief dekking 8 behandelingen fysiotherapie.
 • All-in-1, premie vanaf € 9,90 per maand. Onder andere 100% dekking voor anticonceptie en maximaal 20 euro condooms. Inclusief dekking 10 behandelingen fysiotherapie.

Bij de laatste twee aanvullende verzekeringen heb je en vergoeding voor een sportmedische keuring voor € 115,00 per 2 kalenderjaren. En krijg je maximaal 25 euro inschrijfkosten voor de fitness vergoed.

Zie de site van National Academic voor een volledig overzicht van de vergoedingen uit de studentenzorgverzekeringen. Kijk ook eens of je nog gebruik kan maken van zorgtoeslag.

Tandartsdekking studentenzorgverzekering

Bij de National Academic studentenzorgverzekering kun je ook een tandartsverzekering afsluiten. Hierbij heb je alleen de keuze voor de Smile tandartsverzekering. Hierbij krijg je de kosten van de tandarts en mondhygiënist vergoed tot een maximum van € 350,00 per jaar. De premie voor deze tandartsverzekering is € 12,90 per maand.

Ook de kosten voor de behandeling door een endodontoloog en parodontoloog worden 100% vergoed. Dit totdat het maximale totale vergoeding van € 350,00 per jaar.

Snel en Eenvoudig declareren

Bij National Academic kun je online de declaraties indienen. Hiervoor ga je naar de persoonlijke omgeving mijn.na.nl Deze worden bonnen vijf werkdagen verwerkt en betaald. Per post kun je ook de declaraties indienen. Het formulier kun je downloaden van de site. Heb je in het buitenland kosten gemaakt en wil je deze declareren op je National Academic zorgverzekering, moet je een speciaal formulier gebruiken. Deze kun je ook van de site van de verzekeraar downloaden.

Meer verzekeringen National Academic

Naast de zorgverzekering hoger opgeleiden kun je bij National Academic verzekeringen afsluiten voor de auto, woning en rechtsbijstand. Maar ook een reisverzekering zit in het assortiment. En de premies van deze verzekeringen zijn scherp. Hoger opgeleiden maken minder vaak schade dan andere doelgroepen, waardoor een premie kan worden geboden die gemiddeld 22% lager ligt dan bij andere autoverzekeringen! Neem met National Academic contact op als je meer informatie wilt over deze schadeverzekeringen.

De informatie over de National Academic zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 18 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties