Kiemer Zorgverzekering 2017

Een Kiemer zorgverzekering sluit je dit jaar al met een premie vanaf € 106,75  per maand. Je hebt bij Kiemer een vrij zorgkeuze. Je kiest zelf naar welk ziekenhuis of specialist je gaat. Bij Kiemer heb je een zorgverzekering waarbij je goed verzekerd bent en een lage premie hebt. Ook voor de aanvullende zorgverzekeringen hanteert de verzekeraar scherpe prijzen. Kiemer is de digitale dochter onderneming van De Friesland zorgverzekeraar. De Kiemer zorgverzekering scoorde afgelopen jaren goed bij de vergelijking van de zorgverzekeraars op het gebied van klantenservice.

Kiemer zorgverzekering voordelen

Kiemer geeft op haar site een opsomming van de voordelen van haar zorgverzekeringen

 • Regel alles snel en eenvoudig online
 • Bepaal zelf je zorgverlener
 • Declareer je rekening via Mijn Kiemer
 • Snel het vergoedingsbedrag op je rekening, binnen 10 werkdagen
 • Kies voor vrijwillig hoger eigen risico mer korting op maandpremie

Bekijk de site van Kiemer voor meer informatie over de voordelen van de zorgverzekering.

Kiemer basisverzekering

De Kiemer basisverzekering sluit je dus al vanaf € 106,75  per maand. Dit als je alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico kiest. Deze premie zal nog lager uitvallen als je kiest voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt bij de Kiemer zorgverzekering maar voor twee bedragen van Eigen Risico kiezen. Als je voor het maximale eigen risico gaat van € 885,- komt de maandpremie voor de basisverzekering uit op € 84,75  per maand.Dit is een besparing van 22 euro per maand.

Bij haar zorgverzekering selecteert Kiemer niet op geslacht, leeftijd of gezondheid. Iedereen wordt door Kiemer geaccepteerd. Het eigen risico kun je eventueel gespreid betalen.

Trouwens als je de premie per jaar, halfjaar of kwartaal betaald kun je ook nog een korting op de premie kijken. Bij een betalingstermijn van een kwartaal krijg je 0,5% korting op de premie. Deze korting is 1% bij betaling per half jaar. Bij een jaarlijkse betaling is de korting op de premie vastgesteld op 2%.

Kiemer zorgverzekering aanvullende dekking

Wil je de dekking vanuit de basisverzekering uitbreiden, dan kun je ook bij de Kiemer zorgverzekering kiezen uit verschillende aanvullende zorgverzekeringen. De premies voor de aanvullende verzekeringen zijn iets gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Je kunt voor de Kiemer zorgverzekering 2017 kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

 • Kiemer AV Goed, premie vanaf € 5,95 p/m, met oa Fysiotherapie 9 behandelingen, Anticonceptie volledig vanaf 21 jaar, Europadekking voor medische hulp buitenland
 • Kiemer AV Beter, premie vanaf € 10,50 p/m, met oa Fysiotherapie 9 behandelingen, Alternatieve geneeswijzen max € 250 per jaar, Brillen en contactlenzen: max. € 50,- per drie jaar,
 • Kiemer AV Best, premie vanaf € 21,95 p/m, met oa Fysiotherapie 18 behandelingen, Alternatieve geneeswijzen max € 500 per jaar, Brillen en contactlenzen: max. € 100,- per drie jaar,

Het lijkt erop dat de dekkingen van deze aanvullende zorgverzekeringen gelijk gebleven zijn aan afgelopen jaar. Maar bekijk de site van verzekeraar Kiemer voor een actueel overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen. Bij de Kiemer AV best dekking krijg je de hoogste vergoedingen en de meest uitgebreide zorg.

Op de site lees je ook meer over de polisvoorwaarden en eventuele medische selectie bij de gekozen Kiemer zorgverzekering.

Kiemer tandartsverzekeringen

Bij de Kiemer zorgverzekering kun je ook een dekking afsluiten voor eventuele tandartskosten.  Je kunt bij de tandartsdekking kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • AV Tandarts Goed, vanaf € 10,50 p/m, met oa. 75% van de kosten tot maximaal € 250,- per jaar, orthodontie geen vergoeding.
 • AV Tandarts Beter, vanaf € 20,50 p/m, met oa. 100% van de kosten tot maximaal € 250,- per jaar, orthodontie max € 500,- tijdens verzekeringsduur
 • AV Tandarts Best, vanaf € 39,95 p/m, met oa. 100% van de kosten tot maximaal € 500,- per jaar, orthodontie max € 1.500,- tijdens verzekeringsduur

Voor deze Kiemer tandartsverzekeringen is geen tandheelkundige selectie nodig. De premies van deze tandartsverzekeringen zijn hoger dan afgelopen jaar. De dekking vanuit deze tandartsverzekering lijkt gelijk gebleven te zijn.

Declareren bij Kiemer zorgverzekering

Voor het beheren van jouw zorgverzekering kun je gebruik maken van Mijn Kiemer. Met Mijn Kiemer heb je 24 uur per dag inzicht in je zorgverzekeringszaken en regel je alles eenvoudig online. Via deze online omgeving kan je ook bij Kiemer declareren. Kiemer geeft aan dat je binnen 10 werkdagen de vergoeding hebt voor de ingediende declaratie. Kiemer zal natuurlijk alleen het bedragen vergoeden waarvoor je ook een dekking hebt vanuit de zorgverzekering.

Kiemer Services

Als je een Kiemer zorgverzekering hebt kun je profiteren van de specifieke Kiemer services. Bijvoorbeeld voor de wachtlijstbemiddeling of een Second Opinion. Op de site van de verzekeraar lees je meer over deze extra services. Op de site kun je ook de zorgverlener gebruiken om jouw zorgverlener te zoeken.

Kiemer geeft op de internetsite ook meer informatie over het persoonsgebonden budget (PGB). Als je al een OGB hebt lopen via de gemeente of zorgkantoor, kun je deze niet meer bij de zorgverzekeraar aanvragen.

Wachtlijstbemiddeling zorgverzekeraar Kiemer

Als je te lang moet wachten op een behandeling door een zorgverlener, dan kan je zorgverzekeraar Kiemer om hulp vragen. Zij zoeken dan naar een ziekenhuis of andere zorgverlener waar je voor de noodzakelijke behandeling sneller terecht kan. Op de site van de verzekeraar lees je meer over deze extra service bij de Kiemer zorgverzekering.

Gespreid betalen eigen risico bij Kiemer

Ook bij de Kiemer zorgverzekering kun je het eigen risico gespreid betalen. Zo kan je voorkomen dat je bij een zorgnota in één keer het eigen risico bedrag moet betalen. Bij Kiemer kun je zowel het wettelijk verplichte deel als het vrijwillige eigen risico gespreid betalen. Je kunt je via Mijn Kiemer aanmelden voor deze regeling. Dat moet je wel voor 1 januari 2017 doen.

Het gespreid betalen van het vrijwillige eigen risico kun je alleen achteraf gespreid betalen. Nadat de kosten zijn gemaakt.

Premieopbouw basisverzekering

Als je wilt kun je meer informatie krijgen over de premieopbouw van de Kiemer basisverzekering. Hiervoor verwijst Kiemer je naar de site van De Friesland zorgverzekeraar.

Gratis Kiemer Kraampakket

Op de site van Kiemer kun je een Gratis Kiemer Kraampakket aanvragen. Dit kan vanaf 6 maanden (24 weken). In dit kraampakket zitten producten die nodig zijn bij de bevalling of na de bevalling. Je kunt op de site van Kiemer een online formulier invullen. Het kraampakket zal dan door Kiemer thuis bezorgd worden.

Prijzen voor de Kiemer zorgverzekering

De zorgverzekering van Kiemer scoort goed. In 2012 pakte de zorgverzekering de derde prijs in de verkiezing van Verzekeringssite.nl voor de beste zorgverzekering. En in 2014 pakte het dus de eerste plaats in de verkiezing van de meest klantvriendelijkste zorgverzekeraar. Dit was het onderzoek van de Consumentenbond

De informatie over de Kiemer zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 18 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties