IZZ Zorgverzekering 2021

IZZ Zorgverzekering

De IZZ zorgverzekering is de collectieve zorgverzekering voor mensen in de zorg. Deze zorgverzekering heeft extra vergoedingen voor zorg waar zorgmedewerkers veel gebruik van maken. Denk hierbij aan mantelzorg en fysiotherapie. De IZZ zorgverzekering 2021 is verkrijgbaar vanaf € 110,90 per maand. Dit is de premie voor de Bewuzt basisverzekering variant Natura. Je kunt bij IZZ ook een restitutieverzekering afsluiten. Deze basisverzekering is we iets duurder per maand.

De IZZ Zorgverzekering is voor veel Nederlanders een onbekende zorgverzekering. Maar niet voor de werknemers in zorg. IZZ is al jaren actief binnen de zorg, de stichting IZZ is al in 1977 opgericht als collectiviteit van werkgevers en werknemers in de zorg. De stichting heeft als doel een eigen IZZ zorgverzekering vorm te geven voor zorgmedewerkers. De verzekeraar wil actief bijdragen aan gezondheid en inzetbaarheid van deze medewerkers.

IZZ geeft op haar site aan dat de IZZ Zorgverzekering is opgenomen in de belangrijkste zorg cao’s. Het gaat hier om een grote collectiviteit. Voor iedereen die weet dat goede zorg niet vanzelfsprekend is.

IZZ zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft IZZ een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering. Je kunt bij IZZ kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. Basisverzekeringen van twee verschillende aanbieders.

De voordelen van een IZZ zorgverzekering zijn:

 • Basisverzekering met een premie vanaf, € 110,90 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Scherpe premie en 5% collectiviteitskorting
 • Zorg voor de Zorg-pakket, speciaal afgestemd op het werken in de zorg met  €  30,- extra korting per jaar
 • Eigen risico compensatie bij Covid-19
 • Ruime keuze bij twee zorgverzekeraars: CZ en VGZ
 • Je draagt bij aan een gezondere zorgsector.

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Afgestemd op werk in de zorg.

IZZ geeft op haar website aan dat je met haar zorgverzekering sterker staat in 2021. Met vergoedingen en voordelen die zijn afgestemd op wekren in de zorg. Extra psychische ondersteuning in deze bijzonder ene hectische tijden.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van IZZ. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten. Exclusief voor zorgmedewerkers met een collectieve IZZ zorgverzekering zijn er een aantal gratis extra's. Deze helpen je om jouw gezondheid te versterken.

IZZ Zorgverzekering basisverzekering

Bij de IZZ basisverzekering kun je kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft verschillende basisverzekeringen van twee verzekeraars. Deze verschillen in de keuze van zorgverleners.Je kunt kiezen uit een divers aanbod van basisverzekeringen van twee zorgverzekeraars. Voor de zorgverzekering 2021 kun je kiezen uit basisverzekeringen van CZ of VGZ.

De verzekeraar biedt verschillende naturaverzekeringen aan. Naast de natura polis kun je ook kiezen voor een restitutieverzekering. zowel bij VGZ als CZ.

De premie van de voordeligste basisverzekering, Bewuzt basisverzekering via VGZ is voor 2021 vastgesteld op € 110,90 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

Basisverzekering via CZ

Je kunt uit de volgende basisverzekeringen kiezen die worden aangeboden via CZ:

 • CZ Zorgbewuzt polis, premie vanaf € 116,94 per maand, naturaverzekering, 70% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van (redelijke) marktconforme tarieven, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders.
 • CZ Zorg-op-maatpolis, premie vanaf € 123,15 per maand, naturaverzekering, 75% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van (redelijke) marktconforme tarieven. 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners (meest gekozen optie)
 • CZ Zorgkeuzepolis, premie vanaf € 131,57 per maand, restitutieverzekering, 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van (redelijke) marktconforme tarieven. 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners

De getoonde premies van deze CZ basisverzekeringen zijn inclusief de 5% collectiviteitskorting.

Basisverzekering via VGZ

Je kunt uit de volgende basisverzekeringen kiezen die worden aangeboden via VGZ:

 • VGZ Bewuzt, premie vanaf € 110,90 per maand, naturaverzekering, 65% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van (redelijke) marktconforme tarieven, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders.
 • VGZ Basis, premie vanaf € 114,85 per maand, naturaverzekering, 70% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van (redelijke) marktconforme tarieven. 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
 • VGZ Natura, premie vanaf € 118,23 per maand, naturaverzekering, 80% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van (redelijke) marktconforme tarieven. 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
 • VGZ restitutie, premie vanaf € 125,59 per maand, restitutieverzekering, 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van (redelijke) marktconforme tarieven. 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners

De getoonde premies van deze VGZ basisverzekeringen zijn inclusief de 5% collectiviteitskorting.

Kies je bij de basisverzekeringen van de IZZ zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij IZZ kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende opties. Dit in stappen van 100 euro. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in. 

Het aantal opties waaruit je kan kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico hangt af van de gekozen basisverzekering. Bij de voordeligste basis verzekering kun je bijvoorbeeld alleen uit het minimaal wettelijk verplichte bedrag kiezen of het maximale bedrag

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je al een CZ basisverzekering voor € 94,44 afsluiten. De korting per maand is dan 17,50 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor een eigen risico van € 885,00 bij de VGZ zorgverzekering krijg je een korting van 20 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 90,90 per maand.

Zie de website van IZZ zorgverzekering voor de premieberekening van de XXX zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 2 reacties