IZZ Zorgverzekering 2018 (VGZ voor de Zorg)

izz zorgverzekering 2018

De IZZ zorgverzekering is de collectieve zorgverzekering voor mensen in de zorg. Deze zorgverzekering heeft extra vergoedingen voor zorg waar zorgmedewerkers veel gebruik van maken. Denk hierbij aan mantelzorg en fysiotherapie. De IZZ zorgverzekering 2018 is verkrijgbaar vanaf € 103,00 per maand. Dit is de premie voor de basisverzekering variant Natura. Je kunt bij IZZ ook een restitutieverzekering afsluiten. Deze basisverzekering is we iets duurder per maand. Maar wanneer je voor een vrijwillig hoger eigen risico kiest is de premie weer lager.

De IZZ Zorgverzekering is voor veel Nederlanders een onbekende zorgverzekering. Maar niet voor de werknemers in zorg. IZZ is al jaren actief binnen de zorg, de stichting IZZ is al in 1977 opgericht als collectiviteit van werkgevers en werknemers in de zorg. De stichting heeft als doel een eigen IZZ zorgverzekering vorm te geven voor zorgmedewerkers. De verzekeraar wil actief bijdragen aan gezondheid en inzetbaarheid van deze medewerkers.

IZZ geeft op haar site aan dat de IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg) is opgenomen in de belangrijkste zorg cao’s. Het gaat hier om een grote collectiviteit. Voor iedereen die weet dat goede zorg niet vanzelfsprekend is.

Nieuw logo IZZ zorgverzekering

Vanaf 1 juni 2017 heeft de zorgverzekering een nieuwe naam, IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg) en ook een nieuw logo. Dit om duidelijk te maken dat de zorgverzekering wordt uitgevoerd door de bekende zorgverzekeraar VGZ.

IZZ heeft een meerjarige samenwerking met de Erasmus universiteit in Rotterdam. Gegevens van IZZ worden bijvoorbeeld gebruikt voor een promotieonderzoek. Het gaat hier om informatie over zorggebruik.

IZZ zorgverzekering voordelen

Vanuit haar betrokkenheid met de zorg verwacht je veel van een IZZ zorgverzekering. Juist deze zorgverzekeraar moet op basis van haar ervaring een perfect zorgverzekering kunnen samenstellen. IZZ geeft aan dat deze IZZ verzekering ieder jaar een logische keuze moet zijn voor alle mensen in de zorg. Met de IZZ zorgverzekering profiteer je van:

 • check
  Collectieve basisverzekering vanaf € 103,00 per maand
 • check
  Volledige vergoeding fysiotherapie (als je Zorg voor de Zorg plus Extra 3 kiest).
 • check
  Restitutieverzekering of Naturaverzekering
 • check
  10% collectiviteitskorting op de basisverzekering
 • check
  Ruim 35 jaar de zorgverzekering van en voor de zorg
 • check
  de werkgever betaald vaak mee
 • check
  Geen medische of tandheelkundige selectie
 • check
  ​Geen winstoogmerk
 • check
  ​Extra ruime vergoeding voor mantelzorg

De getoonde premie is voor de naturaverzekering inclusief de 10% collectiviteitskorting. Zonder de korting komt de premie voor deze naturaverzekering uit op € 144,44 per maand. De premie van de IZZ restitutieverzekering komt uit op € 119,44 per maand. Ook dit is de premie zonder collectiviteitskorting. Deze premies zijn hoger dan voor de IZZ zorgverzekering in 2017.

De IZZ zorgverzekering is afgestemd op zorgmedewerkers. De verzekerden hebben de dienstverlening van IZZ gewaardeerd met een 8.0. IZZ geeft op de website aan het ruim 440.000 IZZ zorgverzekeringen heeft afgesloten.

Lagere premie bij hoger eigen risico

De premie van de basisverzekering kan bij IZZ nog lager uitvallen als je vrijwillig voor een hoger eigen risico kiest. Een extra eigen risico bovenop het wettelijk verplichte deel van 385 euro. Je kunt uit verschillende bedragen voor een extra vrijwillig eigen risico kiezen. Je kan maximaal een eigen risico van € 885 kiezen.

Het eigen risico geldt niet voor alle behandelingen. Zie de site van zorgverzekeraar IZZ voor het overzicht van behandelingen waarvoor geen Eigen Risico wordt gehanteerd. Als je voor het maximale eigen risico kiest krijg je 15 euro per maand korting op de premie.

Naturaverzekering of Restitutieverzekering

Bij de IZZ zorgverzekering kun je dus uit twee verschillende basisverzekering kiezen, een Natura Zorgverzekering of een Restitutie zorgverzekering. Voor deze laatste variant betaal je wel een hogere premie per maand. Het voordeel van deze restitutieverzekering is dat je dan zelf de zorgverlener kan kiezen.

Als je voor de IZZ Naturapolis kiest kun je alleen terecht bij de zorgverleners waarmee afspraken zijn gemaakt.

Voordeel van de Naturapolis is dat je geen zorgkosten hoeft voor te schieten bij een eventuele behandeling. Bij de restitutiepolis kan dit wel het geval zijn. Bepaal dus vooraf wat het beste bij jouw past aan type basisverzekering, voordat je de nieuwe IZZ zorgverzekering kiest.

IZZ zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking van de IZZ basisverzekering kan je aanvullen met een aanvullende dekking. Je kunt bij de IZZ ziektekostenverzekering kiezen voor een totaalpakketten. Je kan ook zelf de dekking van de aanvullende zorgverzekering samenstellen. Dit kan op basis van losse aanvullende modules. Bij deze Kies Zelf modules kun je de volgende dekkingen kiezen

 • IZZ Fysio Goed, premie vanaf € 7,00 per maand, voor oa 9 behandelingen, inclusief cesartherapie en mensendieck
 • IZZ Fysio Beter, premie vanaf € 20,00 per maand, voor 18 behandelingen per jaar met premie, inclusief cesartherapie en mensendieck
 • IZZ Tand Goed, premie vanaf € 11,00 per maand, 75% tot € 250 per jaar , oa preventieve controle, vullingen, kronen en bruggen
 • IZZ Tand Beter, premie € 21,00 per maand , dekking voor 75% tot € 500 per jaar, oa preventieve controle, vullingen, kronen en bruggen
 • IZZ Buitenland Europa, premie vanaf € 1,00 per maand,vergoeding spoedeisende hulp en repatriëring​​​​
 • IZZ Buitenland Wereld. Werelddekking is € 2,00 per maand, vergoeding spoedeisende hulp en repatriëring

Zie de site van IZZ zorgverzekeringen voor een volledige overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen. Op de site kun je ook een premieberekening uitvoeren om te bepalen welke premie je moet betalen voor jouw aanvullende dekking naar keuze.

De premies van de aanvullende verzekeringen zijn dit jaar gelijk aan afgelopen jaar.

IZZ Aanvullende dekking via Totaalpakket

Zoals aangegeven kun je bij een IZZ zorgverzekering ook kiezen voor een totaalpakket voor een aanvullende dekking. Deze totaalpakketten zijn inclusief tandvergoedingen. Je hebt hierbij de keuze uit:

 • Bijzonder Bewust, dit is en klein aanvullend pakket, vanaf € 14,50 per maand, oa fysiotherapie € 150 per jaar, tandheelkundige zorg € 250 per jaar, alternatieve bewegingstherapie € 150 per jaar, brillen en lenzen uit basisassortiment of budget van €50,00 per 3 jaar
 • Zorg voor de Zorg, vanaf € 21,50 per maand, Fysiotherapie: 16 behandelingen, Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar: € 200 per jaar, preventieve zorg zoals cursussen en voorlichting. Met aantrekkelijke werkgeversbijdrage van werkgever van mogelijk € 14 per maand,
 • Zorg voor de Zorg + Extra 1, vanaf € 36,00 per maand, vergoedingen: Fysiotherapie: 16 behandelingen, Tandheelkundige zorg: € 450 per jaar, Orthodontie tot 18 jaar: 80%, complete bril uit basisassortiment, of budget € 50, per 3 jaar
 • Zorg voor de Zorg + Extra 2, vanaf € 52,50 per maand, vergoedingen: Fysiotherapie: 25 behandelingen, Tandheelkundige zorg: € 450 per jaar, Orthodontie tot 18 jaar: 80%, Brillen en lenzen: complete bril uit uitgebreid assortiment, of budget € 100, per 3 jaar, Kronen, bruggen en implantaten 80%: € 1.000, 9 dagen mantelzorg en € 500 regelhulp
 • Zorg voor de Zorg + Extra 3, vanaf € 69,00 per maand, vergoedingen: Fysiotherapie: volledig, Tandheelkundige zorg: € 750 per jaar, Orthodontie tot 18 jaar: 80%, Brillen en lenzen: complete bril uit uitgebreid assortiment, of budget € 200, per 3 jaar, Kronen, bruggen en implantaten 80%: € 1.500, 9 dagen mantelzorg en € 500,00 regelhulp

Dekkingen en vergoedingen Zorg voor de Zorg pakketten

Bekijk de website van zorgverzekeraar IZZ voor een volledig en actueel overzicht van de vergoedingen uit deze totaalpakketten van de verzekeraar. Je kunt bij IZZ ook nog kiezen voor een beperkte IZZ aanvullende verzekering.

Met deze IZZ Bijzonder Bewust dekking ben je verzekerd voor de meest voorkomende zorgkosten. Deze dekking bij de IZZ zorgverzekering is speciaal voor mensen vanaf 18 jaar. De premies van deze IZZ totaalpakketten in 2018 zijn iets lager dan de premies van 2017. Ongeveer 50 cent per maand goedkoper..

Zie de site van de IZZ zorgverzekering voor een actueel overzicht van de polisvoorwaarden en de IZZ aanvullende vergoedingen bij de aanvullende verzekeringen.

Online declareren bij IZZ en per post

Bij IZZ kun je declaraties op verschillende manieren indienen. Je kunt bij “Mijn IZZ Zorgverzekering” inloggen om online te declareren. Hiervoor heb je wel een DigiD code nodig. Heb je deze code niet kun je online toch online je IZZ declaraties verwerken aan de hand van het IZZ klantnummer.

Wil je online de declaratie indienen, kun je ook het IZZ declaratieformulier invullen en per post naar IZZ sturen. Kom je er online niet uit. Neem dan even telefonisch contact op met de verzekeraar. Het IZZ zorgverzekering telefoonnummer staat op de site van de verzekeraar.

Bij de IZZ zorgverzekering kun je ook declaraties indienen met een online App. Deze app is beschikbaar voor iPhone en Android. Bij deze IZZ App kun je een foto maken van de zorgnota en deze direct versturen. Binnen zes werkdagen ontvang je dan de vergoeding.

Als je wilt kun je ook per post de declaraties indienen voor je IZZ zorgverzekering. Daarvoor heb je wel een declaratieformulier nodig. Deze kun je downloaden via de website van zorgverzekeraar IZZ. Op het declaratieformulier staat het adres waarnaar de declaratie gestuurd moet worden.

Als je zorgkosten uit het buitenland wilt declareren heb je een apart formulier nodig. Ook dit formulier kun je via de website van IZZ downloaden.

Let op dat je voor het declareren van vervoerskosten wel een medische verklaring nodig hebt. Alleen na toestemming van IZZ kun je een vergoeding krijgen voor zittend vervoer.

IZZ Zorgverzekering wachtlijstbemiddeling

Bij zorgverzekeraar IZZ kun je ook terecht voor wachtlijstbemiddeling en zorgadvies. Gewoon even telefonisch contact opnemen met de verzekeraar. Zie voor het nummer de site van IZZ.

De wachtlijstbemiddeling is mogelijk voor:

 • ​consult bij medisch specialist
 • ​Diagnostiek (onderzoeken)
 • ​Opname in ziekenhuis
 • ​Opname in zelfstandig behandelcentrum
 • ​Behandeling geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
 • ​Dagbehandeling

Bij IZZ kun je ook e-health inzetten voor fysiotherapie. Zo ben je actief betrokken bij het je eigen zorgtraject met een online programma en professionele ondersteuning. Op de site van IZZ kun je meer lezen over de e-health mogelijkheden.

Bijna een half miljoen Nederlanders hebben de collectieve zorgverzekering van IZZ afgesloten. Kijk of deze IZZ zorgverzekering ook iets voor jouw is.

De informatie over de IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg) op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina bijgewerkt: 7 ​januari 2018)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 2 reacties