IZA Zorgverzekering 2021

iza zorgverzekering 2018

De IZA zorgverzekering 2021 kun je al afsluiten vanaf € 114,85 per maand. Dit is de premie voor de IZA basis Keuze op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico en het collectiviteitsvoordeel van 5%. Zorgverzekeraar IZA krijgt vaak een hoge klantwaardering. IZA biedt bij haar zorgverzekering keuzevrijheid maar ook een ruime vergoeding.

IZA is al meer dan 70 jaar de zorgverzekeraar voor de medewerkers van de gemeenten, provincies en waterschappen.

IZA zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft IZA een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 114,85 per maand met eigen risico van 385 euro en de 5% collectiviteitskorting.
 • 5% collectiviteitskorting op basis verzekering voor jou en je gezin
 • Aanvullende zorgverzekering vanaf € 4,76
 • Ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mantelzorg
 • Wachtlijstbemiddeling, IZA helpt kijken naar waar je sneller geholpen kan worden

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar. Hiervoor gebruik je de Mijn IZA omgeving.

IZA zorgt voor jou.

IZA geeft op haar website aan dat het verwacht dat jij zelf zorgt voor een veilige en duurzame leefomgeving. En wanneer nodig zorgt IZA voor. Je wilt je niet zorgen hoeven te maken over je zorgverzekering. Maar wilt wel een zorgverzekeraar hebben die er is wanneer je deze nodig hebt.

IZA helpt je daarom graag bij het helpen van de beste keuze voor je zorgverzekering. Kijk op de site van de verzekeraar hoe je kan profiteren van de zorgverzekering van IZA.

Met een IZA zorgverzekering profiteer je van ruime vergoedingen bij fysiotherapie en mantelzorg. De zorgverzekeraar hanteert geen medische selectie bij de tandartsverzekering.

IZA Zorgverzekering basisverzekering

Bij de IZA basisverzekering kun je kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft drie verschillende basisverzekeringen. Deze verschillen in de keuze van zorgverleners. De verzekeraar biedt twee verschillende naturaverzekeringen aan. Naast de natura polis kun je ook kiezen voor een restitutieverzekering.

De premie van de voordeligste basisverzekering, IZA Basis keuze basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 114,85 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. Hierbij is de 5% collectiviteitskorting al verrekend.

 • IZA  Basis Keuze, premie vanaf € 114,85 per maand, naturaverzekering, 70% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief, 100% vergoeding bij alle zorgverleners met een contract, ruim aantal zorgverleners zijn gecontracteerd.
 • IZA Ruime Keuze, premie vanaf € 118,23 per maand, naturaverzekering, 80% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners, ruim aantal gecontracteerde zorgverleners.
 • IZA Eigen Keuze, premie vanaf € 123,83 per maand, restitutieverzekering, 100% vergoeding bij alle zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief, vrije keuze uit zorgverleners

Kies je bij de IZA zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij IZA kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende opties. Dit in stappen van 100 euro. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je al een basisverzekering voor € 100,65 afsluiten (IZA Bais Keuze). De korting per maand is dan 20,25 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor een eigen risico van € 685,00 krijg je een korting van 13,50 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 107,40 per maand.

De hiervoor genoemde premies zijn inclusief de 5% collectiviteitskorting.

Zie de website van IZA zorgverzekering voor de premieberekening van de IZA  zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele IZA Zorg app kan regelen.

IZA Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de IZA zorgverzekering kun je kiezen uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling. Je kunt deze aanvullende dekking zelf samenstellen aan de hand van verschillende aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen.

Bij IZA kun je ook kiezen voor een totaalpakket. Hierbij kies je voor één pakket waarin vergoedingen voor tandzorg en overige aanvullende zorg.

Bij de aanvullende verzekeringen kun je kiezen uit de volgende dekkingen:

 • IZA Extra Zorg instap, premie vanaf € 5,95 per maand, dekking voor 6 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar, € 75,- preventiebudget voor o.a gezondheidstest, dekking spoedeisende hulp in het buitenland (inclusief repatriëring), dekking € 10.000,- voor tandkosten bij ongevallen.
 • IZA Extra Zorg 1, premie vanaf € 14,95 per maand, oa Vergoeding voor 16 behandelingen fysiotherapie per jaar, vergoeding alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag en max  € 250,- per jaar, vervangende mantelzorg maximaal 5 dagen per jaar, geen vergoeding voor bril,
 • IZA Extra Zorg 2, premie vanaf € 33,50 per maand, oa Vergoeding voor 24 behandelingen fysiotherapie per jaar, vergoeding alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag en max  € 500,- per jaar, vervangende mantelzorg maximaal 10 dagen per jaar, maximaal € 125,- vergoeding voor bril per 3 jaar, 
 • IZA Extra Zorg 3, premie vanaf € 44,25 per maand, oa Vergoeding voor 32 behandelingen fysiotherapie per jaar, vergoeding alternatieve geneeswijzen € 40,- per dag en max  € 650,- per jaar, vervangende mantelzorg maximaal 20 dagen per jaar, maximaal € 250,- vergoeding voor bril per 3 jaar, 

Bekijk de website van IZA voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg.  

IZA heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

Dekking tandartskosten IZA zorgverzekering

Je kunt bij de IZA zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Een tandartsverzekering sluit je met een premie vanaf € 16,050 per maand. Je kunt kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen:

 • IZA Extra Tand 1, premie vanaf € 16,50 per maand vergoeding tandartszorg tot maximaal € 250,- per jaar , geen tandheelkundige selectie.
 • IZA Extra Tand 2, premie vanaf € 25,25 per maand vergoeding tandartszorg tot maximaal € 500,- per jaar , geen tandheelkundige selectie.
 • IZA Extra Tand 3, premie vanaf € 52,75 per maand vergoeding tandartszorg tot maximaal € 1.000,- per jaar , geen tandheelkundige selectie.

Bekijk de website van IZA voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

IZA Totaalpakket aanvullende dekking

Bij de aanvullende dekking van de IZA zorgverzekering kun je ook kiezen voor een totaal pakket. Hierbij hoef je dus zelf geen afwegingen te maken ten aanzien van de tandartsverzekering of andere aanvullende verzekering. Je kiest gewoon voor het totaalpakket IZA Classic Comfort.

Het IZA Classic Comfort pakket heb je al met een premie vanaf € 54,50 per maand. Dit pakket heeft onder andere de volgende dekking:

 • Dekking voor fysiotherapie, niet chronische aandoening maximaal 20 behandelingen per jaar
 • Alternatieve geneeswijzen, maximaal € 25,- per dag en maximaal € 600,- per jaar
 • Vervangende mantelzorg, maximaal 21 dagen per jaar
 • Vergoeding bril, maximaal € 200 per 3 jaar
 • Tandartszorg, 80% van de kosten worden vergoed, tot een maximum van € 1.000,- per jaar

Als je voor het totaal pakket kiest kun je geen aanvullende tandartsdekking meer kiezen.

Dit kun je regelen met de IZA Zorg app

De mobiele app van IZA Zorg is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Direct een ongeval melden
 • Snel je nota insturen
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van IZA voor meer informatie over deze standaard mobiele app.IZA geeft aan dat je gegevens goed beschermd zijn bij gebruik van de app.

Korting op zorgverzekering IZA 

Bij IZA kun je mogelijk van een collectiviteitskorting te profiteren. Dit kan als medewerker van de gemeente, provincie of het waterschap. Of als je werkgever lid is van VNG, IPO, Vereniging werken voor waterschappen of WSGO. Maar ook als je werkt bij de (vrijwillige) brandweer.

Ben je met pensioen en was je werkzaam bij de hiervoor genoemde instanties? Dan kun je mogelijk ook nog aanspraak maken op de collectiviteitskorting,

Op de site van de verzekeraar kun je de gegevens van de collectiviteiten opzoeken. Daar staat de actuele informatie over de hoogte van de korting en de speciale voordelen per collectiviteit.

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de IZA zorgverzekering krijg je een korting van ongeveer  2% op de totale premie. Je kunt kiezen voor een maandbetaling, of een jaarpremie.

Andere keuze mogelijkheden worden niet aangeboden. De geboden korting van 2% is hoger dan wat je bij veel andere zorgverzekeringen krijgt.

Samenwerking VGZ

Zorgverzekeraar IZA heeft een samenwerking met zorgverzekeraar VGZ, één van de grootste verzekeraars in de markt. Zo kan het voordelig inkopen en zich actief inzetten voor het verbeteren van de zorg. IZA heeft geen winstoogmerk, dus een gunstig en verantwoord premiebeleid voor de IZA zorgverzekering.

Meerwaarde van IZA

Op haar site geeft IZA een korte opsomming van de meerwaarde van de verzekeraar:

 • Goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen
 • Volop keuzevrijheid in aanvullende pakketten en zorgverleners
 • Geen winstoogmerk, dus gunstig premiebeleid.
 • Partner in positieve gezondheid voor medewerkers

Declareren bij IZA

Je kunt bij IZA op verschillende manieren de zorgnota’s declareren. Dit kun je via de “Mijn IZA” omgeving of via de IZA Zorg app. Deze Zorg App is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform.

Als je gebruik maakt van de Zorg App moet je een foto maken of een pdf document uploaden. In de app kun je de stand van zaken zien ten aanzien van de ingediende nota’s en de stand van het eigen risico. Voor de declaratie ontvang je binnen zes werkdagen de vergoeding.

Als je gebruik maakt van de Mijn IZA omgeving hoef je alleen maar een foto of scan van de nota toe te voegen bij de declaratie. Je kunt in deze omgeving ook de vervoerskosten declareren en buitenlandse zorgkosten.

Om gebruik te kunnen maken van de Mijn IZA omgeving heb je een DigiD nodig of gebruik je het klantnummer.

Bij IZA kun je ook nog steeds per post declareren. Na ontvangst van de nota per post duurt het nog 10 werkdagen voor je de vergoeding ontvangt. Als je per post declareert moet je wel de controleren of de noodzakelijke informatie op de nota staat. Zie op de site van IZA welke informatie je minimaal moet verstrekken bij een declaratie.

Voorkeursbeleid geneesmiddelen

IZA geeft aan een voorkeursbeleid te hanteren voor geneesmiddelen. Dat betekent dat IZA van bepaalde geneesmiddelen alleen de goedkoopste variant vergoedt. Dit noemt de zorgverzekeraar het ‘voorkeursgeneesmiddel’. Voor dit voorkeursgeneesmiddel hoef je geen eigen bijdrage te betalen.

Geen eigen risico

Je hebt bij deze voorkeursbeleid medicijnen ook geen eigen risico. Dit is uniek geeft IZA aan. veel andere zorgverzekeraars rekenen wel een eigen risico bij voorkeursmedicijnen. Je betaalt soms wel eigen risico bij andere kosten bij een apotheek. Zie hiervoor de website van de verzekeraar voor de actuele regels.

Gespreid je eigen risico betalen

Bij de zorgverzekering van IZA is het mogelijk om het eigen risico in delen te betalen. Zodat je deze kosten over het jaar kan verdelen. Je kan in tien delen betalen. Dit moet je wel bij de verzekeraar aanvragen. Deze aanmelding kun je regelen in mijn IZA op de site van de verzekeraar.

Als je vorig jaar dit eigen risico betaalde hoef je dit niet meer op nieuw aan te vragen. Deze gespreide betaling loopt gewoon door in het nieuwe verzekeringsjaar. Tenzij je dit natuurlijk stop laat zetten.

Het eigen risico zal in tien maanden geïncasseerd worden via automatische incasso. Dit in de maanden februari tot en met november. Zie de site van de verzekeraar voor een indicatie van de incasso momenten.

Je kunt alleen het eigen risico gespreid betalen als je de zorgverzekering voor 1 januari hebt afgesloten van het verzekeringsjaar. Je kan alleen gespreid betalen als je kiest voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Je moet de aanvraag voor gespreid betalen indien voor eind januari.

Teveel eigen risico betaald?

Mocht op het eind van het jaar blijken dat je teveel eigen risico hebt betaald? Dan zal dit teveel betaalde bedrag het volgende jaar terug gestort worden. De verzekeraar geeft aan dat deze terugbetaling in mei zal plaatsvinden.

De informatie over de IZA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 10 januari 2021)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties