inTwente Zorgverzekering 2021

inTwente zorgverzekering

De inTwente zorgverzekering heb je dit jaar al vanaf € 124,50 per maand. Daarbij kies je voor een basisverzekering met een vrije zorgkeuze. Dit is een zogenoemde combinatiepolis. De dekking kun je aanvullen door te kiezen uit de aanvullende verzekeringen.

Bij de inTwente verzekering kun je kiezen uit vier verschillende modules. inTwente werkt samen met zorgverzekeraar DSW.

Iedereen bij inTwente betaald dezelfde premie voor de basisverzekering. De verzekeraar heeft geen collectiviteits-korting.

inTwente zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft inTwente een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

  • Basisverzekering met een lage premie, € 124,50 per maand met eigen risico van 385 euro.
  • Geen medische selectie, iedereen wordt geaccepteerd
  • Actieve fraudebestrijding
  • Snelle uitbetaling
  • Persoonlijk contact

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Nuchter en Sociaal.

InTwente geeft op haar website aan dat het een eigen kijk op zorg verzekeren heeft. Hierbij is de organisatie vooral nuchter en sociaal geeft het aan. Hierbij is het belangrijker om een goede zorgverzekering te hebben dan een zeer lage premie. Mocht op het eind van het jaar blijken dat de zorgkosten lager zijn dan verwacht? Dan wordt gewoon premie terug betaald aan de verzekerden.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van inTwente. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

inTwente Zorgverzekering basisverzekeringen

Bij de inTwente basisverzekering kun je niet kiezen uit verschillende varianten. De zorgverzekeraar heeft slechts één basisverzekering, een zogenoemde combinatiepolis.Iedereen betaalt bij inTwente dezelfde premie voor de basisverzekering. Geen speciale kortingen.

De premie van de basis verzekering is voor 2021 vastgesteld op € 124,50 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

De premies van de inTwente zorgverzekeringen zijn verhoogd ten opzichte van vorig jaar. De premie van de basisverzekering was vorig jaar nog € 118.per maand.

Kies je bij de inTwente zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Je hebt verschillende keuze mogelijkheden voor de hoogte van het vrijwillige eigen risico. Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je de basisverzekering voor € 105,00 afsluiten. De korting per maand is dan 19,50 euro.

Zie de website van inTwente voor de premieberekening van de inTwente zorgverzekering.Op de site lees je meer over hoe de premie van de basisverzekering is samengesteld. Met een uitleg over de onderdelen die de premie van de basisverzekering bepalen.

FBTO Naturapolis, premie vanaf € 103,50 per maand oa 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
FBTO restitutiepolis, premie vanaf € 108,5o per maand, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg en 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg

inTwente Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de inTwente zorgverzekering kun je kiezen uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.Hierbij is ook een speciaal aanvullende verzekering voor studenten.

Iedereen geaccepteerd: ook bij de aanvullende verzekeringen wordt iedereen geaccepteerd , ongeacht leeftijd of gezondheid.

  • AV-Compact, vanaf € 7,75 per maand, dekking voor 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar,vergoeding voor anticonceptie, dekking spoedeisende hulp in het buitenland (Europa), vergoeding alternatieve geneeswijzen.
  • AV-Standaard, vanaf € 22,25 per maand, vergoeding voor oa 12 fysiotherapie behandelingen per jaar, tandarts door volwassenen tot € 750 (geen kronen en bruggen), vergoeding orthodontie 75% tot maximaal € 685 voor duur van verzekering, spoedeisende hulp in buitenland inclusief spoedeisende tandheelkundige hulp
  • AV-Top, vanaf € 38,50 per maand, oa Vergoeding voor 27 behandelingen fysiotherapie per jaar, tandarts voro volwassenen, anticonceptie, spoedeisende hul in binnen- en buitenland, alternatieve geneeswijzen, orthodontie 75% tot maximaal € 2000 voor duur van verzekering tot 18 jaar anders tot € 1000,- per verzekering.
  • AV-Student, vanaf € 15,00 per maand, oa  Vergoeding voor 12 fysiotherapie behandelingen per jaar, tandarts voor volwassenen 100% tot € 150- per kalenderjaar, anticonceptie, spoedeisende hulp binnen en buiten Europa.

Bekijk de website van inTwente voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg. 

InTwente heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

Korting op zorgverzekering inTwente

Zoals hiervoor al aangegeven is het bij inTwente niet mogelijk om van een collectiviteitskorting te profiteren. Iedereen betaald dezelfde premie voor de aangeboden verzekeringen. De verzekeraar hanteert dan ook geen medische selectie en accepteert iedereen. Ongeacht leeftijd of gezondheid.

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de inTwente zorgverzekering krijg je een korting van 1% op de totale premie. Je kunt ook kiezen voor een betaling per kwartaal of per halfjaar. Bij deze termijnen zijn de kortingen 0,25% en 0,5%. Niet echt veel dus.

De informatie over de inTwente zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 2 januari 2021)