Interpolis Zorgverzekering 2018

interpolis zorgverzekering 2018

​De Interpolis zorgverzekering 2018 sluit je vanaf € 104,95 per maand. Dit is de premie van de ZorgCompact basisverzekering op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. Deze premie kan lager uitvallen als je voor een hoger eigen risico gaat. Je hebt dan 100% vrije zorgkeuze. Naast de Zorgcompact polis kun je ook kiezen voor de ZorgActief basisverzekering.

​Interpolis is onderdeel van Achmea en verkoopt haar zorgverzekeringen via de Rabobank. Voor een premieberekening en zorgkeuzehulp je naar de site van de Rabobank doorverwezen. Bij de Interpolis zorgverzekering profiteer je van zorgbemiddeling en heb je een volledige vrij keuze van zorgverlener. Je kan dus je eigen ziekenhuis kiezen. Iedereen krijgt de scherpe premie van deze zorgverzekering. Interpolis hanteert geen collectiviteitskorting op de basisverzekering.

Interpolis Zorgverzekering basisverzekeringen

Bij Interpolis kun je uit twee verschillende basisverzekeringen kiezen. Want nieuw in 2018 is de Interpolis ZorgCompact basisverzekering. Een zorgverzekering waarbij je alles online kan regelen. Voor de zorgverzekering 2018 heb je de keuze uit de volgende basisverzekeringen:

 • check
  ZorgCompact basisverzekering, premie vanaf € 104,95 per maand, je kunt de zorg online regelen,​​​​
 • check
  ZorgActief basisverzekering, premie vanaf € 106,25 per maand, klantenservice is beoordeeld met een 8.

Bij beide basisverzekeringen heb je 100% vrije keuze voor een ziekenhuis. De premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. De premie voor de basisverzekering zal lager worden als je kiest voor een vrijwillig hoger eigen risico.

Bij het maximale eigen risico krijg je € 22,- korting op de maandpremie.

Interpolis Zorgverzekering voordelen

De Interpolis ZorgCompact basisverzekeirng is een naturapolis. Dit betekend dat Interpolis de zorgkosten direct betaald aan de zorgverlener. Je kunt bij alle zorgverleners terecht waarmee Interpolis afspraken heeft gemaakt.

Ga je naar een zorgverlener waarmee Interpolis geen contract heeft? Dan krijg je krijgt dan maximaal 70% van het door Interpolis gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed.

Op de site van Interpolis kun je zien met welke zorgverleners afspraken zijn gemaakt.

Op haar site geeft de verzekeraar aan dat je een 100% vrije keuze hebt bij de ziekenhuizen en artsen.

Ook de Interpolis ZorgActief polis is een nature verzekering. Dus ook voor deze ZorgActief polis heeft Interpolis afspraken gemaakt met de meeste zorgverleners. Deze zorgverleners declareren meestal rechtstreeks bij verzekeraar Interpolis. Jij hoeft dan niets voor te schieten.

Deze Interpolis zorgverzekeringen zijn exclusief verkrijgbaar via de Rabobank en kun je online afsluiten.

Maar je kunt altijd zelf je zorgverlener kiezen. Op de site van Interpolis kun je via de Zorgzoeker bekijken of Interpolis een contract heeft gesloten met een zorgverlener. Deze zorgzoeker is op de site van Interpolis beschikbaar en niet van de Rabobank.

Op haar site en de site van de Rabobank geeft Interpolis een korte opsomming van de voordelen van de Interpolis ZorgActief zorgverzekering:

 • Interpolis Zorgbemiddelaar kent wachtlijsten en helpt met snelle zorg, kosteloze extra service​​​​
 • zorgbemiddeling bij second opinions
 • Scherpe premie in vergelijking met andere zorgverzekeraars
 • ruime keuze zorgaanbieders en Interpolis streeft naar 100% vrije ziekenhuis keuze.
 • ​Veel zorgzaken Online regelen
 • neem contact op met WhatsApp

Korting op basisverzekering van Interpolis

De basisverzekering die voor iedereen verplicht is wordt door Interpolis dus aangeboden voor een premie vanaf € 104,95 euro per maand. Als rekeninghouder of lid van de Rabobank ontvang je dit jaar geen korting meer op de premie van de basisverzekering.

Op de aanvullende zorgverzekeringen krijg je als Rabobank rekeninghouder wel 15% korting op de premie van de aanvullende dekkingen van de Interpolis Ziektekosten verzekering. Het percentage aan korting is gelijk aan het afgelopen jaar.

Je kunt wel korting op de premie van de basisverzekering krijgen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Bij het maximale eigen risico krijg je 22 euro per maand korting op de premie.

Aanvullende zorg bij ZorgCompact

Voor de ZorgCompact basisverzekering is een speciale aanvullende zorgverzekering. Deze aanvullende ZorgCompact Plus dekking sluit je al vanaf € 9,00 per maand. Dit is een aanvullende zorgverzekering met een tandartsdekking.

Als je de ZorgCompact plus verzekering afsluit krijg je de volgende extra dekkingen:

 • 6 fysiobehandelingen per jaar
 • anticonceptie 100% vergoed
 • reisvaccinaties 100% vergoed
 • spoedeisende hulp in het buitenland 100% vergoed
 • terugkeren naar Nederland bij ziekte of ongeval
 • second opinion (ook online)

En voor de tandartskosten heb je de volgende dekking:

 • 1x per jaar controle
 • 15 minuten gebit reinigen per jaar
 • tandartskosten bij een ongeval tot € 10.000 vergoed

​Raadpleeg de site van Interpolis voor een overzicht van de actuele polisvoorwaarden en vergoedingen.

Interpolis Zorgverzekering ZorgActief aanvullende dekking

Naast de basisverzekering kun je bij Interpolis zorgverzekering ook aanvullende dekkingen nemen door te kiezen voor een aanvullende verzekering en/of een tandartsverzekering. Daarbij kun je voor de zorgverzekering 2018 kiezen uit:

 • Interpolis ZorgActief ZonderMeer, premie vanaf € 4,95 per maand, als je bereid en in staat bent om relatief lage kosten zelf te betalen, oa Fysiotherapie 6 behandelingen, Best Docters​​​​
 • Interpolis ZorgActief MeerZeker, premie vanaf € 11,95 per maand, onderling met het gezin de behandelingen delen, oa Fysiotherapie 12 behandelingen per persoon of samen 24, orthodontie max € 1.250,-
 • Interpolis ZorgActief ZonderZorgen, premie vanaf € 19,95 per maand, als je veel kosten verwacht en geen risico wilt lopen, oa 20 fysiotherapie behandelingen, eigen bijdrage geneesmiddelen max € 1.000,- (plus ADHD medicijnen max. € 200) huidverzorging tot € 300,-, orthodontie max € 1.500,-

De hiervoor getoonde premies zijn inclusief 15% korting voor Rabobankklanten. De premie verschilt per leeftijd. Raadpleeg de premieberekening op de site van de Rabobank voor inzicht in jouw specifieke premie.

Zie de site van Interpolis voor een actueel overzicht ten aanzien van de polisvoorwaarden en de vergoedingen van de Interpolis Ziektekostenverzekering. De vergoedingen bij de aanvullende zorgverzekeringen kunnen afwijken ten opzichte van afgelopen jaar. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed voor fysiotherapie bij de ZorgActief ZonderZorgen dekking is nog maar 20 behandelingen.

De premies zijn bij de Interpolis zorgverzekering opgebouwd in leeftijdsklassen. Het kan dus zijn dat de premies voor jouw verschillen ten opzichte van de hier getoonde premies. Gebruik de premieberekening op de site van de Rabobank voor jouw premies. De premies gaan omhoog als je 30 of 45 jaar wordt.

Tandartsverzekering bij Interpolis ZorgActief

De Interpolis Tandartsverzekering heeft de naam GebitActief. Deze aanvullende tandartsverzekering sluit je al vanaf € 10,75 per maand. Daarmee ben je altijd verzekerd tot € 10.000,- voor herstel van gebit bij schade door een ongeval. De premies zijn hoger dan afgelopen jaar.

 Je kunt bij deze tandartsverzekering kiezen uit de volgende tandartsdekkingen:
 • GebitActief 1, tot € 250, premie vanaf € 10,75 per maand
 • GebitActief 2, tot € 500, premie vanaf € 17,50 per maand
 • GebitActief 3, tot € 1.000, premie vanaf € 30,75 per maand
 • GebitActief 4, tot € 1.250, premie vanaf € 46,25 per maand

De hierboven weergegeven premies zijn exclusief de 15% korting die bijvoorbeeld rekeninghouders van de Rabobank hebben op de premie van de aanvullende verzekeringen.

Deze tandartsverzekering geeft een vergoeding van 100% voor reguliere tandartskosten als controles, mondhygiëne, vulling en trekken van tanden en kiezen.

Voor de overige behandelingen zoals kronen en bruggen zal de tandartsverzekering slechts 75% vergoeden. Alleen bij de hoogste dekking krijg je ook bij deze overige behandelingen een 100% vergoeding.

De totale maximale vergoeding hangt dus af het gekozen verzekerde bedrag. Let op de medische selectie die nodig is vanaf een keuze voor GebitActief € 1000 of hoger. Acceptatie gaat op basis van de huidige tandartsverzekering of de ingevulde vragenlijst.

De premies zijn bij de Interpolis tandartsverzekering opgebouwd in leeftijdsklassen. Het kan dus zijn dat de premies voor jouw verschillen ten opzichte van de hier getoonde premies. Gebruik de premieberekening op de site van de Rabobank voor jouw premies. De premies gaan omhoog als je 30 of 45 jaar wordt.

Zie de site van Interpolis voor een actueel overzicht ten aanzien van de polisvoorwaarden en de Interpolis ZorgActief vergoedingen voor deze tandartsverzekeringen van de Interpolis.

15% Korting op aanvullende verzekeringen?

Heb je een rekening lopen bij de Rabobank en op ben je zoek naar voordelige zorgverzekering Rabobank rekeninghouders of leden van de Rabobank krijgen 15% korting op de premie van een aanvullende verzekering naar keuze. Kinderen tot 18 jaar krijgen dezelfde aanvullende verzekering als de ouder.

Het kan ook zijn dat je 15% korting op de aanvullende verzekering krijgt via de werkgever of belangenorganisatie. De korting is voor de aanvullende verzekeringen inclusief de tandartsverzekering. Met deze korting is Interpolis zorgverzekeraar extra voordelig voor de Rabobank klanten.

Declareren Interpolis zorgverzekering

Bij de Interpolis Achmea zorgverzekering kun je de zorg nota’s online declareren of via de App. Bij het online declareren heb je een relatienummer (is het polisnummer) en je e-mail adres nodig. Op basis van deze gegevens kun je inloggen op je persoonlijke omgeving. Op iedere nota die je indient moet je het polisnummer zetten voor wie de kosten worden gedeclareerd.

Wil je via de mobiel de nota’s bij de Interpolis zorgverzekering declareren? Dat is mogelijk met de Interpolis Zorgdeclaratie App die je kan downloaden in de Apple App store of op Google Play voor het Android platform.

Voor de Interpolis declaraties van zorg in het buitenland heb je een apart formulier nodig. Deze kan je downloaden op de site van Interpolis.

Zorgkeuze hulp Interpolis zorgverzekering

Voor iedereen die het moeilijk vindt om de juiste Interpolis zorgverzekering samen te stellen, heeft Interpolis de Zorgkeuzehulp op haar site. Hiermee kun je eenvoudig ontdekken welke verzekering het beste bij jouw persoonlijke voorkeur past. Aan de hand van de antwoorden die je geeft op de gestelde vragen zal de verzekeraar bepalen welke zorgverzekering het beste past.

Er zullen vragen gesteld worden over de fysiotherapie, tandartsbezoek en je reisgedrag. In vier stappen ga je dan naar je persoonlijke advies. Op het eind van dit advies kun je natuurlijk een Interpolis zorgverzekering afsluiten. Maar het advies kun je ook afdrukken of via de e-mail ontvangen. Bij het beantwoorden van de vragen moet je kiezen uit een vast aantal antwoorden.

Het kan zijn dat deze antwoorden niet goed aansluiten bij wat je zou willen antwoorden.

Eigen risico in termijnen betalen

Bij de Interpolis zorgverzekering kun je het eigen risico ook in termijnen betalen. Het verplichte eigen risico kan in 10 termijnen worden betaald. Dit is alleen mogelijk als je niet kiest voor een voor een vrijwillig eigen risico. Ook moet je voor een automatische incasso kiezen. Het eerste bedrag zal Interpolis rond de 27e februari afschrijven van je rekening.

Teveel betaald eigen risico zal de verzekeraar het jaar daarop met je verrekenen in April. Wanneer je afgelopen jaar al gebruik maakte van deze regeling, gaat deze automatisch ook het volgende jaar in.

De informatie over de Interpolis zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 6 januari 2018)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties