Interpolis Zorgverzekering 2021

De Interpolis zorgverzekering 2021 sluit je vanaf € 113,50 per maand. Dit is de premie van de ZorgCompact basisverzekering op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. Deze premie kan lager uitvallen als je voor een hoger eigen risico gaat.

Naast de Zorgcompact polis kun je ook kiezen voor de ZorgActief basisverzekering.

Interpolis zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft Interpolis een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 113,50 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract, 75% bij niet gecontracteerde zorg
 • Regel je zorgzaken eenvoudig in Interpolis Zorg App
 • Keuze uit twee basisverzekeringen
 • Snel geholpen via WhatsApp
 • Korting van 22 euro op premie bij Maximaal Eigen Risico

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van Interpolis. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

Interpolis Zorgverzekering basisverzekering

Bij de Interpolis basisverzekering kun je kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft twee verschillende basisverzekeringen. Deze verschillen in het aantal mogelijke aanvullende dekkingen. Ook verschillende deze basisverzekeringen in de manier waarop je contact kan hebben met de verzekeraar.

De verzekeraar biedt twee verschillende naturaverzekeringen aan. De Interpolis zorgverzekeringen sluit je exclusief via de Rabobank. De premieberekening voor de nieuwe zorgverzekering voer je ook uit op de site van de Rabobank.

De premie van de voordeligste basisverzekering, Interpolis ZorgCompact basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 113,50 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

 • Interpolis ZorgCompact, premie vanaf € 113,50 per maand, naturaverzekering, keuze voor 1 aanvullende verzekering met tanddekking, 6 fysio behandelingen, regel alles online, orthodontie tot 18 jaar kan niet meeverzekerd.
 • Interpolis ZorgActief, premie vanaf € 122,- per maand, naturaverzekering, keuze uit 3 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen, keuze uit 6/12 of 20 fysiotherapie behandelingen, kies voor online gemak én persoonlijk contact en mogelijkheid om orthodontie tot 18 jaar mee te verzekeren.

Kies je bij de Interpolis zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie.De keuzemogelijkheden van het eigen risico bedrag zijn afhankelijk van de gekozen basisverzekering. Bij de ZorgCompact polis kun je alleen voor het wettelijk verplichte bedrag kiezen of het maximale bedrag.

Bij de Zorgactief basisverzekering kun je ook in stappen van 100 euro kiezen. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je al een basisverzekering voor € 91,90 afsluiten. De korting per maand is dan 22,00 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Ook bij de Zorgactief polis is de korting bij het maximale eigen risico 22 euro. Als je bij deze basisverzekering kiest voor een eigen risico van € 685,00 krijg je een korting van 13,20 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 108,80 per maand.

Zie de website van Interpolis zorgverzekering voor de premieberekening van de Interpolis zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

Interpolis Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de Interpolis zorgverzekering kun je de dekking van de basisverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende dekking. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling. De geboden aanvullende verzekeringen zijn bij Interpolis afhankelijk van de gekozen basisverzekering.

Aanvullende dekking ZorgCompact

Bij de ZorgCompact basisverzekering kun je maar één aanvullende zorgverzekering kiezen. Je kiest dus of alleen de basisverzekering of de basis en de Plus dekking:

 • Plus, premie vanaf € 10,25 per maand, dekking voor 6 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar, vergoeding voor anticonceptie, dekking spoedeisende hulp in het buitenland, online stresshulp, vergoeding voor 1x jaarlijkse tandartscontrole,15 minuten gebit reinigen, dekking tandartskosten bij ongeval tot   10.000,-

Aanvullende dekking ZorgActief

Bij de ZorgActief basisverzekering kun je uit verschillende aanvullende verzekeringen kiezen. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om een aparte tandartsverzekering af te sluiten. Je kunt bij ZorgActief kiezen uit de volgende aanvullende opties:

 • ZonderMeer, premie vanaf € 6,95 per maand, dekking voor 6 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar, vergoeding voor anticonceptie, dekking spoedeisende hulp in het buitenland aanvulling tot 100%, reisvaccinatie, geen orthodontie, geen beweegzorg, korting bij Specsavers.
 • MeerZeker, premie vanaf € 17,95 per maand, dekking voor 12 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar (of 24 bij samen delen), vergoeding voor anticonceptie, dekking spoedeisende hulp in het buitenland aanvulling tot 100%, reisvaccinatie, orthodontie tot 18 jaar maximaal € 1.250,- , geen beweegzorg, korting bij Specsavers en CVZO.
 • ZonderZorgen, premie vanaf € 30,25 per maand, dekking voor 20 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar (of 40 bij samen delen), vergoeding voor anticonceptie, dekking spoedeisende hulp in het buitenland aanvulling tot 100%, reisvaccinatie, orthodontie tot 18 jaar maximaal € 1.500,- , beweegzorg 40,- per dag tot 550,-, korting bij Specsavers en CVZO.

Let op de wachttijd bij de vergoeding voor orthodontie. Deze is bij de Interpolis 12 maanden. Je moet de aanvullende dekking dus al minimaal één jaar hebben lopen wil je aanspraak kunnen maken op deze vergoeding.

Bekijk de website van Interpolis voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg.  

Interpolis / Rabobank heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

Dekking tandartskosten Interpolis zorgverzekering

Je kunt alleen bij de ZorgActief Interpolis zorgverzekering een tandartsverzekering afsluiten. Niet bij de andere basisverzekering. Een tandartsverzekering sluit je met een premie vanaf € 13,95 per maand. Je kunt kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen

 • GebitActief 250, vanaf € 13,95 per maand vergoeding tandartszorg tot maximaal € 250,- , volledige vergoeding consulten / foto's /second opinion / verdovingen, 75% vergoeding overige behandelingen, tandartskosten bij ongeval tot € 10.000,-.
 • GebitActief 500, vanaf € 22,75 per maand vergoeding tandartszorg tot maximaal € 500,- , volledige vergoeding consulten / foto's /second opinion / verdovingen, 75% vergoeding overige behandelingen, tandartskosten bij ongeval tot € 10.000,-.
 • GebitActief 1000, vanaf € 39,50 per maand vergoeding tandartszorg tot maximaal € 1.000,- , volledige vergoeding consulten / foto's /second opinion / verdovingen, 75% vergoeding overige behandelingen, tandartskosten bij ongeval tot € 10.000,-.

Bekijk de website van Interpolis voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen.

Voor deze tandartsverzekering is aangegeven welke kosten vallen onder de 100% dekking. Bijvoorbeeld de codes A10, A15, T21, T22 en het trekken van tanden en kiezen.

Bij de tandartsverzekering moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar. Let goed op de eventuele wachttijden die de verzekeraar heeft voor specialistische behandelingen.

Dit kun je regelen met de Interpolis Zorg App

De mobiele app van Interpolis is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Bekijken hoe jij en meeverzekerde gezinsleden zijn verzekerd
 • Snel je rekeningen declareren, ook van meeverzekerde gezinsleden
 • Inzage in zorgverbruik
 • Status van de betaling inzien

Bezoek de site van Interpolis voor meer informatie over deze standaard mobiele app. Deze App moet je na het downloaden één keer activeren met DigiD en SMS controle of DigiD app. Dit om er zeker van te zijn dat de juiste verzekerde is gekoppeld aan de mobiele app.

Naast het gebruik van de mobiel app kun je ook gewoon inloggen op de online omgeving op de website.Hiervoor maak je gebruik van de Mijn Zorggebruik omgeving.

Verzekeraar Interpolis is al jaren actief met het aanbieden van een mobiele app. Zodat het verzekeren nog eenvoudiger en gemakkelijker wordt. De app wordt zeer goed doorontwikkeld met steeds meer en beter functionaliteit. Zorg dus goed dat je altijd de laatste versie van de Interpolis app gebruikt.

Korting op zorgverzekering Interpolis

Bij Interpolis kun je mogelijk van een collectiviteitskorting te profiteren. De verzekeraar heeft met werkgevers en organisaties contracten gesloten. Medewerkers van de Rabobank kunnen van een collectiviteitskorting profiteren bij Interpolis.

De Interpolis ZorgActief collectiviteit voor Rabobank is er bijvoorbeeld speciaal voor de werknemer van de Rabobank en gezinsleden. Hierbij profiteer je van een aantrekkelijke premie voor de basisverzekering en 15% op de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Deelnemers van deze collectiviteit krijgen ook kosteloos een extra aanvullende verzekering. Deze CollectiefMeer verzekering verruimt de dekking van een gekozen aanvullende verzekering met een aantal belangrijke extra's op het gebied van gezondheid. Op de site van Interpolis kun je hier meer informatie over opzoeken.

Op de site van de verzekeraar kun je de gegevens van de collectiviteiten opzoeken. Daar staat de actuele informatie over de hoogte van de korting en de speciale voordelen per collectiviteit. Je moet je werkgever even vragen naar het collectiviteitsnummer van Interpolis dat je kan gebruiken.

Korting bij jaarbetaling

Op de site van Interpolis of de Rabobank kan ik niks terugvinden over kortingen bij andere betalingstermijnen. In de premie berekening worden alleen maandpremies aangegeven. geen speciale tarieven voor kwartaal-, halfjaar of jaarbetaling.

Zorgkeuze hulp Interpolis zorgverzekering

Voor iedereen die het moeilijk vindt om de juiste Interpolis zorgverzekering samen te stellen, heeft Interpolis de Zorgkeuzehulp op haar site. Hiermee kun je eenvoudig ontdekken welke verzekering het beste bij jouw persoonlijke voorkeur past. Aan de hand van de antwoorden die je geeft op de gestelde vragen zal de verzekeraar bepalen welke zorgverzekering het beste past.

Er zullen vragen gesteld worden over de fysiotherapie, tandartsbezoek en je reisgedrag. In vier stappen ga je dan naar je persoonlijke advies. Op het eind van dit advies kun je natuurlijk een Interpolis zorgverzekering afsluiten. Maar het advies kun je ook afdrukken of via de e-mail ontvangen. Bij het beantwoorden van de vragen moet je kiezen uit een vast aantal antwoorden.

Het kan zijn dat deze antwoorden niet goed aansluiten bij wat je zou willen antwoorden.

Declareren Interpolis zorgverzekering

Bij de Interpolis Achmea zorgverzekering kun je de zorg nota’s online declareren of via de App. Je kunt ook nog steeds gebruik maken van de post bij deze verzekeraar. Veel mogelijkheden dus. 

Bij het online declareren heb je een relatienummer (is het polisnummer) en je e-mail adres nodig. Op basis van deze gegevens kun je inloggen op je persoonlijke omgeving. Op iedere nota die je indient moet je het polisnummer zetten voor wie de kosten worden gedeclareerd.

Wil je via de mobiel de nota’s bij de Interpolis zorgverzekering declareren? Dat is mogelijk met de Interpolis Zorgdeclaratie App die je kan downloaden in de Apple App store of op Google Play voor het Android platform.

Voor de Interpolis declaraties van zorg in het buitenland heb je een apart formulier nodig. Deze kan je downloaden op de site van Interpolis.

Gespreid je eigen risico betalen

Bij de zorgverzekering van Interpolis is het mogelijk om het eigen risico in delen te betalen. Zodat je deze kosten over het jaar kan verdelen. Je kan in tien delen betalen. Dit moet je wel bij de verzekeraar aanvragen. Je kunt alleen gebruik maken van gespreid betalen als je alleen het wettelijk verplichte eigen risico hebt. 

Een andere voorwaarde is dat je de premie en de zorgkosten automatisch betaalt. Je moet je voor 1 februari aanmelden voor dit gespreid betalen.

Als je vorig jaar dit eigen risico betaalde hoef je dit niet meer op nieuw aan te vragen. Deze gespreide betaling loopt gewoon door in het nieuwe verzekeringsjaar. Tenzij je dit natuurlijk stop laat zetten.

Het eigen risico zal in tien maanden geïncasseerd worden via automatische incasso. Dit in de maanden februari tot en met november. Zie de site van de verzekeraar voor een indicatie van de incasso momenten. Dit is meestal rond de 27e van de maand.

Teveel eigen risico betaald?

Mocht op het eind van het jaar blijken dat je teveel eigen risico hebt betaald? Dan zal dit teveel betaalde bedrag het volgende jaar terug gestort worden. De verzekeraar geeft aan dat deze terugbetaling eind april zal plaatsvinden.

Onderdeel van Achmea

Interpolis is onderdeel van Achmea en verkoopt haar zorgverzekeringen via de Rabobank. Voor een premieberekening en zorgkeuzehulp je naar de site van de Rabobank doorverwezen.

Bij de Interpolis zorgverzekering profiteer je van zorgbemiddeling en heb je een volledige vrij keuze van zorgverlener. Je kan dus je eigen ziekenhuis kiezen. Iedereen krijgt de scherpe premie van deze zorgverzekering. Interpolis hanteert geen collectiviteitskorting op de basisverzekering.

Achmea heeft meer onderdelen die zorgverzekeringen aanbieden. Dit via verschillende merken en labels. Bijvoorbeeld de FBTO zorgverzekering, Zilveren Kruis, De Friesland en Ziezo van Zilveren Kruis.

De informatie over de Interpolis zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 9 januari 2021)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties