Independer zorgverzekering 2017

Independer zorgverzekeringDe bekendste vergelijkingssite voor verzekeringen van Nederland. Al in 1999 opgericht met als doel om de misstanden aan te kaarten en consumenten te helpen kiezen. Independer geeft aan te onderhandelen met de verzekeraars over prijzen en polisvoorwaarden. Bekend is de Independer zorgverzekering vergelijking. Via de site die nu in eigendom is van verzekeraar Achmea kun je snel en eenvoudig verzekeringen vergelijken. Via Independer kun je de zorgverzekeringen vergelijken en direct afsluiten. Soms is een Independer zorgverzekering goedkoper dan rechtstreeks afsluiten op de site van de zorgverzekeraar zelf. Independer heeft kortingen op de zorgverzekering kunnen regelen. Vergelijken van de zorgverzekeringen is door Independer makkelijk gemaakt. Via de site kun je niet alleen de zorgverzekeringen vergelijken maar ook andere verzekeringen. Sinds kort is de vergelijkingssite ook gestart met energie vergelijken.

Let op: Op dit moment tonen we je nog de premie informatie van de zorgverzekering 2015. Binnenkort zal de pagina aangepast worden voor de zorgverzekering 2016.

Nieuw en Uniek bij de Independer zorgverzekering 2015 is de Independer Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering die je kan sluiten. Daarmee geen extra kosten bij vrije zorgkeuze voor ziekenhuis bij een naturapolis. Dit al voor een extra premie van 1 euro per maand.

Via Independer zorgverzekering vergelijken

Je kunt eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken op de site van Independer. De vergelijker krijgt gemiddeld een 9,1 als klantbeoordeling op basis van ruim 58.900 beoordeling. Een uitstekend resultaat. In het vergelijk ziektekostenverzekering wordt eerst om de basisgegevens gevraagd zoals geboortedatum, geslacht postcode en het wel of niet willen meeverzekeren van gezinsleden. Je kunt daarbij ook aangeven of de site de opgegeven gegevens ook moet bewaren voor een later bezoek aan de site. Op deze pagina zie je ook direct hoeveel vergelijkingen voor de zorgverzekering in de huidige maand zijn uitgevoerd. Op 29 december waren dat er 1.571.341 vergelijkingen. Een zeer groot aantal dus. En het aantal is ook fors hoger ten opzichte van vorig jaar ongeveer op dezelfde dag.

Nadat de basisgegevens zijn opgegeven vraagt de site hoe je de dekking van de zorgverzekering wilt samenstellen. Geheel zelf samenstellen of wil je dat het systeem je stap voor stap zal helpen bij het maken van de keuze voor de dekking van de zorgverzekering.

Voor iedere stap in het invulformulier geeft Independer aan hoeveel procent van de mensen een bepaalde dekking heeft gekozen. Per dekking wordt voor ieder te kiezen optie het percentage weergegeven. Op 29 december 2014 heeft 57% van de mensen ervoor gekozen om geen extra dekking te willen voor de Fysiotherapie en/of andere therapieën. Dit percentage ligt bij de zorgverzekering 2015 7% hoger dan vorig jaar. Bijna iedereen (97,6%)  kiest voor een dekking van geregistreerde medicijnen. in een uitgevoerd vergelijk zorgverzekering 2015

Op basis van de opgegeven voorkeuren bepaald het systeem het aantal zorgverzekeringen dat voldoet aan deze opgegeven criteria.Ook laat het systeem de premie per maand zien. Ook geeft het aan of je de verzekering goedkoper via Independer kan sluiten. Een Independer zorgverzekering kan soms 10% goedkoper zijn dan rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. In deze vergelijking worden niet alleen goedkope zorgverzekeraars meegenomen. Want de beste zorgverzekering kan voor iedereen verschillend zijn. Daarbij kiest de één juist voor de goedkope zorgverzekering en hecht de ander juist meer waarde aan een vrije zorgkeuze of een extra dekking voor fysiotherapie.

Via Independer Zorgverzekering sluiten?

In het overzicht dat door de vergelijkingssite wordt samengesteld krijg je een opsomming van de zorgverzekeringen die je via Independer kan sluiten. In eerste instantie wordt de TOP 3 van Independer zorgverzekering vergelijk getoond op basis van prijs-kwaliteit. Hierbij kun je nog filteren op de hoogte van het vrijwillig eigen risico, Restitutieverzekering of Natura polis. De getoonde Independer zorgverzekering in de TOP 3 kun je in het overzicht ook direct laten vergelijken met een andere zorgverzekering. Bijvoorbeeld die zorgverzekering met de laagste prijs of de hoogste klantwaardering. Maar je kan ook zelf een zorgverzekering kiezen waarmee je de getoonde zorgverzekeringen wilt vergelijken.

In het overzicht geeft Independer per zorgverzekering aan wat het bedrag per maand is dat je moet betalen voor de verzekering. Soms is het sluiten van een zorgverzekering via Independer voordeliger. In deze gevallen zal de site aangeven wat het voordeel per maand is. Het laat altijd de premie bij de verzekeraar zien en de premie via Independer.

Belangrijke informatie die je krijgt bij Independer zorgverzekeringen vergelijken zijn:

 • Score op Prijs / Kwaliteit verhouding
 • Klantcijfer
 • Vrije zorgkeuze
 • Polisvoorwaarden
 • Directe acceptatie
 • Score kwaliteit ziekenhuiszorg
 • Maandpremie (en eventuele korting)

Independer onafhankelijk?

In 2011 is de vergelijkingssite Independer overgenomen door verzekeraar Achmea. De verzekeraar is tenminste groot aandeelhouder geworden. Dit veroorzaakte toen veel opschudding in de markt van verzekeringen. Wat is de impact op de markt als een grote verzekeraar ook eigenaar is van een belangrijke vergelijkingssite? Independer is sindsdien natuurlijk niet meer geheel onafhankelijk. Want het geeft ook informatie over de verzekeringen van Achmea. Independer geeft aan dat haar vergelijkingen nog steeds volledig en objectief zijn. Het heeft een raad van toezicht in het leven geroepen die hierop ook moet toezien. Zodat je bij het vergelijken van Independer zorgverzekeringen erop mag vertrouwen dat de informatie volledig en betrouwbaar is. De laatste jaren is het stil geworden rondom deze overname door verzekeraar Achmea. We zien ook andere vergelijkingssites op de markt. Alle vergelijkingssites hebben te maken met een mate van wantrouwen ten aanzien van de getoonde resultaten. Wordt wel alles getoond, en worden niet de voorkeuren van de vergelijkingssites bepaald aan de hand van de vergoedingen die ze ontvangen van de zorgverzekeraars. Bij twijfel kun je altijd nog zelf kijken bij de sites van de zorgverzekeraars zelf.

Niet alle zorgverzekeringen meegenomen

Vaak kun je via de werkgever of een vereniging een korting krijgen op de premie van de zorgverzekering. Het kan dus zijn dat juist via een collectief je de goedkoopste ziektekostenverzekering kan sluiten. Kijk dus altijd ook naar je collectiviteitsvoordeel. Dit collectiviteitsvoordeel is niet meegenomen in het vergelijk zorgverzekering. Op de site van Independer kun je nalezen welke zorgverzekeringen zijn meegenomen in de vergelijker. Hier zie je naast de bekende zorgverzekeraars als Zilveren Kruis, CZ, Menzis, Ditzo ook de zorgverzekeringen van Turien en Co en VvAA.

Ook geeft Independer aan welke zorgverzekeringen niet worden meegenomen in de vergelijking. Dit zijn de volgende zorgverzekeringen:

 • Besured
 • National Academic
 • Promovendum
 • IZA Cura

Deze zorgverzekeraars willen niet de polisvoorwaarden en premies delen met Independer.

De informatie over de Independer zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 22 november 2015)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties