IAK Zorgverzekering 2018

iak zorgverzekering 2018

De IAK Zorgverzekering kun je particulier of collectief afsluiten. Via IAK kun je profiteren van collectieve voordelen en korting. Via IAK kun je bij alle grote zorgverzekeraars een zorgverzekering afsluiten. Voor het afsluiten van een particuliere zorgverzekering maak je bij IAK maak gebruik van een adviestool.

Je kiest altijd voor een zorgverzekering met Uitstekende zorgservice geeft IAK aan.

​Deze IAK adviestool is een vergelijker waarbij zorgverzekeringen van verschillende verzekeraars worden vergeleken. In deze tool maak je een keuze voor het gewenste eigen risico en de geboden zorgkeuze. Wil je vrij zorgkeuze of neem je genoegen met een beperkte zorgkeuze.

Voor de zorgverzekeringen heeft IAK afspraken gemaakt met een select aantal zorgverzekeraars. Bij IAK kun je niet alleen een IAK Zorgverzekering afsluiten maar kun je profiteren van een groot aanbod van verschillende verzekeringen met een scherpe premie.

 IAK is al ruim 85 jaar actief op het vlak van collectieve verzekeringen, financiële diensten en bedrijfsverzekeringen.

IAK zorgverzekering of standaard verzekering?

Op de site van IAK verzekeringen kun je kiezen voor de optie van een IAK Zorgverzekering. IAK heeft ook dit jaar drie verschillende basisverzekeringen. Deze zorgverzekeringen lopen via Avéro Achmea. Je kunt daarbij kiezen uit de drie verschillende opties van de Zorg Plan zorgverzekering:

 • check
  Avéro Achmea Zorg Plan Selectief, vanaf € 97,15 per maand
 • check
  ​Avéro Achmea Zorg Plan Natura, vanaf € 107,50 per maand
 • check
  ​Avéro Achmea Zorg Plan Restitutie, vanaf € 111,37

Hierbij is vooral de vrije keuze van zorgverlener verschillend. IAK verzekeringen geeft aan dat de Natura verzekering het meest gekozen is. Op basis van een selectie van één van deze verzekeringen kun je een premieberekening starten.

De getoonde premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Bij IAK kun je vrijwillig voor een hoger eigen risico kiezen. Je kunt hierbij uit verschillende bedragen kiezen. Bij het maximale eigen risico krijg je een korting van 20 euro per maand.

Aanvullende dekking IAK zorgverzekering

​De dekking van de Avero zorgverzekering kun je bij IAK uitbreiden door te kiezen voor één van de aanvullende zorgverzekeringen. Hierbij heb je de keuze uit de volgende opties:

 • ​IAK Compact 55+ pakket, vanaf € 7,03 per maand
 • ​IAK Compleet pakket, vanaf € 11,31 per maand
 • Comfort Plus, vanaf € 41,50 per maand

​Nadat je een aanvullende zorgverzekering hebt gekozen, kun je de dekking in dit specifieke pakket nog aanpassen. Bijvoorbeeld voor een optiekplan, geboortezorg en Fysiotherapie. Soms is het een kwestie van het aanzetten van een module in het pakket. In andere gevallen maak je een keuze voor de hoogte van de dekking.

Bekijk de site van IAK verzekeringen voor de actuele polisvoorwaarden en een overzicht van alle vergoedingen en selectie mogelijkheden.

​IAK Tandartsverzekering

​Bij de IAK zorgverzekering kun je ook een dekking nemen voor tandartskosten. Voor deze tandartsverzekering maak je een selectie voor de hoogte van de dekking. Hierbij heb je de volgende keuzes:

 • ​IAK Tandartskostenverzekering € 350,00, vanaf € 19,00 per maand
 • ​IAK Tandartskostenverzekering € 500,00, vanaf € 21,53 per maand
 • ​​IAK Tandartskostenverzekering € 950,00, vanaf € 33,00 per maand
 • ​​IAK Tandartskostenverzekering € 1900,00, vanaf € 52,00 per maand

​Zie de site van IAK verzekeringen voor meer informatie over de actuele vergoedingen en polisvoorwaarden van deze tandartsverzekeringen.

IAK zorgverzekering gewoon een zorgvergelijker?

Je verwacht dat je op basis van de gekozen basisverzekering de premieberekening start. Maar een selectie van de basisdekking kom je in de zorgvergelijker van de IAK zorgverzekering. Hierin worden de IAK zorgverzekering vergeleken ten opzichte van zorgverzekeringen van andere verzekeraars.

Aan de linkerkant van het scherm kun je een aantal selecties opgeven waaraan jouw aanvullende zorgverzekering moet voldoen. Hierbij kun je de wensen voor de volgende opties aangeven:

 • Hoogte eigen risico, alleen wettelijk deel of meer
 • Zorgkeuze, Beperkt keuze, ruime keuze of vrije zorgkeuze
 • dekking Fysiotherapie, gewenst minimaal bedrag aan
 • check-circle-o
  dekking Alternatieve geneeswijzen,
 • check-circle-o
  dekking Brillen en Lenzen
 • check-circle-o
  dekking Buitenlanddekking
 • check-circle-o
  dekking Tandartsverzekering

Voor de verschillende dekkingen kun je aangeven welke vergoedingen je minimaal wilt hebben voor de specifieke dekking. Naast de standaard geselecteerde dekkingen kun je ook nog extra dekkingen toevoegen waarop je de zorgverzekeringen wilt vergelijken.

Extra opties zijn bijvoorbeeld anticonceptiva, besnijdenis, pedicure, plastische en cosmetische chirurgie, podotherapie en ADHD.

Vergeleken zorgverzekeringen

IAK vergelijkt in de adviestool zorgverzekeringen van de volgende zorgverzekeraars:

 • CZ zorgverzekeringen
 • Menzis zorgverzekeringen
 • ONVZ zorgverzekeringen
 • chevron-down
  VGZ zorgverzekeringen
 • chevron-down
  Zilveren Kruis zorgverzekeringen

Resultaten van vergelijking IAK Zorgverzekering

Op basis van de opgegeven voorkeuren ten aanzien van de dekking wordt door de adviesmodule een aantal zorgverzekeringen geselecteerd. In de vergelijking die ik heb uitgevoerd heb ik eerst een collectiviteit gekozen.

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van IAK Particulier Avéro Achmea. In de resultaten die de adviestool toont wordt ook de zorgverzekering op basis van de collectieve regeling getoond.

De geselecteerde zorgverzekeringen kun je laten sorteren op prijs, prijs en kwaliteitsverhouding en op naam van verzekeraar. Van de geselecteerde zorgverzekeringen worden de volgende details getoond in het resultaatscherm:

 • ​Prijs/ Kwaliteit verhouding aan de hand van aantal sterren
 • Wel/Geen vrije zorgkeuze
 • Wel/Geen directe acceptatie
 • asterisk
  Premie bedrag per maand

Voor iedere verzekering kun je extra details laten tonen. Ook kun je de details van de verzekeringen laten toe sturen. Voordat je een offerte laat opstellen zie je het premiebedrag en de korting die je via een collectiviteit krijgt. Als je wilt kun je de gekozen zorgverzekering nog aanpassen in dekking.

Bij het aanpassen van de geselecteerde zorgverzekering kun je bijna alles weer wijzigen. Je kunt een andere basisverzekering kiezen, hoogte van het eigen risico aanpassen en de aanvullende zorgverzekeringen wijzigen.

Wil je de offerte per e-mail laten toesturen, moet je helaas wel je telefoonnummer invullen. Verwacht dat ze je dan wel gaan bellen om extra informatie te geven over de zorgverzekering of je over de streep te trekken.

Als je vragen hebt over de IAK zorgverzekering kun je ook contact opnemen met één van de medewerkers van IAK verzekeringen. Tijdens mijn bezoek aan de website wordt af en toe het nummer getoond dat ik kan bellen en dat er ook iemand aanwezig is.

Korting op IAK zorgverzekering via Collectiviteit

IAK verzekeringen heeft verschillende collectiviteiten. Kijk dus goed of je misschien een betere dekking of korting op de premie kan krijgen via één van de collectiviteiten. Je kunt via een zoekveld op zoek naar de beschikbare collectiviteiten. Gewoon even in het vrije zoekveld de deel van de naam van jouw bedrijf instantie invullen.

Bijvoorbeeld Philips gepensioneerden kunnen een IAK zorgverzekering via een collectiviteit afsluiten.

Zorgpas EHIC

Alle verzekerden met een basisverzekering hebben recht op een European Health Insurance Card (de EHIC pas). Deze kaart is persoonsgebonden, ook voor kinderen jonger dan 18 jaar. Heb je nog geen EHIC pas ontvangen van IAK verzekeringen, kan je deze online aanvragen. Deze pas is geldig voor 3 jaar. Daarna ontvang je vanzelf een nieuwe zorgpas.

Het gebruik va EHIC versnelt de administratieve afhandeling van zorgkosten in het buitenland. Neem de zorgpas dus altijd mee als je op reis gaat naar het buitenland.

De EHIC pas is alleen geldig in landen die vallen binnen de EEG (Europa, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein), Zwitserland, Macedonië en Australië.

Nemen de vergelijkingssites de IAK zorgverzekering wel goed mee?

IAK geeft bij de consumenten aan om bij het gebruik van vergelijkingssites goed op te letten of deze de IAK zorgverzekering wel meenemen in de vergelijking. Niet alle vergelijkingssites gaan altijd even zorgvuldig zijn en kunnen een vertekend beeld geven. Eventuele collectiviteit kortingen vanuit de werkgever of lidmaatschap kunnen niet altijd meegenomen worden in de vergelijkers.

Daarom is het altijd raadzaam om ook zelf te lijken welke kortingen op de zorgpremie mogelijk zijn. Bij IAK kan de korting al gauw 10% bedragen. IAK roept verzekerden dan ook op om IAK om advies te vragen wanneer ze dat wensen. Het vergoedingenoverzicht op de site van IAK verzekeringen kan ook uitkomst bieden bij het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen. IAK ook op de eigen site een zorgvergelijker. Waarmee je direct de IAK zorgverzekering kan meenemen in de vergelijking met andere zorgverzekeringen.

Declareren bij IAK zorgverzekering

Voor het indienen van de zorgnota’s kun je gebruik maken van de Mijn IAK omgeving. In deze online omgeving is een speciaal tabblad voor declareren.

Je kunt bij IAK ook gebruik maken van een mobiele App. Deze vernieuwde IAK app is beschikbaar voor iPhone en Android toestellen. Maak een foto van de zorgnota en stuur deze op naar IAK.

Wil je liever per post declareren? Stuur dan de originele nota’s zonder declaratieformulier naar IAK. Het adres dat je hiervoor kunt gebruiken kun je terugvinden op de website van IAK verzekeringen.

De informatie over de IAK zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 6 januari 2018)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties