HEMA Zorgverzekering 2018

hema zorgverzekering 2018

​De HEMA zorgverzekering 2018 kun je afsluiten voor een premie van € 108,- per maand. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. De premie voor de HEMA zorgverzekering in 2018 is gelijk aan die van afgelopen jaar.

Opnieuw een mooi rond bedrag. De HEMA zorgverzekering is een verzekering met een scherpe premie en extra voordelen. Uniek is dat je bij iedere HEMA Zorgverzekering een zorgpas krijgt.

Deze pas geeft je bijna op het hele HEMA assortiment een korting van 10%. Deze HEMA zorgpas is het hele jaar geldig. ​

​Naast deze zorgverzekering kun je bij HEMA nog meer verzekeringen afsluiten.

De basis verzekering van de HEMA zorgverzekering is een combinatiepolis. Als je naar een zorgaanbieder gaat waarmee HEMA een contract heeft, worden je zorgkosten aan deze zorgaanbieder betaalt.

Kies je voor een zorgaanbieder waarmee HEMA geen contract heeft? Dan moet je eerst zelf de kosten voorschieten. Daarna krijg je een vergoeding van 75% van de nota, tot maximaal 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief

HEMA Zorgverzekering voordelen

Op haar internetsite geeft de HEMA een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • check
  Profiteer van scherpe premies
 • check
  ​Met meer HEMA jaar lang 10% extra korting op bijna alles van HEMA
 • check
  ​Eenvoudig en duidelijk overzicht van alle vergoedingen
 • check
  ​Makkelijk en snel online of telefonisch af te sluiten
 • check
  ​Altijd een pakket of aanvullende verzekering die bij je past
 • check
  ​Simpel overstappen met de HEMA Overstapassistent
 • check
  Vrije zorgkeuze, gewoon naar iedere huisarts en ieder ziekenhuis
 • check
  ​Korting op tickets WILDLANDS bij HEMA Zorgverzekering
 • check
  ​Aanvullende verzekeringen al vanaf 7,– euro per maand

Goedkoper bij hoger eigen risico

De basisverzekering van de HEMA Zorgverzekering 2018 sluit je af voor een premie van € 108,- per maand. Deze premie is ​gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Dit is de premie die je moet betalen als je alleen kiest voor het wettelijke verplichte eigen risico van 385 euro.

Kies je vrijwillig voor een hoger eigen risico van 885 euro (385+500) is de premie lager. Bij een eigen risico van 885 euro betaal je voor de basisverzekering slechts 84 euro per maand. Je bespaart dus 24 euro per maand bij het maximale eigen risico.​Kijk goed op of je er wel goed aan doet om voor een hoger eigen risico te kiezen. Niet voor iedere verzekerde pakt dit achteraf goed uit.

Let bij het zorgverzekering vergelijken (bijvoorbeeld via Independer of HoyHoy.nl) goed op de hoogte van het gewenste eigen risico. Niet alle prijzen worden getoond op basis van alleen het wettelijke deel van het eigen risico.

Bij de HEMA zorgverzekering kun je alleen voro een vrijwillige eigen risico van 500 euro kiezen. HEMA hanteert of het maximale vrijwillige eigen risico of alleen het wettelijk verplichte eigen risico.

HEMA Zorgverzekering aanvullende verzekeringen

De dekking van de HEMA basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor één van de aanvullende verzekeringen. Ook dit jaar heeft HEMA drie aanvullende verzekeringen en drie opties voor een HEMA tandartsverzekering.

Opvallend bij deze aanvullende verzekeringen zijn de eenvoudige naamgeving en de premiestelling met duidelijke bedragen. De premies van deze aanvullende verzekeringen zijn bijna allemaal in premie iets gestegen ten opzichte van het vorige jaar.

Dit jaar zijn alle premies van de aanvullende zorgverzekeringen weer afgerond op hele euro bedragen.

Je kunt kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

 • Aanvullend 1 vanaf € 7,00 per maand, bijvoorbeeld 9x fysiotherapie en 100% voorbehoedsmiddelen voor vrouwen vanaf 21 jaar, spoedeisende zorg buitenland 100%
 • Aanvullend 2 vanaf € 15,00 per maand, bijvoorbeeld 12x fysiotherapie en max 200 euro eigen bijdrage geneesmiddelen, spoedeisende zorg buitenland 100%, voorbehoedsmiddelen (voor vrouwen)
 • Aanvullend 3 voor € 27,00 per maand, bijvoorbeeld 18x fysiotherapie, orthodontie voor kinderen tot 1500 euro, kraamzorg + kraampakket, voor orthodontie is wel een wachttijd van 1 jaar

​De premie van Aanvullend 1 is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Let erop dat de dekkingen van deze aanvullende zorgverzekeringen veranderd kunnen zijn. De dekking bij Aanvullend 3 voor de orthodontie bij kinderen is verlaagd van 2000 euro naar 1500 euro.

HEMA heeft op haar site zeer overzichtelijke informatiekaarten per verzekering. Hierop staat zeer overzichtelijk aangegeven wat wel onder de dekking valt van de specifieke zorgverzekering.

Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar kun je alleen verzekeren via de aanvullende 3 verzekering. Zoals aangegeven heb je wel een wachttijd van één jaar bij deze orthodontie vergoeding.

Zie de site van HEMA verzekeringen voor de actuele informatie over de polisvoorwaarden, acceptatievoorwaarden en het volledige vergoedingenoverzicht voor deze aanvullende verzekeringen.

De HEMA aanvullende zorgverzekering is niet af te sluiten zonder een HEMA basisverzekering.

HEMA tandartsverzekeringen

Bij de HEMA zorgverzekering kun je drie verschillende tandartsverzekeringen kiezen:

 • Tandarts 1 voor € 12,00 per maand, vergoedingen 80% tot maximaal 250 euro
 • Tandarts 2 voor € 24,00 per maand, Controles 100% vergoeding, 80% vergoeding overige behandelingen, tot maximaal 500 euro
 • Tandarts 3 voor € 38,00 per maand, Controles 100% vergoeding 80% vergoeding overige behandelingen, tot maximaal 750 euro

De premies van de tandartsverzekeringen zijn lager dan vorig jaar. Helaas is wel de vergoeding aangepast van 100% naar 80% voor de overige behandelingen. ​Periodieke controles worden 100% vergoed. Bij de HEMA tandartsverzekeringen heb je geen vergoeding voor orthodontie.

Verwacht je in de toekomst een beugelbehandeling voor één van je kinderen? Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar kun je verzekeren via Aanvullend 3. Hiermee krijg je kosten voor orthodontie tot maximaal 1.500.- vergoed. Er geldt wel een wachttijd van een jaar voor orthodontie bij HEMA. Was je in 2017 al verzekerd met pakket Aanvullend 3? Dan ​heb je in 2018 geen wachttijd.

Zie de site van HEMA verzekeringen voor de actuele informatie over de polisvoorwaarden, acceptatievoorwaarden en het volledige vergoedingenoverzicht voor de tandartsverzekeringen. HEMA geeft aan dat het een aanmelding voor een aanvullende zorgverzekering kan weigeren indien er geen HEMA basisverzekering wordt afgesloten

Extra korting HEMA assortiment ​met HEMA zorgpas

Bij de zorgverzekering van de HEMA krijg je ook in 2018 een HEMA zorgpas. Deze pas geeft je 10% korting op bijna alles van het HEMA assortiment. Daarmee moet het shoppen nog leuker worden geeft HEMA aan.

Je profiteert niet alleen van een scherpe premiestelling maar met deze zorgverzekering kun je van nog meer voordeel profiteren. Het hele jaar extra voordeel op je dagelijkse HEMA boodschappen.

Deze korting wordt niet gegeven op de telecom producten, cadeaukaarten en verzekeringen. HEMA geeft ook geen korting op de prijs van de boeken. Het is wettelijk niet toegestaan om korting te geven op de wettelijke vaste boekenprijs.

Zie de site van HEMA verzekeringen voor meer informatie en de voorwaarden van deze HEMA kortingskaart.

Geen kleine lettertjes bij polisvoorwaarden HEMA

​Al vanaf de lancering van de zorgverzekering zet de HEMA ook in op eenvoud. Bijvoorbeeld door de ronde bedragen bij de premiestelling van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Maar vooral ook bij het opstellen van de polisvoorwaarden. Deze moeten duidelijk geschreven en toegankelijk zijn volgens de HEMA. Als verzekerde moet je altijd weten waar je aan toe bent.

​Op de site kun je de informatie kaarten van de verschillende zorgverzekeringen raadplegen. Hierop staat duidelijk de dekking beschreven. Met goed gebruik van kleur en symbolen. Op deze informatiekaarten wordt ook aangegeven wat niet onder de dekking valt. Ook kun je meer lezen over de beperkingen van de verzekeringen.

Op zoek naar informatie over de HEMA zorgverzekering 2014, HEMA Zorgverzekering 2015  , zorgverzekering 2016 en/of HEMA zorgverzekering 2017 zie dan de speciale pagina’s op deze site.

Hoe bij HEMA Zorgverzekering ​declareren?

Bij de HEMA zorgverzekering kun je op verschillende manieren declareren. Hierbij kan je gebruik maken van de persoonlijke Mijn Zorgverzekering op de internet site van de HEMA Zorgverzekeraar.

Je kunt deze omgeving 24 uur per dag raadplegen door gebruik te maken van je DigiD code. Je kunt dan online je verzekeringsgegevens raadplegen en wijzigen, de status van de declaraties zien of een nieuwe declaratie indienen. Via ‘mijn zorgoverzicht’ volg je de status van jouw declaratie(s).

Op de site van HEMA verzekeringen staat aangegeven waaraan de gescande declaraties moeten voldoen en hoe het online declareren precies werkt. Per declaratie kun je bijvoorbeeld maximaal 4 foto's toevoegen. Je moet dus wel weten hoe je een scherpe scan maakt die niet te groot is.

HEMA stuurt na het ontvangen van een declaratie altijd even een bevestiging e-mail. Zo weet je of de declaratie is ontvangen. Online kun je altijd nog de declaraties inzien. HEMA geeft op de site aan dat mag verwachten dat een declaratie binnen twee weken is verwerkt.

Bij de HEMA zorgverzekering kun je ook gebruik maken van den declaratie App. Deze applicatie kan je in de App Store (IOS) en in de Play Store (voor Android toestellen) downloaden. Eenmalig moet je dan inloggen met je DigiD code en dan kun je overal je declaraties indienen.

Voor de declaratie van nota’s uit het buitenland moet je bij de HEMA ziektekostenverzekering gebruik maken van een speciaal declaratie formulier. Dit speciale formulier kun je op de site downloaden.

​Zorgkosten declareren kinderen en partner

Je kunt zorgkosten declareren voor een verzekerde die bij jou op de polis staat. Bijvoorbeeld je partner, zoon of dochter. Is hij of zij 16 jaar of ouder, dan kun je de details van de declaraties vanwege de privacywetgeving niet terugzien in ‘mijn zorgoverzicht’. ​

Je kunt dan ook geen andere zorgkosten van die persoon zien in het overzicht. Deze verzekerden kunnen alleen zelf de zorgkosten inzien door zelf in te loggen met DigiD.

HEMA Overstap hulp 

Moeite met het afsluiten van je nieuwe ziektekostenverzekering HEMA ? Neem dan contact op met de overstapassistent. Het telefoonnummer kan je vinden op de site van de HEMA.

​Alleen maandpremie bij HEMA zorgverzekering

​De premie van de HEMA zorgverzekering kun je alleen per maand betalen. HEMA gebruikt hiervoor een automatische incasso. Bij het afsluiten van de HEMA verzekering moet je HEMA verzekeringen machtigen voor het maandelijks incasseren.

De informatie over de HEMA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 19 november 2017)