HEMA Zorgverzekering 2021

hema zorgverzekering 2018

De HEMA zorgverzekering 2021 kun je afsluiten voor een premie van € 119,- per maand. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Opnieuw een mooi rond bedrag. De HEMA zorgverzekering is een verzekering met een scherpe premie en extra voordelen. Uniek is dat je bij iedere HEMA Zorgverzekering een zorgpas krijgt. Voor jouw 10% gelukskorting in HEMA winkels.

HEMA zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft HEMA verzekeringen een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 119,00 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Gewoon naar ieder ziekenhuis in Nederland
 • Naar iedere huisarts in Nederland
 • Online en telefonisch bereikbaar
 • 10% extra korting op je HEMA aankopen
 • Goede klantenbeoordeling
 • Helder overzicht van wat wel en niet vergoed wordt.

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Verzekerd van goede Zorg

HEMA geeft op haar website aan dat de verzekerden bij haar verzekerd zijn van goede zorg. Geen zorgen maken dus. De HEMA zorgverzekering is al sinds 2014 actief. Dus nu ook met veel ervaring.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van HEMA verzekeringen. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

HEMA Zorgverzekering basisverzekering

Bij de HEMA basisverzekering kun je niet kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft slechts één basisverzekering, een zogenoemde combinatiepolis. Hierbij zijn niet met alle zorgverleners contracten gesloten. 

De premie van deze HEMA  basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 119,00 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

Voor zorg bij een gecontracteerde zorgverlener krijg je 100% van de kosten vergoed. Bij niet gecontracteerde zorgverleners is de vergoeding slechts 75%. Raadpleeg de apkketwijzer op de site van HEMA zorgverzekeringen voor een overzicht van de gecontracteerde zorgverleners.

Kies je bij de HEMA zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij HEMA kun je voor het eigen risico kiezen uit twee opties. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico. Bij HEMA dus geen bedragen er tussen in.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je de basisverzekering voor € 95,00 afsluiten. De korting per maand is dan 24,00 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Deze korting van 24 euro is hoger dan wat je bij veel andere zorgverzekeringen kan krijgen. HEMA geeft aan dat de meeste klanten bij haar zorgverzekering kiezen voor alleen het wettelijke minimum aan eigen risico.

Zie de website van HEMA zorgverzekering voor de premieberekening van de HEMA zorgverzekering. Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

HEMA Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de HEMA zorgverzekering kun je kiezen uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling. Hierbij is ook een speciaal aanvullende verzekering voor studenten.

Iedereen geaccepteerd: ook bij de aanvullende verzekeringen wordt iedereen geaccepteerd , ongeacht leeftijd of gezondheid.

 • Aanvullend 1 vanaf € 8,50 per maand, bijvoorbeeld 9x fysiotherapie en 100% anticonceptie, spoedeisende zorg buitenland 100%, spoedeisende tandheelkundige zorg in buitenland 250,-, reisvaccinaties 100,- (deze aanvullende verzekering is bij HEMA het meest gekozen.)
 • Aanvullend 2 vanaf € 17,50 per maand, bijvoorbeeld 12x fysiotherapie en 100% anticonceptie, spoedeisende zorg buitenland 100%, spoedeisende tandheelkundige zorg in buitenland € 250,-, reisvaccinaties 100,- en voetzorg € 200,- 
 • Aanvullend 3 voor € 31,50 per maand, bijvoorbeeld 18x fysiotherapie, orthodontie voor kinderen tot 1500,- euro, (voor orthodontie is wel een wachttijd van 1 jaar) en 100% anticonceptie, spoedeisende zorg buitenland 100%, spoedeisende tandheelkundige zorg in buitenland € 250,-, reisvaccinaties 150,- en voetzorg € 200,- plus vergoeding eigen bijdrage kraamzorg + kraampakket

Bekijk de website van HEMA voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg.  

HEMA heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien. Maak dus gebruik van de pakketwijzer als je moeilijk vindt.

Dekking tandartskosten HEMA zorgverzekering

Je kunt bij de HEMA zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Een tandartsverzekering sluit je met een premie vanaf € 12,50 per maand. Je kunt kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen (zonder tandheelkundige selectie iedereen is welkom):

 • Tandarts 1, premie vanaf € 12,50 per maand, maximaal bedrag 250,-, elke behandeling vergoedingen 80% tot maximaal bedrag,periodieke controles 100% vergoeding tot maximum
 • Tandarts 2, premie vanaf € 24,00 per maand, maximaal bedrag 500,-, elke behandeling vergoedingen 80% tot maximaal bedrag,periodieke controles 100% vergoeding tot maximum
 • Tandarts 3, premie vanaf € 39,00 per maand, maximaal bedrag 750,-, elke behandeling vergoedingen 80% tot maximaal bedrag,periodieke controles 100% vergoeding tot maximum

Bekijk de website van HEMA voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

De vergoeding voor de overige behandelingen is bij alle tandartsverzekeringen 80%. Periodieke controles worden 100% vergoed. Bij de HEMA tandartsverzekeringen heb je geen vergoeding voor orthodontie.

Verwacht je in de toekomst een beugelbehandeling voor één van je kinderen? Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar kun je verzekeren via Aanvullend 3. Hiermee krijg je kosten voor orthodontie tot maximaal 1.500.- vergoed. Er geldt wel een wachttijd van een jaar voor orthodontie bij HEMA. 

Was je vorig jaar al verzekerd met pakket Aanvullend 3? Dan heb je geen wachttijd meer. HEMA geeft aan dat het een aanmelding voor een aanvullende zorgverzekering kan weigeren indien er geen HEMA basisverzekering wordt afgesloten

Dit kun je regelen met de HEMA zorg app

De mobiele app van HEMA is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Direct een ongeval melden
 • Snel je nota insturen
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van HEMA voor meer informatie over deze standaard mobiele app. Naast deze standaard app kun je ook nog SamenGezond app downloaden. Dit is het gratis gezondheisprogramma. Hiermee wil de verzekeraar je helpen om een gezondere leefstijl te krijgen.

Ook over deze aanvullende applicaties kun je meer informatie lezen op de HEMA Website.

Korting op zorgverzekering HEMA

Bij HEMA kun je niet van een collectiviteitskorting te profiteren. De verzekeraar niet met werkgevers, gemeenten en verenigingen contracten gesloten.

Korting bij jaarbetaling?

het lijkt er op dat je de premie van de HEMA zorgverzekering alleen per maand kan betalen. Dus geen korting als je kiest voor een jaarpremie. Deze korting zie je bij andere zorgverzekeringen ook steeds lager worden. Veel verzekeraars hanteren al slecht 1% korting op de jaarpremie.

Extra korting HEMA assortiment

Bij de zorgverzekering van de HEMA krijg je een HEMA zorgpas. Deze pas geeft je 10% extra gelukskorting op bijna alles van het HEMA assortiment. Daarmee moet het shoppen nog leuker worden geeft HEMA aan.

De korting op de aankopen wordt gegeven in de winkels maar ook op de online bestellingen. Je scant de kaart eenvoudig bij de kassa's in de winkel. Of via de barcode in de HEMA app. Gemakkelijk profiteren dus van de meer HEMA klantenkaart.

Je profiteert dus niet alleen van een scherpe premiestelling maar met deze zorgverzekering kun je van nog meer voordeel profiteren. Het hele jaar extra voordeel op je dagelijkse HEMA boodschappen.

Deze korting wordt niet gegeven op de telecom producten, cadeaukaarten en verzekeringen. HEMA geeft ook geen korting op de prijs van de boeken. Het is wettelijk niet toegestaan om korting te geven op de wettelijke vaste boekenprijs.

Zie de site van HEMA verzekeringen voor meer informatie en de voorwaarden van deze HEMA kortingskaart.

Géén kleine lettertjes

Al vanaf de lancering van de zorgverzekering zet de HEMA ook in op eenvoud. Bijvoorbeeld door de ronde bedragen bij de premiestelling van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Maar vooral ook bij het opstellen van de polisvoorwaarden. Deze moeten duidelijk geschreven en toegankelijk zijn volgens de HEMA. Als verzekerde moet je altijd weten waar je aan toe bent.

Op de site kun je de informatie kaarten van de verschillende zorgverzekeringen raadplegen. Hierop staat duidelijk de dekking beschreven. Met goed gebruik van kleur en symbolen. Op deze informatiekaarten wordt ook aangegeven wat niet onder de dekking valt. Ook kun je meer lezen over de beperkingen van de verzekeringen.

Hoe bij HEMA Zorgverzekering declareren?

Bij de HEMA zorgverzekering kun je op verschillende manieren declareren. Hierbij kan je gebruik maken van de persoonlijke Mijn Zorgoverzicht op de internet site van de HEMA Zorgverzekeraar.

Je kunt deze omgeving 24 uur per dag raadplegen door gebruik te maken van je DigiD code. Je kunt dan online je verzekeringsgegevens raadplegen en wijzigen, de status van de declaraties zien of een nieuwe declaratie indienen. Via ‘mijn zorgoverzicht’ volg je de status van jouw declaratie(s). Bij HEMA kun je ook gebruik maken van gebruikersnaam/wachtwoord.

Op de site van HEMA verzekeringen staat aangegeven waaraan de gescande declaraties moeten voldoen en hoe het online declareren precies werkt. Per declaratie kun je bijvoorbeeld foto's toevoegen. Je moet dus wel weten hoe je een scherpe scan maakt die niet te groot is.

HEMA stuurt na het ontvangen van een declaratie altijd even een bevestiging e-mail. Zo weet je of de declaratie is ontvangen. Online kun je altijd nog de declaraties inzien. HEMA geeft op de site aan dat mag verwachten dat een declaratie binnen twee weken is verwerkt.

Bij de HEMA zorgverzekering kun je ook gebruik maken van den declaratie App. Deze applicatie kan je in de App Store (Apple) en in de Google Store (voor Android toestellen) downloaden. Eenmalig moet je dan inloggen met je DigiD code en dan kun je overal je declaraties indienen.

Voor de declaratie van nota’s uit het buitenland moet je bij de HEMA ziektekostenverzekering gebruik maken van een speciaal declaratie formulier. Dit speciale formulier kun je op de site downloaden.

Zorgkosten declareren kinderen en partner

Je kunt zorgkosten declareren voor een verzekerde die bij jou op de polis staat. Bijvoorbeeld je partner, zoon of dochter. Is hij of zij 16 jaar of ouder, dan kun je de details van de declaraties vanwege de privacywetgeving niet terugzien in ‘mijn zorgoverzicht’.

Je kunt dan ook geen andere zorgkosten van die persoon zien in het overzicht. Deze verzekerden kunnen alleen zelf de zorgkosten inzien door zelf in te loggen met DigiD.

Gespreid je eigen risico betalen

Bij de zorgverzekering van HEMA is het mogelijk om het eigen risico in delen te betalen. Zodat je deze kosten over het jaar kan verdelen. Je kan in tien delen betalen. Dit moet je wel bij de verzekeraar aanvragen. Deze aanmelding kun je regelen in mijn zorgoverzicht op de site van de verzekeraar.

Als je vorig jaar dit eigen risico betaalde hoef je dit niet meer op nieuw aan te vragen. Deze gespreide betaling loopt gewoon door in het nieuwe verzekeringsjaar. Tenzij je dit natuurlijk stop laat zetten.

Het eigen risico zal in tien maanden geïncasseerd worden via automatische incasso. Dit in de maanden februari tot en met november. Zie de site van de verzekeraar voor een indicatie van de incasso momenten.

Teveel eigen risico betaald?

Mocht op het eind van het jaar blijken dat je teveel eigen risico hebt betaald? Dan zal dit teveel betaalde bedrag het volgende jaar terug gestort worden. De verzekeraar geeft aan dat deze terugbetaling in mei zal plaatsvinden.

De informatie over de HEMA zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 9 januari 2021)