FBTO Zorgverzekering 2018

fbto zorgverzekering 2018

​De FBTO zorgverzekering heb je dit jaar al vanaf € 105,50 per maand. Dit is een verhoging van 2 euro per maand ten opzichte van afgelopen jaar. Dan kies je voor de FBTO naturaverzekering. Maar je kunt bij FBTO ook een restitutie verzekering afsluiten. Uniek bij een FBTO zorgverzekering is dat je modules kan aanzetten en uitzetten bij de zorgverzekering. ​Betaal dus niet teveel voor de aanvullende zorgverzekeringen die je niet nodig hebt.

​Door modules uit te zetten als je deze niet nodig hebt hoef je niet teveel premie te betalen voor je FBTO zorgverzekering.

​FBTO Zorgverzekering basisverzekeringen

​FBTO heeft ieder jaar weer een scherpe premie voor haar basisverzekering. Deze basisverzekering heb je voor de zorgverzekering van 2018 al voor € 105,50 per maand. Je kunt bij FBTO kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen:

 • FBTO Naturapolis, premie vanaf € 105,50 per maand oa 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
 • FBTO restitutiepolis, premie vanaf € 109,95 per maand, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg en 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg
FBTO Naturapolis, premie vanaf € 103,50 per maand oa 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
FBTO restitutiepolis, premie vanaf € 108,5o per maand, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg en 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg

De hierboven getoonde premies zijn op basis van het wettelijk verplichte eigen risico.De premies van de FBTO zorgverzekeringen zijn verhoogd ten opzichte van vorig jaar. De naturaverzekering is €  2,00 per maand duurder

Kies je bij de FBTO zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico. Je hebt verschillende keuze mogelijkheden voor de hoogte van het vrijwillige eigen risico. Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je de FBTO naturapolis voor € 83,40 afsluiten. De premie voor de FBTO restitutiepolis met het maximale eigen risico kost € 87,95 per maand. De korting per maand is dan 22,00 euro.

​FBTO geeft op haar site aan dat vorig jaar ​​75% van haar verzekerden heeft gekozen voor de Naturapolis. In 2016 was dat nog op 85%. Zie de website van FBTO voor de premieberekening van de FBTO zorgverzekering.

​FBTO zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft FBTO een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • check
  ​Basisverzekering met een lage premie, € 105,50 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • check
  ​Keuze uit 10 aanvullende modules
 • check
  ​Betaal alleen voor wat jij kiest bij de zorgverzekering
 • check
  Alles online regelen, aanvragen, wijzigen en declareren
 • check
  Alleen bij FBTO: aanvullende modules aanzetten én al in volgende maand gebruiken, niet bij alle moduels! zie de site van FBTO voor meer informatie.

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van MijnFBTO of Mobiele Apps die de FBTO Zorgverzekeraar aanbiedt.

Via MijnFBTO kun je bij FBTO inloggen op je eigen klantenomgeving. Daar beheer je de persoonlijke informatie. Je kan bij MijnFBTO inloggend oor gebruik te maken van je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je deze vergeten bent kun je ze weer opnieuw aanvragen. Kom je er toch niet uit. Neem dan op met de FBTO klantenservice. Het telefoonnummer FBTO dat je kan gebruiken staat op de site van de verzekeraar.

FBTO Zorgverzekering met aanvullende modules

​Uniek bij de FBTO zorgverzekering is dat je de dekking van de FBTO basisverzekering kan uitbreiden door te kiezen uit aanvullende modules. Het aantal modules waarvoor je kan kiezen bij de FBTO zorgverzekering is niet veranderd ten opzicht van vorig jaar. De premies zijn wel iets aangepast. Je kunt bij de zorgverzekering van 2018 kiezen uit de volgende aanvullende modules:

Modules die je in 2018 kiest tegelijk met het kiezen van de FBTO basisverzekering:

 • Module Tand, vanaf € 13,55 per maand, deze module kun je niet het hele jaar door aanzetten. De hoogte van de premie hang af van de gekozen maximale vergoeding, oa €250,- , €500,- of €750,-. Hoe hoger de vergoeding hoe hoger de premie
 • Spieren en Gewrichten, vanaf € 8,25 per maand, oa fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie , je kiest de gewenste maximale vergoeding per jaar € 350,- , € 500,- of € 1.000,-
 • Gezichtszorg en Orthodontie, vanaf € 23,75 per maand, vergoeding voor beugel voor kind of een bril
 • Gezinsplanning, vanaf € 12,55 per maand, vergoeding voor bijvoorbeeld anticonceptie en eigen bijdrage kraamzorg
 • Zorg en Herstel, vanaf € 0,99 per maand, oa Vergoeding bij ziekte en herstel.
 • Alternatieve geneeswijzen, vanaf € 15,75, oa Vergoeding voor alternatieve geneeswijzen.
 • Conditie en Fitheid, vanaf € 4,99, oa  Vergoeding voor bijvoorbeeld sportmasseur en voedingsvoorlichting.

​De module Tand en de module Spieren en Gewrichten kun je dus alleen direct bij de basisverzekering afsluiten. En niet tijdens het jaar aanzetten en/of uitzetten.

​De volgende modules kun je het hele jaar aanzetten:

 • Zorg in het Buitenland, vanaf € 2,49 per maand, oa spoedeisende hulp buitenland, kies uit Europa dekking of Werelddekking € 4,99 per maand inclusief reizigersvaccinaties.
 • Ongevallen, vanaf € 1.49 per maand, oa Overlijden na een ongeval (€ 10.000,-) of blijvende invaliditet
 • Tand en ongeval, vanaf € 0,99 per maand, oa Tandheelkundige zorg na een ongeval tot maximaal € 10.000,- voor verzekerden van 18 en ouder

De hierboven weergegeven premies per aanvullende module zijn vanaf bedragen. Zie de site van FBTO voor de actuele premies en de volledige beschrijving van de dekking.

Let op dat FBTO voor sommige modules wel een wachttijd hanteert. Bij de plastische chirurgie is deze wachttijd 24 maanden. Bij het aanzetten van een nieuwe module betaal je voor deze extra module premie vanaf de eerste dag van de volgende maand, dan wordt deze module ook actief.

De samenstelling van de modules in 2018 kan afwijken van de modules in 2015, 2016 en 2017. Als je al een FBTO zorgverzekering hebt moet je wel even controleren of de gekozen modules nog wel aansluiten bij je persoonlijk situatie.

​De vergoeding voor de module Spieren & Gewrichten is dit jaar lager. De maximale vergoeding van € 1000,- is komen te vervallen. De zorgkosten voor deze vergoedinge werden te hoog geeft FBTO aan. De maximale vergoeding is nu slechts € 350,-. Had je deze module in 2017 afgesloten, wordt de maximale vergoeding automatisch € 350,-.

Ook bij de module Zorg & Herstel heeft FBTO veranderingen doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar.

 • Nieuw: vergoeding voor een online EHBO cursus van het Rode Kruis
 • Nieuw: vergoeding voor 2e arts online. Online uitleg van een medisch specialist over uw klacht of diagnose, binnen 3 werkdagen ontvangt u een reactie.
 • De vergoeding voor zittend ziekenvervoer stopt.

Korting op zorgverzekering FBTO

Het is mogelijk dat je een extra korting krijgt op de premie van de FBTO zorgverzekering via een collectiviteit. Raadpleeg de site van FBTO om te bepalen of ook jij korting kan krijgen. Als je vereniging of organisatie afspraken heeft gemaakt met FBTO kun je mogelijk al profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Vraag bij je werkgever of bij je vereniging of er afspraken zijn gemaakt met de verzekeraar voor de FBTO ziektekostenverzekering. En misschien kun je ook kortingen krijgen op andere FBTO verzekeringen.

In de premieberekening op de site van FBTO kun je kiezen voor de collectiviteit van Vereniging Eigen Huis en WIJ Voordeelclub. Deze geven korting op de premie van de aanvullende zorgverzekeringen.

Als je lidmaatschap stopt bij een vereniging die je recht gaf op een collectiviteitskorting, moet je dat aan FBTO doorgeven. FBTO controleert zelf een paar keer per jaar of je nog steeds lid bent van het opgegeven collectief.

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de FBTO zorgverzekering krijg je een korting van 2% op de totale premie. ​Dit percentage is lager dan afgelopen jaar. Toen kreeg je nog een korting van 3%​.

FBTO is onderdeel van Achmea

Het kantoor van verzekeraar FBTO staat in Leeuwarden. In 1956 is deze verzekeraar in Friesland begonnen als Friese Boeren Tuinders Onderlinge. Nu is FBTO onderdeel van Achmea en bekend als verzekeraar met een kleurrijk logo en de mogelijkheid om gedurende het jaar modules van je verzekering aan te zetten of uit te zetten.

Beste grote zorgverzekeraar 2014

FBTO heeft in 2014 van ZorgWijzer.nl de titel beste grote zorgverzekeraar 2014 gewonnen. Op de site van Kiyoh.nl scoort de FBTO zorgverzekering in 2015 een 7,4 bij de klantenbeoordelingen. Dit is een hoog gemiddelde bij een groot aantal klantbeoordelingen (27 dec 7022). De gemiddelde beoordeling ligt dit haar met een 7,1 wel een stuk lager (4 dec 2016). Score op basis van 7035 beoordelingen.

Als je naar de site van kiyoh.nl gaat zie je uiteenlopende scores. Klanten geven de maximale score maar ook krijgt de verzekeraar de minimale scores. Op de lage scores reageert het Webcare team van de verzekeraar. Met bijvoorbeeld de uitnodiging om meer details te delen zodat de zaak nader onderzocht kan worden.

De informatie over de FBTO zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 19 november 2017)