FBTO Zorgverzekering 2021

fbto zorgverzekering 2018

De FBTO zorgverzekering 2021 heb je dit jaar al met een premie vanaf € 122,50 per maand. Dan kies je voor de FBTO naturaverzekering. Maar je kunt bij FBTO ook een restitutie verzekering afsluiten. Uniek bij een FBTO zorgverzekering is dat je modules kan aanzetten en uitzetten bij de zorgverzekering. Betaal dus niet teveel voor de aanvullende zorgverzekeringen die je niet nodig hebt.

Door modules uit te zetten als je deze niet nodig hebt hoef je niet teveel premie te betalen voor je FBTO zorgverzekering. Let hierbij wel op de mogelijke wachttijd voordat je gebruik kan maken van de afgesloten dekking.

FBTO Naturapolis, premie vanaf € 103,50 per maand oa 100% vergoeding gecontracteerde zorg, 75% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
FBTO restitutiepolis, premie vanaf € 108,5o per maand, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg en 100% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg
 • Basisverzekering met een lage premie, € 105,50 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Keuze uit 10 aanvullende modules
 • Betaal alleen voor wat jij kiest bij de zorgverzekering
 • Alles online regelen, aanvragen, wijzigen en declareren
 • Alleen bij FBTO: aanvullende modules aanzetten én al in volgende maand gebruiken, niet bij alle modules! zie de site van FBTO voor meer informatie.
 • Module Tand, vanaf € 13,55 per maand, deze module kun je niet het hele jaar door aanzetten. De hoogte van de premie hang af van de gekozen maximale vergoeding, oa €250,- , €500,- of €750,-. Hoe hoger de vergoeding hoe hoger de premie
 • Spieren en Gewrichten, vanaf € 8,25 per maand, oa fysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie , je kiest de gewenste maximale vergoeding per jaar € 350,- , € 500,- of € 1.000,-
 • Gezichtszorg en Orthodontie, vanaf € 23,75 per maand, vergoeding voor beugel voor kind of een bril
 • Gezinsplanning, vanaf € 12,55 per maand, vergoeding voor bijvoorbeeld anticonceptie en eigen bijdrage kraamzorg
 • Zorg en Herstel, vanaf € 0,99 per maand, oa Vergoeding bij ziekte en herstel.
 • Alternatieve geneeswijzen, vanaf € 15,75, oa Vergoeding voor alternatieve geneeswijzen.
 • Conditie en Fitheid, vanaf € 4,99, oa  Vergoeding voor bijvoorbeeld sportmasseur en voedingsvoorlichting.

FBTO zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft FBTO een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 122,50 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Kies uit zes verschillende aanvullende modules
 • Bepaal zelf wanneer je de premie betaald, 5 betaalmomenten mogelijk
 • Geen medische selectie
 • Geen wachttijden voor vergoedingen

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Zorgteam helpt de juiste zorg vinden

FBTO geeft op haar website aan dat het een speciaal Zorgteam heeft. Dit FBTO zorgteam helpt je bijvoorbeeld met het regelen van een Second Opinion of het regelen van behandeling in het buitenland. Ook kan dit team je helpen met wachtlijstbemiddeling. Zodat je niet te lang op jouw zorg hoeft te wachten.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van FBTO. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten. Het stelt geen medische vragen en accepteert iedereen.

FBTO Zorgverzekering basisverzekering

Bij de FBTO basisverzekering kun je kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft twee verschillende basisverzekeringen. Deze verschillen in de de vergoeding van niet gecontracteerde zorgverleners. De verzekeraar biedt een naturaverzekering en een restitutiepolis aan.

De premie van de voordeligste basisverzekering, Naturapolis basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 122,50 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

 • Naturapolis basisverzekering, premie vanaf € 122,50 per maand, naturaverzekering, 75% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief, 100% vergoeding van gecontracteerde zorgverleners.
 • Vrije Keuze basisverzekering, premie vanaf € 128,45 per maand, restitutieverzekering, 100% vergoeding bij alle zorgverleners . Deze optie heb je dus voor 6 euro per maand meer.

Kies je bij de FBTO zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij FBTO kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende opties. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je al een basisverzekering voor € 100,50 afsluiten. De korting per maand is dan 22,00 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. De korting bij de Vrije keuze basisverzekering is zelfs 25 euro.

Als je kiest voor een eigen risico van € 585,00 krijg je een korting van 8,80 euro op de naturapolis. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 113,70 per maand. Bij deze hoogte van het vrijwillige eigen risico krijg je op de restitutiepolis € 10,- korting op de maandpremie.

Zie de website van FBTO zorgverzekering voor de premieberekening van de FBTO zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

FBTO Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de FBTO zorgverzekering kun je kiezen uit zes verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling. Deze aanvullende dekkingen worden aangeboden in de vorm van modules. Bij vier van de modules moet je bij aanvang van de zorgverzekering een keuze maken of je deze wel/niet afsluit.

Iedereen geaccepteerd: ook bij de aanvullende verzekeringen wordt iedereen geaccepteerd , ongeacht leeftijd of gezondheid.

Aanvullende modules tegelijk met keuze basisverzekering

De volgende modules kun je alleen tegelijk met je basisverzekering kiezen. Deze dekking tijdens het verzekeringsjaar moet meer aan te passen:

 • Module Tand, vanaf € 10,55 per maand, vergoeding voor de belangrijkste tandzorg, 100% vergoeding controle/vullingen/bruggen en kronen, 75% vergoeding Mondhygiëniste, deze module kies je tegelijk met de basisverzekering.
 • Module Spieren & Gewrichten, vanaf € 5,95 per maand, vergoeding voor oa fysiotherapie en manuele therapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck deze module kies je tegelijk met de basisverzekering. je kunt kiezen voor een dekking van €  200,- per jaar of voor een dekking van 350,- per jaar. Met de app voor online fysiotherapie.
 • Gezichtszorg & Orthodontie, vanaf € 15,25 per maand, vergoeding voor beugel tot 18 jaar, brillen en hoortoestel, deze module kies je tegelijk met de basisverzekeringdekking van 500,- per jaar orthodontie voor kind tot 18 jaar, dekking van 100,- per jaar voor bril bij Specsavers, dekking van maximaal € 250,- per verzekerde per jaar voor bijvoorbeeld acnebehandeling of elektrische epilatie.
 • Zorg & Herstel, vanaf € 1,25 per maand, vergoeding een training mindfulness en online hardloopcoaching bij blessures, deze module kies je tegelijk met de basisverzekering, in totaal maximaal € 750,- per jaar voor bijvoorbeeld 2e arts online, vervoers -en overnachtingskosten bij expertisebehandeling in buitenland, gezinszorg etc.

Let op: De premies van de hiervoor genoemde aanvullende verzekeringen zijn afhankelijk van de leeftijd. Gebruik dus de premieberekening op de website van de verzekeraar om jouw premie te bepalen.

Bekijk de website van FBTO voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg. 

FBTO heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

Dekkingen bij Module Tand

Zoals aangegeven heb je bij de Module Tand verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Deze verschillen ten opzicht van het vergoedingspercentage en de maximale vergoeding. Bekijk goed welke vergoeding voor jouw situatie gepast is. Voor de module Tand zijn de volgende keuzes mogelijk:

 • € 250,- maximale vergoeding tot 75% van je kosten, 75% vergoeding voor tandarts en 75% vergoeding voor mondhygiëne en parodontologie.
 • € 250,- maximale vergoeding, 100% vergoeding voor tandarts en 75% vergoeding voor mondhygiëne en parodontologie.
 • € 500,- maximale vergoeding, 100% vergoeding voor tandarts en 75% vergoeding voor mondhygiëne en parodontologie.
 • € 750,- maximale vergoeding, 100% vergoeding voor tandarts en 75% vergoeding voor mondhygiëne en parodontologie.

Hoe beter de gekozen dekking, hoe hoger de premie voor de module Tand per maand. Zoals aangegeven is de premie van deze module afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde. Gebruik de premieberekening op de site van FBTO voor de actuele premiebedragen die voor jou van toepassing zijn.

Modules voor Extra zorg tijdens het jaar

Bij de aanvullende verzekering van FBTO zijn er twee modules die je tijdens de loop van het jaar kan aanzetten. Zoals zorg in het buitenland kun je gaan aanzetten op het moment dat reizen weer mogelijk is en je naar het buitenland gaat.

 • Module Tand Ongeval, premie vanaf  € 0,95 per maand, voor dekking van tandheelkundige zorg na ongeval, voor behandeling tandarts of kaakchirurg tot maximaal € 10.000,- per kalenderjaar per verzekerde
 • Module Zorg in het buitenland, premie vanaf € 1,25 per maand, dekking voor spoedeisende hulp in het buitenland. Je kunt kiezen uit twee verschillende dekkingen, Europa dekking of Wereld dekking.

De hoogte van de premie van de aanvullende dekking Zorg in buitenland is afhankelijk van je leeftijd. Gebruik de premieberekeningsmodule op de site van de verzekeraar om jouw specifieke premie te bepalen.

De Module Zorg in het Buitenland moet je bij het afsluiten van je basisverzekering meteen mee verzekeren. Je kunt daarbij eerst kiezen voor alleen de Europa dekking en deze later omzetten naar een Wereld dekking

Let bij je keuze ook goed op de dekking die je al hebt vanuit je reisverzekering. Wanneer je een FBTO reisverzekering afsluit kun je beiden verzekeringen perfect op elkaar laten afstemmen.

Dit kun je regelen met FBTO app

De mobiele app van FBTO is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Direct een ongeval melden
 • Snel je nota insturen
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van FBTO voor meer informatie over deze standaard mobiele app. Naast deze standaard app kun je ook nog veel meer mobile apps downloaden voor e-health.

FBTO zorgverzekering e-health apps

Bij de FBTO zorgverzekering kun je van diverse mobiele apps gebruik maken. Hierbij kun je kiezen voor onder andere de volgende opties:

 • Dokter op Zak app, makkelijk en snel antwoord op jouw medische vragen
 • FBTO Online Fysio app, online fysiotherapie in je broekzak
 • Online cursussen Rode Kruis, cursus EHBO of reanimatie & AED

 Ook over deze aanvullende applicaties kun je meer informatie lezen op de FBTO Website.

Korting op zorgverzekering FBTO

Bij FBTO kun je niet van een collectiviteitskorting te profiteren. FBTO is onderdeel van de Achmea groep. Binnen deze groep worden meer zorgverzekeringen. Onder andere de Zilveren Kruis zorgverzekering. Bij deze zorgverzekering zijn met veel werkgevers, gemeenten en verenigingen contracten gesloten.

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de FBTO zorgverzekering krijg je een korting van 1% op je premie. De premie kun je bij FBTO  per maand betalen of het hele bedrag in één keer. Deze korting van 1% is niet echt hoog in vergelijking tot ander zorgverzekeringen.

FBTO is onderdeel van Achmea

Het kantoor van verzekeraar FBTO staat in Leeuwarden. In 1956 is deze verzekeraar in Friesland begonnen als Friese Boeren Tuinders Onderlinge. Nu is FBTO onderdeel van Achmea en bekend als verzekeraar met een kleurrijk logo en de mogelijkheid om gedurende het jaar modules van je verzekering aan te zetten of uit te zetten.

FBTO wint shopping Award

FBTO heeft iin 2020 voor de tweede keer de Shopping Award gewonnen. Deze shopping awards zijn de meest bekende vak- en juryprijzen voor de Nederlandse e-commerce. Voorheen was de prijs ook bekend onder de naam Thuiswinkel Awards.

Declareren bij FBTO

Bij FBTO declareren gaat eenvoudig online. Hiervoor kun je op Mijn FBTO inloggen en naar je persoonlijke omgeving gaan. Dit kan met behulp van je Mijn CZ wachtwoord of je DigiD. In deze omgeving kun je de status van de FBTO declaraties inzien of een nieuw nota indienen. Je kunt ook je verzekeringsgegevens aanpassen indien nodig.

De informatie over de FBTO zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 2 januari 2021)