Energiek Zorgverzekering 2015

Energiek ZorgverzekeringDe Energiek zorgverzekering is een zorgverzekering die kiest voor een speciale doelgroep. Energie is de zorgverzekering voor vrouwen. Energiek zet zich in voor betere zorg voor vrouwen. De dekking van de zorgverzekering is dan ook afgestemd op de behoefte van de vrouw. Energiek is een initiatief van ENO verzekeringen, een moderne dienstverlener die al sinds 1860 bestaat. Dus een organisatie met veel ervaring. Eno zet ook de zorgverzekeringen van StadHolland en Salland zorgverzekeringen in de markt. De premie voor de Energiek basisverzekering is € 99,95 per maand. Dit als je alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico kiest. Ga je voor het maximale bedrag aan eigen risico, komt de premie voor de Energiek basisverzekering uit op € 82,45 per maand.

Energiek zorgverzekering voor vrouwen

De Energiek zorgverzekering is samengesteld voor vrouwen. De verzekeraar biedt een goede zorgverzekering aan maar zet zich ook actief in voor de gezondheid van vrouwen:

  • 100% vergoeding MammaPrint bij borstkanker in alle aanvullende verzekeringen
  • Vergoeding voor anticonceptie in alle aanvullende verzekeringen
  • Ruime vergoedingen rondom zwangerschap en bevalling in Plus en Top
Bij Energiek kun je ook profiteren van veel extra voordelen zo geeft Energiek verzekerden aantrekkelijke kortingen, bijvoorbeeld voor de sportschool of online shoppen. Kijk op de site naar de Energiek sportschool aanbiedingen. Bijvoorbeeld de derde maand sporten betaald door Energiek.

Aanvullende verzekeringen bij Energiek

Met de Energiek basis verzekering heb je een goede dekking voor de meest voorkomende zaken. De dekking van de basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende Energiek verzekering. Dit voor meer zekerheid en extra vergoedingen. Kinderen zijn gratis meeverzekerd. Bij Energiek zorgverzekering kun je uit de volgende aanvullende verzekeringen kiezen:

  • Energiek Start, vanaf € 5,85 per maand, Extra zekerheid voor mensen die weinig tot geen gebruik van zorg maken.
  • Energiek Extra, vanaf € 9,25 per maand, Aanvullende verzekering met extra vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en -middelen.
  • Energie Plus, vanaf € 17,50 per maand, Uitgebreide aanvullende verzekering voor als je kinderen of een kinderwens hebt. Of vals je uitgebreide vergoedingen wilt voor fysiotherapie en preventie.
  • Energiek Top, vanaf € 29,90 per maand, De meest complete verzekering voor mensen die regelmatig zorg gebruiken of liever niet voor verrassingen komen te staan.

De genoemde premies van de aanvullende zorgverzekering zijn zonder collectiviteitskorting. Zie de site van Energiek om te bepalen hoe hoog jouw korting kan uitvallen.

Ook voor de actuele polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht van de Energiek zorgverzekering kun je het beste even op de site van Energiek kijken.

Tandartsverzekeringen bij Energiek

Bij Energiek kun je ook een tandartsverzekering afsluiten. Bij de tandartsverzekering heb je een vergoeding voor de meeste behandelingen bij de tandarts. Inclusief techniekkosten, vergoeding van orthodontie (beugel) voor kinderen tot 18 jaar. Je kunt kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen:

  • Energiek TandExtra, € 9,00 per maand, 80% tot maximaal € 250,- per kalenderjaar
  • Energiek TandPlus, € 17,25 per maand, 80% tot maximaal € 500,- per kalenderjaar
  • Energiek TandTop, € 29,90 per maand, 80% tot maximaal € 1000,- per kalenderjaar

De getoonde bedragen voor de tandartsverzekering zijn exclusief een eventuele collectiviteitskorting.
Bij Energiek kun je tijdens het verzekeringsjaar ook een tandartsverzekering afsluiten of de dekking daarvan verhogen. In deze gevallen hanteert de verzekeraar wel een wachttijd van zes maanden voordat je aanspraak kan maken op de dekking van de tandartsverzekering. Bij spoedeisende gevallen heb je met de Energiek tandartsverzekeringen ook in het buitenland recht op een vergoeding.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten of dekking verhogen

Net zoals bij de tandartsverzekering kun je bij Energiek tijdens het jaar ook een aanvullende verzekering afsluiten, of de dekking van een bestaande aanvullende verzekering verhogen. Dit kun je regelen door gebruik te maken van van het online aanvraagformulier. Bij het aanpassen van een Energiek zorgverzekering hanteert de verzekeraar wel een wachttijd van zes maanden. Dit is de periode waarin je geen aanspraak maken op de nieuwe aanvullende verzekering. Wijzigingen op een aanvullende verzekering gaan altijd in op de eerste van de volgende maand.

Online en Mobiel declareren bij Energiek zorgverzekering

Ook bij Energiek kun je online de declaraties voor je zorgverzekering indienen. Dit kan via Mijn Energiek. Maak duidelijke foto’s of een scan van de rekening en upload het bestand in jouw persoonlijke omgeving. Energiek geeft aan dat in principe binnen tien werkdagen de vergoeding voor de kosten zal zijn verwerkt. De status van je ingediende declaratie kun je volgen in de Mijn Energiek omgeving. Declareren kan ook via je mobiel. Maak daarvoor gebruik van de Energiek declaratie-App. Deze kun je gratis downloaden in de Google Play store of de App Store van Apple. Voor de declaraties ingediend via de mobiel betaald Zorgverzekeraar Energiek je nota binnen vijf werkdagen aan je uit.

De informatie over de Energiek zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 30 november 2014)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties