DSW zorgverzekering 2021

dsw zorgverzekering 2018

De DSW zorgverzekering 2021 sluit je al met een premie vanaf € 124,50 per maand. Weer was de verzekaar de eerste die de nieuwe premies bekend maakte. DSW besteed de premies aan de zorg en verbeteren van zorg, niet aan dure reclame campagnes met grote billboards of dure radio- of tv-reclames. De verzekeraar zorgt goed voor haar klanten en laat de (mond-tot-mond) reclame over aan haar klanten.

DSW heeft ook het eigen risico verlaagt van 385 euro naar 375 euro. DSW wil duidelijk maken voorstander te zijn van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen.

DSW zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft DSW een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 124,50 per maand met eigen risico van 375 euro.
 • Geen medische selectie, iedereen wordt geaccepteerd
 • Meest Disruptieve Merk, als kleine zorgverzekeraar de status quo in zorg doorbreken
 • Iedereen betaald dezelfde premie
 • Gespreid eigen risico betalen
 • Snelle uitbetaling

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Als eerste met nieuwe premie

DSW heeft ieder jaar weer de primeur om als eerste zorgverzekeraar de nieuwe premies bekend te maken. De zorgverzekeraar wil de klanten zo snel mogelijk duidelijkheid geven over de nieuwe zorgpremies. Omdat de verzekeraar haar zaakjes goe dop orde heeft kan het snel de nieuwe premie vaststellen. DSW laat zich niet leiden door ander verzekeraars.

De premie voor de zorgverzekering wordt op eigen kracht bepaald. Hierbij wordt niet naar de concurrentie gekeken door lang te wachten met het vaststellen van de premie. DSW kiest voor een eerlijke premie geeft het aan.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van DSW. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

DSW Zorgverzekering basisverzekering

Bij de DSW basisverzekering kun je niet kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft slechts één basisverzekering, een zogenoemde combinatiepolis.

De premie van deze DSW basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 124,50 per maand. Dit is de premie op basis van het verlaagde wettelijk verplichte eigen risico van 375 euro. De premie is ten opzicht van vorige jaar gestegen met 6,50 euro per maand.

Kies je bij de DSW zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij DSW kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende opties. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 375 + € 500) dan kun je de basisverzekering voor € 105,00 afsluiten. De korting per maand is dan 19,50 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor een eigen risico van € 675,00 krijg je een korting van 10,50 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 114,00 per maand.

Zie de website van DSW zorgverzekering voor de premieberekening van de DSW zorgverzekering. Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

DSW Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de DSW zorgverzekering kun je kiezen uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.Hierbij is ook een speciaal aanvullende verzekering voor studenten.

Iedereen geaccepteerd: ook bij de aanvullende verzekeringen wordt iedereen geaccepteerd , ongeacht leeftijd of gezondheid.

 • AV-Compact, vanaf € 7,75 per maand, dekking voor 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar, vergoeding voor anticonceptie, dekking spoedeisende hulp in het buitenland (Europa), vergoeding alternatieve geneeswijzen € 25, per behandeling en max  € 250,- per jaar, geen vergoeding voor tandarts of orthodontie, geen vergoeding voor vaccinaties, geen vergoeding brillen en contactlenzen
 • AV-Standaard, vanaf € 22,25 per maand, vergoeding voor oa 12 fysiotherapie behandelingen per jaar, vergoeding alternatieve geneeswijzen € 25, per behandeling en max  € 450,- per jaar,  dekking spoedeisende hulp in het buitenland (Europa), vergoeding orthodontie 75% tot maximaal € 685 voor duur van verzekering , geen vergoeding voor vaccinaties, dekking tandarts voor meest voorkomende behandelingen, vergoeding brillen en contactlenzen (zie voorwaarden en bedragen op site DSW)
 • AV-Top, vanaf € 38,50 per maand, oa Vergoeding voor 27 behandelingen fysiotherapie per jaar, vergoeding alternatieve geneeswijzen € 30,- per behandeling en max  € 250,- per jaar, vergoeding anticonceptie 100% GVS, tandarts voor volwassenen, anticonceptie, spoedeisende hulp in binnen- en buitenland, orthodontie 75% tot maximaal € 2000 voor duur van verzekering tot 18 jaar anders tot € 1000,- per verzekering, vergoeding brillen en contactlenzen (zie voorwaarden en bedragen op site DSW), vergoeding voor vaccinaties tot 80,-,
 • AV-Student, vanaf € 15,00 per maand, oa  Vergoeding voor 12 fysiotherapie behandelingen per jaar, tandarts voor volwassenen 100% tot € 150- per kalenderjaar, anticonceptie, spoedeisende hulp binnen en buiten Europa,vergoeding voor vaccinaties tot 80,-, vergoeding orthodontie 75% tot maximaal € 685 voor duur van verzekering

Bekijk de website van DSW voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg.  

DSW heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

Dekking tandartskosten DSW zorgverzekering

Je kunt bij de DSW zorgverzekering geen aparte tandartsverzekering afsluiten. De dekking voor de mondzorg is onderdeel van de aanvullende verzekeringen.

Op de site kun je de volledige brochures van de aanvullende verzekeringen raadplegen. Met alle voorwaarden en een overzicht van de vergoedingen per behandelcode bij de tandarts. Lees daar ook meer over de hoogte van de vergoeding bij de kosten voor mondzorg.

Bekijk de website van DSW voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

Dit kun je regelen met MijnDSW app

De mobiele app van DSW (MijnDSW) is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Direct een ongeval melden
 • Snel je nota insturen met foto of pdf document
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van DSW voor meer informatie over deze standaard mobiele app. Naast deze standaard app kun je ook gebruik maken van de online MijnDSW omgeving. Voor toegang tot dit portaal maak je gebruik van je DigiD code.

Korting op zorgverzekering DSW

Bij DSW kun je niet van een collectiviteitskorting te profiteren. Iedereen betaald dezelfde zorgpremie bij DSW. De verzekeraar 

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de DSW zorgverzekering krijg je een korting van 1% op de totale premie. Je kunt kiezen voor een maandbetaling, kwartaalbetaling, half jaar betaling of een jaarpremie.

Andere keuze mogelijkheden worden niet aangeboden. De geboden korting van 1% is lager  dan wat je bij andere zorgverzekeraars kan krijgen.

Bij een betaling per kwartaal betaling en halfjaar betaling krijg je respectievelijk 0,25% en 0,5% korting. Niet echt veel dus. Maar ieder korting is weer meegenomen.

Kwaliteit van Zorg verbeteren

DSW zet zich hard in om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. De verzekeraar wil de zorg betaalbaar houden en toegankelijk zijn.

Bij DSW betaalt iedere verzekerde dezelfde premie. DSW hanteert geen collectiviteitskorting. Ook heeft DSW geen medische selectie of een selectie op leeftijd.

Op haar website geeft het een gedetailleerd overzicht van de opbouw van haar zorgpremie. Zie de site van DSW voor meer informatie. DSW is een eerlijke en sociale zorgverzekeraar. De verzekeraar wil liever de beste zijn dan de grootste zorgverzekeraar.

Declareren bij DSW

Ook bij DSW kun je online declareren. De nota’s kunnen met een foto of scan worden ingediend. Dit kan via MijnDSW.nl of via de MijnDSW App. Deze mobiele App is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform.

Kom je er online niet uit, kan je met eenvoudig met DSW zorgverzekering contact opnemen via e-mail, chat, Facebook of Twitter. Op de site staat ook het telefoonnummer weergegeven. Zie daar ook het bezoekadres van DSW Schiedam.

Voor het inloggen op de MijnDSW omgeving moet je gebruik maken van DigiD. DSW geeft aan het inloggen op de MijnDSW nog veiliger te maken door DigiD te koppelen met een extra SMS controle.

Gespreid betalen Eigen Risico DSW

Ook bij de DSW zorgverzekering kun je kiezen om het eigen risico per maand te betalen. Je betaalt in tien termijnen van € 37,50. Eventuele zorgkosten worden met dit voorschot verrekend. Als in 2022 blijkt dat je teveel hebt betaald aan eigen risico, zal DSW het teveel betaalde terugstorten. Door de aanpassing van het eigen risico is dit maandbedrag nu lager dan vorig jaar.

Aan deze regeling zijn wel voorwaarden verbonden. Je moet voor 1 februari 2021 bij DSW bekend maken dat je van deze regeling gebruik wilt maken. Ben je te laat met aanmelden, kun je geen gespreide betaling doen. Aanmeldingen voor de regeling kunnen schriftelijk, telefonisch of via de website van DSW.

Betalingen van deze termijnbedragen zullen door middel van automatische incasso gaan. In april 2022 ontvangen de verzekerden de eindafrekening voor de zorgverzekering van 2021.

De informatie over de DSW zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 9 januari 2021)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties