DSW zorgverzekering 2018

dsw zorgverzekering 2018

​Ook in dit jaar was de premie van de DSW zorgverzekering 2018 de eerste premie die bekend werd gemaakt. DSW zorgverzekeraar is ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die de premie van de nieuwe zorgverzekering bekend maakt. Voor 2018 sluit je al een basisverzekering bij DSW vanaf € 107,50 per maand. Geheel onverwacht maakte DSW bekend de premie te verlagen met 50 cent per maand. Terwijl iedereen een forse premie stijging verwachte.

DSW heeft ook het eigen risico verlaagt van 385 euro naar 375 euro. DSW wil duidelijk maken voorstander te zijn van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen.

DSW zet zich hard in om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. De verzekeraar wil de zorg betaalbaar houden en toegankelijk zijn. Om de premiestijging niet te fors laten zijn moest DSW in 2017 nog eigen reserves inzetten.

Bij DSW betaalt iedere verzekerde dezelfde premie. DSW hanteert geen collectiviteitskorting. Ook heeft DSW geen medische selectie of een selectie op leeftijd.

Op haar website geeft het een gedetailleerd overzicht van de opbouw van haar zorgpremie. Zie de site van DSW voor meer informatie. DSW is een zorgverzekeraar met 600.000 verzekerden.

DSW zorgverzekering premie

De premie voor de basisverzekering komt in 2018 uit op € 107,50 per maand met een vrije keuze van zorg. Daarmee is de premie gedaald ten opzichte van vorig jaar. In 2017 ging de premie nog met bijna met tien euro per maand omhoog.

Bij de DSW zorgverzekering kun je kiezen voor een vrijwillige hoger eigen risico in ruil voor een extra premiekorting op de basisverzekering. Je kunt uit verschillende eigen risico bedragen kiezen.

Als je kiest voor het maximale eigen risico van 875 euro komt de maandpremie uit op € 84,50. Dit is een korting van 23 euro per maand. Deze korting ligt hoger dan bij veel andere zorgverzekeringen.

Het eigen risico is lager bij de DSW zorgverzekering. DSW verlaagt het verplichte eigen risico met een symbolisch bedrag van € 10 naar € 375.

DSW zorgverzekering aanvullende dekking

Ook bij de DSW Zorgverzekering kun je de dekking vanuit de basisverzekering aanvullen door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Deze aanvullende verzekeringen vergoeden de meest voorkomende overige zorgkosten die niet in de basisverzekering zitten, zoals alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie en tandheelkunde. Bij zorgverzekeraar DSW kun je kiezen uit de volgende dekkingen:

  • DSW AV Compact, premie vanaf € 7,50 per maand, geen tandartsvergoeding, 100% vergoeding consult tandarts, alternatieve geneeswijzen Max. € 25 per behandeldatum, max. € 250 per kalenderjaar, 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar.
  • DSW AV Standaard, premie vanaf € 21,25 per maand, met een behoorlijke dekking voor deze overige zorgkosten, 100% vergoeding consult tandarts maximaal €150,00 per jaar, alternatieve geneeswijzen Max. € 25 per behandeldatum, max. € 450 per kalenderjaar, 12 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar.
  • DSW AV Top, premie vanaf € 35,00 per maand, met een ruimere vergoedingen dan de AV-Standaard, alternatieve geneeswijzen Max. € 30 per behandeldatum, max. € 450 per kalenderjaar, 27 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar.
  • DSW AV student, premie vanaf € 14,25 per maand, met ruimere vergoedingen dan de AV-Standaard voor optiek, psychologische hulp en vaccinaties voor verblijf in het buitenland.

De aanvullende verzekering voor studenten kun ja afsluiten als je minstens 18 jaar bent en studiefinanciering ontvangt. Bij de studentenverzekering mag je maximaal 27 jaar zijn. Je moet daarvoor wel een basisverzekering afsluiten bij DSW.

Deze aanvullende dekking van de studentenverzekering is niet los af te sluiten. De premie van deze studentenzorgverzekering is gelijk gebleven ten opzichte van 2017. De premie van de AV Compact verzekering is ook gelijk gebleven.

De aanvullende zorgverzekering AV Top is bij zorgverzekeraar DSW het meest gekozen. Zie de site van zorgverzekeraar DSW voor een volledig vergoedingen overzicht bij de aanvullende verzekeringen. De premies van enkele aanvullende verzekeringen zijn iets hoger dan vorig jaar.

Polisvoorwaarden en vergoedingen aanvullende verzekeringen

Op de site van DSW kun je de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekeringen raadplegen. Voor ieder van de aanvullende dekking is een pdf document beschikbaar. In deze brochures staat aangegeven wat de maximale vergoedingen zijn.

Op de site van DSW kun je ook een vergoedingenoverzicht raadplegen. Je kunt op een specifieke term zoeken of je maakt gebruik van een alfabetische lijst. Per vergoeding wordt aangegeven welke dekking je krijgt vanuit de basisverzekering of aanvullende zorgverzekering. Ook is gespecificeerd wat eventueel niet vergoed zal worden.

Premieberekening DSW Zorgverzekering

Op de website van zorgverzekeraar DSW kun je een eenvoudig een premieberekening uitvoeren voor een nieuwe DSW zorgverzekering. Hierbij kun zelf de zorgverzekering samenstellen en zie je meteen de gevolgen daarvan op de hoogte van je zorgpremie.

Deze premie kan mogelijk in de loop van het jaar nog lager gaat uitvallen. Een aantal jaar heeft DSW tijdens de looptijd van de zorgverzekering een premieverlaging doorgevoerd omdat de kosten van de zorg lager uitvielen. Dan krijg je op het eind van het jaar opeens wat premie terug. Toch mooi meegenomen.

Bezoek de site van DSW voor het actuele premieoverzicht , de DSW vergoeding per aanvullende verzekering en de actuele polisvoorwaarden van de gekozen DSW zorgverzekering.

Extra betalingskorting op zorgverzekering

De premies van de DSW zorgverzekering moeten maandelijks vooraf worden betaald aan de verzekeraar. Zowel voor de basisverzekering als voor de afgesloten aanvullende verzekeringen. Maar je kunt ook kiezen voor andere betalingstermijnen. Daarvoor kun je een korting op de zorgpremie krijgen. Hoe meer je in eens betaalt hoe hoger de korting.

  • ​​​​​kwartaalbetaling 0,25% korting
  • half jaar betaling 0,5 % korting
  • jaarbetaling 1,0% korting

Deze betalingstermijn kortingen zijn gelijk aan de kortingen in 2017.

Declareren bij DSW

Ook bij DSW kun je online declareren. De nota’s kunnen met een foto of scan worden ingediend. Dit kan via MijnDSW.nl of via de MijnDSW App. Deze mobiele App is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. 

Kom je er online niet uit, kan je met eenvoudig met DSW zorgverzekering contact opnemen via e-mail, chat, Facebook of Twitter. Op de site staat ook het telefoonnummer weergegeven. Zie daar ook het bezoekadres van DSW Schiedam.

Voor het inloggen op de MijnDSW omgeving moet je gebruik maken van DigiD. DSW geeft aan het inloggen op de MijnDSW nog veiliger te maken door DigiD te koppelen met een extra SMS controle.

Gespreid betalen Eigen Risico DSW

Ook bij de DSW zorgverzekering kun je kiezen om het eigen risico per maand te betalen. Je betaalt in tien termijnen van € 37,50.Eventuele zorgkosten worden met dit voorschot verrekend. Als in 2019 blijkt dat je teveel hebt betaald aan eigen risico, zal DSW het teveel betaalde terugstorten. Door de aanpassing van het eigen risico is dit maandbedrag nu lager dan vorig jaar.

Aan deze regeling zijn wel voorwaarden verbonden. Je moet voor 1 februari 2018 bij DSW bekend maken dat je van deze regeling gebruik wilt maken. Ben je te laat met aanmelden, kun je geen gespreide betaling doen. Aanmeldingen voor de regeling kunnen schriftelijk, telefonisch of via de website van DSW.

Betalingen van deze termijnbedragen zullen door middel van automatische incasso gaan. In april 2019 ontvangen de verzekerden de eindafrekening.

Maakte je in 2017 al gebruik van gespreid betalen van het eigen risico, zal deze regeling in het nieuwe kalenderjaar doorlopen. Je moet zelf aangeven als je deze regeling wil stopzetten.

De informatie over de DSW zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 5 januari 2018)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties