Ditzo Zorgverzekering 2021

ditzo zorgverzekering 2018

De Ditzo zorgverzekering 2021 sluit je dit jaar vanaf vanaf € 109,55 per maand. Dit is de premie bij alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Zorgverzekeraar Ditzo geeft aan dat je 100% vrije keuze hebt voor ziekenhuizen en huisartsen. Zonder extra kosten heb je een dekking van € 10.000,00 bij kosten als gevolg van een ongeval.

Je kunt bij de Ditzo zorgverzekering vijf maanden Cashback op de aanvullende zorgverzekering verdienen met a.s.r. Vitality.

Ditzo zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft Ditzo een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 109,85 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • De goedkoopste zorgverzekering met vrije ziekenhuiskeuze
 • 100% vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen
 • Inclusief ongevallendekking tot € 10.000,00
 • De gratis Pechvogelhulp ongevallen dekking Fysio & Tand
 • 4 maanden gratis a.s.r. Vitality, de app de je beloont voor bewegen
 • Verdien tot 5 maanden premie terug op aanvullende verzekering met a.s.r. Vitality
 • De meest duurzame zorgverzekeraar van Nederland
 • Binnen 2 uur antwoord op je vragen via Whatsapp
 • Hoge klantenwaardering in de markt (8,2) voor het gemak van de Ditzo Zorg App

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van de mobiele app of inloggen op de website van de verzekeraar.

Bij de zorgverzekering van Ditzo is iedereen welkom. Daarom gelden er geen toegangsvoorwaarden of gezondheidsvragen en is de premie voor al onze verzekerden gelijk.

Ditzo Zorgverzekering basisverzekering

Bij de Ditzo basisverzekering kun je kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft twee verschillende basisverzekeringen. Deze verschillen in de keuze van zorgverleners en vergoeding van niet gecontracteerde zorg. De verzekeraar biedt een naturaverzekering en een combinatiepolis aan.

De premie van de voordeligste basisverzekering, Goede keuze basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 109,85 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

 • Goede Keuze, premie vanaf € 109,85 per maand, naturaverzekering, ruime keuze zorgverleners, 100% vergoeding gecontracteerde zorgverleners, maximaal 75% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief.
 • Vrije Keuze, premie vanaf € 119,95 per maand, combinatieverzekering, 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners, maximaal 100% vergoeding niet gecontracteerde zorg. vrije keuze zorgverleners.

Kies je bij de Ditzo zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij Ditzo kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende opties. Het maximale bedrag, het wettelijke eigen risico of bedragen daartussen in. Dit in stappen van 100 euro.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je al een basisverzekering voor € 92,35 afsluiten. Dit is de premie voor de Goede Keuze basisverzekering. Je korting per maand is dan 17,50 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor het maximale eigen risico bij de Vrije Keuze basisverzekering krijg je een korting van € 20,00 per maand. Voor deze basisverzekering komt de maandpremie dan uit op € 99,95. Deze 20 euro korting is hoger dan wat je bij veel andere basisverzekeringen krijgt bij het maximale eigen risico.

Zie de website van Ditzo zorgverzekering voor de premieberekening van de Ditzo zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

Ditzo Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de Ditzo zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.

 • Ditzo ZorgBewust, vanaf € 6,25 per maand, dekking voor fysiotherapie 6 behandelingen, anticonceptie (€ 30,- per/jaar) en hulp in het buitenland (Europa dekking) voor spoedeisende hulp na een ongeval of acute ziekte, geen dekking reisvaccinaties.
 • Ditzo ZorgGoed, vanaf € 8,25 per maand, oa 9 behandelingen fysiotherapie, anticonceptie € 100,- per/jaar, hulp in het buitenland (Wereld dekking) voor spoedeisende hulp na een ongeval of acute ziekte, geen dekking reisvaccinaties. (Meest gekozen bij Ditzo)
 • Ditzo ZorgBeter, vanaf € 10,25 per maand, oa 9 behandelingen fysiotherapie, anticonceptie € 200,- per/jaar, hulp in het buitenland (Wereld dekking) voor spoedeisende hulp na een ongeval of acute ziekte, dekking reisvaccinaties € 100,- per/jaar.

De spoedeisende hulp in het buitenland is inclusief hulp en advies via SOS international.

Bekijk de website van Ditzo voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg. 

Ditzo heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

Dekking tandartskosten Ditzo zorgverzekering

Je kunt bij de Ditzo zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Een tandartsverzekering sluit je met een premie vanaf € 11,95 per maand. Je kunt kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen:

 • TandGoed, vanaf € 11,95 per maand, vergoedt 75% van normale behandelingen en 75%  overige behandelingen, tot max € 250 per jaar
 • TandBeter, vanaf € 16,25 per maand, vergoedt 100% van normale behandelingen en 100% specialistische ingrepen, tot max € 250 per jaar (Meest gekozen bij Ditzo)
 • TandBest, vanaf € 33,95 per maand, vergoedt 100% van normale behandelingen en 75% van de overige behandelingen, tot max € 500 per jaar

Bekijk de website van Ditzo voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

Ditzo Ongevallendekking Fysio en Tand

Uniek bij de Ditzo zorgverzekering is Pechvogelhulp voor Fysio en Tand. Een extra ongevallendekking. Ook dit jaar krijg je de gratis Pechvogelhulp dekking van Ditzo. Zonder extra kosten heb je een dekking van € 10.000,00 bij kosten als gevolg van een ongeval.

Deze Pechvogelhulp komt in twee verschillende opties. Waarvan één van de opties dus gewoon gratis is af te sluiten bij de zorgverzekering. Je kunt voor deze pechvogelhulp dekking uit de volgende opties kiezen:

 • Pechvogelhulp voor Fysio en Tand, premie €  0,00 per maand, dekkingsgebied Nederland, dekking Extra zorg na een ongeval  10.000,-
 • Pechvogelhulp Plus voor Fysio en Tand, premie €  1,50 per maand, dekkingsgebied Wereld, dekking Extra zorg na een ongeval 10.000,- en vergoeding bij overlijden na ongeval  12.500,-

Lees meer over deze Pechvogelhulp dekking op de site van Ditzo.

Extra dekkingen bij Ditzo zorgverzekering

Je kunt de dekking van de Ditzo zorgverzekering nog verder uitbreiden. Een dekking boven op de gekozen tandartsverzekering, pechvogelhulp en/of aanvullende verzekering. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

 • Bril- en lenzenmodule, premie vanaf €  3,75 per maand, de Pearle & Eye Wish bril- en lenzenmodule,  met €  100,- vergoeding per jaar voor een (half)jaarpakket lenzen of een complete bril
 • a.s.r. Vitality, premie vanaf €  3,50 per maand en eerste 4 maanden gratis ,  zie hierna voor meer informatie over deze dekking.

Ditzo Bril en Lenzen module

Bij de zorgverzekering van Ditzo kun je ook een module sluiten voor je bril of contactlenzen. Hiermee krijg je bij Eye Wish of Pearle € 100 extra korting op de aanschaf van een complete bril of een jaarpakket lenzen. Deze korting komt bovenop een eventuele kortingsactie bij de opticien keten. Je kunt bij één van de ruim 500 Pearle of Eye Wish winkels terecht met deze module.

Je kiest bij deze module voor een halfjaar- of jaarpakket lenzen of een complete bril. Daarbij profiteer je van de aangegeven korting van € 100,00. Dit is de maximale korting per kalenderjaar. De korting wordt direct aan de kassa verrekend. Je hoeft geen bonnen in te sturen naar de verzekeraar.

Schaf je een bril aan die goedkoper is dan deze 100 euro, krijg je geen geld terug in de winkel. De korting is niet van toepassing op de thuisbezorgservice van EyeWish@Home of P.O.S.T. van Pearle.

Voor kinderen onder de achttien jaar hanteert Ditzo aparte kortingen. Hiervoor is de lenzen module niet nodig geeft Ditzo aan.

Zie de site van Ditzo voor een volledig overzicht van de voorwaarden bij deze Pearl & Eye Wish bril en lenzen module.

a.s.r. Vitality dekking

De mobiele app waarmee je door te bewegen wekelijks cadeaus en jaarlijks cashback kan verdienen op je zorgverzekering. Je moet deze dekking voor 1 januari hebben afgesloten om hiervan gebruik te maken. Voor de zorgverzekering 2021 is deze dekking de eerste vier maanden zelfs gratis. Zo kun je er mooi inkomen. De dekking is gewoon maandelijks opzegbaar na deze gratis proefperiode geeft Ditzo aan.

Na het downloaden en installeren van de app kun je aan de slag gaan met bewegen en je voordeel bij elkaar bewegen. Je kunt de volgende voordelen behalen:

 • Verdien maandelijks  20,0- cadeaukaarten bij Bol.com en Zalando.
 • Verdien jaarlijks tot 5 maanden cashback op je aanvullende zorgverzekering.

Bezoek de website van Ditzo voor meer informatie over het a.s.r. Vitality programma en de voorwaarden. 

Dit kun je regelen met Ditzo Zorg app

De mobiele Zorg app van Ditzo is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Direct een ongeval melden
 • Snel je nota insturen
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van Ditzo voor meer informatie over deze standaard mobiele app. Naast deze standaard app kun je ook nog a.s.r. Vitality app downloaden. Natuurlijk alleen zinvol als je deze aanvullende dekking ook hebt afgesloten.

Korting op zorgverzekering Ditzo

Bij Ditzo kun je niet van een collectiviteitskorting te profiteren. Bij de zorgverzekering van Ditzo is iedereen welkom. Daarom gelden er geen toegangsvoorwaarden of gezondheidsvragen en is de premie voor al onze verzekerden gelijk. Ditzo hanteert geen collectiviteitskorting meer. 

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de Ditzo zorgverzekering krijg je een korting van 1% op de totale premie. Je kunt kiezen voor een maandbetaling of een jaarpremie.

Andere keuze mogelijkheden worden niet aangeboden. De geboden korting van 1% is lager dan wat je bij andere zorgverzekeringen kan krijgen bij een jaarpremie.

Meest duurzame zorgverzekeraar

Ditzo geeft op haar website aan dat het het de meest duurzame zorgverzekeraar is. Dit is op basis van de beoordeling van de VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling). Je kiest dus met Ditzo voor een zorgverzekering die goed is voor mens en dier,

VBDO doet jaarlijks onderzoek naar het best ontwikkelde duurzame beleggingsbeleid in Nederland. Ditzo geeft op de site een opsomming van de drie belangrijke punten waarom het hoog scoort als meest duurzame zorgverzekeraar:

 • Ditzo investeert in de recyclingindustrie, want grondstoffen worden steeds schaarser.
 • Vrouwen en Kinderen worden expliciet door Ditzo benoemt in haar mensenrechtenbeleid.
 • Ditzo stelt eisen aan het beleid van de bedrijven waarmee het samenwerkt.

Lees meer over de duurzaamheid van de Ditzo zorgverzekering op de site van de verzekeraar.

Koploper eerlijke Verzekeringswijzer

Naast de mooie beoordeling als duurzame verzekeraar scoort Ditzo ook goed bij de eerlijke Verzekeringswijzer. Dit is een initiatief van onder andere Amnesty International, Milieudefensie en de Dierenbescherming,

Online je zorgzaken regelen bij Ditzo

Via de Mijn Ditzo omgeving kun je zelf alles regelen rond om je zorgverzekering. Gewoon bij Ditzo inloggen met je DigiD code. Hier kun je de status van de zorgverzekering zien en online de declaraties indienen.

Het ook mogelijk om met je smartphone via de Ditzo declaratie-app je declaratie in te dienen.

Je kunt met de verzekeraar contact opnemen via Whatsapp. Op de site van Ditzo kun je het telefoonnummer raadplegen die je bij Whatsapp kan gebruiken. Op deze site zie je ook meteen in welke termijn je en reactie mag verwachten van Ditzo. Mooi transparant.

Keurmerken voor verzekeraar Ditzo

Ditzo toont op haar website de volgende keurmerken:

Goede klantenbeoordeling Ditzo

Ditzo geeft op haar website aan een beoordeling van een 8,1 als waardering van klanten te hebben. (dit is een op het moment van de laatste update van deze pagina)

De informatie over de Ditzo zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 2 januari 2021)