Friesland zorgverzekering 2018

defriesland zorgverzekering 2018

​De Friesland zorgverzekering heeft voor 2018 een basisverzekering vanaf € 103,95 per maand. Dit is de Zelf Bewust Polis. De Friesland zorgverzekeraar is met ruim 600.000 verzekerden de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. De organisatie is in 1990 ontstaan uit verschillende fusies van Friese ziekenfondsen. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is deze zorgverzekering is niet regio gebonden. Iedere Nederlander kan kiezen voor een De Friesland zorgverzekering.

Op haar website geeft De Friesland aan haar uiterste best te doen om kwaliteit van leveren te realiseren voor al haar verzekerden. Sinds 2012 maakt De Friesland onderdeel uit van de Achmea organisatie. Zo kan De Friesland van nog meer schaalvoordeel profiteren, en een scherpe premie bieden.

De Friesland geeft op haar website aan dat het als beste is beoordeeld door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa)

De Friesland zorgverzekering basis verzekeringen

Bij een De Friesland zorgverzekering kun je kiezen welke basisverzekering je wilt. Daarbij heb je de keuze uit:

 • check
  Zelf Bewust polis, vanaf € 103,95 per maand, je regelt alles online en krijgt 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg, maximaal 70% vergoeding van het laagst gemiddeld gecontracteerd tarief bij niet gecontracteerde zorgverleners.
 • check
  Alles Verzorgd Polis, vanaf € 116,95 per maand, de meest gekozen basisverzekering bij De Friesland, 100% dekking bij gecontracteerde zorg, maximaal 80% bij niet gecontracteerde zorg, De Friesland regelt de betalingen, een naturaverzekering
 • check
  Vrije Keus Polis, € 122,50 per maand, restitutie zorgverzekering met vrije keuze in de zorgverlener, gemakkelijk online nota’s declareren, 100% vergoeding marktconforme tarieven bij niet gecontracteerde zorg

De weergegeven premies van deze basisverzekeringen zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico van € 385,00. Kies je voor een hoger eigen risico, zal de premie van de basisverzekering De Friesland lager uitvallen. Met het maximale Eigen risico kan de premie voor de Alles Verzorg polis uitkomen op € 81,95 per maand.

Ook dit jaar is de korting bij het maximale eigen risico 22 euro per maand. Bij veel zorgverzekeringen is deze korting lager bij een maximaal eigen risico.

De Friesland geeft op haar website aan dat de Alles Verzorgd Polis de meest gekozen basisverzekering is.

De Friesland Zorgverzekering aanvullende dekking

Ook bij de Friesland kun je de dekking van de basisverzekering uitbreiden door te kiezen voor één van de aanvullende dekkingen. Zo heb je ruime keus bij het uitbreiden van de dekking vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld met een dekking voor de kosten van fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en/of lenzen of dekking voor kosten van tandartshulp vanaf 18 jaar.

Bij De Friesland zorgverzekering heb je de volgende aanvullende dekkingen:

 • AV Budget vanaf € 6,95 per maand, oa. Fysiotherapie max. 9 behandelingen per jaar, alternatieve zorg geen vergoeding, Anticonceptie: volledig, vanaf 21 jaar. medische hulp in buitenland, geen vergoedingen voor contactlenzen en brillen.
 • AV Standaard, vanaf € 14,50 per maand, Fysiotherapie max. 12 behandelingen per jaar, Alternatieve zorg tot € 200,- per jaar, Brillen en contactlenzen: maximaal € 60,- per 3 jaar, Anticonceptie: volledig, vanaf 21 jaar. Medische hulp in het buitenland, reizigersvaccinatie, cursussen zoals EHBO cursus, reanimatiecursus of zwangerschapscursus
 • AV Extra , vanaf € 23,25 per maand, Fysiotherapie max. 20 behandelingen per jaar, Alternatieve zorg tot € 400,- per jaar, Brillen en contactlenzen: maximaal € 75,- per 3 jaar, extra dekkingen ten opzichte van AV standaard oa vergoedingen voor elektrische epilatie, steunzolen, stottertherapie en pedicure bij reuma/diabetes
 • AV Optimaal vanaf € 43,50 per maand, Fysiotherapie max. 36 behandelingen per jaar niet gecontracteerde zorg, Alternatieve geneeswijzen: max. € 600,-, Reizigersvaccinatie: volledig bij GGD, anders 80%., Orthodontie tot 18 jaar: max. € 2000,- tijdens de gehele verzekeringsduur., Brillen en contactlenzen: maximaal € 150,- per 3 jaar. Inclusief reisverzekering.

De premie voor AV budget is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. De premies van de overige aan aanvullende zorgverzekeringen zijn iets hoger. Daarbij is de dekking ook aangepast. De maximale vergoeding voor de alternatieve zorg is lager dan vorig jaar.

De aanvullende verzekering AV Extra is de meest gekozen aanvullende dekking bij De Friesland zorgverzekering.

Zie voor een volledig overzicht van de vergoedingen en polisvoorwaarden van deze aanvullende verzekeringen de site van De Friesland Zorgverzekeraar. Of neem even met De Friesland zorgverzekering contact op.

Tandartsverzekering bij De Friesland zorgverzekeringen

Bij De Friesland kun je ook een tandartsverzekering afsluiten. Hierbij kun je kiezen uit verschillende opties. Deze verschillen vooral in de te vergoeden tandartskosten en de dekking voor techniek kosten:

 • AV Tand Standaard, vanaf € 12,95 per maand, 80% vergoeding meest overige tandartskosten max € 250 per jaar, geen vergoeding techniekkosten, geen vergoeding orthodontie,
 • AV Tand Extra, vanaf € 21,95 per maand, 80% vergoeding meest overige tandartskosten max € 500 per jaar, geen vergoeding techniekkosten, geen vergoeding orthodontie,
 • AV Tand Optimaal, vanaf € 32,95 per maand, 80% vergoeding meest overige tandartskosten max € 1000 per jaar, 80% vergoeding techniekkosten, Orthodontie vanaf 18 jaar tot € 750,- eenmalig

Bij deze tandartsverzekeringen worden consult, preventie, vulling en verdoving voor 100% vergoed tot het jaarlijkse maximum.

Lees meer over de polisvoorwaarden en De Friesland Zorgverzekering vergoedingen voor deze tandartsverzekeringen op de site van De Friesland.

Als je verwacht orthodontie kosten te hebben, moet je goed kijken of je de juiste tandartsverzekering kiest.

Korting op de Friesland zorgverzekering via Collectief?

Bij een De Friesland zorgverzekering kun je mogelijk ook profiteren van een korting op de zorgpremie via een collectiviteit. Dit is mogelijk via jouw werkgever, natuurorganisatie, ledenorganisatie of diverse sportclubs.

Naast de korting op de basisverzekering kun je ook een korting krijgen op de premie van de aanvullende verzekering.

De Friesland geeft aan dat je via de collectiviteit ook korting kan krijgen op je reisverzekering. En je profiteert van extra voordelen. Bij de Alles Verzorgd Polis of de Vrije Keus Polis profiteer je via een collectiviteit. Enkele voorbeelden zijn:

 • Groen en Fit Collectief, 8% korting op de zorgpremie, namens de verzekerde een donatie van € 15,00 aan een natuurorganisatie,150 fitpunten via Fan van Fit
 • Werknemers collectief, tot 10% korting op premie, 10% korting op de premie van de reisverzekering, extra voordelen als gratis zorgadvies en workshops.
 • Overige collectiviteiten, tot 8% korting op zorgpremie, 10% korting op reisverzekering, 19% korting op de taxi
 • user-md
  Langer vitaal met Vitaal Collectief, tot 6% korting op zorgpremie, actieve wachtlijstbemiddeling en gespreide betaling eigen risico
 • user-md
  Studentencollectief, tot 8% korting op premie zorgverzekering, 10% korting op reisverzekering, nota’s online declareren en gespreid betalen van eigen risico, snel declareren met App. Studenten kunnen ook 10% korting op de reisverzekering krijgen. Studenten ontvangen in combinatie met de Zelf Bewust Polis geen collectiviteitskorting.

Zie de site van De Friesland Verzekeringen voor de hoogte van de specifieke kortingen en voorwaarden waaraan je moet voldoen om van deze korting te kunnen profiteren. In combinatie met de Zelf Bewust Polis ontvang je geen collectiviteitskorting.

De Friesland Fan van Fit

Speciaal voor de verzekerden bij De Friesland is er Fan voor fit. Een webwinkel met een ruime keuze van producten. Op basis van punten en bijbetaling kun je een product of een workshop uitkiezen. Deze webwinkel is gericht op het stimuleren van een vitaler leven.

​Zie de website van De Friesland voor meer informatie over Fan van Fit.

Betalingskorting De Friesland zorgverzekering

De premie van een De Friesland zorgverzekering kun je in verschillende termijnen betalen. Afhankelijk van de gekozen betalingstermijn krijg je een korting op de premie. Je hebt de keuze uit de volgende betalingstermijnen:

 • Maand, 0% korting
 • Kwartaal 0,5 % extra korting
 • Half jaar 1,0% extra korting
 • minus
  Jaar 2,0% extra korting

Toch prettig om van deze extra korting te profiteren al je de premie in één keer kan betalen. De kortingen voor de hiervoor genoemde betaaltermijnen zijn gelijk gebleven aan vorig jaar.

Online regelen via Mijn Friesland

Via de Mijn Friesland zorgverzekering omgeving kun je veel zaken met betrekking tot de zorgverzekering online regelen. Per verzekerde de vergoedingen inzien, nota’s declareren. Voor het inloggen op deze persoonlijke omgeving maak je gebruik van je DigiD code en SMS verificatie. Na het inloggen zie je hoe je bij De Friesland declaraties kan indienen.

De informatie over de De Friesland zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 5 januari 2018)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties