De Amersfoortse Zorgverzekering 2021

De Amersfoortse zorgverzekering logo

De Amersfoortse zorgverzekering 2021 heb je al voor een premie vanaf € 126,95 per maand. Dit is de premie voor de voordelichste basisverzekering zonder korting. De Amersfoortse heeft daarnaast nog speciale zorgverzekering voor de ondernemer of werkgever. De Amersfoortse is een merk van verzekeraar a.s.r.

De Amersfoortse zorgverzekering is er voor iedereen. Of je nu ondernemer of werknemer bent. Voor iedereen een passende zorgverzekering geeft de verzekeraar aan.

De Amersfoorts zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft De Amersfoortse een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 126,95 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Keuze uit 2 basisverzekeringen
 • Professionele wachtlijstbemiddeling
 • 4 maanden gratis a.s.r. Vitality in combinatie met je zorgverzekering
 • De duurzaamste zorgverzekeraar
 • Aandacht voor jouw gezondheid en vitaliteit
 • Persoonlijk contact en online gemak

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Unieke zorgverzekering voor ondernemers

De Amersfoortse geeft op haar website aan dat het een speciale zorgverzekering heeft voor ondernemers. Deze Doorgaanverzekering is een combinatie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en een zorgverzekering,

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van De Amersfoortse. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

De Amersfoortse Zorgverzekering basisverzekering

Bij de De Amersfoortse basisverzekering kun je kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft twee verschillende basisverzekeringen. Deze verschillen in de keuze van zorgverleners. De verzekeraar biedt twee verschillende naturaverzekeringen aan. Naast de natura polis kun je ook kiezen voor een restitutieverzekering.

De premie van de voordeligste basisverzekering, Ruime Keuze basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 126,95 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro en zonder kortingen.

 • Ruime Keuze, premie vanaf € 126,95 per maand, naturaverzekering, 85% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief. 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners, ruime keuze uit zorgverleners
 • Eigen Keuze, premie vanaf € 147,95 per maand, restitutieverzekering, 100% vergoeding bij alle zorgverleners op basis van gemiddeld gecontracteerd tarief, vrije keuze uit zorgverleners.

Kies je bij de De Amersfoortse zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij De AMersfoortse kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende opties. Dit in stappen van 100 euro. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je al een basisverzekering voor € 101,95 afsluiten. De korting per maand is dan 25,00 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor een eigen risico van € 685,00 krijg je een korting van 12,50 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 114,95 per maand. De gegeven kortingen zijn vrij hoog ten opzichte van de andere zorgverzekeringen. Maar daar kunnen de premies als scherper zijn.

Zie de website van De Amersfoortse zorgverzekering voor de premieberekening van de De Amersfoortse zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

De Amersfoortse Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de De Amersfoortse zorgverzekering kun je kiezen uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling. Zo voorkom je hoge rekeningen bij eventuele extra zorg.

 • Start, vanaf € 9,75 per maand, dekking voor 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar, 50,- vergoeding voor anticonceptie, dekking spoedeisende hulp in het buitenland waarbij 100% in Europa en 2 maal Nederlands tarief in rest van de wereld,
 • Extra, vanaf € 23,25 per maand, oa Vergoeding voor 15 behandelingen fysiotherapie per jaar, anticonceptie € 150,-, spoedeisende hulp in binnen- en buitenland 100% vergoeding Europa en max 2maal Nederlands tarief daar buiten, orthodontie 80% tot maximaal € 1.000,- .
 • Uitgebreid, vanaf € 39,25 per maand, oa  Vergoeding voor 21 fysiotherapie behandelingen per jaar, anticonceptie € 250,-, spoedeisende hulp in binnen- en buitenland 100% vergoeding Europa en max 2maal Nederlands tarief daar buiten, orthodontie 80% tot maximaal € 2.000,- .

De premies van de aanvullende zorgverzekering zijn bij De Amersfoorts afhankelijk van de leeftijd. De hiervoor genoemde premies zijn voor iemand met de leeftijd van 25 tot en met 39 jaar oud. Om de premies te bepalen voor jouw specifieke leeftijd verwijs ik je graag naar de premieberekening op de site van De Amersfoortse.

Bekijk de website van De Amersfoortse voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen.

De Amersfoortse heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

Dekking tandartskosten De Amersfoortse zorgverzekering

Je kunt bij de De Amersfoortse zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Een tandartsverzekering sluit je met een premie vanaf € 16,50 per maand. Je kunt kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen

 • Tand Start, vanaf € 16,50 per maand vergoeding tandartszorg tot € 250,- , geen vergoeding beugel. 100% vergoeding reguliere behandelingen en 75% vergoeding bij specialistische behandelingen
 • Tand Extra, vanaf € 25,50 per maand vergoeding tandartszorg tot € 500,- , 100% vergoeding reguliere behandelingen en 75% vergoeding bij specialistische behandelingen
 • Tand Uitgebreid, vanaf € 32,50 per maand vergoeding tandartszorg tot € 7500,- ,100% vergoeding reguliere behandelingen en 75% vergoeding bij specialistische behandelingen

Bekijk de website van De Amersfoortse voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

Extra's bij je zorgverzekering a.s.r. Vitality

Bij de zorgverzekering van e Amersfoortse kun je nog een extra dekking afsluiten. Dit is de a.s.r. Vitality dekking. Hiermee helpt de verzekeraar je met voldoende te bewegen en gezonde keuzes te maken. Hiervoor is een speciale app beschikbaar. Deze app beloont je als je meer beweegt.

De eerste vier maanden is a.s.r. vitality dekking gratis na afsluiten. Met deze dekking profiteer je van :

 • Verdien cashback op je zorgverzekering, tot 20% op aanvullende verzekering
 • Verdien het aankoopbedrag van je Apple Watch of Fitbit terug
 • Verdien maandelijks tot € 20,- aan cadeaubonnen

Deze extra a.s.r. vitality dekking sluit je al met een premie vanaf 3,50 per maand. En zoals aangegeven is deze de eerste vier maanden gratis bij de zorgverzekering van 2021.

Wat kun je regelen met Online Omgeving?

De Amersfoortse heeft volgens mij geen mobiel app beschikbaar. Wel is er een online omgeving waarbij je zorgzaken kan regelen.  Je kunt met behulp van je DigiD inloggen op deze online omgeving. Het is op de site van de verzekeraar zonder inloggen niet snel duidelijk wat je online zelf kan regelen. 

Heb zelf geen zorgverzekering bij de Amersfoortse en heb geen contact opgenomen met de verzekeraar ten aanzien van dit punt.

Korting op zorgverzekering De Amersfoortse

Bij De Amersfoortse kun je mogelijk van een collectiviteitskorting te profiteren. De verzekeraar heeft met veel werkgevers, gemeenten en verenigingen contracten gesloten. Ook de ZZP'er kan van een collectiviteitskorting profiteren bij De Amersfoortse.

Op de site van de verzekeraar kun je de gegevens van de collectiviteiten opzoeken. Daar staat de actuele informatie over de hoogte van de korting en de speciale voordelen per collectiviteit.

Korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de De Amersfoortse zorgverzekering krijg je een korting van 1% op de totale premie. Je kunt kiezen voor een maandbetaling, kwartaalbetaling, half jaar betaling of een jaarpremie.

Andere keuze mogelijkheden worden niet aangeboden. De geboden korting van 1% is gelijk aan wat veel andere grotere zorgverzekeraars aanbieden bij een jaaretaling. Er zijn verzekeraars met een hogere korting.

Bij een betaling per kwartaal betaling en halfjaar betaling krijg je geen korting. De korting wordt alleen gegeven bij een jaarpremie.

Speciaal voor ondernemers?

De Amersfoortse heeft veel verzekeringen die afgestemd zijn op de ondernemer. Bekend is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van de verzekeraar. Deze kun je als ondernemer ook combineren met je zorgverzekering.

Bezoek de site van de verzekeraar voor meer informatie en bekijk hoe deze ondernemers zorgverzekering aansluit bij jouw wensen, zeker de moeite waard.

De informatie over de De Amersfoortse zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 2 januari 2021)