CZdirect Zorgverzekering 2021

czdirect zorgverzekering logo

De CZdirect zorgverzekering 2021, de online zorgverzekering van CZ kun je al afsluiten met een premie vanaf 116,95 per maand. Daarmee ook een ideale zorgverzekering voor jongeren en studenten. Bij een CZdirect zorgverzekering kun je alles online regelen en betaal je alleen wat je nodig hebt bij een zorgverzekering.

CZdirect is een zorgverzekering van een grote zorgverzekeraar CZ. Dus het online gemak met de ervaring van een grote zorgverzekeraar.

Het voordeel dat CZdirect heeft bij het inkopen van zorg wordt teruggegeven in een scherpe zorgpremie. Naast deze scherpe premie profiteer je ook van een betrouwbare verzekeraar met veel ervaring. Het gaat om een CZdirect natura verzekering. Je krijgt dus de zorg van gecontracteerde zorgverleners volledig vergoed. Zie de site van CZdirect voor het overzicht van de gecontracteerde zorgverleners.
CZdirect zorgverzekering basisverzekering
Bij een CZdirect zorgverzekering kun je niet kiezen uit verschillende basisverzekeringen. CZdirect heeft alleeen een naturaverzekering. Wel heb je een keuze voor de hoogte van het eigen risico. Daarbij kan je kiezen voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico van of het maximale eigen risico van € 885,- per jaar. Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie per maand voor de basisverzekering:
CZdirect zorgverzekering aanvullende dekking
Met het maximale eigen risico bespaar je € 19,50 per maand. De premies zijn dit jaar wel iets hoger dan in 2017.
De premie voor de CZ basisverzekering is voro alle verzekerden gelijk. Onafhankelijk van de leeftijd van de verzkerde. Dit is niet het geval bij de premie voor een aanvullende tandartsverzekering. Ben je 30 jaar of ouder? Moet je iets meer premie voor de aanvullende tandartsverzekering.
Bij de CZdirect basisverzekering krijg je de meest noodzakelijke zorg vergoed. Bij de gecontrcateerde zorgverleners krijg je het volledige bedrag aan zorg vergoed.
Ga je naar een zorgverlener waarmee Czdirect geen contract heeft afgesloten zul je niet het hele bedrag vergoed krijgen. Je moet dan zelf bijbetalen. Je krijgt dan 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief vergoed.
Op de site van CZdirect kun raadplegen met welke zorgverleners afsprak zijn gemaakt.

De dekking vanuit de basisverzekering kun je bij een CZdirect zorgverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekeringen. De premies van de standaard aanvullende zorgverzekeringen zijn niet meer afhankelijk van je leeftijd.
In de premieberekeningsmodule zijn de premiebedragen gelijk voor verzekerden. Alleen de tnadartsverzekering is duurder voor verzekerden vanaf 30 jaar.
Je kan bij de CZdirect zorgverzekering kiezen uit de volgende opties:

Bij alle aanvullende verzekeringen krijg je als verzekerde gratis 50 condooms. Bij iedere aanvullende verzekering heb je ook een ongevallen dekking mondzorg €  10.000,- per ongeval.
De premie van CZdirect Start is gelijk gebleven. De premies voor de andere twee aanvullende verzekeringen zijn iets gestegen. Ook in 2017 was de premie van deze aanvullende zorgverzekeringen gestegen.

Zie de site van CZdirect voor een actueel en volledig overzicht van de CZdirect vergoedingen en actuele polisvoorwaarden van deze aanvullende verzekeringen. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste CZdirect zorgverzekering, maak gebruik van de test op de site van CZdirect en zie welke aanvullende verzekering bij jou past. CZ Basic of toch de CZ Extra?
De CZ direct Start is een nieuwe aanvullende zorgverzekering die in 2017 is geintroduceerd.

CZdirect tandartsverzekering
Bij de CZdirect zorgverzekering kun je kiezen uit twee verschillende tandartsverzekeringen:
De premie van deze tandartsverzekering is afhankelijk van de leeftijd. Verzekerden tot 30 jaar betalen voor de CZdirect tandartsverzekering:
Verzekerden van af 30 jaar en ouder betalen de volgende premies voor de CZdirect tandartsverzekering:
Zie de site van CZdirect voor de actuele polisvoorwaarden van deze CZdirect tandartsverzekeringen.
Ook bij de tandartsverzekeringen van CZdirect zien we een premiestijging ten opzichte van vorig jaar. Tenminste bij de dekking TAND 2 voro verzekerden 30 jaar of ouder.

Bij CZdirect Eigen Risico gespreid betalen
Ook bij CZdirect kun je ervoor kiezen om het Eigen Risico per maand te betalen. Ook voor de zorgverzekering CZdirect 2018 is dit een bedrag vastgesteld  op € 38,50,- per maand. Gelijk aan het vorige jaar.
Dit bedrag betaal je gedurende tien maanden. Ook als je geen zorgkosten hebt gemaakt betaal je deze termijnen. Als je aan het eind van het jaar teveel hebt betaald zal dit worden teruggestort door verzekeraar CZ.
CZ geeft aan dat dit dan in het eerste kwartaal van het daaropvolgende jaar gebeuren. Je moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

Wil je niet meer deelnemen aan deze regeling van gespreide betaling, kun je dit stopzetten via de Mijn CZ omgeving. Op de site van CZdirect is een pdf document beschikbaar met de voorwaarden voor gespreid betalen eigen risico.
Extra korting CZdirect zorgverzekering
Als je ervoor kiest om de premie van de CZdirect niet per maand maar per jaar te betalen, krijg je voor de zorgverzekering van 2017 een korting van 2% op de premie. Deze korting is een procent minder dan voor de CZdirect zorgverzekering in 2016. Maar gelijk aan het kortingspercentage voor de zorgverzekering van 2017.
Deze korting op de premie is toch mooi meegenomen als je het in één keer kan betalen.

Meer kortingen en extra’s bij CZdirect
Als verzekerde van CZdirect kun je profiteren van extra klantvoordeel. Op de site geeft CZ een lijstje met voordelen:
•    50 gratis condooms bij een aanvullende zorgverzekering
•    Voordelig naar Sauna, zie site voor de verschillende sauna’s
•    Voordelige brillen en contactlenzen bij verschillende opticiens
•    Korting op wake-up verschillende lights
•    voordelige tijdschriftabonnementen, korting op verschillende tijdschriften
•    Korting op verzekeringen bij OHRA, bijvoorbeeld de reisverzekering,
Zie de site van CZdirect voor meer informatie over deze voordelen en kortingen.

Zie de site van CZdirect voor meer informatie over deze voordelen en kortingen.
CZdirect zorgverzekering perfecte studentenverzekering?
CZ geeft aan op haar site aan dat de CZdirect verzekering speciaal voor jongeren is. Alles van de zorgverzekering is afgestemd op de wensen en voorkeuren van de jongeren. CZdirect is een CZ internetverzekering. Je kunt  alles online regelen wanneer jouw dat het beste uitkomt.
De dekking van de CZdirect zorgverzekering sluit goed aan bij het hedendaagse studentenleven. Bijvoorbeeld de preventieve dekking voor reizen naar het buitenland en de dekking voor spoedeisende hulp in buitenland.
Je hebt geen last van een papieren rompslomp. Je kunt met de overstapservice van CZdirect eenvoudig overstappen van je huidige zorgverzekering. Je gegevens aanpassen? Gewoon even op CZDirect inloggen en de wijzigingen doorvoeren.
De zorgverzekering van CZdirect is in november 2013 door Zorgwijzer.nl nog uitgeroepen tot de beste studenten zorgverzekering. Deze zorgverzekering van CZ liet de aanbiedingen van ZEKUR en Bewuzt achter zich in het klassement. Bij de vergelijking van de verzekeringssite.nl won CZdirect de bronzen award als beste keuze zorgverzekering. Deze CZ zorgverzekering pakt dus veel prijzen.

Mooie klantenbeoordeling CZdirect
Met een cijfer 8,3 heeft de CZdirect zorgverzekering ook een mooie klantenbeoordeling op het KiyOh platform. Het cijfer is gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. Vorig jaar was de beoordeling nog een 7.9 bij KiyOh. Het jaar daarvoor was de score een 8,0.
Studenten zorgverzekering afstemmen op stage?
CZ geeft aan dat je even goed naar je zorgverzekering moet kijken als je besluit om in 2018 in het buitenland te studeren. Of dit het geval is hangt onder andere af van de duur van je verblijf in het buitenland. Misschien dat het ook handig is om een extra CZ jongerenverzekering af te sluiten voor dit verblijf.
Wil je toch liever een CZ zorgverzekering in plaats van deze CZdirect zorgverzekering? Kijk dan naar de pagina met meer informatie over deze CZ zorgverzekering.

De informatie over de CZdirect zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 26 december 2017)

CZdirect zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft CZdirect een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 116,95 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Regel je verzekering en zorg online
 • Supergoede klantenservice met beoordeling 8.2
 • Voordelig verzekerd voor de meest gekozen zorg
 • Al een aanvullende verzekering vanaf 1 euro per maand
 • Je mag naar elk ziekenhuis in Nederland
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorg

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Voordelige online verzekeraar

CZdirect geeft op haar website aan dat het een voordelige online verzekeraar is. Je bent bij hun verzekerd van een scherpe premie en goede service.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van CZdirect. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

CZdirect Zorgverzekering basisverzekering

Bij de CZdirect basisverzekering kun je niet kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft slechts één basisverzekering, een zogenoemde naturapolis.

De premie van deze CZdirect basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 116,95 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

Kies je bij de CZdirect zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij CZdirect kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende opties. Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in. Dit in stappen van 100 euro extra eigen risico bovenop het wettelijke minimum.

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je de basisverzekering voor € 96,95 afsluiten. De korting per maand is dan 20,00 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor een eigen risico van € 685,00 krijg je een korting van 12 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 104,95 per maand.

Wat zit er in de CZdirect basisverzekering?

 • 100% vergoeding van de gecontracteerde zorg
 • 65% vergoeding van gemiddeld afgesproken tarief behandeling bij niet gecontracteerde zorg
 • Alle ziekenhuizen in Nederland

Zie de website van CZdirect zorgverzekering voor de premieberekening van de CZdirect zorgverzekering. Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

CZdirect geeft op haar site een overzicht van de meest gebruikte vergoedingen. Ook zie je een opsomming van veel voorkomende zorg waarvoor je geen vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering.

CZdirect Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de CZdirect zorgverzekering kun je kiezen uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.Hierbij is ook een speciaal aanvullende verzekering voor studenten.

Iedereen geaccepteerd: ook bij de aanvullende verzekeringen wordt iedereen geaccepteerd , ongeacht leeftijd of gezondheid.

 • Aanvullen 1, vanaf € 1,00 per maand, 100% vergoeding dekking spoedeisende hulp in het buitenland, tandzorg bij spoed in het buitenland 275,- per jaar
 • Aanvullend 2, vanaf € 1,50 per maand, 100% vergoeding dekking spoedeisende hulp in het buitenland, tandzorg bij spoed in het buitenland 275,- per jaar, anticonceptie 100% voor de pil vanaf 21 jaar.
 • Aaanvullend 3, vanaf € 3,50 per maand, oa vergoeding voor 6 behandelingen fysiotherapie per jaar, 100% vergoeding dekking spoedeisende hulp in het buitenland, tandzorg bij spoed in het buitenland 275,- per jaar, anticonceptie 100% voor de pil vanaf 21 jaar.
 • Aaanvullend 4, vanaf € 5,25 per maand, oa vergoeding voor 9 behandelingen fysiotherapie per jaar, 100% vergoeding dekking spoedeisende hulp in het buitenland, tandzorg bij spoed in het buitenland 275,- per jaar, anticonceptie 100% voor de pil vanaf 21 jaar.
 • Aaanvullend 53, vanaf € 15,00 per maand, oa vergoeding voor 9 behandelingen fysiotherapie per jaar, 100% vergoeding dekking spoedeisende hulp in het buitenland, tandzorg bij spoed in het buitenland 275,- per jaar, anticonceptie 100% voor de pil vanaf 21 jaar, brillen en lenzen €100,- per 2 jaar, alternatieve geneeswijzen  250,- per jaar

Dekking Mondzorg bij ongevallen

Bij allle hiervoor beschreven aanvullende verzekeringen heb je een dekking voor mondzorg bij ongevallen. Dit is een dekking tot 10.000,- per ongeval.

Bekijk de website van CZdirect voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen. Daar ook meer informatie over de behandelcodes bij tandheelkundige zorg. 

CZdirect heeft op de site een vergelijker voor de aanvullende verzekeringen. Hiermee kun je snel de verschillen tussen de aanvullende dekkingen zien.

Dekking tandartskosten CZdirect zorgverzekering

Je kunt bij de CZdirect zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Een tandartsverzekering sluit je met een premie vanaf € 6,50 per maand. Je kunt kiezen uit de volgende tandartsverzekeringen (zonder tandheelkundige selectie iedereen is welkom):

 • Tand 1 75%, vanaf € 6,70 per maand, 75% vergoeding tandartszorg tot €250,- , geen vergoeding beugel, vergoeding kunstgebit €250,- per jaar
 • Tand 1 100%, vanaf € 15,50 per maand, 100% vergoeding tandartszorg tot €250,- vergoeding kunstgebit €250,- per jaar

Bekijk de website van CZdirect voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

Dit kun je online regelen via MijnCZ

Het lijkt erop dat je bij de CZdirect zorgverzekering niet een special app hebt voor je zorgzaken te regelen. Wle heb je toegang tot de online omgeving. Via de Mijn CZ online omgeving kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Direct een ongeval melden
 • Snel je nota insturen
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van CZdirect voor meer informatie over deze online omgeving. Naast deze online omgeving kun je ook nog de Skin Vision app gebruiken. Ook over deze aanvullende app kun je meer informatie lezen op de CZdirect Website.

Korting op zorgverzekering CZdirect?

Bij CZdirect kun je niet van een collectiviteitskorting te profiteren. Een collectiviteitskorting is wel mogelijk bij de standaard zorgverzekering van CZ. Bij deze verzekering heeft de verzekeraar heeft met veel werkgevers, gemeenten en verenigingen contracten gesloten. Ook de ZZP'er kan van een collectiviteitskorting profiteren bij CZ.

Geen korting bij jaarbetaling

Bij de CZdirect zorgverzekering kun je niet profiteren van een premiekorting bij een betaling per jaar. Voor deze zorgverzekering zal de premie per maand betaald worden. 

Extra voordelen CZdirect zorgverzekering

CZ geeft op de site van CZdirect aan dat je van veel extra voordelen kan profiteren als je een CZdirect zorgverzekering hebt. Bijvoorbeeld om gezond en fit te blijven. Deze extra's worden ook geboden in de vorm van mobiele apps voor op je telefoon.

Je kunt bijvoorbeeld van de volgende Extra's gebruik maken bij CZdirect:

 • App de verpleegkundige, stel je vraag over gezondheid en krijg binnen 1 uur advies op basis van chat
 • Werk aan gezonde leefstijl met Get Fit programma op maat
 • Gratis huidcheck met SkinVision
 • Spiekbriefje voor bij dokter
 • Thuis naar psycholoog
 • Regel Second Opinion
 • Spacial korting op kleiding, oa 35% op items Under Armor
 • Voordelig naar sportschool
 • Korting op M-line matras en kussen tot 30%
 • 25% korting pop Hydranome waterfles
 • Korting op kookboeken zoals Gezond afvallen en De Kleine Keukenhulp
 • Korting op brillen en lenzen bij Specsavers en Eye Wish
 • 20% korting bij Medipoint
 • 15% korting op reisprik
 • 15% korting bij thuisvaccinatie.nl

Bezoek de website van CZdirect voor het volledige en actuele overzicht van de extra voordelen waarvan je als CZdirect verzekerde kan profiteren. De lijst met extra's is veel langer dan de hiervoor genoemde voorbeelden.Deze voordelen krijg je ook ook een CZ zorgverzekering.

Dus lekker veel voordeel bij zorgverzekeringen van CZdirect en CZ.

Mooie klantenbeoordeling CZdirect

Met een cijfer 8,2 heeft de CZdirect zorgverzekering ook een mooie klantenbeoordeling. Al jaren scoort de zorgverzekering hoog op klanttevredenheid. Meestal met mooie rapportcijfers hoger dan een 8.0.

Iederjaar laat de verzekeraar haar zorgverzekering beoordelen op tevredenheid. Hiervoor werkt CZdirect samen met externe bureaus. Om een onafhankelijk resultaat te krijgen. Het rapport cijfer van 8.2 is gegeven via de Klantenmonitor Zorgverzekeringen 2020.

Declareren bij CZdirect

Bij CZdirect declareren gaat eenvoudig online. Hiervoor kun je op Mijn CZ inloggen en naar je persoonlijke omgeving gaan. Dit kan met behulp van je Mijn CZ wachtwoord of je DigiD. In deze omgeving kun je de status van de CZdirect declaraties inzien of een nieuw nota indienen. Je kunt ook je verzekeringsgegevens aanpassen indien nodig.

Waarom kiezen klanten voor CZdirect

Zorgverzekeraar CZ geeft op haar site aan dat het meer dan 2,6 miljoen klanten heeft. Omdat de organisatie staat voor een eerlijke maar betrouwbare zorgverzekering. CZ maakt de zorg voor iedereen toegankelijk. De CZdirect zorgverzekering wordt aangeboden door verzekeraar CZ.

Bij de CZdirect zorgverzekering wordt alles online geregeld. Dat is het grote verschil ten opzicht van een CZ zorgverzekering. Je profiteert met een CZdirect zorgverzekering dus ook van de slagkracht van get grotere CZ.

De informatie over de CZdirect zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 2 januari 2021)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties