CZdirect Zorgverzekering 2018

czdirect zorgverzekering 2018

CZdirect zorgverzekering , de oline zorgverzekering van CZ. Daarmee ook een ideale zorgverzekering voor jongeren en studenten. Bij een CZdirect zorgverzekering kun je alles online regelen en betaal je alleen wat je nodig hebt bij een zorgverzekering. CZdirect is een zorgverzekering van een grote zorgverzekeraar CZ. CZ heeft ruim drie miljoen verzekerden en kan als één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland voordelig zorginkopen.

​Met App de dockter kun je zeven dagen per week al je zorgzaken regelen. Het voordeel dat CZdirect heeft bij het inkopen van zorg wordt teruggegeven in een scherpe zorgpremie. Naast deze scherpe premie profiteer je ook van een betrouwbare verzekeraar met veel ervaring. Het gaat om een CZdirect natura verzekering. Je krijgt dus de zorg van gecontracteerde zorgverleners volledig vergoed. Zie de site van CZdirect voor het overzicht van de gecontracteerde zorgverleners.

Het voordeel dat CZdirect heeft bij het inkopen van zorg wordt teruggegeven in een scherpe zorgpremie. Naast deze scherpe premie profiteer je ook van een betrouwbare verzekeraar met veel ervaring. Het gaat om een CZdirect natura verzekering. Je krijgt dus de zorg van gecontracteerde zorgverleners volledig vergoed. Zie de site van CZdirect voor het overzicht van de gecontracteerde zorgverleners.

​CZdirect zorgverzekering basisverzekering

CZdirect zorgverzekering basisverzekering

​Bij een CZdirect zorgverzekering kun je niet kiezen uit verschillende basisverzekeringen. CZdirect heeft alleeen een naturaverzekering. Wel heb je een keuze voor de hoogte van het eigen risico. Daarbij kan je kiezen voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico van of het maximale eigen risico van € 885,- per jaar. Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie per maand voor de basisverzekering:

Bij een CZdirect zorgverzekering kun je niet kiezen uit verschillende basisverzekeringen. CZdirect heeft alleeen een naturaverzekering. Wel heb je een keuze voor de hoogte van het eigen risico. Daarbij kan je kiezen voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico van of het maximale eigen risico van € 885,- per jaar. Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie per maand voor de basisverzekering:
 • check
  ​CZdirect Basisverzekering met Eigen Risico van € 385,- premie vanaf € 105,45 per maand
  •    CZdirect Basisverzekering met Eigen Risico van € 385,- premie vanaf € 105,45 per maand
 • check
  ​CZdirect Basisverzekering met Eigen Risico van € 885,- premie vanaf € 85,95 per maand
  •    CZdirect Basisverzekering met Eigen Risico van € 885,- premie vanaf € 85,95 per maand

​Met het maximale eigen risico bespaar je € 19,50 per maand. De premies zijn dit jaar wel iets hoger dan in 2017.
De premie voor de CZ basisverzekering is voor alle verzekerden gelijk. Onafhankelijk van de leeftijd van de verzkerde. Dit is niet het geval bij de premie voor een aanvullende tandartsverzekering.

Ben je 30 jaar of ouder? Moet je iets meer premie voor de aanvullende tandartsverzekering.

​Bij de CZdirect basisverzekering krijg je de meest noodzakelijke zorg vergoed. Bij de gecontrcateerde zorgverleners krijg je het volledige bedrag aan zorg vergoed.

Ga je naar een zorgverlener waarmee Czdirect geen contract heeft afgesloten zul je niet het hele bedrag vergoed krijgen. Je moet dan zelf bijbetalen. Je krijgt dan 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief vergoed.

​Op de site van CZdirect kun raadplegen met welke zorgverleners afsprak zijn gemaakt.

​CZdirect zorgverzekering aanvullende dekking

CZdirect zorgverzekering aanvullende dekking
Met het maximale eigen risico bespaar je € 19,50 per maand. De premies zijn dit jaar wel iets hoger dan in 2017.
De premie voor de CZ basisverzekering is voro alle verzekerden gelijk. Onafhankelijk van de leeftijd van de verzkerde. Dit is niet het geval bij de premie voor een aanvullende tandartsverzekering. Ben je 30 jaar of ouder? Moet je iets meer premie voor de aanvullende tandartsverzekering.
Bij de CZdirect basisverzekering krijg je de meest noodzakelijke zorg vergoed. Bij de gecontrcateerde zorgverleners krijg je het volledige bedrag aan zorg vergoed.
Ga je naar een zorgverlener waarmee Czdirect geen contract heeft afgesloten zul je niet het hele bedrag vergoed krijgen. Je moet dan zelf bijbetalen. Je krijgt dan 65% van de nota tot maximaal 65% van het afgesproken tarief vergoed.
Op de site van CZdirect kun raadplegen met welke zorgverleners afsprak zijn gemaakt.

​De dekking vanuit de basisverzekering kun je bij een CZdirect zorgverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekeringen. De premies van de standaard aanvullende zorgverzekeringen zijn niet meer afhankelijk van je leeftijd.

In de premieberekeningsmodule zijn de premiebedragen gelijk voor verzekerden. Alleen de tnadartsverzekering is duurder voor verzekerden vanaf 30 jaar.

Je kan bij de CZdirect zorgverzekering kiezen uit de volgende opties:

De dekking vanuit de basisverzekering kun je bij een CZdirect zorgverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende verzekeringen. De premies van de standaard aanvullende zorgverzekeringen zijn niet meer afhankelijk van je leeftijd.
In de premieberekeningsmodule zijn de premiebedragen gelijk voor verzekerden. Alleen de tnadartsverzekering is duurder voor verzekerden vanaf 30 jaar.
Je kan bij de CZdirect zorgverzekering kiezen uit de volgende opties:

 • CZdirect START, vanaf € 1,95 per maand, geen fysiotherapie, oa dekking spoedeisende hulp in buitenland dekking wereldwijd,  ongevallen dekking mondzorg €  10.000,- per ongeval, tandarts buitenland (bij spoed) € 275,- per jaar
  •    CZdirect START, vanaf € 1,95 per maand, geen fysiotherapie, oa dekking spoedeisende hulp in buitenland dekking wereldwijd,  ongevallen dekking mondzorg €  10.000,- per ongeval, tandarts buitenland (bij spoed) € 275,- per jaar
 • CZdirect Basic, vanaf € 7,25 per maand, oa fysiotherapie 9 behandelingen, alternatieve zorg maximaal €200,00 per jaar en € 25,00 per dag, tandarts buitenland (bij spoed) € 275,- per jaar, preventie voor op reis 100%, vergoeding anticonceptie € 200,- per jaar vanaf 21 jaar.​
  •    CZdirect Basic, vanaf € 7,25 per maand, oa fysiotherapie 9 behandelingen, alternatieve zorg maximaal €200,00 per jaar en € 25,00 per dag, tandarts buitenland (bij spoed) € 275,- per jaar, preventie voor op reis 100%, vergoeding anticonceptie € 200,- per jaar vanaf 21 jaar.
 • CZdirect Extra, vanaf € 16,75 per maand, oa fysiotherapie 18 behandelingen, alternatieve zorg maximaal €300,00 per jaar en € 25,00 per dag, anticonceptie vanaf 21 jaar € 200,-, presentie voor op reis 100%, brillen en lenzen € 150,- per 2 jaar
  •    CZdirect Extra, vanaf € 16,75 per maand, oa fysiotherapie 18 behandelingen, alternatieve zorg maximaal €300,00 per jaar en € 25,00 per dag, anticonceptie vanaf 21 jaar € 200,-, presentie voor op reis 100%, brillen en lenzen € 150,- per 2 jaar

​Bij alle aanvullende verzekeringen krijg je als verzekerde gratis 50 condooms. Bij iedere aanvullende verzekering heb je ook een ongevallen dekking mondzorg €  10.000,- per ongeval.

De premie van CZdirect Start is gelijk gebleven. De premies voor de andere twee aanvullende verzekeringen zijn iets gestegen. Ook in 2017 was de premie van deze aanvullende zorgverzekeringen gestegen.

Bij alle aanvullende verzekeringen krijg je als verzekerde gratis 50 condooms. Bij iedere aanvullende verzekering heb je ook een ongevallen dekking mondzorg €  10.000,- per ongeval.
De premie van CZdirect Start is gelijk gebleven. De premies voor de andere twee aanvullende verzekeringen zijn iets gestegen. Ook in 2017 was de premie van deze aanvullende zorgverzekeringen gestegen.

​Zie de site van CZdirect voor een actueel en volledig overzicht van de CZdirect vergoedingen en actuele polisvoorwaarden van deze aanvullende verzekeringen.

Wil je hulp bij het kiezen van de juiste CZdirect zorgverzekering, maak gebruik van de test op de site van CZdirect en zie welke aanvullende verzekering bij jou past. CZ Basic of toch de CZ Extra?

De CZ direct Start is een nieuwe aanvullende zorgverzekering die in 2017 is geintroduceerd

Zie de site van CZdirect voor een actueel en volledig overzicht van de CZdirect vergoedingen en actuele polisvoorwaarden van deze aanvullende verzekeringen. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste CZdirect zorgverzekering, maak gebruik van de test op de site van CZdirect en zie welke aanvullende verzekering bij jou past. CZ Basic of toch de CZ Extra?
De CZ direct Start is een nieuwe aanvullende zorgverzekering die in 2017 is geintroduceerd.

​CZdirect tandartsverzekering

CZdirect tandartsverzekering

​Bij de CZdirect zorgverzekering kun je kiezen uit twee verschillende tandartsverzekeringen:

Bij de CZdirect zorgverzekering kun je kiezen uit twee verschillende tandartsverzekeringen:
 • TAND 1, 75% tot max € 250,- per jaar
  •    TAND 1, 75% tot max € 250,- per jaar
 • TAND 2, 75% tot max € 500,- per jaar
  •    TAND 2, 75% tot max € 500,- per jaar

​De premie van deze tandartsverzekering is afhankelijk van de leeftijd. Verzekerden tot 30 jaar betalen voor de CZdirect tandartsverzekering:

 • TAND 1, vanaf € 8,20 per maand
  vanaf € 8,20 per maand
 • TAND 2, ​vanaf € 16,25 per maand
  vanaf € 16,25 per maand
De premie van deze tandartsverzekering is afhankelijk van de leeftijd. Verzekerden tot 30 jaar betalen voor de CZdirect tandartsverzekering:

​Verzekerden van af 30 jaar en ouder betalen de volgende premies voor de CZdirect tandartsverzekering:

 • TAND 1, vanaf € 10,20 per maand
  vanaf € 8,20 per maand
 • TAND 2, ​vanaf € 19,65 per maand
  vanaf € 16,25 per maand
Verzekerden van af 30 jaar en ouder betalen de volgende premies voor de CZdirect tandartsverzekering:

​Zie de site van CZdirect voor de actuele polisvoorwaarden van deze CZdirect tandartsverzekeringen.
Ook bij de tandartsverzekeringen van CZdirect zien we een premiestijging ten opzichte van vorig jaar. Tenminste bij de dekking TAND 2 voor verzekerden van 30 jaar of ouder.

Zie de site van CZdirect voor de actuele polisvoorwaarden van deze CZdirect tandartsverzekeringen.
Ook bij de tandartsverzekeringen van CZdirect zien we een premiestijging ten opzichte van vorig jaar. Tenminste bij de dekking TAND 2 voro verzekerden 30 jaar of ouder.

​Bij CZdirect Eigen Risico gespreid betalen

Bij CZdirect Eigen Risico gespreid betalen

​Ook bij CZdirect kun je ervoor kiezen om het Eigen Risico per maand te betalen. Ook voor de zorgverzekering CZdirect 2018 is dit een bedrag vastgesteld  op € 38,50,- per maand. Gelijk aan het vorige jaar.

Dit bedrag betaal je gedurende tien maanden. Ook als je geen zorgkosten hebt gemaakt betaal je deze termijnen. Als je aan het eind van het jaar teveel hebt betaald zal dit worden teruggestort door verzekeraar CZ.

CZ geeft aan dat dit dan in het eerste kwartaal van het daaropvolgende jaar gebeuren. Je moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

Ook bij CZdirect kun je ervoor kiezen om het Eigen Risico per maand te betalen. Ook voor de zorgverzekering CZdirect 2018 is dit een bedrag vastgesteld  op € 38,50,- per maand. Gelijk aan het vorige jaar.
Dit bedrag betaal je gedurende tien maanden. Ook als je geen zorgkosten hebt gemaakt betaal je deze termijnen. Als je aan het eind van het jaar teveel hebt betaald zal dit worden teruggestort door verzekeraar CZ.
CZ geeft aan dat dit dan in het eerste kwartaal van het daaropvolgende jaar gebeuren. Je moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • ​Je kunt alleen deelnemen als je geen extra vrijwillig risico hebt gekozen, gespreid betalen is alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico
  •    Je kunt alleen deelnemen als je geen extra vrijwillig risico hebt gekozen, gespreid betalen is alleen voor het wettelijk verplichte eigen risico
 • Op 1 januari 2018 18 jaar of ouder zijn
  •    op 1 januari 2018 18 jaar of ouder zijn
 • check
  ​Aanmelden voor 1 januari 2018
  •    aanmelden voor 1 januari 2018

​Wil je niet meer deelnemen aan deze regeling van gespreide betaling, kun je dit stopzetten via de Mijn CZ omgeving. Op de site van CZdirect is een pdf document beschikbaar met de voorwaarden voor gespreid betalen eigen risico.

Wil je niet meer deelnemen aan deze regeling van gespreide betaling, kun je dit stopzetten via de Mijn CZ omgeving. Op de site van CZdirect is een pdf document beschikbaar met de voorwaarden voor gespreid betalen eigen risico.

​Extra korting CZdirect zorgverzekering

Extra korting CZdirect zorgverzekering

​Als je ervoor kiest om de premie van de CZdirect niet per maand maar per jaar te betalen, krijg je voor de zorgverzekering van 2017 een korting van 2% op de premie. Deze korting is een procent minder dan voor de CZdirect zorgverzekering in 2016. Maar gelijk aan het kortingspercentage voor de zorgverzekering van 2017.

Deze korting op de premie is toch mooi meegenomen als je het in één keer kan betalen.

Als je ervoor kiest om de premie van de CZdirect niet per maand maar per jaar te betalen, krijg je voor de zorgverzekering van 2017 een korting van 2% op de premie. Deze korting is een procent minder dan voor de CZdirect zorgverzekering in 2016. Maar gelijk aan het kortingspercentage voor de zorgverzekering van 2017.
Deze korting op de premie is toch mooi meegenomen als je het in één keer kan betalen.

​Meer kortingen en extra’s bij CZdirect

Meer kortingen en extra’s bij CZdirect

​Als verzekerde van CZdirect kun je profiteren van extra klantvoordeel. Op de site geeft CZ een lijstje met voordelen:​

Als verzekerde van CZdirect kun je profiteren van extra klantvoordeel. Op de site geeft CZ een lijstje met voordelen:
•    50 gratis condooms bij een aanvullende zorgverzekering
•    Voordelig naar Sauna, zie site voor de verschillende sauna’s
•    Voordelige brillen en contactlenzen bij verschillende opticiens
•    Korting op wake-up verschillende lights
•    voordelige tijdschriftabonnementen, korting op verschillende tijdschriften
•    Korting op verzekeringen bij OHRA, bijvoorbeeld de reisverzekering,
Zie de site van CZdirect voor meer informatie over deze voordelen en kortingen.

 • 50 gratis condooms bij een aanvullende zorgverzekering
  •    50 gratis condooms bij een aanvullende zorgverzekering
 • ​Voordelig naar Sauna, zie site voor de verschillende sauna’s
  •    Voordelig naar Sauna, zie site voor de verschillende sauna’s
 • Voordelige brillen en contactlenzen bij verschillende opticiens
  •    Voordelige brillen en contactlenzen bij verschillende opticiens
 • eur
  ​Korting op wake-up verschillende lights
  •    Korting op wake-up verschillende lights
 • eur
  ​Voordelige tijdschriftabonnementen, korting op verschillende tijdschriften
  •    voordelige tijdschriftabonnementen, korting op verschillende tijdschriften
 • eur
  ​Korting op verzekeringen bij OHRA, bijvoorbeeld de reisverzekering,
  •    Korting op verzekeringen bij OHRA, bijvoorbeeld de reisverzekering,

​Zie de site van CZdirect voor meer informatie over deze voordelen en kortingen.

Zie de site van CZdirect voor meer informatie over deze voordelen en kortingen.

​CZdirect zorgverzekering perfecte studentenverzekering?

CZdirect zorgverzekering perfecte studentenverzekering?

​CZ geeft aan op haar site aan dat de CZdirect verzekering speciaal voor jongeren is. Alles van de zorgverzekering is afgestemd op de wensen en voorkeuren van de jongeren. CZdirect is een CZ internetverzekering. Je kunt  alles online regelen wanneer jouw dat het beste uitkomt.

De dekking van de CZdirect zorgverzekering sluit goed aan bij het hedendaagse studentenleven. Bijvoorbeeld de preventieve dekking voor reizen naar het buitenland en de dekking voor spoedeisende hulp in buitenland.

Je hebt geen last van een papieren rompslomp. Je kunt met de overstapservice van CZdirect eenvoudig overstappen van je huidige zorgverzekering. Je gegevens aanpassen? Gewoon even op CZDirect inloggen en de wijzigingen doorvoeren.

De zorgverzekering van CZdirect is in november 2013 door Zorgwijzer.nl nog uitgeroepen tot de beste studenten zorgverzekering. Deze zorgverzekering van CZ liet de aanbiedingen van ZEKUR en Bewuzt achter zich in het klassement. Bij de vergelijking van de verzekeringssite.nl won CZdirect de bronzen award als beste keuze zorgverzekering. Deze CZ zorgverzekering pakt dus veel prijzen.

CZ geeft aan op haar site aan dat de CZdirect verzekering speciaal voor jongeren is. Alles van de zorgverzekering is afgestemd op de wensen en voorkeuren van de jongeren. CZdirect is een CZ internetverzekering. Je kunt  alles online regelen wanneer jouw dat het beste uitkomt.
De dekking van de CZdirect zorgverzekering sluit goed aan bij het hedendaagse studentenleven. Bijvoorbeeld de preventieve dekking voor reizen naar het buitenland en de dekking voor spoedeisende hulp in buitenland.
Je hebt geen last van een papieren rompslomp. Je kunt met de overstapservice van CZdirect eenvoudig overstappen van je huidige zorgverzekering. Je gegevens aanpassen? Gewoon even op CZDirect inloggen en de wijzigingen doorvoeren.
De zorgverzekering van CZdirect is in november 2013 door Zorgwijzer.nl nog uitgeroepen tot de beste studenten zorgverzekering. Deze zorgverzekering van CZ liet de aanbiedingen van ZEKUR en Bewuzt achter zich in het klassement. Bij de vergelijking van de verzekeringssite.nl won CZdirect de bronzen award als beste keuze zorgverzekering. Deze CZ zorgverzekering pakt dus veel prijzen.

​Mooie klantenbeoordeling CZdirect

Mooie klantenbeoordeling CZdirect

​Met een cijfer 8,3 heeft de CZdirect zorgverzekering ook een mooie klantenbeoordeling op het KiyOh platform. Het cijfer is gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. Vorig jaar was de beoordeling nog een 7.9 bij KiyOh. Het jaar daarvoor was de score een 8,0.

Met een cijfer 8,3 heeft de CZdirect zorgverzekering ook een mooie klantenbeoordeling op het KiyOh platform. Het cijfer is gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. Vorig jaar was de beoordeling nog een 7.9 bij KiyOh. Het jaar daarvoor was de score een 8,0.

​Studenten zorgverzekering afstemmen op stage?

Studenten zorgverzekering afstemmen op stage?

​CZ geeft aan dat je even goed naar je zorgverzekering moet kijken als je besluit om in 2018 in het buitenland te studeren. Of dit het geval is hangt onder andere af van de duur van je verblijf in het buitenland. Misschien dat het ook handig is om een extra CZ jongerenverzekering af te sluiten voor dit verblijf.

Wil je toch liever een CZ zorgverzekering in plaats van deze CZdirect zorgverzekering? Kijk dan naar de pagina met meer informatie over deze CZ zorgverzekering.

CZ geeft aan dat je even goed naar je zorgverzekering moet kijken als je besluit om in 2018 in het buitenland te studeren. Of dit het geval is hangt onder andere af van de duur van je verblijf in het buitenland. Misschien dat het ook handig is om een extra CZ jongerenverzekering af te sluiten voor dit verblijf.
Wil je toch liever een CZ zorgverzekering in plaats van deze CZdirect zorgverzekering? Kijk dan naar de pagina met meer informatie over deze CZ zorgverzekering.

​De informatie over de CZdirect zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag.

Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 26 december 2017)

De informatie over de CZdirect zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 26 december 2017)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties