CZ zorgverzekering 2018

cz zorgverzekering 2018

Met de CZ Zorgverzekering kies je voor een zorgverzekering van één van de grote aanbieders van zorgverzekeringen. CZ zorgverzekering Tilburg is een onderlinge waarborgmaatschappij. CZ zonder winstoogmerk. De zorgverzekeraar zet zich in voor de beste zorg voor haar verzekerden. Het stop niet alleen bij het vergoeden van zorgnota’s. CZ wil de beste persoonlijke service bieden.

CZ streeft naar betere en betaalbare zorg. Zorg die ook echt bereikbaar is. Binnen de CZ groep worden ook zorgverzekeringen aangeboden van verzekeraar OHRA en Delta Lloyd. Kijk ook eens naar de CZdirect z​​​​orgverzekering, een online zorgverzekering met een scherpe prijs en extra voordeel. Met een scherpe premie een zorgverzekering die perfect aansluit bij studenten en jongeren.

​Voor de CZ zorgverzekering 2018 kun je een basisverzekering sluiten vanaf € 112,15 per maand met alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Dit is de premie van de Zorgbewustpolis.

CZ zorgverzekering basisverzekeringen

Bij een CZ zorgverzekering heb je de keuze uit drie verschillende basisverzekeringen. Deze basisverzekering is voor de dekking van de kosten van noodzakelijke zorg en medicijnen. Je kunt bij de CZ zorgverzekering uit de volgende basisverzekering kiezen:

 • check
  CZ Zorgbewustpolis, natura select verzekering, premie € 112,15 per maand, Volledige vergoeding bij 45.000 gecontracteerde zorgverleners, Bij behandeling door niet gecontracteerde zorgverleners krijg je 70% vergoeding van de nota tot 70% van het tarief wat CZ heeft afgesproken met gecontracteerde zorgverlener. Je regelt de zorgzaken snel en makkelijk online, correspondentie via e-mail, keuze uit 2 verschillende niveaus van eigen risico’s
 • check
  CZ Zorg op maat polis, natura verzekering, premie € 116,25 per maand, Volledige vergoeding bij 45.000 gecontracteerde zorgverleners, bij behandeling door niet gecontracteerde zorgverleners krijg je 75% vergoeding van de nota tot 75% van het tarief wat CZ heeft afgesproken met gecontracteerde zorgverlener.  correspondentie via e-mail of post, keuze uit 6 niveaus van eigen risico’s
 • check
  CZ Zorg keuzepolis, restitutieverzekering, premie € 119,05 per maand, met 100% vergoeding voor niet gecontracteerde zorg volgens een redelijke marktprijs, correspondentie via e-mail of post, keuze uit 6 eigen risico’s

De hiervoor genoemde premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Deze premies van deze basisverzekeringen zijn gestegen ten opzicht van het afgelopen jaar. De CZ Zorgbewustpolis is de goedkoopste basisverzekering. Zorgverzekeraar CZ geeft op haar site aan dat 6% kiest voor de Zorgbewustpolis.

De grootste groep verzekerden kiest voor de Zorg-op-maatpolis. Dit is 87% van de verzekerden. Slechts 7% kiest voor de CZ zorgkeuzepolis. Bekijk de details van deze basisverzekeringen op de site van zorgverzekeraar CZ

Korting bij hoger eigen risico

Bij de basisverzekeringen kun je kiezen uit alleen het wettelijke minimale eigen risico van 385 euro of voor hoger eigen risico. Afhankelijk van de gekozen basisverzekeringen kun je uit een aantal opties van het vrijwillige eigen risico kiezen. Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie voor deze CZ zorgverzekering. Bij het maximale eigen risico van 885 euro bespaar je € 17,50 per maand.

CZ geeft op haar site aan dat de Zorg-Op-Maat polis voor mijn persoonlijke situatie de meest gekozen basisverzekering is. Dit is bepaald op basis van leeftijd en geslacht.

Zorgverzekeraar CZ heeft met veel bedrijven en instanties contracten gesloten. Het is dus mogelijk dat je een collectieve zorgverzekering CZ kan afsluiten. Via een collectiviteit krijg je een extra korting op de premies van de zorgverzekering. De premies voor een CZ zorgverzekering via een collectiviteit kunnen lager zijn dan de hiervoor genoemde maandpremies.

Zie de site van zorgverzekeraar CZ voor het actuele overzicht van de vergoedingen uit de basisverzekeringen en de kortingen die je kan krijgen op de premie van de zorgverzekering door te kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico of via een collectiviteit.

CZ zorgverzekering Aanvullende dekking

De dekking vanuit de CZ basisverzekeringen kun je aanvullen door te kiezen voor aanvullende CZ zorgverzekeringen. In de premieberekening module op de site van CZ is standaard de aanvullende verzekering Basis geselecteerd. Bij de CZ zorgverzekering kun je dit jaar in totaal kiezen uit zeven verschillende aanvullende verzekeringen:

 • Aanvullend Start, premie vanaf € 1,95 per maand, oa voor spoedeisende zorg binnen EU/ERR en Zwitserland
 • Aanvullend Basis, premie vanaf € 7,75 per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 250,-, geen brillen en lenzen, geen psychologische zorg, anticonceptie: € 200,- per jaar vanaf 21 jaar
 • Aanvullend Plus, premie vanaf € 19,70 per maand, oa. 18 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 450,-, brillen en lenzen € 100,- per 2 jaar , anticonceptie: € 200,- per jaar vanaf 21 jaar
 • Aanvullend Top, premie vanaf € 35,95 per maand, oa. 30 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 650,- (€ 40,- per dag) en medicijnen (100%) samen, brillen en lenzen € 200,- per 2 jaar ,
 • Aanvullend Jongeren, premie vanaf € 25,95 per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 200,-, brillen en lenzen € 100,- per 2 jaar , Tandarts en mondzorg max € 450,00 per jaar waarvan 100% bij controles (C11) en andere mondzorg 75%.
 • Aanvullend Gezinnen, premie vanaf € 46,75 per maand, oa. 12 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 350,-, brillen en lenzen € 200,- per 2 jaar , Tandarts en mondzorg max € 250,00 per jaar
 • Aanvullend 50+, premie vanaf € 17,05 per maand, oa. 15 behandelingen fysiotherapie, Alternatieve geneeswijzen € 350,-, brillen en lenzen € 100,- per 2 jaar , geen psychologische zorg

De premies van deze aanvullende CZ zorgverzekeringen kunnen verschillend ten opzichte van afgelopen jaar. Aanvullen Start en Aanvullend Basis zijn in premie gelijk gebleven.

Opvallend is dat aanvullende zorgverzekering voor de jongeren goedkoper is geworden per maand. De dekkingen van deze aanvullende zorgverzekeringen kunnen wel iets verschillen ten opzichte van vorig jaar. Let dus goed op bij het vergelijken van deze aanvullende CZ zorgverzekeringen.

Verschillen in vergoedingen

Op de site van CZ kun je de verschillen in deze aanvullende verzekeringen bekijken en door deze onderling met elkaar te vergelijken. Per dekking kun je extra informatie raadplegen voor de hoogte van de dekking. Zie de site van de verzekeraar voor een volledig overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekeringen en de de polisvoorwaarden.

Let op de verschillen in de vergoeding bij gecontracteerde en niet gecontracteerde zorg. Bij behandelingen door niet gecontracteerde zorgverleners kan vergoeding lager uitvallen. Dit zal vaak 75% van de prijs zijn die met gecontracteerde zorgverleners is afgesproken.

Maximale vergoeding per behandeling

De aanvullende verzekeringen hanteren verschillende vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen. Het maximale bedrag aan vergoeding per jaar verschilt per dekking. Per dekking is ook de maximale vergoeding per dag verschillend. Bij aanvullend basis krijg je maximaal € 30,00 per dag. Bij Aanvullend Top is de maximale dagvergoeding € 40,00.

CZ zorgverzekering Tandartsdekking

Ook voor een tandartsverzekering kun je bij CZ een aparte dekking afsluiten. Hierbij kan je kiezen uit twee verschillende dekkingsvormen:

 • Aanvullend Tandarts, vanaf € 20,15 per maand, € 450,- voor controles (100%) en andere mondzorg (75%), Orthodontie tot 22 jaar: 80%, maximaal € 2.045 , Orthodontie vanaf 22 jaar: 80%, maximaal € 345,- zolang verzekerd bij CZ
 • Aanvullend Tandarts, vanaf € 36,20 per maand, € 1.150,- voor controles (100%) en andere mondzorg (75%), Orthodontie tot 22 jaar: 80%, maximaal € 2.045 , Orthodontie vanaf 22 jaar: 80%, maximaal € 345,- zolang verzekerd bij CZ

De premie van de Aanvullen tandartsverzekering is bij CZ maar een klein beetje gestegen. De premie voor de uitgebreide tandartsverzekering is gelijk gebleven.

De dekking van deze aanvullende verzekering lijkt gelijk gebleven te zijn. Voor beide tandartsverzekeringen heb je een dekking voor mondzorg bij ongevallen van € 10.000,00 per ongeval.

Zie de site van zorgverzekeraar CZ voor een actueel overzicht van de premies en de CZ polisvoorwaarden. Daar zie je ook een volledig overzicht van de CZ zorgverzekering vergoedingen.

Declareren bij CZ

Bij CZ declareren gaat eenvoudig online. Hiervoor kun je op Mijn CZ inloggen en naar je persoonlijke omgeving gaan. Dit kan met behulp van je Mijn CZ wachtwoord of je DigiD. In deze omgeving kun je de status van de CZ declaraties inzien of een nieuw nota indienen. Je kunt ook je verzekeringsgegevens aanpassen indien nodig.

Waarom kiezen klanten voor CZ

Zorgverzekeraar CZ geeft op haar site aan dat het 2,7 miljoen klanten heeft. Omdat de organisatie staat voor een eerlijke maar betrouwbare zorgverzekering. CZ maakt de zorg voor iedereen toegankelijk. De verzekeraar heeft geen medische selectie. Alleen voor de uitgebreide tandartsverzekering vraagt CZ om een tandartsverklaring.

Op de site geeft CZ uitleg wat daarvoor nodig is. Bij de CZ zorgverzekering wordt geen leeftijd afhankelijke premie gehanteerd. Dit is alleen van toepassing bij de andere CZdirect zorgverzekering.

CZ kiest niet voor budgetpolissen, iedere verzekerde kan naar alle gecontracteerde zorgverleners.

​Meer CZ verzekeringen

​Bevalt de CZ zorverzekering? Kijk dan ook eens naar de CZ reisverzekering. Een mooie passende aanvullende verzekering. Voorkom daarmee ook een dubbele dekking. Voor zaken die zowel een reisverzekering als een zorgverzekering kunnen vergoeden.

Informatie over oude CZ zorgverzekeringen?

Op deze site kun je ook nog de informatie terugvinden van de CZ zorgverzekering in vorige jaren. We hebben informatie over de CZ Zorgverzekering 2014, CZ zorgverzekering 2015 premie en ook de premies van de CZ zorgverzekering in 2016 en 2017.

De informatie over de CZ zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 14 februari 2018)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties