Bewuzt zorgverzekering 2021

bewuzt zorgverzekering 2018

De Bewuzt zorgverzekering 2021 sluit je al vanaf € 110,90 per maand. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Zorgverzekeraar Bewuzt wil voor iedereen een goede basisverzekering aanbieden. Maar ook een voordelige premie. Met stapelkorting en een uniek No Claim korting op de zorgverzekering.

Ook dit jaar weer met een gratis tandongevallen verzekering bij iedere Bewuzt basisverzekering

Bewuzt zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft Bewuzt een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 11,90 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Gratis tandongevallen-verzekering
 • Declaraties razendsnel betaald met Bewuzt Zorg App
 • Altijd zorgeloos overstappen
 • Simpel en snel afsluiten, in 15 seconden

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

No Claim korting bij zorgverzekering Bewuzt

Uniek bij de Bewuzt zorgverzekering is volgens mij de No-Claim korting. Als je geen gebruik maakt van de dekking uit een extra optie, krijg je het jaar daarop korting op de premie van deze specifieke aanvullende optie. De zogenoemde no-claim korting op de zorgverzekering kan oplopen tot 40%.

Iedereen kan profiteren van de zorgverzekering van Bewuzt. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

Bewuzt Zorgverzekering basisverzekering

Bij de Bewuzt basisverzekering kun je niet kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft slechts één basisverzekering, een zogenoemde naturapolis. Deze geeft 100% vergoeding bij zorgverleners waarmee een contract is gesloten.

Bij zorgverleners zonder contract geeft de verzekeraar een vergoeding van 65% van het gemiddeld gecontracteerde tarief.

De premie van deze Bewuzt basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 110,90 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro.

Kies je bij de Bewuzt zorgverzekering vrijwillig voor een hoger eigen risico, krijg je een lagere maandpremie. Bij Bewuzt kun je voor het eigen risico kiezen uit verschillende opties. Dit in stappen van 100 euro.  Het maximale bedrag, alleen het wettelijke eigen risico, of een bedrag daar juist tussen in. 

Ga je voor het maximale eigen risico (wettelijk verplichte € 385 + € 500) dan kun je de basisverzekering voor € 99,90 afsluiten. De korting per maand is dan 20,00 euro. Hiermee krijg je een scherpere premie voor je zorgverzekering. Wel is het risico iets hoger. 

Als je kiest voor een eigen risico van € 685,00 krijg je een korting van 9 euro. Bij dit risico komt de maandpremie uit op € 101,90 per maand.

Zie de website van Bewuzt zorgverzekering voor de premieberekening van de Bewuzt zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen. Ook kan je op de site van de verzekeraar kijken met welke zorgverleners contracten zijn gesloten. 

Op de site kun je ook aanvragen om het eigen risico in delen te betalen.Dit moet je wel voor 31 januari 2021 doen.

Bewuzt Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de Bewuzt zorgverzekering kun je kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. Dit zijn losse modules voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.

Iedereen geaccepteerd: ook bij de aanvullende verzekeringen wordt iedereen geaccepteerd , ongeacht leeftijd of gezondheid.

 • Fysio Goed, vanaf € 8,75 per maand, dekking voor 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar,
 • Fysio Beter, vanaf € 28,75 per maand, dekking voor 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar,
 • Buitenland, vanaf € 3,00 per maand, voor wereld dekking voor spoedeisende zorg en repatriëring in de wereld.

Bekijk de website van Bewuzt voor een volledig overzicht van de dekking per aanvullende zorgverzekering. Op de site kun je het volledige en actuele vergoeding overzicht van de verzekeraar raadplegen.

Dekking tandartskosten Bewuzt zorgverzekering

Je kunt bij de Bewuzt zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. De premie is afhankelijk van de gekozen dekking. Je hebt al een tandartsverzekering vanaf 11,00 euro per maand. Je kunt bij Bewuzt uit de volgende opties kiezen:

 • Tand Goed, premie vanaf € 11,00 per maand, 750% vergoeding tot het verzekerde bedrag van € 250,- per jaar.
 • Tand Beter, premie vanaf € 24,75 per maand, 750% vergoeding tot het verzekerde bedrag van € 250,- per jaar.

Bekijk de website van Bewuzt voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

Op de site staat ook de actuele informatie ten aanzien van de vergoedingen en de zorgverleners.

Tandongevallen dekking gratis

Bij Bewuzt profiteer je van een gratis Tandongevallen-verzekering. Deze krijg je direct bij de basisverzekering. Daarvoor hoeft geen aparte tandartsverzekering afgesloten te worden.

Zo ben je in de meeste ongevallen verzekerd tot € 10.000,- voor noodzakelijke tandartskosten. En ga je ook na een tandongeval weer lachend over straat geeft de verzekeraar aan.

Dit kun je regelen met Bewuzt zorg app

De mobiele app van Bewuzt is beschikbaar voor de iPhone en het Android platform. Je kunt hem via de verschillende app stores downloaden. Met deze app kun je eenvoudig de volgende zaken online regelen:

 • Toegang tot je polis
 • Toegang tot je (digitale)zorgpas en noodnummers
 • Rekening direct betalen via iDEAL
 • Snel je nota insturen met foto of pdf document
 • Inzage in zorgverbruik

Bezoek de site van Bewuzt voor meer informatie over deze standaard mobiele app.

Veel online regelen bij Bewuzt zorgverzekering

Bij Bewuzt is gekozen voor een online dienstverlening. Alles wat online kan worden afgehandeld zal bij Bewuzt online verlopen. Login op Mijn Bewuzt en regel online al jouw zorgzaken. Hiervoor heb je een DigiD nodig.

Je kunt bij Bewuzt nu ook inloggen op basis van je klantnummer. Reiskosten en medische kosten in het buitenland kun je niet met je klantnummer declareren.

Wijzigingen op je zorgverzekering geef je ook eenvoudig online door. Zo kan je zelf bepalen wanneer je de zorgzaken regelt. Ook het betalen van de facturen kun je verzorgen via de Mijn Bewuzt zorgverzekering omgeving.

Stapel korting bij zorgverzekering Bewuzt

Zorgverzekeraar Bewuzt biedt bij de aanvullende zorgverzekering de mogelijkheid voor een stapelkorting. Hoe meer extra opties je afneemt bij deze aanvullende zorgverzekering hoe hoger de korting zal zijn.

Deze korting kan ook voor de zorgverzekering 2021 weer oplopen tot 10%. Dit is de maximale stapelkorting bij de aanvullende dekkingen van de Bewuzt zorgverzekering. Op haar site geeft de verzekeraar daar uitleg over.

Twee extra opties is dit jaar 5% korting. Maar ook andere stapelkorting opties zijn mogelijk. Drie keer een goed pakket afsluiten is bijvoorbeeld al 10% korting. Het maakt voor de stapelkorting niet uit of je kiest voor de dekking Goed of de dekking Beter.

Je krijgt de maximale stapelkorting als je alle aanvullende dekkingen afsluit. De Maximale stapelkorting heb je dus als te kiest voor de modules Bewuzt Tand, Bewuzt Fysio en Bewuzt Buitenland.

Geen korting bij jaarbetaling

Als je kiest voor een jaarbetaling bij de premie van de Bewuzt zorgverzekering krijg je een geen extra korting. Je kunt bij Bewuzt de premie alleen per maand of ineens betalen. Maar dat levert je dus niet echt een voordeel op.

Het voordeel bij de bewust zorgverzekering zit hem in de stapelkorting en de No-claim korting.

Hoe werkt No Claim korting Bewuzt?

Uniek bij de Bewuzt zorgverzekering is volgens mij de No-Claim korting. Als je geen gebruik maakt van de dekking uit een extra optie, krijg je het jaar daarop korting op de premie van deze specifieke aanvullende optie. De zogenoemde no-claim korting op de zorgverzekering kan oplopen tot 40%.

bewuzt noclaim korting

No Claim korting Bewuzt zorgverzekering (bron Bewuzt.nl)

Bewuzt geeft op haar site aan dat ze de enige zorgverzekeraar is waar je een no-claim korting kan krijgen.

De No-claimperiode loopt van 1 oktober tot en met 30 september van het volgende jaar.

Als je toch gebruikgemaakt van je vergoeding uit één van de aanvullende optie(s)? Dan ga je een stap terug in de No-claimkorting. Je bent dus niet meteen je hele korting op je zorgverzekering kwijt.

Je kan 2 reguliere tandartscontroles per jaar (zonder foto's) declareren zonder dat het ten koste gaat van je No-claimkorting.

Zie de site van Bewuzt voor meer informatie over de No-claim korting bij de zorgverzekering. Als je meer over de No claim regeling bij de Bewuzt zorgverzekering wilt weten, en de site is niet duidelijk? Neem dan even contact op met de verzekeraar.

Onderdeel van VGZ Coöperatie

Bewuzt is een relatief jonge aanbieder van zorgverzekeringen. De zorgverzekeraar is nu al een paar jaar actief en onderdeel van de VGZ Coöperatie. Eén van de grootste zorgverzekeraars met meer dan 4 miljoen verzekerden. VGZ Zorgverzekeraar N.V is ruim 60 jaar actief als zorgverzekeraar. Bekijk ook de VGZ zorgverzekering.

Hiermee is het een ervaren zorgverzekeraar. Als onderdeel van de groep kan Bewuzt profiteren van inkoopkracht van de coöperatie. Maar hoef je niet te kiezen voor een VGZ zorgverzekering. Met Bewuzt VGZ profiteer je van een ideale samenwerking met een grote zorgverzekeraar en een zorgverzekering met stapelkorting.

Declaraties snel verwerken

Bewuzt geeft aan dat declaraties snel worden verwerkt. Als een declaratie online is ingediend zal Bewuzt het bedrag al binnen 6 werkdagen op je rekening storten. Bij een declaratie per post zal het tien werkdagen duren.

Medicijnen kan je bij de Bewuzt zorgverzekering bestellen in de online Apotheek. Je pil en herhaalrecepten van medicijnen regel je eenvoudig online bij de Nationale Apotheek.

Met een Bewuzt basisverzekering ben je goed verzekerd voor de meest voorkomende zorg. Bewuzt kiest er voor om veel zaken online te regelen. Zo kan de zorgverzekeraar besparen op kosten en kan het een scherpe en voordelige premie aanbieden. Bewuzt is een merk van Zorgverzekeraar VGZ.

De informatie over de Bewuzt zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 2 januari 2021)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties