Bewuzt zorgverzekering 2018

bewuzt zorgverzekering 2018

De Bewuzt zorgverzekering sluit je in 2018 al vanaf € 101,35 per maand. Dit is de premie op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Zorgverzekeraar Bewuzt wil voor iedereen een goede basisverzekering aanbieden. Maar ook een voordelige premie. Met stapelkorting en een uniek No Claim korting op de zorgverzekering.

Dit jaar met een gratis tandongevallen verzekering bij iedere Bewuzt basisverzekering

De premie van de Bewuzt zorgverzekering wordt nog lager als je vrijwillig voor een extra eigen risico kiest. Bij het maximale eigen risico kom je uit op een premie van € 86,35 per maand. Dit is € 15,00 per maand korting. Kies slim de hoogte van het eigen risico en bespaar op je premie.

Met een Bewuzt basisverzekering ben je goed verzekerd voor de meest voorkomende zorg. Bewuzt kiest er voor om veel zaken online te regelen. Zo kan de zorgverzekeraar besparen op kosten en kan het een scherpe en voordelige premie aanbieden. Bewuzt is een merk van Zorgverzekeraar VGZ.

Gratis Tandongevallen verzekering

Nieuw dit jaar bij de Bewuzt zorgverzekering is de gratis Tandongevallen verzekering. Iedere verzekerde met een Bewuzt basisverzekering krijgt deze dekking gratis. Want een ongeluk zit in een klein hoekje. 

Wat dacht je van een bal tegen je hoofd tijdens het sporten. Of een ongelukkige glij partij op met je fiets. Deze gratis toevoeging geeft je hiervoor een dekking. Zonder dat je een extra tandartsverzekering moet afsluiten.

Bewuzt zorgverzekering aanvullend

De dekking vanuit een Bewuzt basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor aanvullende opties. Bij de Bewuzt zorgverzekering kun je uit de volgende aanvullende opties kiezen:

 • Bewuzt Tand, Tandartsverzekering
 • Bewuzt Fysio, Fysiotherapie
 • Bewuzt Buitenland, Buitenland dekking
 • plus
  Bewuzt Alternatief, voor alternatieve zorg als acupunctuur

Bij deze extra dekkingen kun je ook dit jaar weer kiezen voor twee opties: Goed of Beter. Zo krijg je de volgende mogelijkheden:

 • Bewuzt Tand Goed, vanaf € 10,00 per maand, 75% van de nota tot maximaal € 250 per jaar,
 • Bewuzt Tand Beter, vanaf € 21,50 per maand, 75% van de nota tot maximaal € 500 per jaar,
 • Bewuzt Fysio Goed, vanaf € 6,50 per maand, 9 behandelingen per jaar,
 • plus-circle
  Bewuzt Fysio Beter, vanaf € 22,50 per maand, 18 behandelingen per jaar
 • plus-circle
  Bewuzt Buitenland Goed, vanaf € 1,50 per maand, Europa dekking, Voor spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring.
 • plus-circle
  Bewuzt Buitenland Beter, vanaf € 3,00 per maand, Wereld dekking, Voor spoedeisende zorg in het buitenland en repatriëring.
 • plus-circle
  Bewuzt Alternatief Goed, vanaf € 9,50 per maand, oa acupunctuur, homeopathie, osteopathie, max € 250 per jaar en € 45, per dag voor behandelingen
 • plus-circle
  Bewuzt Alternatief Beter, vanaf € 23,50 per maand, oa acupunctuur, homeopathie, osteopathie, max € 500 per jaar en € 45, per dag voor behandelingen

Bij een tandartsdekking heb je bij Bewuzt een dekking voor onder andere tandartszorg zoals controle, vullingen of gebitsreiniging.
De dekking voor fysiotherapie geeft een vergoeding voor fysiotherapie, manuele therapie door een fysiotherapeut, oedeemtherapie en oefentherapie.

Premies aanvullende verzekeringen gestegen

De premies voor deze aanvullende zorgverzekeringen van Bewuzt zijn iets hoger dan afgelopen jaar. Behalve voor de modules buitenland. Hier zijn de premies gelijk gebleven

Bij de dekking voor de alternatieve zorg heeft Bewuzt nu ook aangegeven een maximaal bedrag per dag voor behandelingen te vergoeden. Let hier dus goed op bij het kiezen van je zorgverlener. Zie voor de vergoedingen en de actuele polisvoorwaarden de site van Bewuzt.

Stapelkorting Bewuzt zorgverzekering

Zorgverzekeraar Bewuzt biedt bij de aanvullende zorgverzekering de mogelijkheid voor een stapelkorting. Hoe meer extra opties je afneemt bij deze aanvullende zorgverzekering hoe hoger de korting zal zijn.

Deze korting kan ook voor de zorgverzekering 2018 weer oplopen tot 15%. Dit is de maximale stapelkorting bij de aanvullende dekkingen van de Bewuzt zorgverzekering. Op haar site geeft de verzekeraar daar uitleg over. De maximale korting is in 2018 net zo hoog als afgelopen jaar.

Twee extra opties is dit jaar 5% korting. Maar ook andere stapelkorting opties zijn mogelijk. Drie keer een goed pakket afsluiten is bijvoorbeeld al 10% korting. Het maakt voor de stapelkorting niet uit of je kiest voor de dekking Goed of de dekking Beter.

Je krijgt de maximale stapelkorting als je alle aanvullende dekkingen afsluit. De regels van deze stapelkorting verschillen volgens mij niet ten opzicht van de Bewuzt zorgverzekering 2017. Daar kon ook pas bij drie opties de maximale stapelkorting krijgen.

No Claim korting bij zorgverzekering Bewuzt

Uniek bij de Bewuzt zorgverzekering is volgens mij de No-Claim korting. Als je geen gebruik maakt van de dekking uit een extra optie, krijg je het jaar daarop korting op de premie van deze specifieke aanvullende optie. De zogenoemde no-claim korting op de zorgverzekering kan oplopen tot 40%. 

bewuzt noclaim korting

No Claim korting Bewuzt zorgverzekering (bron Bewuzt.nl)

Bewuzt geeft op haar site aan dat ze de enige zorgverzekeraar is waar je een no-claim korting kan krijgen.

De No-claimperiode loopt van 1 oktober tot en met 30 september van het volgende jaar.

Als je toch gebruikgemaakt van je vergoeding uit één van de aanvullende optie(s)? Dan ga je een stap terug in de No-claimkorting. Je bent dus niet meteen je hele korting op je zorgverzekering kwijt.

Je kan 2 reguliere tandartscontroles per jaar (zonder foto's) declareren zonder dat het ten koste gaat van je No-claimkorting.

Zie de site van Bewuzt voor meer informatie over de No-claim korting bij de zorgverzekering. Als je meer over de No claim regeling bij de Bewuzt zorgverzekering wilt weten, en de site is niet duidelijk? Neem dan even contact op met de verzekeraar.

Bewuzt zorgverzekering, welke zorgaanbieders?

Met een zorgverzekering van Bewuzt kun je bij de meeste zorgaanbieders terecht. Op de site van Bewuzt kun je opzoeken met welke zorgverleners er contracten zijn afgesloten. Zowel voor de tandartsen en therapeuten. 

Niet met alle zorgaanbieders heeft de verzekeraar een contract afgesloten. Op de site van Bewuzt kun je bij "Vergelijk en Kies" raadplegen met welke zorgaanbieders een contract is afgesloten. Als je naar een zorgaanbieder gaat waarmee Bewuzt geen contract heeft, zal de Bewuzt zorgverzekering slechts 70% vergoeden op basis van het gemiddelde gecontracteerde tarief.

Bij een behandeling door een een zorgaanbieder met een contract krijg je de hoogste vergoeding.

Kijk dus op de site van Bewuzt om te zien of jouw zorgverlener wel een contract heeft met Bewuzt. Hiermee kan je verassingen voorkomen.

Op dit moment (10 dec) is nog niet alle contractinformatie bekend. Met een aantal zorgaanbieders is Bewuzt zorgverzekering nog in gesprek. Er kun nog gecontracteerde zorgaanbieders bij komen!

Onderdeel van VGZ Coöperatie

Bewuzt is een relatief jonge aanbieder van zorgverzekeringen. De zorgverzekeraar is nu al een paar jaar actief en onderdeel van de VGZ Coöperatie. Eén van de grootste zorgverzekeraars met meer dan 4 miljoen verzekerden. VGZ Zorgverzekeraar N.V is ruim 60 jaar actief als zorgverzekeraar. 

Hiermee is het een ervaren zorgverzekeraar. Als onderdeel van de groep kan Bewuzt profiteren van inkoopkracht van de coöperatie. Maar hoef je niet te kiezen voor een VGZ zorgverzekering. Met Bewuzt VGZ profiteer je van een ideale samenwerking met een grote zorgverzekeraar en een zorgverzekering met stapelkorting.

Veel online regelen bij Bewuzt zorgverzekering

Bij Bewuzt is gekozen voor een online dienstverlening. Alles wat online kan worden afgehandeld zal bij Bewuzt online verlopen. Login op Mijn Bewuzt en regel online al jouw zorgzaken. Hiervoor heb je een DigiD nodig.

Je kunt bij Bewuzt nu ook inloggen op basis van je klantnummer. Reiskosten en medische kosten in het buitenland kun je niet met je klantnummer declareren.

Wijzigingen op je zorgverzekering geef je ook eenvoudig online door. Zo kan je zelf bepalen wanneer je de zorgzaken regelt. Ook het betalen van de facturen kun je verzorgen via de Mijn Bewuzt zorgverzekering omgeving.

Declaraties snel verwerken

Bewuzt geeft aan dat declaraties snel worden verwerkt. Als een declaratie online is ingediend zal Bewuzt het bedrag al binnen 6 werkdagen op je rekening storten. Bij een declaratie per post zal het tien werkdagen duren.

Medicijnen kan je bij de Bewuzt zorgverzekering bestellen in de online Apotheek. Je pil en herhaalrecepten van medicijnen regel je eenvoudig online bij de Nationale Apotheek.

Dit kan 24 uur per dag. De bestellingen worden gratis thuis bezorgd binnen drie werkdagen. Bewuzt geeft aan dat de verzending vaak gratis is en snel. Je hoeft geen nota's voor te schieten.

Gezien dit online gemak en de scherpe premie misschien een mooie studenten zorgverzekering

Awards Bewuzt Zorgverzekering

Verzekeringssite.nl (Nu HoyHoy.nl) heeft in 2013 Bewuzt uitgeroepen tot de beste nieuwkomer onder de zorgverzekeringen. Bij de verkiezing van de beste zorgverzekering staat Bewuzt op een derde plek, hiervoor kreeg de Bewuzt zorgverzekering een Bronzen Award van de Verzekeringssite.

In 2015 was de Bewuzt zorgverzekering door HoyHoy.nl uitgeroepen tot de Beste Keuze van zorgverzekering 2015. In 2014 was het de meest gekozen zorgverzekering bij de vergelijkingssite Independer.nl. Daarbij verkozen de gebruikers van Independer de Bewuzt zorgverzekering boven de populaire CZ zorgverzekering en Ditzo zorgverzekering.

De informatie op deze Bewuzt zorgverzekering is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 (Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 10 december 2017)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties