Besured Zorgverzekering 2021

besured zorgverzekering 2018

De Besured Zorgverzekering is gericht op studenten en Young professionals. Door efficiënt zorg in te kopen voor deze unieke doelgroep kan de premie voor de Besured zorgverzekering laag blijven. Bij Besured heb je een complete zorgverzekering vanaf € 114,85 per maand. Maar iedereen deze zorgverzekering afsluiten en me profiteren van de scherpe premie.

107,25 p/m

Al jaren richt Besured de zorgverzekering specifiek richt op studenten en Young professionals. Besured is een initiatief van National Academic, Young Capital en zorgverzekeraar VGZ.

Besured zorgverzekering voordelen

Op haar site geeft Besured een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

 • Basisverzekering met een lage premie, € 114,50 per maand met eigen risico van 385 euro.
 • Lage zorgpremie, de voordeligste studentenzorgverzekering?
 • Alleen verzekeren wat je nodig hebt
 • Snelle uitbetaling
 • Studenten en Young professionals zijn dik tevreden

Voor het online regelen van de verzekeringszaken kun je gebruik maken van inloggen op de website van de verzekeraar.

Efficiënt inkopen

Besured geeft aan dat het snel een efficiënt werkt. Door collectief in te kopen voor ruim 150.000 studenten en young professionals kan het flink besparen. Iedere verzekerde kan van deze besparing profiteren. De verzekeraar wil geen mensen uitsluiten.

Besured Zorgverzekering basisverzekering

Bij de Besured basisverzekering kun je niet kiezen uit verschillende varianten van de basisverzekering. De zorgverzekeraar heeft slechts één basisverzekering, een zogenoemde naturapolis.

De premie van deze Besured basisverzekering is voor 2021 vastgesteld op € 114,85 per maand. Dit is de premie op basis van het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. Deze premie is al inclusief de collectiviteitskorting van € 6,05.

Bij de Besured zorgverzekering kun je niet vrijwillig voor een hoger eigen risico kiezen. Iedereen krijgt de lager maandpremie zonder extra eigen risico

Bij de Besured zorgverzekering kun je niet vrijwillig voor een hoger eigen risico kiezen. Iedereen krijgt de lager maandpremie zonder extra eigen risico

Zie de website van Besured zorgverzekering voor de premieberekening van de Besured zorgverzekering.Op de site lees je ook meer over de vergoedingen van deze zorgverzekering. Plus een uitleg van wat je allemaal in de mobiele app kan regelen.

Besured Zorgverzekering aanvullende dekking

Bij de Besured zorgverzekering kun je kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. Voor de extra zorg die nodig mocht zijn voor fysiotherapie of tandartsbehandeling.

Je kiest vrijwillig voor een aanvullende verzekering. Dit is geen verplichting. De tandongevallen verzekering is gratis. Met een dekking van € 10.000,- per ongeval. Verder kun je uit de volgende aanvullende dekkingen kiezen.

 • Fysio 6 behandelingen , vanaf € 6,25 per maand, dekking voor 6 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar.
 • Fysio 9 behandelingen , vanaf € 8,35 per maand, dekking voor 9 behandelingen fysiotherapie per kalenderjaar.
 • Europa dekking, vanaf € 1,45 per maand, dekking voor spoedeisende medische hulp in het buitenland. Dekking voor Europa.
 • Wereld dekking, vanaf € 2,95 per maand, dekking voor spoedeisende medische hulp in het buitenland. Dekking voor Wereld.
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar, vanaf € 2,95 per maand, dekking voor vergoeding van de anticonceptiepil, maximaal vergoed volgens het geneesmiddelenvergoedingssysteem.

Kies je voor de aanvullende dekkingen Fysio, Buitenland en Tandarts, krijg je een combinatie korting. Via de premieberekening op de site van Besured zie je hoe hoog deze korting is.

Dekking tandartskosten Besured zorgverzekering

Je kunt bij de Besured zorgverzekering ook een tandartsverzekering afsluiten. Deze tandartsverzekering sluit je al met een premie vanaf € 8,25 per maand. De premie van de tandartsverzekering is afhankelijk van de gekozen dekking:

 • 75% vergoeding tot € 150,-, premie vanaf € 8,25.
 • 100% vergoeding tot € 150,-, premie vanaf € 11,35.
 • 75% vergoeding tot € 250,-, premie vanaf € 12,40.
 • 100% vergoeding tot € 250,-, premie vanaf € 15,50.

Bekijk de website van Besured voor een uitleg van de aanvullende zorgverzekeringen. Op de site krijg je duidelijk aangegeven wanneer het handig is om een aanvullende dekking te kiezen.

Kijk goed of de vergoedingen en dekkingen van deze aanvullende verzekering passen bij jouw wensen. Hierbij moet je een inschatting maken van de te verwachten zorgkosten in het komende jaar.

Kies je voor de aanvullende dekkingen Fysio, Buitenland en Tandarts, krijg je een combinatie korting. Via de premieberekening op de site van Besured zie je hoe hoog deze korting is.

Geen Besured app ?

Het lijkt erop dat Besured geen mobiele app heeft. Toch wel verrassend gezien de doelgroep.

Voor het indienen van een declaratie kun je gebruik maken van de website van de verzekeraar. Foto maken van de rekening en deze opsturen. Om gebruik te maken van deze website moet je wel de inloggegevens ontvangen van Besured.

Korting op zorgverzekering Besured 

Zoals hiervoor al aangegeven is bij Besured de collectiviteitskorting meteen toegepast in de premieberekening. Iedereen profiteert van deze korting. Ongeacht leeftijd of gezondheid.

Wel kun je profiteren van andere kortingsmogelijkheden zoals:

 • Korting op Brillen en lenzen en ooglaseren
 • Korting op Fitness, oa Fitchannel, Onefit en Basic-Fit
 • Korting op vaccinaties, 10% bij thuisvaccinatie.nl
 • Korting bi preventie, bijvoorbeeld Allergiezorg, Prescan en Allen Carr.
 • 20% korting op hulpmiddelen via Medipoint en 10% bij Vegro.

Korting bij jaarbetaling

Bij de Besured zorgverzekering kun je niet kiezen voor verschillende betalingstermijnen. Hierdoor is geen extra korting mogelijk zoals bij andere zorgverzekeringen.

Samenwerking National Academic en Young Capital

Zoals aangegeven is Besured onderdeel van een samenwerking tussen verschillende organisaties waaronder National Academic En Young capital. Zo heeft Vesured een goed beeld van wat echt belangrijk is voor studenten en Young professionals. Op basis van deze informatie kan een perfecte studentenzorgverzekering samengesteld worden.

Verzekeraar VGZ was tot en met 2017 de risicodrager voor de zorgpolis van Besured. Besured is een doelgroep zorgverzekering. Vanaf 1 januari 2018 is iptiQ de risicodrager voor de Besured verzekeringen.

Dekkingen die niet echt nodig zijn voor studenten en/of hogeropgeleiden zijn weggelaten. Op deze manier kan een scherpe premie worden aangeboden.

Studentenverzekeringen vergelijken

Besured heeft een doelgroep zorgverzekering. Hierbij richt de verzekeraar zich op de studenten en Young professionals. Het zou dus een goede studenten zorgverzekering moeten zijn.

In voorgaande jaren toonde Besured op haar site een overzicht met verschillende studentenzorgverzekeringen of zorgverzekeringen die populair waren onder de studenten. Daardoor was het extra makkelijk om de verschillende studenten zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. In de tabel werden de premies getoond per zorgverzekering en of je een vrije zorgkeuze had bij apotheek of ziekenhuis.

Dit jaar staat deze vergelijking van studenten zorgverzekeringen niet meer op de site. Wil je nu de studentenzorgverzekeringen met elkaar vergelijken kun je gebruik maken van een vergelijkingssite. Of kijk ook eens naar de zorgvergelijker die op deze site staat.

De informatie over de Besured zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 2 januari 2021)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties