Azivo Zorgverzekering 2017

azivo zorgverzekering 2017Vanaf 1 januari 2017 gaat de Azivo zorgverzekering over naar Menzis. Na acht jaar een samenwerking gaat de Azivo zorgverzekering dus over in een Menzis verzekering. De klanten van Azivo hebben een aanbod ontvangen voor een Menzis zorgverzekering. Dit aanbod kan worden bekeken in de Mijn Menzis omgeving. In deze omgeving kan je het zorgpakket bekijken en kun je mutaties doorgeven. Zoals bij Azivo ook mogelijk was.

Zorgverzekeraar Azivo was een moderne professionele zorgverzekeraar uit de Haagse regio. Maar ook buiten Den Haag kon je kiezen voor een Azivo zorgverzekering. De zorgverzekeraar komt al meer dan honderd jaar op voor de belangen van de verzekerden in en rondom Den Haag en heeft een samenwerking met Menzis. Bij de Azivo zorgverzekering is iedereen welkom. Je hebt bij Azivo niet te maken met een medische selectie. Mensen en hun gezondheid staat centraal bij alles wat verzekeraar Azivo doet.

Azivo zorgverzekering basisverzekering

Zie voor de premies van de nieuwe zorgverzekering de informatie pagina van de Menzis zorgverzekering. Daar kun je de premies zien voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Azivo geeft aan dat verzekerden met een basisverzekering bij Azivo kunnen rekenen  op goede zorg.

Voor de Azivo basis basisverzekering betaalde je in 2016 € 108,00 per maand. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.  Bij een extra vrijwillige eigen risico, kreeg je een korting op de premie van de basisverzekering die kon oplopen tot 15 euro per maand. Azivo biedt naast de wettelijk verplichte onderdelen bij haar basisverzekering extra voordelen voor iedereen:

  • TopZorg, voor bijvoorbeeld staar en meniscus.
  • Advies van Zorgadviseur, over waar u het beste geholpen wordt.
  • Mantelzorgservice, gratis advies voor mantelzorgers

Bij een Azivo zorgverzekering koos je voor een naturapolis. Daarmee kan je naar de meeste zorgverleners. Alleen met de zorgverleners die niet aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen heeft Azivo geen contract afgesloten. Op de site van Azivo kun je meer lezen over deze naturapolis en gecontracteerde zorg.

Als je nu naar de site van Azivo gaat kun je de informatie over de oude Azivo zorgverzekeringen raadplegen. Als je een premieberekening wilt uitvoeren voor een nieuwe zorgverzekering, wordt je doorverwezen naar de site van Menzis. Je gaat direct naar de premieberekening van Menzis.

De oud klanten van Azivo kunnen bij Menzis nog steeds van de voordelen profiteren die ze bij Azivo gewend waren:

  • Verzekeraar is telefonisch bereikbaar, via e-mail en social media
  • Azivo kantoor blijft open, klantenservice is op werkdagen bereikbaar tot 17:30
  • Veilig en snel online al je zorgzaken regelen, vanaf 1 januari via Mijn Menzis
  • Online declareren of declareren via mobiele applicatie.
  • Je zorgdeclaraties worden binnen twee weken afgehandeld, zodat je snel duidelijkheid hebt

Wil je bij Menzis je eigen risico gespreid betalen, moet je dit voor het eind van jaar kenbaar maken bij de zorgverzekeraar.

Wat gebeurt er met je Azivo reisverzekering?

Verzekerden met een Azivo zorgverzekering konden een reisverzekering afsluiten bij Unigarant. Azivo geeft op haar site aan dat deze Unigarant reisverzekering gewoon door blijft lopen. Unigarant heeft ook met Menzis afspraken gemaakt.

Hoe declaraties 2016 indienen bij Azivo

De overgang van de Azivo zorgverzekering naar een Menzis zorgverzekering roept veel vragen op bij de huidige klanten. Gelukkig heeft de verzekeraar op de site al op veel voorkomende vragen antwoord gegeven. Azivo geeft aan dat je voor de declaraties op de Azivo zorgverzekering nog ruim de tijd hebt. Tot eind 2019 kun je nog de declaraties over de zorgkosten van 2016 indienen bij de verzekeraar.

De declaraties kun je ook per post doen, deze moet je dan sturen naar Postbus 13731 in Den Haag. Controleer nog even op de site van Azivo of dit adres nog steeds juist is.

De informatie over de Azivo zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 december 2016)
[csbshare]

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties