Avero Zorgverzekering 2018

avero zorgverzekering 2018

​Je kunt bij de Avéro zorgverzekering 2018 kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. Zorg Plan Natura (vanaf € 119,45) en Zorg Plan Restitutie (vanaf € 123,75). Deze premie voor de basisverzekering kan nog scherper als je gebruik kan maken van een collectiviteits korting. De Avéro Zorgverzekering is een zorgverzekering van Achmea. 

Achmea is één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Hierdoor kan Achmea scherp inkopen en de zorg verbeteren. Deze inkoopvoordelen gebruikt de verzekeraar om de premies voor iedere Achmea zorgverzekering laag te houden.. Een Avéro zorgverzekering wordt aangeboden via professionele adviseurs.

De premie van de Avéro zorgverzekering kun je natuurlijk wel online uitrekenen.

Avéro Zorgverzekering basisverzekering

Bij de Avéro zorgverzekering kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. ​Vanaf 2016 hebben de basisverzekeringen een nieuwe naam. Het is nu duidelijk wanneer je een een naturaverzekering of een restitutieverzekering kiest. 

Voor de zorgverzekering 2018 heb je de volgende keuzes:

 • Zorg Plan Restitutie. de Avéro restitutieverzekering, vanaf € 123,75 per maand, volledige keuzevrijheid uit alle zorgverleners in Nederland. Vergoeding op basis van het wettelijk maximale bedrag of markt conform tarief.
 • Zorg Plan Natura, (naturaverzekering),  vanaf € 119,45 per maand, keuze uit groot aanbod zorgverleners, 100% vergoed gecontracteerde zorg, 75% vergoeding  niet gecontracteerde zorg

​De premies van deze basisverzekeringen liggen hoger dan afgelopen jaar. De aangegeven premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Wanneer je kiest voor een hoger vrijwillig eigen risico kan de premie lager uitvallen. De korting op de premie bij het maximale eigen risico is 20 euro per maand.

​De maandpremie van de Avéro naturaverzekering is goedkoper maar biedt zoals aangegeven geen vrije keus in zorgverlener. Voor een maximale vergoeding van de kosten, moet je kiezen voor een gecontracteerde zorgverlener. Anders zal Avéro vanuit de basisverzekering niet alles vergoeden. Op de site van Avéro Achmea kun je zien met welke zorgverleners afspraken zijn gemaakt.

Ook is het mogelijk dat je kan profiteren van een collectiviteitskorting. Neem contact met je werkgever om te bepalen of deze een collectiviteit heeft lopen bij Avéro. Op de site van de verzekeraar kun je dan kijken hoeveel procent korting je krijgt op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. De collectiviteit kun je opgeven in de premieberekening.

​Bij de collectiviteit MarshDirect - Avéro Achmea krijg je in 2018 al 4% korting op de premie van de basisverzekering. De korting op de aanvullende Avéro zorgverzekering is bij deze collectiviteit 7,5%.

Bij beide basisverzekeringen kun je gebruik malen van de service voor Zorgversneller, Behandelinformatie Plus, Vakantiedokter en Eurocross Assistance Alarmcentrale voor spoedeisende medische

Avéro zorgverzekering aanvullende dekking

De dekking vanuit de Avéro basisverzekering kun je aanvullen door te kiezen voor een aanvullende Avéro zorgverzekering.  Dit jaar heb je meer keuze uit de aanvullende zorgverzekeringen bij Avéro. Nieuw dit jaar is het intro pakket. De meest voordelige aanvullende zorgverzekering bij Avéro. Je kunt uit de volgende aanvullende verzekeringen kiezen:

 • Avero Intro, vanaf € 7,95 per maand, oa. 9 behandelingen fysiotherapie, aanvulling tot kostprijs bij spoedeisende hulp in buitenland, geen dekking voor alternatieve geneeswijze
 • Avero Start, vanaf € 19,75 per maand, geen topzware verzekering, oa Fysio- en oefentherapie 12 x, Orthodontie geen, alternatieve geneeswijze max € 450, € 100 vergoeding voor brillen en lenzen in drie jaar
 • Avero Royaal, vanaf € 33,75 per maand. laat niets aan het toeval over, oa Fysio- en oefentherapie 27 x,  Orthodontie max € 2.000 tot 18 jaar, alternatieve geneeswijze max € 650 en € 40,- per dag, max € 150 vergoeding voor brillen en lenzen in drie jaar
 • Avero Excellent, vanaf € 65,95 per maand, zeer complete dekking, oa Fysio- en oefentherapie 27 x, Orthodontie 100% tot 18 jaar va 22 jaar ​tot max €2.500 voor de hele verzekeringsduur, alternatieve geneeswijze max € 1.000

De hoogte van de premie van de aanvullende verzekeringen is bij de Avéro zorgverzekering afhankelijk van de leeftijd. De tarieven zijn vastgesteld voor de volgende leeftijdsgroepen: 18 t/m 21 jaar, 22 t/m 34 jaar, 35 t/m 54 jaar en vanaf 55 jaar.

Hoe hoger de leeftijdscategorie, hoe hoger de premie voor de aanvullende verzekering. De hierboven genoemde premies zijn de premies van de leeftijdsgroep 35/55 jaar.

Let op: de hiervoor genoemde premies voor de aanvullende zorgverzekeringen zijn ​zonder een collectiviteitskorting.

Zie de site van Avéro voor een indicatie van de premie voor de andere leeftijdsgroepen.

Voor een Avéro Achmea Excellent verzekering is een medische acceptatie nodig. Hiervoor zal Avéro contact met je opnemen na afsluiten van de aanvullende verzekering

Zie site van Avéro Ziektekostenverzekering voor een volledig overzicht van de vergoedingen en polisvoorwaarden van de verschillende aanvullende verzekeringen. Daar kun je ook meer informatie vinden over de Avéro Achmea zorgverzekeringen 2013 en vergoedingen in 2014 en de jaren daarna.​

Tandartsverzekering Avéro Zorgverzekering

Met een tandartsverzekering van Avéro kun je verzekeren tegen de kosten van tandarts, mondhygiënist en tandprotheticus. Ook voor deze verzekering kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden:

 • T-Start, vanaf € 15,95 per maand, Vergoeding van 100% van consulten, second opinion, mondhygiëne, vullingen en het trekken van tanden en kiezen. Vergoeding van 75% van de overige behandelingen, max € 250 per jaar,
 • T-Extra, vanaf € 22,95 per maand, zelfde als T Start met jaarlijks maximum van € 500
 • T-Royaal, vanaf € 41,50 per maand, zelfde als T Start met jaarlijks maximum van € 1.000
 • T-Excellent, vanaf € 55,95 per maand, 100% vergoeding van alle behandelingen met jaarlijks maximum van € 1.250

Ook bij de tandartsverzekeringen hanteert Achmea Avéro leftijdsklassen. Voor deze aanvullende zorgverzekering zijn er maar twee klassen Avéro hanteert de klasse "18 t/m 29 jaar" en de klasse "30 jaar en ouder" De hiervoor genoemde premies zijn op basis van deze laatste klasse.

De hierboven aangegeven premies van de Avéro tandartsverzekering zijn ​​zonder een collectiviteitskorting.Kijk even op de site van de verzekeraar om te bepalen hoe hoog jouw collectiviteitskorting kan zijn. De verzekeraar heeft met verschillende werkgevers afspraken gemaakt.

Avéro geeft aan dat je niet alle kosten vergoed krijgt vanuit de tandartsverzekering. Je krijgt geen vergoeding voor bijvoorbeeld keuringsrapporten en niet nagekomen afspraken. Voor een volledig overzicht van de dekkingen verwijs ik je graag naar de site van de verzekeraar.

Ook de orthodontie kosten worden niet uit de tandartsverzekering vergoed. Ook Keuringsrapporten en tandheelkundige verklaringen (C70, C75 en C76) vallen buiten de dekking van deze Avéro tandartsverzekering.

Voor de tandartsverzekeringen T-Royaal en T-Excellent is medische acceptatie van toepassing via een vragenlijst. Avéro neemt hiervoor contact met je op na het afsluiten van deze dekking.

Zie de site van Avéro voor de actuele polisvoorwaarden en actuele vergoedingen vanuit de tandartsverzekering.

​Premieberekening geen rechten

Aan de premieberekening die je op de site van Avéro uitvoert kun je geen rechten ontlenen. De in de premieberekening samengestelde zorgverzekering kun je online afsluiten. Daarvoor moet je wel even het Burgerservicenummer (BSN) bij de hand hebben.

Deze premieberekening op de site van van Avéro zijn gebaseerd op de premies voor het jaar 2018 Collectiviteitskorting en korting in verband met een vrijwillig hoger eigen risico zijn al in de premie verwerkt. Kleine afrondingsverschillen zijn mogelijk

Beter voor Nu Zorgverzekering 50-plussers

Voor de doelgroep ouderen had Avéro Achmea Zorg een speciale zorgverzekering, Beter Voor NU. Deze zorgverzekering  een ruime vergoeding voor bijvoorbeeld (lees)brillen, vaccinaties en fysiotherapie. ​Ik kon op de huidige site geen informatie meer vinden voor deze Avero Ziektekosten module. Ik kom alleen nog de voorwaarden van 2017 tegen.

Wil je meer weten over deze speciale zorgverzekering? Neem dan contact op met je tussenpersoon of bel even de Avéro Achmea klantenservice. Op de site van Avéro kun je ook de digitale vergoedingen wijzer raadplegen.

Betalingskorting Avéro zorgverzekering.

Je kunt de premie voor de Avéro Achmea zorgverzekering in verschillende termijnen betalen. Als je de premie per half jaar betaald of per jaar, krijg je een korting op de premie. Deze korting is:

 • 1,25 % per half jaar betaling
 • 3% per jaar betaling

Bij een betaling per maand of per kwartaal krijg je geen extra korting op de premie.

De informatie over de Avéro zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 3 december 2017)

Deze premieberekening is gebaseerd op de premies voor het jaar 2018
Collectiviteitskorting en korting in verband met een vrijwillig hoger eigen risico zijn al in de premie verwerkt
Kleine afrondingsverschillen zijn mogelijk
Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties