Aevitae Zorgverzekering 2016

Aevitae zorgverzekeringEen Aevitae zorgverzekering is voor veel consumenten een onbekende zorgverzekering. Aevitae is een volmachtbedrijf gespecialiseerd in collectieve en geïndividualiseerde werkgevers- en werknemersvoorzieningen. Aevitae levert maatwerk voor zowel organisaties als individuele consumenten. Op de site van Aevitae ook rechtstreeks verzekeringen afsluiten. Zo ook een Aevitae zorgverzekering. De verzekerde is zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze. Aevitae geeft geen inhoudelijk advies bij de keuze. Het gaat hierbij om een execution only model. Aevitae werkt samen met gerenommeerde verzekeraars. Voor enkele verzekeringen heeft Aevitae volmachten en kan het sneller en adequater reageren met haar eigen administratiesystemen. Aevitae heeft ook een eigen Declaratie app voor de zorgverzekering.

Aevitae zorgverzekering met unieke voordelen

Bij de Aevitae zorgverzekering kun je verschillende basisverzekeringen van verschillende zorgverzekeraars afsluiten. Je kunt hierbij kiezen uit de volgende verzekeringen:

 • Avero Select Zorg Plan, naturapolis, goedkoopste basisverzekering van Avero, , niet gecontracteerde zorg vergoeding maximaal 75% gemiddelde tarief,
 • Avero Zorg Plan selectie, naturapolis, met een beperkt aantal ziekenhuizen is een contract afgesloten.
 • Avero Keuze Zorg Plan, zuivere restitutie, , gebruik maken van zorgversneller, 100% vergoeding standaardtarief bij niet gecontracteerde zorg
 • ASR restitutieverzekering,  kies zelf je zorgverlener, Zorgverzekeraar ASR heeft met nagenoeg alle zorgverleners een overeenkomst
 • VGZ Goede Keuze (voorheen VGZ Natura Selectief),  herhaalrecepten via online apotheek, 50% vergoeding bij niet gecontracteerde zorg,
 • VGZ Ruime Keuze (voorheen VGZ Natura),  80% vergoeding niet gecontracteerde zorg, 75% bij GGZ
 • VGZ Eigen Keuze (voorheen VGZ Restitutie), 100% vergoeding markttarief bij niet gecontracteerde zorg

Bij de naturaverzekering / natura polis heb je geen vrije keuze bij het kiezen van een zorgverlener.

De premies voor de gekozen Aevitae zorgverzekering is afhankelijk van de collectiviteit waarvan je gebruik kan maken en de gekozen zorgverzekering. Om toch een beeld te geven van de premie kies ik even voor de ASR zorgverzekering ASR flexibel. Deze zorgverzekering heb je al vanaf € 99,86 per maand. Dit is inclusief de collectiviteitskorting.

Deze premie is op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Kies je voor een vrijwillig extra hoog eigen risico, krijg je een korting op de premie. Bij het maximale eigen risico is deze korting € 25,00 per maand. Dan kies je wel voor een eigen risico van € 885 per jaar.

Bij de Aevitae zorgverzekeringen kun je gebruik maken van verschillende collectiviteiten. Bij de premie berekening op de site van Aevitae kies je de gewenste collectiviteit. Dan kun je ook meteen zien welke zorgverzekeringen je kan kiezen. Bij het Aevitae BAM pakket heb je de keuze uit de drie basisverzekeringen van VGZ.

Aevitae zorgverzekering aanvullende dekking

Bij een Aevitae zorgverzekering kun je volgens de site uit verschillende aanvullende verzekeringen kiezen. Hierbij heb je de volgende mogelijkheden:

 • Aevitae Basic pakket, premie vanaf € 5,19 per maand, 0a 6 behandelingen fysiotherapie per jaar
 • Aevitae Plus pakket, premie vanaf € 10,59 per maand, voordeligste aanvullende verzekering van Aevitae, voor de verzekerde die weinig kosten verwacht maar toch een aanvullende dekking wil
 • Aevitae Extra pakket, premie vanaf € 22,28 per maand, 0a 12 behandelingen fysiotherapie,
 • Aevitae Top pakket, premie vanaf € 28,25 per maand, zekerheid van een uitgebreide dekking maar niet meer betalen dan nodig is voor een aanvullende zorgverzekering
 • Aevitae Vip pakket, premie vanaf € 43,47 per maand, voor maximale zekerheid, je hebt volgens Aevitae een goede dekking voor de fysiotherapie en zijn de meeste vergoedingen hoger dan in het top pakket

De weergegeven premies zijn inclusief de collectiviteitskorting. Zie de site van Aevitae voor een overzicht van de Aevitae vergoedingen bij deze aanvullende verzekeringen en voor meer informatie over de polisvoorwaarden en acceptatie criteria. Voor de verschillende zorgverzekeringen zijn aparte vergoeding overzichten beschikbaar als download.

Verschillende dekkingen bij Aevitae tandartsverzekering

Aevitae geeft aan dat het geen kleine lettertjes hanteert bij de tandartsverzekering. Met uitzondering van het bleken van tanden en het plaatsen van implantaten is alles verzekerd. Je bepaald zelf de hoogte van de dekking. Tot het bedrag dat de verzekering de kosten maximaal zal vergoeden:

 • 100% maximaal € 250,00, premie vanaf € 12,54 per maand,
 • 100% maximaal € 350,00 premie vanaf € 18,37 per maand,
 • 100% maximaal € 750,00 premie vanaf € 28,25 per maand,
 • 100% maximaal € 1.250,00 premie vanaf € 35.12 per maand,
 • 100% maximaal € 1.750,00 premie vanaf € 44,43 per maand,

De getoonde premies zijn inclusief de collectiviteitskorting van het gekozen collectief. Zie de site van Aevitae voor meer informatie over de tandartsverzekeringen. Voor de hoogste twee dekkingen bij de tandartsverzekering is een medische selectie van toepassing.

Zorgzaken online regelen

Via de Mijn Aevitae Zorgverzekering omgeving kun je de eigen zorgzaken regelen. Hiervoor heb je wel een account nodig. Deze kun je online aanvragen.

Je kunt ook je zorgzaken regelen via de Aevitae zorg app die beschikbaar is voor de iPhone en Android toestellen. Via deze applicatie kun je zelfs declaraties indienen. Om van deze App gebruik te kunnen maken moet je wel eerst je account activeren op Mijn Aevitae. Gewoon even bij Aevitae inloggen en je account opzetten.Op de site van Aevitae staat een video met uitleg over de Aevitae Zorg App. Om een Aevitae declaratie in te dienen ben je niet afhankelijk van deze mobiele App. Je kunt ook gewoon de zaken online blijven regelen.

Je kunt ook declaraties indienen door gebruik te maken van een Aevitae Declaratieformulier. Deze staan op de site van Aevitae. Heb je vragen over de dienstverlening van Aevitae kun je online en telefonisch contact opnemen. Aevitae is ook actief op facebook en twitter. Op de site zie je het bezoek adres en post adres van Aevitae Heerlen en Aevitae Eindhoven

Meer Aevitae verzekeringen

Bij Aevitae kun je een groot aantal verschillende verzekeringen afsluiten. Naast deze Aevitae VGZ zorgverzekering kun je ook bij Aevitae ook terecht voor een autoverzekering, inboedelverzekering rechtsbijstandverzekering of een doorlopende reisverzekering.

De informatie over de Aevitae zorgverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor informatie over de Aevitae zorgverzekering 2014 verwijzen we je graag naar de archief informatie.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 10 januari 2016)

Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties