Zorgverzekeringen 2015

Zorgverzekering 2015Het nieuwe zorg seizoen is nog lang niet begonnen. Toch worden de eerste contouren van de zorgverzekering 2015 zichtbaar. De overheid is in overleg met diverse partijen om de dekking vanuit de nieuwe zorgverzekering vast te stellen. Ook horen we geluiden over het aanpassen van de zorgtoeslag. Op deze pagina zullen we je informeren over de veranderingen in de zorgverzekering die bekend worden.

Minder zorgverzekeraars in 2015

Verzekeraar Achmea heeft al bekend gemaakt dat het gaat consolideren in de zorgverzekeringen. Een aantal labels zal van de markt verdwijnen. De Agis zorgverzekering zal opgaan in de Zilveren Kruis verzekering. Ook de TakeCareNow zorgverzekering zullen worden omgezet in den Zilveren Kruis zorgverzekeringen. De verzekerden van deze verzekeraars zullen persoonlijk bericht ontvangen. Daarbij zal een aanbieding worden gedaan om over te stappen naar een andere Achmea zorgverzekering. Maar op het einde van het jaar kunnen we allemaal weer een nieuwe zorgverzekering kiezen en kunnen we overstappen naar een andere verzekeraar.

Stijging premie basisverzekering

Op 27 augustus komen de eerste geluiden naar buiten over de nieuwe premiestelling van de basisverzekering. De verwachting is dat de premie voor de zorgverzekering met enkele tientjes per jaar zal stijgen. Ook is de verwachting dat het bedrag aan Eigen Risico naar boven bijgesteld gaat worden. Het zal nog even duren voordat de zorgverzekeraars met de definitieve premiestelling voor de nieuwe basisverzekering zullen komen.

Wijzigingen in basispakket zorgverzekeringen 2015

Ook bij de zorgverzekering 2015 zullen weer wijzigingen worden doorgevoerd in het basispakket. De volgende zorg die nu nog uit de AWBZ wordt vergoed zal in de 2015 binnen de dekking van de basisverzekering vallen:

  • verpleging en persoonlijke verzorging buiten een zorginstelling (bijvoorbeeld wijkverpleging en persoonsgebonden budget)
  • gehandicaptenzorg voor zintuigelijke gehandicapten (doofheid en blindheid)
  • ◦tweede en derde jaar verblijf in instelling geestelijke gezondheidszorg (het eerst jaar wordt al uit basisverzekering vergoed)

Maar er verdwijnen ook zaken uit de dekking van de basisverzekering:

  • diagnose en behandeling van dyslexie
  • psychische jeugdhulp
  • maatschappelijke jeugdhulp

Zie het overzicht van de zorgverzekeringen 2015.

[csbshare] (bijgewerkt: 14 sept 2014)
Klik Hier om hieronder een reactie te plaatsen 0 reacties