Zorgverzekeringen 2012: internetlabels 105 euro goedkoper

Logo Verzekeringssite.nlDe basispremies bij budget of internetlabels van grote zorgverzekeraars zijn volgend jaar gemiddeld zo’n 105 euro goedkoper dan de ‘gewone’ zorgverzekering van dezelfde zorgverzekeraar. Het verschil in de basispremie van de zorgverzekering 2012 kan oplopen tot 135 euro per jaar.
Grote zorgverzekeraars als Agis, Menzis, Zilveren Kruis Achmea en CZ hebben tegenwoordig naast de ‘reguliere’ zorgverzekering ook hun eigen internet of budgetproduct. Recent nog introduceerde zorgverzekeraar VGZ het internetlabel Blue.
De dekking van de verplichte basisverzekeringen van de gewone’ en internetverzekeringen zijn hetzelfde. Dat is wettelijk verplicht. Wel zijn er andere verschillen:

  • online zorgverzekeringen zijn vaak alleen via internet af te sluiten. Terwijl er voor de gewone zorgverzekering ook per papierenpost een inschrijfformulier kan worden gestuurd
  • herhaalrecepten zijn via internetlabels meestal via de aangesloten online apotheek te bestellen, maar dit is niet verplicht. Veel ‘gewone’ zorgverzekeringen kennen dat gemak nog niet.

Grote premieverschillen De verschillen in de basispremies 2012 tussen de ‘reguliere’ verzekeringen en de budgetlabels zijn groot. In 2012 bedraagt het gemiddelde premieverschil 105 euro per jaar. Het grootste premievoordeel heeft de consument bij Blue. Daar betaalt u jaarlijks 1.164 euro basispremie voor een zorgverzekering. Voor de ‘gewone’ basisverzekering van VGZ ligt dat bedrag op 1.299 euro, een verschil van 135 euro.
Opvallend is dat de premieverschillen tussen ‘reguliere’ zorgverzekeringen en online labels in 2012 kleiner zijn dan in 2011. Dit jaar is het gemiddelde premieverschil zo’n 124 euro, volgend jaar is dat nog ‘slechts’ 105 euro. (Bron: Persbericht Verzekeringssite.nl)