Zorgverzekering vergelijken met Zorgwijzer.nl

Zorgwijzer.nl zorgverzekeringen vergelijkenZorgwijzer.nl geeft op haar site aan dat het al 16 jaar een begrip is in de zorg. Ze helpen je niet alleen met het vinden van een nieuwe zorgverzekering. Ze bieden ook het laatste nieuws over het zorgstelsel en een overzicht van de premies van de verschillende zorgverzekeringen.

Laagste premie en meest gekozen zorgverzekering

Als je naar de site gaat van Zorgwijzer.nl zie he meteen wat volgens de site de zorgverzekering met de laagste premie is. Op dit moment is dat de Anderzorg zorgverzekering. Ook geeft de site aan wat de meest gekozen zorgverzekering is op de site van Zorgwijzer. Op dit moment is dat de Bewuzt zorgverzekering. En de beste zorgverzekering op basis van een vrije zorgkeuze is de OHRA zorgverzekering. Voor deze verzekeringen staan de premies weergegeven voor de basisverzekering met alleen het wettelijk eigen risico.

Bespaar tot € 300 op zorgverzekering

Zorgwijzer.nl nodigt je op de site uit om de zorgverzekering te vergelijken. En tot € 300 te besparen op de zorgverzekering. Dus maar eens de vergelijking uitvoeren.

Als eerste geef je je geboortedatum op plus je voorkeur ten aanzien van zorgkeuze en eigen risico. Hierbij maar gekozen voor vrije zorgkeuze en alleen het wettelijk verplicht eigen risico. Op basis van deze gegevens wordt zeer snel een resultaat scherm getoond. Op dit scherm heb je aan de linkerkant nog diverse mogelijkheden om de selectie voor de zorgverzekeringen scherper bij te stellen. Aam de rechterkant van het scherm staan de resultaten van de vergelijking. Voor iedere zorgverzekering worden de volgende gegevens getoond:

  • Verzekeraar
  • Klantcijfer
  • Zorgkeuze
  • Of er een actie is bij de zorgverzekering
  • Premie per maandag
  • mogelijkheid om meer informatie te zien over de zorgverzekering.

Bij de actie kolom staan voor enkele zorgverzekeringen kortingen weergegeven. In mijn geval 8,8% korting op de basisverzekering van OHRA en 5% korting op basisverzekering VGZ en 10% korting op aanvullende verzekeringen van VGZ. Deze kortingen zijn al in de getoonde premies verwerkt.

Via de site van Zorgwijzer kun je de zorgverzekering van je keuze ook afsluiten. Je oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd.

Opvallend is dat je weer bij iedere vergelijker andere voorstellen ziet voor de af te sluiten zorgverzekering. Volgens mij verschillen de premies ook iets per vergelijker.