Zorgverzekeraar CZ verhoogt premies basisverzekering

CZ Zorgverzekering 2016 premiesZorgverzekeraar CZ heft gisteren de premies voor de nieuwe zorgverzekering 2016 bekend gemaakt. De verzekeraar uit Tilburg biedt een ruime keuze aan zorgverzekeringen. Je hebt bij CZ in 2016 al een basisverzekering vanaf € 101,30 per maand als je kiest voor alleen het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro. Hierbij kies je voor de Zorgbewustpolis. Dit is een natura zorgverzekering. Daarnaast kun je ook kiezen uit de basisverzekeringen Zorg-op-maatpolis en de Zorgkeuze polis. Bij CZ is de Zorg-op-maatpolis de meest gekozen basisverzekering. Ook dit is een naturaverzekering. De premie van deze meest gekozen basisverzekering is vastgesteld op € 104,95. Daarmee is de verzekering € 4,45 euro per maand duurder dan het vorige jaar. CZ verhoogt premies minder sterk dan strikt noodzakelijk. De verzekeraar heeft 500 miljoen euro van haar reserves ingezet om de premie stijging te beperken.

Premie CZ restitutieverzekering omhoog

Wanneer je toch liever een restitutieverzekering wilt afsluiten kun je bij CZ kiezen voor de Zorgkeuzepolis. De premie voor deze basisverzekering met alleen het wettelijk verplichte eigen risico komt uit op € 110,70 per maand. Net zoals bij de zorg-op-maatpolis kun je ook bij deze basisverzekering kiezen uit zes verschillende eigen risico bedragen. Hoe hoger het eigen risico bedrag dat je kiest hoe lager de maandpremie voor de basisverzekering.

Aanvullende CZ verzekeringen

De dekking vanuit de basisverzekering kun je natuurlijk uitbreiden door te kiezen voor één van de aanvullende verzekeringen en/of een tandartsverzekering. Daarbij kun je kiezen uit een groot aantal dekkingen:

  • Aanvullend 50+, premie vanaf € 16,55 per maand
  • Aanvullen Start, premie vanaf € 1,95 per maand
  • Aanvullen Basis, premie vanaf € 7,45 per maand,
  • Aanvullen Plus, premie vanaf € 18,20 per maand,
  • Aanvullen Top, premie vanaf € 32,40 per maand,
  • Aanvullend Jongeren, premie vanaf € 25,20 per maand,
  • Aanvullend gezinnen, premie vanaf € 43,30 per maand.

Zie de site van CZ voor meer informatie over deze verschillende aanvullende zorgverzekeringen en de vergoedingen. Of bekijk de speciale informatie pagina over de CZ zorgverzekering op deze site.