Zorgverzekeraars Unive en VGZ dupe bij storing IBAN

VGZ Zorgverzekering 2014De Telegraaf komt vandaag met een bericht over de zorgverzekeraars Univé en VGZ die de dupe zijn van een storing bij IBAN. Door een technische fout met de overgang naar IBAN nummers begin november hebben de zorgverzekeraars geen zorgpremie en betaling van het eigen risico kunnen afschrijven. Het gaat hierbij om een bedrag van 35 miljoen euro.

De zorgverzekeraars geven aan dat het om een hoog bedrag gaat maar dat het de financiële situatie van de verzekeraars niet in gevaar brengt. Nu de automatische incasso’s niet zijn gelukt gaat de verzekeraar een acceptgiro sturen naar de klant met een verklarende brief. De klanten wordt in de brief gevraagd om het verschuldigde bedrag over te maken. Ze krijgen daar volgens het bericht daarvoor de tijd tot in januari 2014.

Kostbare operatie

Natuurlijk wel een kostbare operatie om de automatische incasso’s op een andere manier te gaan verwerken. Vele bedrijven vragen al gauw 1,50 euro voor een dergelijke wijze van incasseren. Als we ervan uitgaan dat dit dan een bijdrage in de kosten is, hebben we het over een dure fout. Meer informatie over de VGZ Zorgverzekering.

Bewaren

Bewaren