Zorgverzekeraar Promovendum over vrije zorgkeuze 2015

Promovendum vrije zorgkeuzeZorgverzekeraar Promovendum besteed op haat site speciale aandacht aan de vrije zorgkeuze 2015. De verzekeraar vindt het belangrijk da je naar alle ziekenhuizen in Nederland kan. Bij haar zorgverzekering heb je dan ook een vrije zorgkeuze in ziekenhuizen, apotheken, tandartsen en huisartsen. Dat is niet bij alle zorgverzekeringen het geval.

Ook met spoedeisende hulp kun je bij ieder ziekenhuis terecht. Wanneer je in het buitenland spoedeisende hulp nodig heeft zal de Promovendum zorgverzekering de kosten volgens het Nederlands tarief vergoeden. Maar met een aanvullende zorgverzekering van Promovendum worden de kosten 100% vergoed. Dan maakt het niet uit dat de kosten in het buitenland duurder zijn dan in Nederland.

Beperking vrije zorgkeuze

De vrije zorgkeuze begint een steeds actueler onderwerp te worden. Nu veel zorgverzekeraar een focus hebben op het aanbieden van een goedkope zorgverzekering met een scherpe premie, komen er meer zoals Promovendum het noemt, “magere zorgverzekeringen”. Bij deze zorgverzekeringen is de vrije keuze van zorg beperkt. Soms kun je in heel Nederland maar bij 16 ziekenhuizen terecht.

Promovendum gaat dus voor een vrije keuze. Ze wil de beste zorg bieden maar én de laagste premie. Met een zorgverzekering van Promovendum kun je bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht. Daarbij mag je ook naar een ziekenhuis gaan indien daar de zorg aantoonbaar beter is voor een bepaalde behandeling.

Vrije zorgkeuze apotheek

Bij Promovendum mag je het zelf bepalen naar welke apotheek je wilt. De apotheek op de hoek of iets verder op. Je mag ook de medicijnen online bestellen als je dat wilt. Deze vrije keuze geldt ook voor de keuze van de huisarts en tandarts.

Lees meer over de Promovendum zorgverzekering