Zorgverzekeraar ONVZ best beoordeeld bij Independer

ONVZ Zorgverzekeraar Beste IndependerMaandag maakte Independer de resultaten bekend van de best scorende zorgverzekeraars op haar website. Hierbij zijn de zorgverzekeringen gemeten over een periode van 12 maanden. Zorgverzekeraar ONVZ scoort hierbij het best. De verzekeraar heeft een score van 8,2 gekregen in het klanttevredenheidsonderzoek van Independer. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 8.824 klanten die via de vergelijkingssite een zorgverzekering afsloten.

Zorgverzekeraar ONVZ scoort net beter

Zorgverzekeraar ONVZ heeft de eerste plaats gepakt in het onderzoek waarbij klanten werden gevraagd om de zorgverzekeraar te beoordelen op: afsluitproces, prijs-kwaliteit verhouding, afhandelen declaraties en klantenservice. Zoals aangegeven kreeg ONVZ een score van 8,2 toegekend. Hiermee komt de verzekeraar in de ranglijst net voor zorgverzekeraars De Friesland, Energiek, PNO Zorg en Stad Holland. Zorgverzekeraar De Friesland staat op de tweede plaats met een score van 8,1. De andere genoemde zorgverzekeraars komen net daar achter met een score van 8,0. Dit zijn allemaal mooie scores die de verzekeraars krijgen van de klanten. Deze cijfers zijn bepaald door het gemiddelde te nemen van de cijfers die de verzekeraars krijgen op alle onderdelen waarop is beoordeeld.

Opvallend mooie scores

Op de site van Independer staan de vijf best scorende zorgverzekeraars in een grafiek weergegeven. Dat zijn de hierboven genoemde zorgverzekeraars. In de grafiek is ook aangegeven dat het gemiddelde van alle beoordelingen uitkomt op een score van 7,7. Dit is een heel hoge score voor de zorgverzekeraars. Had zelf toch wel een lager gemiddelde verwacht.

Misschien dat de klanten die de moeite hebben genomen om een evaluatie in te vullen geen echte problemen hebben gehad. Ben bijvoorbeeld wel benieuwd hoe de score van een zorgverzekeraar wordt beïnvloed door een geweigerde declaratie of een uitgestelde operatie. Hopelijk komt Independer binnenkort met meer informatie over het uitgevoerde onderzoek waarbij we kunnen zien in hoeverre de resultaten een goed beeld geven van de totale groep Nederlanders die dit jaar weer een nieuwe zorgverzekering mag kiezen.