Zorgverzekeraar Menzis gaat wanbetalers helpen

menzis gaat wanbetalers helpen

Menzis heeft bekend gemaakt dat het verzekerden met een betalingsachterstand gaat helpen. De eerste vijfhonderd verzekerden die meer dan zes maanden geen zorgpremie hebben betaald krijgen een aanbod. Menzis biedt deze groep verzekerden steun aan in het afbouwen van de schuld bij de zorgverzekering.

​Bij deze eerste groep verzekerden al het net niet blijven. Directeur Henriëtte Setz van Menzis geeft aan dat neer verzekerden met een achterstand deze hulp gaan krijgen.

Schuld zorgpremie in twee jaar weg

Zorgverzekeraar Menzis wil de verzekerden met een achterstand een betalingsregeling aanbieden. Hierbij werkt de verzekeraar samen met financieel bewindvoerder BFS. Deze betalingsregeling is alleen voor de wanbetalers waarmee nog geen regeling loopt. Wanbetalers die in een schuldsaneringstraject zitten komen niet in aanmerking.

Met de betalingsregeling die Menzis voorstelt moeten de schulden binnen twee jaar weggewerkt zijn.

Minder wanbetalers bij zorgverzekering

Het ANP  geeft aan dat er op dit moment ongeveer 250.000 zorgverzekerden als wanbetaler geregistreerd staan. Een grote groep. Toch is het aantal geregistreerde wanbetalers lager dan eind 2014. Toen hadden nog 325.000 verzekerden een betalingsachterstand.

De inzet van de overheid en de zorgverzekeraars om wanbetalers te voorkomen lijkt te helpen.

​Aanmelding bij CAK

Wie langer dan zes maanden geen zorgpremie betaald zal worden aangemeld bij het CAK. Hier wordt je aangemeld voor de regeling wanbetalers.

Na de aanmelding bij het CAK ga je een “bestuursrechtelijke premie” betalen. Je betaalt dan niet langer de premie aan de zorgverzekeraars.  De zorgverzekering blijft wel doorlopen bij de eigen zorgverzekeraar.

Hoe afmelden bij CAK?

Het is niet mogelijk ok je zelf af te melden bij het CAK. De zorgverzekeraar zal je moeten afmelden bij de regeling wanbetalers. Daarvoor moet de schuld bij de zorgverzekeraar eerst volledig afgelost zijn.

Lees meer over de regeling wanbetalers op de site van het CAK. Daar lees je ook meer over de wijze van premie betaling aan het CAK. En welke hulp de organisatie nog meer kan bieden.