Zorgverzekeraar FBTO contract met alle ziekenhuizen

FBTO contract ziekenhuizenZorgverzekeraar FBTO maakt vandaag bekend dat het contracten heeft gesloten met alle ziekenhuizen. Afgelopen week kwam ook het laatste contract met het Flevoziekenhuis in Almere tot stand. Dit was het laatste ziekenhuis waarmee FBTO nog geen contract had gesloten.

FBTO verzekerden naar alle ziekenhuizen

Dit betekend dat de FBTO verzekerden naar alle ziekenhuizen in het land kunnen. Ze hebben daarmee niet te maken met een onderscheid tussen gecontracteerde zorg en niet gecontracteerde zorg. Met een FBTO zorgverzekering kun je naar alle ziekenhuizen. Zowel met een restitutie polis als een naturapolis.

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars afspraken met de zorgverleners. Deze afspraken gaan natuurlijk over de prijzen van de verschillende behandelingen maar gaan ook over de kwaliteit van de zorg. Omdat FBTO onderdeel is van het grote Achmea kan het profiteren van de afspraken die Achmea maakt. De voordelen die Achmea kan behalen door groot zorg in te kopen kunnen aan de verzekerden worden doorgeven. Klanten met een FBTO zorgverzekering kunnen hier ook van profiteren. Zo blijft de premie bij FBTO betaalbaar en profiteer je van kwalitatief goede zorg.

FBTO maakt natuurlijk niet alleen afspraken met ziekenhuizen. Ook met ander zorgverleners als apotheken en fysiotherapeuten worden afspraken gemaakt. Op de site van FBTO kun je via de zorgzoeker zien met welke zorgverleners afspraken zijn gemaakt. Niet met alle zorgverleners heeft FBTO lopende afspraken.

Lees meer over de FBTO zorgverzekering.