Zorgverzekeraar DSW eerste met premie 2015

DSW premies zorgverzekering 2015Opnieuw is het zorgverzekeraar DSW dat als eerste de premies van de nieuwe zorgverzekering bekend maakt. Hiermee maakt de zorgverzekeraar de verwachting waar. Ieder jaar weet het als eerste te komen met de premies en daarmee de richting te geven aan de andere verzekeraars. Het is al het tiende jaar op rij dat DSW de eerste is met de bekendmaking van de premies.

Geen verhoging premie DSW

Eerder dit jaar gaf het ministerie aan te verwachten dat de premies voor de zorgverzekering 2015 zouden gaan stijgen. DSW heeft besloten om de premies van 2015 gelijk te houden aan die van de zorgverzekering van 2014. De jaarpremie van de restitutiepolis is vastgesteld op € 1.140 per jaar. Dit is een maandpremie van € 95,00 per maand.

DSW geeft aan dat de door het ministerie voorspelde verhoging niet hoeft te worden doorgevoerd. De ramingen van het ministerie zijn te hoog en DSW verwacht dat de kosten van de zorg lager zullen uitvallen.

Teruggeven van zorgpremie

Zorgverzekeraar DSW verwacht ook dit jaar weer premie te kunnen teruggeven aan de verzekerden. Eind 2013 werd de premie met 12 euro per maand verlaagd. Het is nog niet duidelijk welk bedrag de verzekerden dit jaar van DSW terug ontvangen. DSW hoopt dat eind november meer duidelijkheid over te kunnen geven.

DSW heeft nu de trend gezet voor de premies van de zorgverzekering in 2015. Nu maar even kijken wat de andere verzekeraars gaan doen. In tegenstelling tot de verwachting van het ministerie geven anderen aan dat geen hogere premies zullen worden gevraagd. Vergelijkingssite HoyHoy.nl geeft aan dat DSW vaak zeer goed zit met de premie en dat deze premie meestal rond het gemiddelde ligt.

Independer is blijkbaar wel verbaasd over de hoogte van de nieuwe DSW premie. Deze vergelijker geeft aan dat ze juist de kosten van thuiszorg en jeugdzorg ziet stijgen. We zullen de komende dagen wel zien wat de andere zorgverzekeraars gaan vragen voor de nieuwe basisverzekering. Lees meer over de DSW zorgverzekering.