Zorgverzekeraar De Friesland best beoordeeld?

De Friesland Best BeoordeeldVorige week plaatste De Friesland al een bericht erover op Twitter. Met trots maakte de verzekeraar bekend dat De Friesland best beoordeeld was bij Independer. De vergelijkingssite had de resultaten beoordeeld van de klantenbeoordelingen van de zorgverzekeraars. De Zorgverzekeraars kregen gemiddeld een beoordeling van een 7,5 van haar klanten. De Friesland scoorde het hoogst met een 8,1. Avéro Achmea (via Aevitae) scoorde het laagst met een 6,8. Ook een mooie score.

Tevredenheid service belangrijk

Independer geeft aan dat klanten bang zijn voor een mindere service verlening bij een nieuwe zorgverzekeraar. 20% van de klanten geeft aan dat de tevredenheid met de service van de huidige zorgverzekeraar de reden is om niet over te stappen. Maar de resultaten die Independer geeft kunnen deze zorg wegnemen. Met de service van de zorgverzekeraars is het goed gesteld. Opvallend is wel dat nog steeds enkele zorgverzekeraars een betaalnummer gebruiken voor de klantenservice.

Beoordelingen zorgverzekeraars

Independer heeft de verschillende zorgverzekeraars beoordeeld op diverse onderdelen. Daarbij is gekeken naar:

  • afsluitproces
  • afhandeling declaraties
  • klantenservice
  • prijs kwaliteit

Op basis van scores op deze punten is een gemiddelde bepaald. Hierbij heeft De Friesland een 8,1 gemiddeld gescoord. Daarbij scoorde het een 8,2 op de klantenservice. Deze hoge beoordeling kreeg ook de HEMA zorgverzekering.

Afhandelen zorg declaraties

Het afhandelen van de zorg declaraties is erg goed beoordeeld. De gemiddelde score is hier een 7,6. De zorgverzekeraars hebben hard gewerkt aan het verbeteren van get declaratie proces. Door het online of via een speciale App kunnen declareren is het proces simpeler en sneller geworden. Klanten ervaren ook een snellere betaling van de declaraties.

Prijs Kwaliteit verhouding

Zorgverzekeraar de Friesland scoort ook goed op de prijs kwaliteit verhouding. Met een score van een 8,0 komt het daarmee op de tweede plaats. De zorgverzekering van PNOzorg scoort met een 8,2 net iets hoger.

Zie de site van Independer.nl voor het volledige overzicht van de beoordelingen van de zorgverzekeraars.