Zorgverzekeraar Anno12 nog niet van start

Zorgverzekeraar Anno12Zorgverzekeraar Anno12 heeft helaas moeten besluiten om in januari 2013 nog niet van start te gaan met de nieuwe Anno12 zorgverzekering. Ondanks de voorbereiding en het opgehaalde startkapitaal is het besluit gevallen om nog niet van start te gaan. Dit maakte de organisatie op 18 december van 2013 bekend. Het heeft al wel een nieuwe voorlopige lanceerdatum vastgesteld. Anno12 wil nu op 1 januari 2015 starten met de nieuwe Anno12 zorgverzekering.

Belangrijk voorwaarden start Zorgverzekeraar Anno12

Anno12 heeft aangegeven dat wel aan een aantal randvoorwaardelijke zaken moet worden voldaan. Zo moet het niveau van de premies voor de zorgverzekering weer normaal zijn. Volgens Anno12 liggen de premies voor de zorgverzekeringen in 2014 onder de kostprijs.

Een tweede voorwaarde waaraan moet worden voldaan om te kunnen starten in 2015, is dat voldoende startkapitaal beschikbaar is. Via crowdfunding had Anno12 dit jaar al veel geld op kunnen halen. Maar met het niet lanceren van de zorgverzekering hebben de deelnemers de mogelijkheid gekregen zich terug te trekken uit het initiatief. Ruim 85% van de oorspronkelijke deelnemers blijft het initiatief steunen en laat het geld in de organisatie zitten. Voor dat deel van het kapitaal dat is vertrokken zal Anno12 nieuwe financiering moeten regelen. Hiervoor heeft het de oude aandelen weer aangeboden. Ruim 900 aandelen moeten weer worden verkocht om het kapitaal weer op orde te brengen. De aandelen zijn nu net iets goedkoper dan bij de start. De aanloopkosten hoeven namelijk niet meer te worden gefinancierd en zijn door de oude aandeelhouders al betaald.

Advies voor DSW van Zorgverzekeraar Anno12

Zorgverzekeraar Anno12 had aangegeven dat het een zorgverzekering zou adviseren. Dit als  het zelf niet van start zou gaan met een eigen zorgverzekering. Zorgverzekeraar Anno12 adviseert de DSW zorgverzekering. Een restitutieverzekering met een vrije keuze waarbij transparantie en respect hoog in het vaandel staan.