Zorgverzekeraar ANNO12 gaat dit jaar van start

Start zorgverzekeraar ANNO12Het heeft even geduurd maar dit jaar gaat zorgverzekeraar ANNO12 dan toch van start. Vorig jaar liet de organisatie het nog even afweten. Maar nu lanceert het haar zorgverzekering voor het verzekeringsjaar 2015. Dus we hebben ook dit jaar weer een nieuwe zorgverzekeraar op de drukke markt van zorgverzekeringen. De Nederlandse Zorg autoriteit (NZa) heeft akkoord gegeven voor de modelpolis voor de basisverzekering van ANNO12. Ook de bedrijfsvoering van de verzekeraar voldoet aan de door de NZa gestelde eisen.

Zorgverzekeraar ANNO12 werkt samen met DSW

Voormalig bestuursvoorzitter van Agis, Rob Adolfsen is de initiatiefnemer van deze nieuwe zorgverzekering. Persoonlijk heeft hij een fors start kapitaal ingelegd, ongeveer een miljoen euro. Dit start kapitaal is de laatste jaren gegroeid en bedraagt bij de start van de zorgverzekeraar ongeveer 3,4 miljoen euro. In het persbericht staat aangegeven dat de van ANNO12 sinds 25 jaar de eerste zorgverzekeraar is die toestemming krijgt van de Nederlandse Bank (DNB). De nieuwe zorgverzekeraar is zelf risicodrager. Maar het heeft wel een samenwerking met zorgverzekeraar DSW. Aan deze organisatie zijn zaken als IT en klantcontact uitbesteed.

Zorgverzekeraar ANNO12 Start 1 oktober

ANNO12 gaat op 1 oktober echt starten op de zorgmarkt. De verzekeraar heeft de ambitie om in de eerste maanden al 20.000 verzekerden binnen te halen. De zorgverzekeraar werkt op een coöperatieve grondslag en heeft dus leden. De organisatie is het eigendom van de leden. Ondraagbare risico’s en de goede resultaten zullen gezamenlijk worden gedeeld. Je hoeft niet lid te worden van de zorgverzekeraar om een ANNO12 zorgverzekering te sluiten. Niet leden betalen wel een iets hogere premie. ANNO12 heeft minstens 10.000 verzekerden nodig om van start te gaan.

ANNO12 zet in op bewust gedrag van de leden rondom zorg en gezondheid. Als iedereen van dit gedrag bewust is en daar ook naar handelt verwacht ANNO12 dat de kosten van de Nederlandse gezondheidszorg omlaag kunnen.

Keuzevrijheid Zorg

Zorgverzekeraar ANNO12 gaat uit van keuzevrijheid van zorg. Haar leden kunnen zelf de zorgverlener kiezen. De zorgverzekeraar biedt correcte en betrouwbare informatie over kwaliteit en kosten van zorg.

ANNO12 geeft aan dat het bij de acceptatie voor haar zorgverzekering niet uit maakt of iemand gezond dan wel (chronisch) ziek is. Want door te sturen op het juiste gedrag wil ANNO12 laten zien dat overconsumptie van onnodige zorg wordt voorkomen.