Zorgverzekeraar Achmea sluit Achmea Health Centra

Achmea ZorgverzekeringVoor mij toch wel een verrassend bericht. Achmea heeft besloten om haar Health Centers af te stoten. Deze Centra blijken al jaren met een negatief saldo te draaien. Achmea heeft besloten om het hoofdkantoor van Achmea Health centra te sluiten inclusief twaalf lokale vestigingen. Negentien vestigingen zullen worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar Fitland.

Lowbudget fitness

Achmea was in 2000 gestart met de fitness centra in eigen beheer. Een mooie invulling van de ambities om de Nederlander meer te laten bewegen en gezonder te laten leven. Verzekerden die bij Achmea een zorgverzekering hebben lopen kunnen zelfs met korting sporten bij de Achmea Health centra. Sinds de start van Achmea Health Centra zijn steeds meer nieuwe spelers op de markt gekomen met fitness centra. Hierbij ook veel budgetketens. Deze ketens hebben de lidmaatschapsprijzen sterk onder druk gezet. De opkomst van deze budgetketens en de aanhoudende negatieve financiële resultaten van de Achmea Centra hebben Achmea ertoe gedwongen om te stoppen met deze dienstverlening.

Verlies arbeidsplaatsen

Achmea geeft aan dat het sluiten van de Health Centra negatieve gevolgen zal hebben voor de arbeidsplaatsen. In totaal gaat het om een verlies van 126 Fulltime arbeidsplaatsen. Maar gezien het grote aantal parttime medewerkers zullen ongeveer 450 medewerkers getroffen worden door dit besluit. Mogelijk dat deze medewerkers aan de slag kunnen bij een van de 19 vestigingen die door Fitland worden overgenomen. Achmea was vorig jaar al een samenwerking met deze keten aangegaan.

Alternatieven voor klanten

Klanten van de Achmea Health Centra die sporten bij een vestiging die wordt overgenomen door Fitland, kunnen blijven sporten in hun fitness centra. Voor klanten waarvan de vestiging wordt gesloten zal Achmea op zoek gaan naar een alternatieve oplossing.