Zorgverzekeraar Achmea grote verliezer bij zorgverzekering?

Achmea ZorgverzekeringNu de maand januari bijna voorbij is komen ook de eerste resultaten naar buiten ten aanzien van de zorgverzekering. Welke verzekeraars hebben veel nieuwe zorgverzekeringen kunnen sluiten? En waar zien we de verliezen.

In de eerste berichten is duidelijk dat Achmea een grote verliezer is bij de zorgverzekering. Dit blijkt uit een inventarisatie die is gehouden door de Volkskrant. Deze geeft aan dat Achmea maar liefst 141.000 zorgverzekerden zag vertrekken. Dat is een erg fors aantal. Ondanks dit grote verlies blijft het wel de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Dit met 5,3 miljoen zorgverzekeringen. Achmea geeft nog geen verklaring voor de sterke daling in aantal verzekerden. Deze reactie zal in de komende dagen wel gegeven worden.

Wie zijn de winnaars bij de zorgverzekering?

Met het verlies van Achmea moeten er ook zorgverzekeraars zijn die een toename van het aantal verzekerden heeft. In de inventarisatie van de Volkskrant blijkt dat VGZ en Menzis mooie resultaten hebben geboekt. VGZ zag het aantal polissen met 60.000 toenemen. Verzekeraar Menzis heeft 70.000 nieuwe zorgverzekeringen gesloten. Ook bij verzekeraar CZ zien we een groei in zorgverzekeringen. Voor de verzekeraar uit Tilburg is de groei beperkt gebleven tot 27.000 verzekerden geeft de Volkskrant aan.

Opvallend is verder dat het aantal overstappers is gedaald. In totaal wisselden in december 800.000 verzekerden van zorgverzekeraar. Dit aantal lag in het jaar daar voor rond de miljoen. Een daling van ongeveer 20% overstappers.

Eigen merk belangrijk bij zorgverzekering?

VGZ en Menzis geven aan dat de consument steeds vaker kiest voor een zorgverzekering met een bekende verzekeraar. Dit zijn vaak de zorgverzekeringen van de moedermaatschappij. De verzekeringen van de minder bekende labels laten de consumenten liggen. In het artikel van de Volkskrant wordt aangegeven dat dit Achmea parten zou kunnen spelen. Deze verzekeraar heeft geen zorgverzekering met het label Achmea. Denk dat dit voor de labels van Achmea niet helemaal opgaat. De verzekeraar heeft met Zilveren Kruis een erg bekende zorgverzekering in de markt staan. Wel heeft de verzekeraar veel concurrerende zorgverzekeringen. Achmea heeft al aangegeven dat per 1 januari 2015 de zorgverzekering van Agis op gaat in Zilveren Kruis.

Even wachten wat de reactie van Achmea zal zijn op het mogelijk grote verlies aan zorgverzekeringen. Dit is een groot verlies aan premie-inkomsten bij de Achmea Zorgverzekering.