Zorgtoeslag voor zorgverzekering naar spaarpot studenten

Studentenverzekering ZorgverzekeringVandaag een persbericht van studenten-zorgvezekeringen.nl over de zorgtoeslag. Uit onderzoek blijkt dat deze toeslag direct naar de spaarpot verdwijnt. Dit is de conclusie op basis van onderzoek onder 950 studenten.

De zorgtoeslag wordt gezien als gratis geld krijgen van de overheid. En voor veel studenten is dit een feit. studenten-zorgverzekering.nl geeft aan dat veel studenten dankzij het huidige zorgstelsel honderden euro’s aan zorgtoeslag krijgen van de overheid.

Aangezien bij veel studenten de zorgverzekering nog door de ouders betaald wordt, is deze zorgtoeslag gewoon een extra inkomen. Ruim 43% van de ondervraagde studenten mag de zorgtoeslag van de ouders zelf houden. Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de studenten de zorgtoeslag niet hoeft te gebruiken om de premie voor de zorgverzekering te betalen. Deze groep studenten strijkt jaarlijks dan heel eenvoudig 864 euro op.

Het voordeel zal in 2014 nog groter worden valt te lezen in het persbericht. Want ook voor studenten die wel de zorgpremie moeten betalen met deze toeslag wordt 2014 een goed jaar. De premie van een zorgverzekering met een hoger eigen risico is vaak lager dan de zorgtoeslag die de studenten ontvangen. Dit verschil is gemiddeld 10 euro. Een groot deel (56%) van alle studenten kan hiervan profiteren en dus jaarlijks € 120,- verdienen met de zorgtoeslag. Dit voordeel wordt door veel sites van zorgverzekeraars en vergelijkingssites al meegenomen in de online premieberekeningen.

Verder valt in het bericht te lezen dat 3% van de studenten geen zorgtoeslag heeft aangevraagd. Dit is maar een kleine groep. De tegemoetkoming van de overheid is dus wel bekend onder de studenten.

Uit het onderzoek blijkt dat de studenten voorstander zijn van een minder solidair zorgstelsel. 60% van de studenten vindt dat mensen met een ongezonde levensstijl meer zorgpremie zouden moeten betalen.

Zie de site van studenten-zorgverzekeringen.nl voor meer resultaten van dit onderzoek.