Zorgpremie voor minima gaat minder stijgen

Zorgpremie voor MInimaDe Stentor publiceert deze week het bericht dat de zorgpremie voor minima in Deventer dit jaar minder gaat stijgen. De collectieve zorgverzekering voor Deventenaren met een minimum inkomen gaat volgend jaar met vier euro minder omhoog per maand.

Nieuwe onderhandeling zorgpremie voor minima

Zorgverzekeraar Salland heeft vorige maande de nieuwe premies voor de zorgverzekering bekend gemaakt, De premie voor de nieuwe basisverzekering ging met 13 euro per maand stijgen. Als gevolg van deze premiestijging en uitbreiding van verzekerde pakket zou de premie van de collectieve minimapolis explosief gaan stijgen. Deze zou maar liefst met 15 euro per maand stijgen en uitkomen op € 142,96 per maand.

De gemeente is daarop in onderhandeling gegaan met de zorgverzekeraar. Na anderhalve week is er een akkoord bereikt met de verzekeraar. De zorgpremie voor minima gaat nog wel stijgen maar minder sterk dan eerst. De uitgebreide gemeentepolis kost in 2016 ongeveer 133,- euro per maand. De wethouder Jan Jaap Kolkman laat in De Stentor weten dat hij zuinigjes is met zijn enthousiasme. “Er is nu voldoende om tevreden over te zijn.” Toch wel netjes dat de gemeente zich bij de zorgverzekeraar heeft gemeld om over de zorgpremie te onderhandelen.

In aanmerking voor Gemeentepolis

Inwoners van Deventer met een inkomen tot 110 procent van de bijstand komen voor de Gemeentepolis in aanmerking. Volgens het nieuwsbericht gaat het om een groep van 5200 mensen. Dit jaar maken er 1900 mensen gebruik van de gemeentepolis. Zij betalen voor de zorgverzekering 2015 een premie die net iets lager ligt dan 120 euro per maand. De overgebleven stijging van vijftien euro per maand wordt ook nog deels gecompenseerd door een vijf euro hogere zorgtoeslag.