Zorgpremie VGZ onder landelijk verwachte stijging

VGZ zorgverzekeringDe premie van de VGZ Zorgverzekering stijgt dit jaar met 8,7%. De vanaf prijs komt hiermee uit op € 102,58 per maand. Dit is onder de landelijk verwachte stijging van 10%. Veel verzekerden krijgen daarnaast nog extra korting op de maandpremie omdat ze bijvoorbeeld deelnemen aan een collectieve verzekering via hun werkgever.
Met de premieverhoging blijft VGZ onder de landelijk verwachte premiestijgingen van 10%. Om de kostenstijging voor de klanten te beperken zet VGZ bewust in op een lager winstniveau voor 2011. Op deze manier wordt de premiestijging, die mede is veroorzaakt door de in het verleden te laag ingeschatte kostenontwikkeling van de overheid, zo beperkt mogelijk gehouden.
De aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld genomen met circa 8%.
In de meeste aanvullende verzekeringen wordt de dekking uitgebreid met ondermeer vergoedingen voor de anticonceptiepil, tandheelkunde voor jongeren van 18 tot 22 jaar en de rollator. Deze zaken zijn door de overheid uit het basispakket gehaald.
Ook introduceert VGZ de nieuwe aanvullende verzekering Fit & Vrij (premie € 31,95 per maand). Deze compleet nieuwe aanvullende verzekering die gericht is op singles, maar ook prima geschikt is voor samenwonenden zonder kinderen. De aanvullende verzekering geeft complete keuzevrijheid. Er hoeft geen keuze gemaakt te worden tussen tandheelkunde, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen, alles is in de verzekering opgenomen met een maximum van € 1000,-. (Bron: Persbericht VGZ)