Zorgpremie 2015 OHRA bekend gemaakt

OHRA Zorgpremie 2015OHRA heeft de nieuwe premies voor de OHRA Zorgverzekering 2015 bekend gemaakt. De maandpremie is voor het jaar 2015 vastgesteld op € 100,74. Dat is een stijging van 4,2 % ten opzichte van de maandpremie van het vorige jaar. De zorgpremie lag voor 2014 op € 96,70 per maand. Ook de premies van de aanvullende verzekeringen zijn in enkele gevallen gestegen. OHRA geeft aan dat de stijgingen hier liggen tussen de € 0,00 en € 3,65 per maand.

OHRA geeft aan dat de premiestijging het gevolg is van de door de overheid doorgevoerde wijzigingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Kosten die eerst van uit de AWBZ werden vergoed komen nu ten laste van de basisverzekering.

Vrij Zorgkeuze bij OHRA

Met een OHRA zorgverzekering kunnen de klanten zelf bepalen naar welke zorgverlener ze gaan. OHRA blijft een vrije zorgkeuze aanbieden voor een betaalbare premie. OHRA laat in haar persbericht weten dat zorg zeer persoonlijk is en een vrije zorgkeuze daarbij goed past. OHRA wil dat haar klanten zelf kunnen bepalen naar welke dokter, apotheek, fysiotherapeut en/of ziekenhuis ze willen voor hun zorg.

Mobiel declareren met OHRA App

In 2013 heeft OHRA haar declaratie App gelanceerd. Hiermee kunnen klanten snel en eenvoudig de zorgkosten declareren. OHRA geeft in haar persbericht aan dat ze sinds de lancering van deze declaratie App al meer dan 60.000 zorgnota’s succesvol mobiel zijn gedeclareerd. OHRA geeft aan dat het proces van mobiel declareren sneller gaat. Klanten hebben dan ook eerder het geld terug in vergelijking tot de schriftelijke declaratie. De OHRA App wordt door gebruikers beoordeeld met gemiddeld vier sterren (op een schaal van vijf).

Zie meer actuele informatie over de OHRA zorgverzekering